|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :)
Cytat:
Cytat:
ja szpital wybrany mam od dawna, ale czy w nim urodzę tego najstarsi górale nie wiedzą ![]() mój tż jest w delegacji i teraz przymusowo mieszkam u rodziców w gda... Moze tak być, że ta delegacja przeciagnie się do czerwca/lipca i będe cały czas mieszkać u rodziców, a tym samym bedę zmuszona rodzic w gdańsku. Chociaż tak bardzo nie chce....
|
|
|
#3332 | |
|
Zadomowienie
|
Ale naprodukowałyście postów.
![]() Cytat:
Dodzwonić się do poradni jest prawie nie możliwe. ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------
|
|
#3333 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj od położnej dostałam plan porodu żeby się z nim zapoznać, a wypełniać będziemy na późniejszych spotkaniach. No i ten plan dorwal mój Tż ;-) ale miałam śmiechu widząc go przerazonego
Jak skończył czytać miał taki obłęd w oczach i powiedział tylko ze on już się denerwuje porodem ;-) i on go chyba nie przeżyje Okropna jestem,ale to takie fajne było
|
|
#3334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Dziękuje za dopisanie wizyty. Jestem okropną panikarą. Lekarzy staram się omijać szerokimi łukami. Glukometru boję się jak diabeł święconej wody. Nie mogłam sobie wyobrazić, że dobrowolnie kilka razy dziennie kuje się igłą aby sprawdzić poziom cukru.---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Super, że już jesteś w domku. ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Apropo porodu. Filmik o torbie szpitalnej. Kiedy macie zamiar ją pakować?? Jaki rozmiar ubranek spakujecie i ile sztuk, oraz jakie pieluszki jednorazowe?
|
|
#3336 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczynki
Zrobiłam dziś pompony, wyszły suuuuper teraz jeszcze tylko ochraniacz, prześcieradło i pokrowiec na przewijak, bo przewijak też już mam taki nakładany na łóżeczko kupiłam stacjonarnie, bo wychodziło taniej niż na allegro.Cytat:
Będę musiała oddać komuś moje piękne szaro-różowe pompony Teraz już nie chcę chłopca!!!![]() Jeden lekarz powiedział że dziewczynka, a on się myli tylko raz na tysiąc a moja lekarka powiedziała że na 80% dziewczynka i duuuużo mam już rzeczy dla Niny, szkoda byłoby ich nie użyć Najwyżej synuś będzie chodził w sukienkachCytat:
Szukam koszulek na ramiączkach, chyba będę musiała kupować XL żeby zmieścić tam mój brzuch![]() Cytat:
Cytat:
przypomniało mi się jak byliśmy na Kanarach, ojejku też już ponad rok temu.... jak ten czas leci ![]() Cytat:
Kurcze, gdyby to było takie proste! W żadnym nie ma 100% pozytywnych opinii, i to jest najgorsze![]() Od kilku dni mam wrażenie, że brzuch mi się bardzo podniósł... Oddycham jakoś częściej no i trudniej mi się przez to oddycha. Szybciej zadyszki dostaje... jak stara baba normalnie A na plusie już 5kg
|
|||||
|
|
|
#3337 |
|
Rozeznanie
|
Moim zdaniem kilka sztuk na 56 warto mieć - chociażby do szpitala
![]() No chyba, że Ty i Twój mąż/partner urodziliście się jako "duże i długie" dzieci i takie rodzą się w Waszych rodzinach to wtedy zastanowiłabym się
|
|
|
|
#3338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Muszę grupę najpierw zlokalizować na fb bo coś się nie mogę zabrać za to
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny proszę zablokujcie allegro, wydałam prawie 500zł na pierdółki Chociaż jak dobrze pójdzie to w przyszłym tygodniu będzie cała wyprawka gotowa (bez niektórych kosmetyków i pampersów)---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Ja urodziłam się mając 56cm a później urosłam zaledwie metr ![]() Moi rodzice malutcy są więc to też chyba nie wyznacznik
|
|
#3339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Koszule po porodowe kupiłam żółte w białe groszki.
|
|
#3340 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
a powiedz jak dalaś rade z masazami ? mieli lezanki z otworem na brzucha ? bo ja mam takie bole plecow ze masakra... ale nie wiem jak isc :P
|
|||||
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
A w sumie o tym nie pomyślałam
![]() Ale na szczęście nie kupiłam jeszcze ![]() Chyba resztę zostawię na przyszły miesiąc bo jak TZ wejdzie na konto to krucho ze mną
|
#3342 |
|
Zadomowienie
|
Hey Mamusie
ja się nie odzywałam bo mam tż w domu opiekuje się biedakiem bo chory na szczęście już jest coraz lepiej .U mnie ok tylko pobolewa mnie brzuch jest strasznie twardy (przypomina twardością piłke siatkową). Dzisiaj dzwoniłam do przychodni żeby się umówić prywatnie na usg 3d , jest szansa że na wtorek zwolni się miejsceJa do szpitala mam już kupione 2 sztuki piżamki do rodzenia wezmę chyba starą ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- fuertkadopisz prosze moją wizyte kontrolną 22.04 nfz Aviskowa swietny filmik ja planuje już po 32 tyg być spakowana
7.07.2015 Edytowane przez onagory Czas edycji: 2015-04-09 o 17:28 |
|
|
|
#3343 |
|
Wtajemniczenie
|
ja polecam kupic po 2-3 rzeczy, na wszelki... reszte mozna dkupic, bo rzeczywiscie na maxa bym nie szalala
|
|
|
|
#3344 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- a to ciekawe... http://www.supermamy.pl/maluszek/516...o-miesiac.html dlaczego nie od 2015 roku
|
|
#3345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja pakuje po 2 komplety bodziaków i spodenek i skarpetek z 56 i 62, tżtowi zostawie jeszcze 3 komplety by jak cos dostarczyl moze jakis pajac na wszelki ... a tak to podpaski pletwy, majtki siateczkowe, podkłady poporodowe, pampki rozmiar 2 - 15 szt ( jak cos tż doniesie wiecej, choc w szpitalu pod dostatkiem) ... koszule 2, 2 reczniki ciemne duze i 1 maly, wiadomo srodki higieny dla mnie, maluch bedzie myty w szpitalu ... nie wiem co jeszcze ...
|
|
|
|
|
#3346 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
właśnie kupiłam poduszkę, kostkę, rożek i ochraniacz i znowu 200zł poszłooooo a ochraniacz brałam taki niedrogi, bo to tylko jak dziecko jest na "najwyższym piętrze" czyli króciutki, potem mi się marzy dokupić taki porządny na całe łóżeczko no i on sam prawie 180zł ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3348 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3350 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dla mnie rampersy są z bodziakami zamienne, więc możnaby np 3 rampersy i 2 bodziaki z krótkim. Koszulek z krótkim nie kupuję bo jak będzie cieplo to sam bodziak pewnie starczy. Ale ogólnie wydaje mi się lista bardzo sensowna Cytat:
octanisept, ale małemu już w szpitalu odpadł pępek ja nic przy nim nie majstrowałam, pielęgniarka przy kąpieli robiła jedynie Cytat:
potem masz 68, 74, 80 chyba Gazela napisała miesiącami i tak mniej więcej ja również zakładam, że się rozłożą rozmiarki. Brawwwooo Cytat:
mój szpital dawał takie paskudne i wysłużone, pewnie nasze matki w tym rodziły jeszcze. A koszul swoich miałam chyba 4 wszystkie z krótkim rękawkien i nawet 2-3 dziennie mi schodziły bo pociłam sir strasznie, do tego w czasie nawału się zalewałam, więć tż codziennie brał do prania i przywoził swieze. Ja sobie wziełam też leginsy i w dzień sobie chodziłam bo nie lubiłam z gołym tyłkiem tak też miałam takie i trzymały dobrze, wkurzała mnie tylko ich ilość to zapinałam tylko te dwa na samej górzr :p
|
|
#3351 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A mi doswiadczone osoby radza kupowac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tez chcialam cotton balls Cytat:
![]() Cytat:
![]() No przydaloby sie po 1000, pewnie ale znaczy to, ze trzeba sie o drugie postarac
|
|
#3352 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a gdyby tak zamiast koszuli nocnej kupić sobie piżamkę do szpitala? Nie mówię o porodzie, tylko później już... Jest bardzo niepraktyczna? Bo mi pewnie wygodniej będzie. A badania są co chwilę, więc co chwilę gacie w dół?
Jeśli piżamkę odradzacie, to może koszula nocna ale na ramiączkach? Skoro te guziczki w dekolcie się odpinają? Np. taka http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...204837968.html
|
|
|
|
#3353 |
|
Wtajemniczenie
|
Prawda
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
niezalogowana niby nic a kasa leci
![]() My mamy dwa ale jedno jest "nie do ruszania" a drugie na wydatki ![]() mademoiselle betti wiem, że nie jest do zlokalizowania ale w klubie widziałam, że podawałyście jak co poniektóre namierzyć tylko coś się zabrać nie mogę za przeglądanie kilku stron wstecz
|
#3355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A i jeszcze odnośnie wzorów, nooo te misie pysie nie są aż tak piękne ale na oddziale innych piżamek nie zobaczycie raczej :p nie ma się co do nich przywiązywać. za 15-20zł to dla mnie są śliczne
Kobieta i facet w jednej gotowali kuchni Dwóch ziarnek pieprzu brakuje do kłótni ![]() Edytowane przez natetitka Czas edycji: 2015-04-09 o 17:53 |
|
|
|
|
#3357 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli chodzi o pierwsze śniadanie to nie wolno produktów mlecznych, dopiero od drugiego posiłku ( nie pamiętam dlaczego). Poza tym sprawdz sobie, czy Twój chleb jest faktycznie żytni czy ciemny tylko z nazwy bo barwiony karmelem. Żurawina ma wysoki IG więc polecam unikać. Ja nie mam recepty na paski i ostatnio kupowałam opakowanie za 40 zł, musze się wybrać do lekarz żeby mi wypisał. |
|
|
|
|
#3358 |
|
Rozeznanie
|
My mamy 3
na jednym oszczędności na domek, drugie moje co miesiąc puste bo teraz wydaje wszystko na allegro i też co miesiąc puste... jak my żyjemy |
|
|
|
#3359 |
|
Zadomowienie
|
Mam szybkie pytanie, czuje któraś z was takie lekkie ukłucia, jakby szpilka, tak głęboko, w pochwie? Ja mam tak od kilku dni i nie podoba mi sie to... Nie boli, ale mnie wkurza
|
#3360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o matko, co nas czeka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

teraz jeszcze tylko ochraniacz, prześcieradło i pokrowiec na przewijak, bo przewijak też już mam taki nakładany na łóżeczko
Będę musiała oddać komuś moje piękne szaro-różowe pompony
Teraz już nie chcę chłopca!!!

Chociaż jak dobrze pójdzie to w przyszłym tygodniu będzie cała wyprawka gotowa (bez niektórych kosmetyków i pampersów)

ale mnie strasznie zasłodził