|
|
#631 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVII
hej!
No dziś pogoda idealna na spacerki nie ma sensu siedzieć w domu ![]() Wczoraj wieczorem miałam wizytę u gin.. szyjka mocno skrócona..rozwarcie na palec.. główka bardzo nisko..ale poza tym nic.. skurcze zdarzają się w ciągu dnia..ale szybko się wyciszają.Jak nie urodzę do 21.04 to mam już skierowanie na szpital..wtedy mnie położą i będą wywoływać... muszę jeszcze zrobić morfologię 13-14.04 i jak płytki mocno spadną to nawet wcześniej mam się położyć do szpitala..także wszystko zależy od wyników.. choć mam nadzieję,że Olek sam zdecyduje się wyjść wcześniej trzeba zabrać się za wykurzanie młodego z brzucha.. Cytat:
za wyniki badań ![]() Cytat:
smaka mi narobiłaś działki nie mam.. grilla też..więc pozostaje pomarzyć hehe ![]() To aktywny dzień dzisiaj! ale pogoda sama zachęca ![]() Może ruszy to trochę Tatiankę ![]() ![]() Cytat:
i jeszcze te dodatkowe "atrakcje"....
|
|
#632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ja zaczelam 41 No właśnie
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Hanka, Sonia -
|
#634 |
|
Wtajemniczenie
|
Nooo ale klade sie odpocząć i w sumie tak pięknie ze mam dobry humor
|
#635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
Teściowa chciała dobrze i mówi że cielęcinke kupiła i będzie robić a ja Jej powiedziałam że nic co od krowy nie mogę :/
W ogóle wiecie że cielęcina nie jest polecana dla dzieci bo cos tam zawiera. Moja mama była kiedyś ze mną u lekarza i wyskoczyła z cielęcinka dla wnusia i dr ją uświadomił ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Majka232;50989067]Teściowa chciała dobrze i mówi że cielęcinke kupiła i będzie robić a ja Jej powiedziałam że nic co od krowy nie mogę :/
W ogóle wiecie że cielęcina nie jest polecana dla dzieci bo cos tam zawiera. Moja mama była kiedyś ze mną u lekarza i wyskoczyła z cielęcinka dla wnusia i dr ją uświadomił [COLOR="Silver"]Kurde ciekawe co jest nie tak z ta cielęcina, pamiętam ze moja mama też cielęcine kupowała mojej siostrzenicy jak była malutka żeby miała lepszej jakości delikatne mięsko. ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Czekam na tzta i jedziemy na dzialeczke
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekają aż samo sie zacznie ![]() Matko posprzatałam mieszkanie..... jak ja po tym nie urodzę to cud... Kurze, łazienka, kuchnia, odkurzanie, pościel powiesiłam bo prałam, młodej wytrzepałam pościel.... hahah córuś wychodź!!!! Kurde tłumacze jej że na zewnątrz bd miała duzo więcej miejsca, swoje łóżeczko, że słoneczko ładnie świeci i jest ciepło, ptaszki śpiewają, tatuś na nia czeka zniecierpliwiony... a ona co? dupkę na to wypycha zamiast w dół się pchać to ona dupkę w górę wypina
|
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak im nagadalam ze teraz przyszedł lekarz i mówił ze przykro mu ze tak wyszło. Obiecał ze jak nic nie wyskoczy to w poniedzialek jestem pierwsza i on tego dopilnuje. I przynajmniej wenflon mi wyjęli to glowe spokojnie umyje...
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
EDzik kciuki
![]() Maju odpoczywajcie dzis i moze spacerek zaliczcie ![]() Haniu milego;* zazdroszcze ![]() Gossip no ambitnie ![]() Mikolaj tez ni tylk dupke wypycha. Ja przygotowalam do obiadu,sciagnelam pranie, podlogi ogarniete,kurze jak codzien zmywarka oprozniona,pranie poskladane. Cos bym jeszcze porobila ale gazela jeszcze nie jestem hehe![]() Plecki mnie po ttm spacerze bola,wiec sie wlasnie polozylam i chyba sie zdrzemne. W domu okna pootwierane to wspaniale ptaszki slychac. Kaprys jak zabity spi po spacerze,juz pod koldra sie grzeje ![]() Takze i ja klade sie ![]() A po obiadku dzis jedziemy na deser do miasta i kawe ![]() Jutro do mojej mamy,bo moj M w osp jest i maja jakas imprezke z tej okazji i M i moj ojczym leca tam a my z mama w domku bedziemy
|
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
hej
witam się w ten cudny dzień, widzę, że u wszystkich pięknie i humorki dopisują ![]() my dziś z samego rana pojechaliśmy zawieźć zwolnienie do pracy, potem miałam ktg w swoim szpitalu, ale tam fajnie jest niestety żaden skurczyk się nie zapisał, nawet po wczorajszym ![]() mój mąż ma dziś wolny dzień to go wyciągnełam do CH ale weszliśmy tylko do Allesa po stanik(prezent od teściowej) i przy okazji wzieliśmy drugi+stringi, bo był -50% do karmienia mam 65F a ten wzięłam na "później" 65 E, taki już sam sex..jakoś od razu się czuje lepiej także polecam jakby któraś myślała o nowej bieliźnie to można coś ładnego i przecenionego znaleźć potem do Zary weszłam po kartę podarunkową dla przyjaciółki na urodziny, ale nawet nie łaziłam, bo dział dziecięcy był na górze i nie chciało mi się wjeżdzać. Na koniec rozsiedliśmy się w GrycanieNie wiem jak Wy, ale ja teraz wokół widzę same wózki i rozpoznaję jakie firmy, na torby też automatycznie zerkam ![]() Blackberry-no ale Cię urządzili z tym poniedziałkiem masz rację, masuj..może się ruszy ![]() Gosiak-kciuki dla Ciebie i za najszybsze pojawienie się Martynki ![]() Koperko-biedna Ala z tą kupką Majka-super, że Julek tak ładnie przybiera i gratki za ogarnięcie nowego auta z Maluszkiem a co w Pepco ciekawego?![]() Bird-karkóweczka mówisz ja bym zjadła takie ziemniaki z grilla z sosem czosnkowym
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cierpliwości nie denerwuj się bo Ci dziecko potem bd płakało głowa do góry
|
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
KOPERCO codziennie zglaszalam na noworodkach i bez odzewu bylo dopiero na wypisie zdziwienie i coz wtedy zrobic ?! Masakra. Jak sie zwalil wreszcie to po calosci, pielucha nie zmiescila..
Ja po usg. Wody sporo jeszcze, lozysko 3st, mala wazy 3000/3200g ![]() EDZIK u mnie w gore plt 102
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja wam caly czas mówię ze to juz nie tyle chodzi o moja niecierpliwosc co o obecność tz a raczej nieobecność. Nie wiem czy nie bedziemy cos kombinować ze zwolnieniem lekarskim dla niego. Tylko skąd wziąć w Weekend zwolnienie.
|
|
#645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Pogoda przepiękna, aż załuje że jeszcze nie mogę śmignąć na spacerek z małym... No ale ledwo okno otworzyłam i już widzę jakąś muchę w domu, jeszcze musiałam siatkę wytargać z piwnicy bo bym szału dostała. A teraz lecę nadrabiać ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
Cytat:
Podobno jeśli miało się w ciąży zatwardzenia to przed porodem jest wręcz przeciwnie. |
||
|
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
To może dzisiaj jeszcze tz skoczy do jakiegoś lekarza żeby niby od dzisiaj takie zwolnienie miał...bo w weekend to faktycznie może być ciężko...
|
|
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
Black no masakra
Soniuska napisałam Umylam kafelki mleczkiem w kuchni no nie moglam już wytrzymać dwa tygi nic nie robiłam dziś już mogę powoli robić i sprzątać jeszcze że rano wstał bez bóli i z dobrym humorem :P a u mnie na obuad gulasz węgierski Odpoczywam teraz i pomyje z Tż szafki w kuchni
|
|
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
sunny-a Ty kiedy masz tp??
![]() mnie już 2 sąsiadki zaczepiły kiedy dzidziuś się pojawi
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Pepco kupiłam kocyk, ręcznik z kapturkiem, tshirt dla malego i dla większego , dla chrzesnicy top i spódniczkę, sobie sukienkę ![]() Byla pediatra. Wg niej żółtaczka może utrzymywać się do 3 tyg.a w klinice mówili chyba o 12 przy k.p. i bądź tu mądry. Mały ma sapke to takie charkotanie jak oddycha i to normalne. Mam mu w nosku pedzlowac lekiem. Głowa mnie znów boli
|
|
#653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No mama mi dziś mówiła, że na zakupach babka u której zawsze kupujemy już się pytała czy jeszcze chodzę. W ogóle dziś miałam spotkanie z położną, bardzo sympatyczna kobietka. Pogadałyśmy o porodzie, obejrzała sutki bo na jednym mam białą kropę, ale to norma skoro już mi pokarm cieknie. Badała puls małemu i wyszło 125-130 i mówię, że jakiś niski, a po chwili 150 i zaczął się taniec brzucha, więc chyba ktoś akurat sobie drzemał
|
||
|
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
Jedzenie jak przystało na szpital ochydne. Niektórych rzeczy nie da sie zjeść
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
My juz po wycieczce, zaraz przyjezdza do nas moj kuzyn zaprosic na slub i wesele w czerwcu, potem jedziemy kupic mate dla Wiktorka bo jutro ba chrzciny idziemy i jeszcze dokupic pare rzeczy nam dla malej
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz po mega obiadku.. i nudzi mi sie.
|
#657 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas dzisiaj pomidorowa, frytki i chinszczyzna a potem lody z powidlami i bita śmietaną hehe i sraczka gotowa hehe
|
#658 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bleh.. |
|
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
LEKKa teraz to juz kwestia czasu
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.

nie ma sensu siedzieć w domu 
trzeba zabrać się za wykurzanie młodego z brzucha.. 
krew pobrana i czekamy na wyniki. Badanie bylo i od razu z masazem
2 palce wchodza. Czekam teraz az usg sie zwolni i idziemy mala ogladac co i jak u niej.
za wyniki badań 
smaka mi narobiłaś
ale pogoda sama zachęca

jak Ty już tydzień po terminie

masz rację, masuj..może się ruszy 

Ślubujemy: 21.10.2017