|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :)
Cytat:
No a ja się witam głodna jsk wilk przebieram się i lecę zjeść s potem do przedszkola jeszcze ogarnąć trzeba dziś ..
|
|
#4352 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie :-* na wczoraj nudzilam sie w domu wiec przespacerowalam sie do meza na budowe ;-) troche byl w szoku ze przyszlam na piechotke, ale przydalam sie i costam niewielkiego mu pomoglam ;-) ale jak wrocilam z nim juz samochodem to brzuch mnie tak bolal i co chwile twardy sie robil i za jakis czas znow bylo ok i tak kilka razy... W nocy spac nie moglam bo kazda pozycja byla zla i mnie zaraz kosci miednicy bolaly... :-( do tego zauwazylam ze mi wieksze boczki urosly :-(
Dziewczynki gratki udanuch wizyt i podejrzenia plci :-* Ja dzis na obiad robie to samo co wczoraj ;-) a teraz sobie leze jeszcze i slucham z przymusu mszy porannej od sasiadki... :-/ znow wykrecila... Nie dosc ze chodzi codziennie do kosciola to jeszcze wykreca radio lub tv, chyba nawrocic chce wszystkich dookola... :-/ |
|
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie ostatnio tuje trochę brzuch jak za dużo się nachodze. .
|
#4354 |
|
Zadomowienie
|
Co do zakupow w pepco to kiedys byly lepsze ciuszki i wiekszy wybor jak kupowalam dla kogos z rodziny i gatunkowo nie byly zle... Teraz zagladam do mniejszego sklepu pepco, ze wzgledu na moja migracje z rodzinnego wojewodztwa i powiem szczerze ze jest mniejszy wybor, ale czasami trafiaja sie promocje suler ciuszkow ale trzeba trafic na odpowiedni moment. A ja rzadko bywam tam ostatnio bo mam kawalek drogi...
---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ---------- Moze te brzuszki tak nam dokuczaja ze zwyklego przemeczenia, mi juz przeszkadza w schylaniu sie ;-) wiadomo, chcialybysmy zrobic wszystko co tylko wpadnie na mysl ale niestety to juz nie te sily i forma :-( musimy bardzoej uwazac co i w jakich ilosciach robimy, zeby faktycznie nie zaszkodzic maluszkom ani sobie... ale sama wiem ze latwo powiedziec a ciezko wprowadzic w zycie ;-)
|
|
|
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
Ambi powiem Ci, ze ja odkąd wstałam to mam ciagle strasznie twardy brzuch. Klade sie - przechodzi, wstaje - skała...
Próbuje sie ogarnac bo TŻ jeszcze przed praca skoczy ze mna do sklepu bo inaczej bym nie dała rady... Wiec mysle, ze i u Ciebie to cos całkiem normalnego ale potrafi uciążliwe byc
|
#4356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nom chyba masz rację ja cały czas na nogach jestem zwłaszcza przy dziecku
|
|
#4357 |
|
Zadomowienie
|
Sugar, nam troche jeszcze za wczesnie ;-) ale pod koniec chyba zadna z nas nie narzekalaby na szybki porod ;-) mi mama mowi zebym duzo spacerowala jak mam czas zeby to wykorzystac, ale czasami to kregoslup, miednica albo sasiedzi dadza tak w kosc ze sie nic nie chce ;-)
|
|
|
|
#4358 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4359 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Śniadanko zjedzone, kawę dopijam a Tośka skacze. Na młodego narzekam, że nie chce jeść skórek od chleba a ja robię ostatnio to samo. Ze świeżym chlebem nie ma problemu ale jak jest wczorajszy to dziąsła mi potem krwawią. Martulka tez mi boczki wyszły i nie maskuja ich nawet spodnie ciążowe z gumą bo sam biust. |
|
|
|
#4360 |
|
Rozeznanie
|
Coś dziś jemy ?
![]() U mnie rybka ryż i korniszony
|
#4361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiem, że ciężko będzie Ci zostawić Małego na te kilka dni, ale popatrz na to z drugiej strony - im On będzie starszy, tym bardziej odczuje brak Twojej obecności i będzie tęsknił... a tak, to uwiniesz się raz dwa i będziesz miała z głowy Ja się wpadłam tylko przywitać, bo wybywam na cały dzień z domu Jadę dowieść L4 do pracy, a że stamtąd mam rzut beretem do mamy, to nie odmówię sobie nalotu na dom rodzinny mąż i tak do 19 będzie w pracy, więc nie mam się co spieszyć Miłego, ciepłego dnia Laseczki
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas dzis albo rosol albo ogórkowa i do tego ziemniaczki młode, bitki wieprzowe w sosie i surówka z młodej kapusty
Dzis dyspensa wiec korzystam haha
|
#4363 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dzis ziemniaczki z kotlecikami z filetu z kurczaka i ogoreczek ;-) i swiezo wyciskany pomaranczowy sok
|
|
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie to nie wiem, Tż dziś cały dzień nie ma więc nawet mi się nie będzie chciało nic robić
Ale planuję dzisiaj rogaliki upiec
|
#4365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez zakupiłam cała reklamówkę pomarańczy
|
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Też nakupiłam pomarańczy i grejpfrutów i będę wyciskać dzis soczki
![]() Twojego obiadu komentować lepiej nie będę ... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
Mnie martwi to, że karmić go nie będę mogła ![]() Myślałam już nad tym żeby mąż przychodził poprostu z Małym do mnie, ale nie wiem czy po narkozie będę mogła karmić ![]() Muszę dopytać... Jedna lekarka wczoraj zaproponowała, że zapytamy chirurga, który będzie mnie operował czy byłaby możliwość żeby Mały został ze mną... Ale potem dodała, że nie wie czy to dobry pomysł ze wzgl. na bakterie itd... Tak jak napisałaś jakoś postaramy się to rozwiązać...innego wyjscia nie mam ![]() |
|
|
|
|
#4367 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
Siedzę w pracy popijam capucino i wcinam truskawkową czekoladę Muszę się troche ograniczyć z jedzeniem bo lekarz mi powiedział wczoraj ze trochę zaszalalam. Ponad 3 kg w miesiąc. Ja dalej nie wierzę w syna Miałam tyle imion dla dziewczynki. Dla chłopca przychodzi mi tylko jedno głowy Tymek To byłby już 3 na watku?Ambiwalentna29 jak się dzisiaj czujesz? kasperka napewno wymyślicie jakieś rozwiązanie żebyś jak najmniej odczuła rozłąnkę z synkiem |
|
|
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
A ja witam się w 25 tc
|
#4369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja codzien spaceruje i nawet dobrze mi to robi nie powiem coraz powolniejsza jestem haha ale masz racje kregoslup daje znaki u mnie tez Cytat:
![]() u mnie nie ma nic ..tylko gulasz z kaszą lub ryżem nie mam nic innego niestety koniec tyg lodówka pusta a przelewu jak nie ma tak niema ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- ![]() u mnie 20+5 dzis dopiero tzn no juz 21
|
|
#4370 |
|
Zadomowienie
|
Haha to jak i u nas z tymi wyplatami, do srody czekamy bo 10zl zostalo w portfelu :-/ na pieczywo starczy, dobrze ze zawsze cos mozna wykombinowac z tego co jest w zamrazarce i szafkach ;-) a po wyplacie bedzie trzeba uzupelnic zapasy ;-) dobrze ze to tylko kilka dni bo na dluzsza mete to tak ciezko... Ale swieta, remont i pieniazki poszly jak woda
|
|
|
|
#4371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
Zjadłam królewskie śniadanie dziś, trochę nawet chyba za dużo, ale to nic, bo w planach mam ruszyć tyłek z domu to może i lepiej, niech mnie głód nie złapie dopóki nie wrócę. Chcę dziś iść na pedicure i zrobić sobie hybrydę na stopach Myślę, że w ciągu dnia powinni mieć wolne terminy? Zaraz tam będę dzwonić. Stopy mam w fatalnym stanie, nawet trochę wstyd je pokazać... no, ale co mam zrobić? Już sobie przez brzuch nie radzę z pedi Teraz będę chodzić co miesiąc stópki robić i będzie cacy ![]() Widzę, że wszystkie macie plany obiadowe już, ja jeszcze nic nie zdecydowałam ![]() Cytat:
Dacie radę, jestem pewna Maluszka mimo wszystko do szpitala bym nie zabierała... ale to już ustalisz z lekarzem, na pewno będzie dobrze Cytat:
Tymek śliczne imię ![]() Wow, 25tydzień ![]() U mnie dziś zaczął się 23
|
|
#4372 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Ja właśnie szamam śniadanko od 2 do 5 w nocy nie spałam. Niewygodnie mi było no i znów wymiotowałam;/ a myślałam, że już mam to za sobą...A dziś ze znajomymi jedziemy nad rzekę na ognisko Już się doczekać nie mogę kiełbaski takiej z kijka;dspringtime a czym malowałaś kołyskę? i na jaki kolor?? martulka0991 no właśnie. chcemy robić wszystko jak przed ciążą i się nie oszczędzamy a powinnyśmy już powoli stopować z niektórymi sprawami. Ja już też jakoś mam problem jak dłużej pochodzę to bolą mnie plecy i brzuch coś jak kolka mnie łapie. |
|
|
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle to wczoraj zmieniliśmy z mężem pościel, sięgnęłam po świeżą piżamkę i jak ją ubrałam to wyglądałam jak 7 nieszczęść. Dół mega ciasny, a koszulka nie przykryła całego brzucha
Jeeezuuu... muszę kupić coś do spania większego
|
#4374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz rację...Ja też nie chcę takiego maluszka brać ze sobą do szpitala... Będę najwyżej ściągać mleko, tylko ciekawe czy po narkozie mogę wogóle dziecku podawać moje mleko ... Ja byłam na pedicure przed świętami i poczułam taaaaaką ulgę, ze szok ![]() Trzymam kciuki żeby dziś udało Ci się dostać wolny termin Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-04-10 o 09:51 Powód: Blad |
|
|
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
Ściągniesz tak mleczko żeby po narkozie dostawał to ściągnięte przed
Wiem - zakręciłam Ale wiadomo o co chodzi ![]() No właśnie marzą mi się boskie stópki więc dzięki za kciuki W weekend ma być piękna pogoda podobno to może moje melissy odkurzę ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Udało się, idę na 12
|
#4376 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i rozstępy to mi już chyba 5 wyszło Cytat:
![]() Nam dziś wstawiają nowe drzwi wejściowe i huk, pył itd. A sąsiedzi chodzą i marudzą, że brudno jest masakra z tą starszyzną, nic nie można zrobić bo zaraz się zlatują ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
|
|
#4377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do pepco to od dzisiaj nowa gazetka i nowe ciuszki dla maluszków takie bardziej letnie. Zaraz sie szykuje i jade zobaczyć co tam rzucili
|
|
|
|
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ![]() Jaki kolorek robisz ?
|
|
|
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
Ja manicure wczoraj zrobiłam sobie sama
Na ręce nie chcę hybrydy jak mam takie mocne te pazury teraz, nie ma sensu Ale stopy chętnie, nie dam rady tam walczyć z nimi teraz ![]() Szkoda tylko, że dzisiaj dwa paznokcie (kawałek z boku) sobie nożem odkroiłam jak szczypiorek kroiłam A co do rostępów to mam dwie kropki z lewej strony pępka i dwie z prawej... śmiesznie to wygląda Chociaż wcale mi się nie podoba to oczywiście, no, ale trudno ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Dobre pytanie Myślę o różu, ale nie pastelowym, takim intensywniejszym
|
#4380 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
mleko możesz ściągać na wcześniej i zamrozić. Są nawet takie specjalne pojemniki do tego. Moja koleżanka tak robiła i nie musiała sie martwic jak nagle musiała gdzieś wyjść na dłużej. Cytat:
zeszlo mi chyba ze dwie godziny bo tak mi brzuch przeszkadzał; )
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

Jadę dowieść L4 do pracy, a że stamtąd mam rzut beretem do mamy, to nie odmówię sobie nalotu na dom rodzinny