|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :)
magdowe gratuluję synka
![]() W pierwszej ciąży w ogóle nie kupowałam żadnych pierdół nawet ciuszków miałam bardzo mało. Ani leżaczka, maty edukacyjnej nie miałam , ale jakoś dzieciaczek się uchował Dlatego teraz mam więcej do kupna .Jess spacerówkę jeszcze nie wiem czy kupię teraz czy póżniej, bo nie mam fotelika, a musze go dopasować do spacerówki, więc chcąc gdzieś jechać np na zakupy nie będe brała wózka gondoli po synku tylko właśnie chcę odczepić fotelik z car i brać sam stelaż ze spacerówki, na którą mają dołożyć moi rodzice.Trochę zagmatwałam chyba. Rozejrzę się jeszcze za używanymi wózkami w komisach, bo może coś się trafi w dobrej cenie.
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to u nas sie mata super sprawdziła i sterylizator tez natomiast podgrzewacz moze ze 3 razy był użyty ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
Buzka kochana
|
|
#4324 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ale dziś mam niepokój o Tymka
ech.. tak mi twardnieje brzuch,że zaczynam się martwić..rozumiem napinanie się brzucha chwilowe ale nie tak długo.Niby nic takiego nie robiłam..wiadomo odkurzanie..obiad i zabawa z małym. Od godziny 18 jest tak twardy brzuch..spiety Jak leże jest ok ale jak tylko wstane no po prostu go czuję, taki spiety. Jak do jutra nie przejdzie będę musiala udać się do lekarza ale się martwię o TYmka to pewnie za te głupie teksty na temat płci Jak ubierałam Borię w pidzamkę to trochę nie mógł ustać w miejscu i musialam nad nim panowac i zarz brzuch..aż sie popłakalam i powiedziałam synek stój grzecznie mame brzuszek boli, a on usiadł i mi zrobił aja. Sam położyl się do łóżeczka, teraz leżę i nie będę robić nic bo się boję..
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie chyba muszę o tym teraz zapomnieć... Dziękuje Roxi kochana ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
Połóż się i leż już teraz ![]() Ja dzisiaj miałam to samo . Teraz dopiero położyłam się, godzinkę leżałam i już jest lepiej. Mały właśnie szaleje teraz az mi brzuch podskakuje
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-04-09 o 21:43 Powód: Blad |
||
|
|
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, że rodzice się dołożą, zawsze troche lżej będzie
|
|
#4328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
boję się jutra bo caly dzień z malym a ja nawet nie mogę się schylić Dobranoc kochana i nie myśl jeszcze o tej operacji
|
|
#4329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Jess922 Czas edycji: 2015-04-09 o 21:56 |
|
|
|
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie będę myśleć o tym teraz, obiecuję ![]() Odpoczniesz, wyśpisz się to może jutro będzie już dobrze Spokojnej nocy |
|
|
|
|
#4331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez tak miałam dwa dni temu. Co sie ruszyłam to brzuch jak kamień, jak lezalam to lepiej a wystarczyło ze tylko wstałam to juz twardy... Ale na drugi dzien rano wstałam i jak reka odjął tzn dalej to sie zdarza jak za duzo sie przesile itd spróbuj odpoczac
|
|
#4332 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale serdeczne gratulacje, najważniejsze, że synuś zdrowy i wszystko okej. I zazdroszczę, że u Ciebie parka, mam nadzieję, że moje drugie dziecię też będzie chłopczykiem Cytat:
Cytat:
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie mozesz o tym myślec, wiesz dobrze, ze ZAWSZE sie jakos wszytsko układa i teraz tez tak bedzie ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Aha miałam Wam pisac, byłam dzis w Pepco... No i co ? O ile dla chłopczyków rzeczywiście fajowe te body z napisami tak dla dziewczynek nie widziałam NIC. Pomacalam, TŻ w ogole pokręcił nosem na ten sklep i wyszliśmy... No nie było NIC wartego uwagi...
|
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że nie tylko ja tak mam z tym twardnieniem brzucha. Zdarza mi się o to coraz częściej. Też miałam Was o to zapytać.
Ambiwalentna jak masz się martwić, to lepiej zadz do lekarza, jak nie przejdzie jutro Kasperka nie zazdroszczę tej operacji, ale jeszcze trochę czasu do tego ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
Nie dość, że bardzo mały wybór, to jakość akurat tego co patrzyłam też nijaka. Za to kupiłam synkowi 3 t-shirty po 10 zł i jakość już dosyć fajna. Zależy na co się trafi.
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2015-04-09 o 22:07 |
|
|
|
|
#4335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ufff czyli moze akurat taki czas, ze nic dla dziewczynek nie ma ciekawego... Bo juz sie martwiłam, ze to ze mna cos nie tak i ja taka wybredna jestem widziałam tam jedynie JAKIES body za 14,90/szt... I uwazam, ze za ta cenę w życiu bym nie kupiła
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny, jesteście naprawdę kochane
![]() Weszłam tu zdołowana, pomarudziłam, a Wy jak zawsze macie kilka ciepłych słów ... Nie będę już sobie tym zawracać głowy, bo jeszcze tyyyyle czasu do października ... |
|
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
roxana chyba akurat taka kolekcja im się trafiła nie teges
|
#4338 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny za pocieszenie
Ogólnie panikarą nie jestem ale w pierwszej ciązy tak długo brzuch mi sie nie napinał...- stąd ten niepokój Oczywiście jak nie przejdzie to pójdę do lekarza.. szczerze mówiąc dziewczyny leże i nadal czuję napięcie normalnie skała..
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
kasperka- wszystko będzie dobrze, nie zaśmiecaj sobie teraz głowy rozmyślaniem o operacji
Tak jak dziewczyny piszą, jeszcze kupa czasu :-*
|
#4340 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Dziewczyny na kciuki i gratulacje
![]() Tak wogóle to chyba trudno mi uwierzyć bo w pierwszej ciąży też mial być chłopak a potem okazało się że jednak dziewczynka. No ale to był inny lekarz i wydaje mi się że ten ma lepsze usg. Dzisiaj lekarz powiedział że na 99% chłopak więc chyba mogę zacząć zakupy. Po wizycie weszłam do paru sklepów ale kupiłam tylko pare bluzeczek mojej myszce bo wogóle nie mogłam się odnaleźć w chłopięcych ciuszkach. Ambiwalentna29 kasperka |
|
|
|
#4341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4343 |
|
Wtajemniczenie
|
magdowe faktycznie może braki magnezu mi wychodzą
choć biorę ale i tak mnie łapią skurcze łydek ostatnio:-/ no coś TY taką miałaś "pomyłkę" w pierwszej ciązy, ja się cieszę,że u mnie mówią jednak na 100%:P chociaż w 28 tyg moja gin z Borci chciala zrobić dziewczynkę ale był źle ustawiony a w pierwszje ciązy gdy mówili Tobie,że chłopak- był też szok czy większa radośc?Nicole nospy własnie nie mam ale liczę,że do jutra przejdzie a rano sobie kupię już w razie co.jess kupiłam dziś bodziaki w kotwice z pepco Roxana a mi się wydawało,że własnie taki wybór jest dla dziewczynek w pepco.choć się nie zagłebiałam w asortyment. Zawsze się wkurzam,że tyle wieszaków dla dziewczyn a dla chłopcow z 3 Ja kupiłam dziś tylko body w kotwice za 8 zl choć nie mam nadziei, że długo to ponosi za 8 zł jeszcze mogę wyrzucić po paru praniach . 15 zł też widzialam body dla chłopca.Jak dla mnie to też za drogo za taką jakośc, lepiej dołozyć i kupić z H&M
|
#4344 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
GRATULUJĘ SYNUSIA- KOLEJNY CHŁOPOCZEK W WĄTKU
SUPER Ambiwalentna29 TO PEWNIE TE SKÓRCZE O KTÓRYCH PISAŁAM KILKA STRON WCZEŚNIEJ, KONSULTOWAŁAM Z LEKARKĄ, ODPOCZĄĆ I PRZEJDZIE, MOGĄ NAWET GODZINKĘ TRWAĆ BEZ PRZERWY TAKIE NAPIĘCIE. NIE PRZEMĘCZAJ SIE TEŻ I WIĘCEJ ODPOCZYWAJ ROXANA już w K widziałam, odpisałam. ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Wiecie co, a ja myślałam że jestem oszczędna i rozsądnie wydaję pieniążki ale jak przeczytałam że dacie radę niektóre wydać 1000zł na calą wyprawkę /bez wózka/ lub zmieścić się w 200zł w taaaakich zakupach to juz tak nie twierdzę... 1000zł wydałam już dawno przed połową zakupionych rzeczy... A nie mam jeszcze nic dla siebie do szpitala, żadnych kosmetyków dla dzidziusia, pościeli do łóżeczka, wózka, kołyski ... Wózka też jeszcze nie mamy, fotelika... Jej .. Załamałyście mnie...
|
#4346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u mnie wlasnie było więcej chłopięcych niż dziewczęcych i tak jak mowie - 15zl za body takiej jakości bym tam nie dała a wlasnie liczyłam na te za 5/6zl co Jess pisała ![]() ---------- Dopisano o 05:57 ---------- Poprzedni post napisano o 05:48 ---------- Cytat:
Bądź co bądź ale ja tez jestem w takiej sytuacji i chyba tu nie chodzi o oszczędność. Tak jak juz wiele razy sie pisało - kazdy kupuje co chce i na co go stać. Dla Ciebie oszczędzanie to zmieszczenie sie np w 8.000zl a dla kogos wlasnie w 1.000zl dla mnie oszczędzanie to rowniez szukanie asortymentu "gdzie taniej" (np szukanie promocji, kupienie czegoś powiedzmy na all a nie w pierwszym lepszym drogim sklepie bo sie szukać nie chce), nie kupowanie zbędnych rzeczy itd. Wiec sie az tak nie martw i nie przejmuj grunt to robic zakupy z głowa i faktycznie zastanowić sie co wykorzystamy i na co mozemy sobie pozwolić, zeby sie pozniej nie obudzic z reka w nocniku, ze Upssss... Chyba wydaliśmy polowe oszczędności przeznaczonych np na spłatę kredytu (przykład). Ja tez mam jeszcze tyle rzeczy do kupienia, ze głowa mała. Tez musze siasc i przeliczyć co potrzebuje, ile i ile mniej więcej jeszcze kasy na to potrzebuje ![]() --- Ja sie witam Spac jakos nie moge, i tak za niedługo reszta domowników wstaje wiec nawet by mi sie nie opłacało :P
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
Ambiwalentna- fajnie, będą mieli chłopcy takie same
Jak sytuacja z brzuchem ? Roxana- ja tam kupiłam też dla siostrzenicy ładne różowe z białym napisem za 8zł no chyba, że je widziałaś, ale jakość Cię nie zadowoliła. Ja wzięłam ich troche, ale nie będzie mi szkoda wyrzucić. A z tymi za 14,90 się zgadzam, były tak takie super z znakiem supermena, takie moim zdaniem uniwersalne, ale za drogie i nie wzięłam ![]() A te za 5/6 zł to były ostatnie sztuki właśnie i miały niekróre defekty, dlatego ja przegrzebałam i znalazłam jedne :-D
Edytowane przez Jess922 Czas edycji: 2015-04-10 o 06:45 |
|
|
|
#4349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to widzisz :P ja spojrzałam, patrze po 14zl za takie cos to wyszłam tyle samo kosztują niektóre w smyku a jakość bez porównania
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja po śniadaniu już
Nie umiem jakoś spać, leżę i wiercę się a potem nie umiem wstać przed 12 więc stwierdziłam, że wstanę już a potem najwyżej się zdrzemnę... Czeka mnie dzisiaj wyprawa na pocztę i do sklepu. A co do pepco to może mają powystawiane już takie resztki, zawsze w tym okresie kwiecień/maj pojawiają się nowe kolekcje, Także jest jeszcze szansa, że pojawią się jakieś fajne bodziaki później
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:04.

, ale jakoś dzieciaczek się uchował
Dlatego teraz mam więcej do kupna .

boję się jutra bo caly dzień z malym a ja nawet nie mogę się schylić

Ogólnie panikarą nie jestem ale w pierwszej ciązy tak długo brzuch mi sie nie napinał...- stąd ten niepokój
Oczywiście jak nie przejdzie to pójdę do lekarza.. szczerze mówiąc dziewczyny leże i nadal czuję napięcie normalnie skała..

choć biorę ale i tak mnie łapią skurcze łydek ostatnio:-/ no coś TY taką miałaś "pomyłkę" w pierwszej ciązy, ja się cieszę,że u mnie mówią jednak na 100%:P chociaż w 28 tyg moja gin z Borci chciala zrobić dziewczynkę ale był źle ustawiony