|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 9
Crumble trzymam kciuki by wszystko poszło dobrze
Witam się z łóżka zaryczana. Leże i ryczę. Dosłownie. Młoda daje mi popalić każdy kopniak ląduje na zebrach. Nie umiem się ruszyć. Dosłownie nie umiem się ruszyć. Podwozie tak mnie bóli ze juz niewiem co ze sobą zrobić. Leżeć niewiem jak mam. Choć 5 min na plecach bym chciała ale nie umiem! Bo młoda na wszystko uciska chyba wychodzi te wczorajsze chodzenie choć dużo nie chodziłam jedynie od gina do szpitala do laboratorium i potem do drugiego laboratorium na krew. No ale to nie jest 50 km do choinki jasnej! No i spokojnie spacerkiem sobie szłam a nie bieglam.Na chwilę obecną mam dosyć. Jestem wykończona
Wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1203546 Edytowane przez SzaraaMyszka Czas edycji: 2015-04-10 o 07:11 |
|
|
|
#2222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mi też się wydaje, że to chodzi o skończony 37 |
||
|
|
|
#2223 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
ja byłam w środę u gina i położna w rejestracji i potem gin w gabinecie mówili, że już donoszona i mogę spokojnie rodzić a miałam 37+2
|
|
|
#2224 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja nie zapominam, bo czuję się jak babcia staruszka cały czas. Ale też nie myślę za bardzo, że w ciąży jestem, bo się zaczynam bać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
cały czas ją łagam by już mamusi nie kopała a ona sobie z tego nic nie robi
|
|
#2226 |
|
Zadomowienie
|
Crumble kciuki mocno trzymamy
żeby poszło sprawnie![]() Nie wiem jak to się stało, ale się wyspałam a dziś taka niespodzianka, chyba że nie pamiętam nic ![]() Dorka my też ostatnio naprawialiśmy samochód, coś się psuło, a ja się ciągle boję że jak będzie potrzebny to coś nawali ale oby nie
|
#2227 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Cytat:
A Ty ładnie zrzuciłaś- brawo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2229 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam ale pisac mi się nie chce jeszcze :P Nadzieja, nie spiesz sie tak, najpierw mówilas zeby sie w kolejkę nie wpychać a teraz co? ![]() Szara - pogłaszcz sie po brzuchu, spróbuj wstac i pochodź chwile, na pewno sie uspokoi troche ![]() Jestem głodna a skończyły mi się płatki i co ja dziś będę jeść?
http://www.suwaczek.pl/cache/b702238669.png razem od 06.10.2007 ![]() nasz wielki dzień - 06.09.2014 Lenka przyszła na świat 10.05.2015 Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017 Edytowane przez moniisia90 Czas edycji: 2015-04-10 o 08:46 |
|
|
|
#2230 | |
|
Raczkowanie
|
Hej
Cytat:
![]() za wszystkie wczorajsze wizyty.
|
|
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Miałam wczoraj beznadziejny dzień! Najpierw okazało się, że nie mam internetu (jakaś awaria), a czekałam na ważnego maila A na koniec chciałam wyruszyć na miasto i mi akumulator padł w samochodzie... Jak wróciłam z garażu to się poryczałam i tak oto skończyłam dzień o godzinie 13... Nawet na sr nie chciało mi się iść, ale Tż mnie wygonił i chwała mu za to, bo było o karmieniu piersią. A co u Was, bo nie mam siły nadrabiać tych kilkunastu stron
|
|
#2232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze nie wiem co Ci poradzić, zwykle przy ruchu dziecko zasypia bo ma kołysanie... Przynajmniej moje tak ma.Normalnie głaszczę moją dzidzię z wdzięcznością, że tak łagodnie mnie traktuje. Crumble - ty kobieto chcesz mnie o zawał przyprawić z rana ! Powodzenia z tą indukcją i szybkiego uporania się ze sprawą. ------------------- A ja pierwszą noc źle spałam przez te cholerne badania... Poszłam siku o 2 w nocy, oczywiście o 3 się obudziłam, ale już nie poszłam... I takie kurde spanie jak ciągle czujesz, że Ci się chce... Ostatecznie o 6.30 wstałam i w końcu mogłam i mieć co potrzebuję do labu i odetchnąć... Męka pańska. Teraz czekam na wyniki, bo jeszcze morfo robiłam i poziom żelaza. I dziś z koleżanką wyruszam na szoping Pogoda piękna i mam potrzebę wyjść z domu![]() A koleżanka mieszka niedaleko i ze względu na te moje "uczucia słabości" powiedziała, że mam nigdzie nie jeździć i po mnie przyjedzie jak co Więc jestem soł happy (no i mąż mi nie zrzędzi, bo zagroził zabraniem mi kluczyków od auta ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- monisia - ja tak często mam, że zapominam, że jestem w ciąży:P Ostatnio rzadziej bo mała się dużo rusza i mi alien wariuje w brzuchu Ale tak ogólnie to zdarza mi się mega często. Myślę, że to kwestia moich niewielkich rozmiarów, tego, że nawet ciuchów nie musiałam zmieniać na ciążowe (po prostu niektórych bardzo obcisłych już nie zakładam). Dodatkowo poza ostatnimi skokami ciśnienia naprawdę dobrze się czuję, więc ciąża mi o sobie nieustannie nie przypomina![]() Trudniej mi było zapomnieć o ciąży między 6 a 13 tc jak ciągle rzygałam, aniżeli teraz przed rozwiązaniem ![]() myszonka - to faktycznie nieciekawy dzień. Oby dzisiejszy był lepszy !
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc rybki
![]() U mnie albo net działa jak chcę, albo gości mam albo nawijam bez opamiętania z nowym kolegą... ![]() Nadrabiam Was co 2 stronę tak pedzicie ![]() Gratki za wszystkie wizyty, trzymajcie nóżki razem jeszcze chwilkę!! Ja też się czuje ociezala jak słonik... Też sobie wybrałam czas na romansowanie hahahahaJeszcze trochę i będziemy tulic swoje maluchy <3 Ostatnio myślę coraz bardziej pozytywnie... Wierzę w to że dam sobie ze wszystkim radę!! I takiego nastawienia życzę i Wam!! Ach... Ta wiosna
|
#2235 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze lekka anemia w badaniach mi wyszła.
Hemoglobina jeszcze 12, ale czerwonych krwinek 4,06 w normie od 4,20 i hematokryt 33 w normie od 37. No i poziom żelaza spadł w ciągu miesiąca o połowę ze 110 do 57. Niby dalej w normie, ale dzidzia ciągnie to żelazo ostatnio. Trza będzie trochę łyknąć ![]() Jeszcze na mocza czekam... Tych to się najbardziej boję bo mi w tych sikach wiecznie coś wyłazi
|
#2236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratki
![]() Cytat:
super ze u Ciebie coraz pozytywniej oby tak dalej! Cytat:
a co do moczu.. taaa zawsze cos:/
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem.
Zjadłyśmy śniadanie i teraz małą się bawi a ja Was nadrobiła. Piękna pogoda. Jesteśmy u teściów więc skorzystamy z ogrodu i małą się będzie bawić a ja pobujam się na huśtawce. Będe z wami bo włąśnie ładuje komórkę. |
|
|
|
#2238 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jutro idziemy na osiemnastkę, nie widzę się na tych krzesłach. -.-' W każdym ciuchu wyglądam jak słonica.
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2240 |
|
Rozeznanie
|
A ja dziś zaczynam 38 tydzień i mam wizytę o 16. A od rana mam jakiś katar i ból gardła i chce mi się wymiotować. Niewiem co jest... chyba zjem loda może gardło przejdzie...
I klaski za wszyatkie rozpoczęte tygodnie i miesiące. Pociesza mnie tylko fakt że to już niedługo... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2241 |
|
Wtajemniczenie
|
Goskie - to Ty juz możesz rodzic
Za rozpoczęte kolejne tygodnie.
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę
![]() Nie wypada nam nie jechać, bo to najbliższa kuzynka TŻ, traktujemy ją jak siostrę. Chociaż na chwilę się tam zjawie. Ale już widzę te spojrzenia i komentarze, że wyglądam jak słonica -.-'
|
#2243 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
A co do hemoglobiny, to mi ostatnio spadła z 13,6 na 11,9, ale ginka nie kazała się przejmować jeszcze. Mam jeść więcej zieleniny i buraków. Cytat:
Po całym dniu siedzenia przy stole nie byłam w stanie założyć butów i Tż niósł mnie do samochodu...
|
|
|
#2244 |
|
404 Not Found
|
My mamy chrzciny 19 kwietnia. Nie wiem w co ja się ubiorę, bo na pewno nie kupię kiecki na jeden raz.
Najwyżej będę casualowo, co tam. Mnie wypada.
|
|
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam wczoraj na spacerze, dzisiaj mnie podwozie boli, a Młoda szaleje.
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Baset a w nowej sukience? Na pewno nie wyglądasz jak słonica
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
Przez ten tydzień to mi się wydaje, że sporo mi wlazło w brzuch.
TŻ mówi, że ładnie, ale ja się czuje nawet w tej kiecce jak słoń :P W ogóle to żaden żakiet mi nie pasuje, znaczy się, nie dopnę się, więc pójdę w rozpiętym. I chciałam szpilki założyć, ale pewnie się wyłoże w nich
|
#2248 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Dorka współczuję akcji z samochodem... jak po nocy? nie chcesz rodzić mam nadzieję? ![]() Nadzieja, Emilia, Goskie za nowe tygodnie!Crumble mocne za jutro i dawaj znaka jak tam Wam idzie ![]() Baset nie będzie żadnych komentarzy, a jeśli nawet no to halo? w ciąży jesteś, nie rozumiem jak można tego nie rozumieć |
|
|
|
#2249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ze szpilkami to chyba zobaczysz rano co na to Twoje nogi:p
|
|
#2250 |
|
Zadomowienie
|
Zaplotłam włosy na noc
I mam barana Wyglądam jak postrzelona, ale pieprzę, nie będę myła głowy drugi raz ![]() Ładna cera mi się w ciąży zrobiła. Nigdy nie miałam problemu z nadmiernymi syfkami, ale w ciąży to już kompletnie totalnie NIC mi nie wyskakuje i cera znormalniała, nie jest już tak przetłuszczająca się i świecąca. Za to na początku ciąży przy szoku hormonalnym miałam tak paskudną twarz jak nigdy wcześniej... pełno syfów. Mogłoby coś z tych dobrodziejstw po ciąży pozostać:P
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.

chyba wychodzi te wczorajsze chodzenie choć dużo nie chodziłam jedynie od gina do szpitala do laboratorium i potem do drugiego laboratorium na krew. No ale to nie jest 50 km do choinki jasnej! No i spokojnie spacerkiem sobie szłam a nie bieglam.

maluch mi przysypiq biedny, a teraz mam 3x1h ... Sama bym z checia przysnela :p 

fakt, że
dobrze ze chociaż u mnie 2-jka z przodu do porodu
jeszcze to mi appka dziś pokazuje ❤
cały czas ją łagam by już mamusi nie kopała a ona sobie z tego nic nie robi