|
|
#1141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Cytat:
Urolog na pewno wie, co robi. Trzymaj się
|
|
|
|
|
#1142 |
|
Zadomowienie
|
Od wczoraj mam tragiczny humor, wszystko mnie denerwuje i wkurza, albo smuci, najmniejsze zakłucie boli jakby mnie ze skóry obdzierali, a wczoraj to nawet popłakałam się jak mama mi zajęła łazienkę... MASAKRA!
Dziś właśnie zacytowałam sobie wszystko co chiałam i gdy odnosiłam się do jednego z ostatnich cytatów, to rozładowała mi sie koma... Jak ją pizgłam w kąt, to dopiero teraz miałam siły żeby sięgnąć ponownie. Nie będę już cytować. Pamiętam tylko, że pisałam iż nie używam wcale wkładek, bo ich nie lubię. Wolę 3 razy w ciągu dnia przebrać majtki. I nie mam poczucia, że mam mokro między nogami, ale nieraz mam taki zaschnięty białawy śluz na gaciorach, że aż normalnie wstyd. Gdyby nie daj Boże coś mi się stało i musiałabym tak z ulicy jechać do szpitala, to chyba spaliłabym się ze wstydu A co do majtek siateczkowych i podkładów. Ja nie kupuję wcale, bo u mnie w szpitalu nie można używać majtek, a podkłady dają sami. Położna poradziła mi też, żeby na wyjście ze szpitala i później kupić sobie zwykłe wypróbowane już podpaski, nie jakieś tragicznie grube tylko normalne, żeby się komfortowo czuć i najwyżej będę częściej wymieniać. |
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Masija
|
|
|
|
#1144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Lekarze są nie poważni. Powinni jakoś między sobą uzgodnić, a nie każdy co innego Ci mówi. Ta lekarka tez jakaś nienormalna. A ten antybiotyk w jakiej postaci masz przyjmować? |
||
|
|
|
#1145 | |
|
Zakorzenienie
|
kochana, nie ma sie co dziwić smutom, żal sie ile chcesz, po to jesteśmy
Cytat:
![]() a z tymi podkładami to zgłupieć można, każdy szpital wymaga czego innego, powinien być jeden standard :/ wróciłam z A9m i mam taki apetyt że szok zeżarłam 3 sandwicze, popiłam dużą herbatż z cytryna a na to wszystko wrzuciłam pół paczki m&m`sów.....i mało mi chyba wykończe te m&m`sy, bez sensu takie otwarte zostawiać bożeeee! bede ważyć 200 kilo! i to na własne życzenie Edytowane przez industria Czas edycji: 2015-04-10 o 20:23 |
|
|
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
Industria masz racje zmarnuja sie otwarte lepiej im bedzie w twoim brzuchu
|
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
Masija jesli antybiotyk jest doustny to może zagadaj jutro rano na obchodzie czy w domu możesz go brać
w sumie dobrze, że urolog dał ci ten antybiotyk, powinno pomóc na nerki |
|
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem nie wiele miało dla mnie znaczenie po cc w ok 12 godzin zużyłam chyba całą paczkę podkładów, było mi wszystko jedno, nie chodziłam z nimi, dopiero potem..u mnie w szpitalu te na łóżko dawali, więc nie potrzebowałam wcale. |
|
|
|
|
#1149 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() O jeny znowu ktoś coś innego gada, ja pierdacze, co to za szpital... Jeszcze taki tekst, że możesz wyjść na własną odpowiedzialność, nieźle... Chyba pracują tam za karę.... Cytat:
Cytat:
Ja jestem u mamy, zostaję na weekend, Tż jutro dojedzie więc idę spać, dobranoc dziewczyny
|
|||
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu dobranoc
|
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1152 |
|
Zadomowienie
|
szuu dobrej nocy
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
Masija trzymaj się dzielnie. Co za totalny brak organizacji w tym szpitalu. Brak słów
|
|
|
|
#1154 |
|
Zadomowienie
|
masija glowa do gory, duzo pozytywnych mysli
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
Marei tak,zastój mam w jednej,prawej a w lewej tez juz się zaczął robić. .
dziękuję dziewczyny Anty biorę dowcipnie więc raczej nie wypisza. Plus jeszcze ten posiew musze zrobić. Lekarka ...Wrrrrr myślałam. ,że jej krzywdę zrobię. Taka franca niemiła i taka wyniosła. ..nawet babki obok co z nimi leżę mówiły. ,że już same nic nie rozumieją co oni mówią i co ze mną robią. A ta lekarka to traktuje ludzi jak kretynów. ..:/ może jutro będzie ten mój gin ale z drugiej strony co on zrobi. Nie wypisze mnie do domu. Tz był i też mi już jakoś lepiej. Mala tak zaczęła kopać jak go chyba usłyszała, żeledwo wysiedzialam . .
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-04-10 o 21:12 |
|
|
|
#1157 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Składaliśmy dziś szafę dla Franka i aż mnie głowa rozbolała, jak zaczęliśmy przemeblowywać sypialnię-masakra! No żadne ustawienie nie będzie dobre... I tak zostanie nam mało przestrzeni do poruszania się i tak... ech... w końcu stanęło na tym, ze będzie tak, jak to pierwotnie wymyśliłam.Cytat:
Szuu- faktycznie zapomniałam o płatkach owsianych. Zrobię sobie w razie czego... A żelazo brać muszę, bo zbyt dużo się strachu najadłam przed pierwszym porodem, że im tam zejdę z powodu kłopotów z krzepnięciem, także teraz chuchamy na zimne, bo znów mi hemoglobina szaleje i muszę teraz kontrolować co 2 tygodnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
pisałam ostatnio, że nie narzekam na kondycję itp. i... sypię się
|
|
|
|
#1159 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja nie smarowałam Leosia i Franka też nie będę smarować. Dopier za rok zacznę czymś na słońce smarować.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja mam majtek 10 sztuk a tych podpach to chyba 3-4 opakowania kupiłam bella i absorgyn.
|
|
#1160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedak mój mały, szkoda mi go.. ![]() U mnie właśnie w pozycji poziomej jest tragicznie Cytat:
![]() masija bardzo mi przykro jak jesteś taka smutna lubię jak masz dobry humor, zawsze coś śmiesznego nam napiszesz
|
|
#1161 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zdrówka dla Ciebie i malutkiej![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
z podpaskami to prawda, ale dobrze jest mieć te "na noc", bo one są dłuższe, a początkowo to jednak sporo tego wycieka Ja sobie właśnie muszę kupić kilka paczek takich, bo po pierwszym porodzie były bardzo przydatne.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja juz zauważyłam, ze w ogóle do jakiejkolwiek aktywności (gotowanie, sprzątanie etc) nadaję się teraz tylko do południa. Potem zaczynają się bóle pleców/brzucha i nie umiem sobie miejsca znaleźć Wczoraj wieczorem myślałam, ze się wścieknęCytat:
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tez w żadnej pozycji na dłużej nie jest wygodnie. A boki... jak mały ułoży się po lewej stronie, to nie chcę na tym boku leżeć. Czuję go i boję się go skrzywdzić, chociaż pewnie nic by mu się nie stało.
Z pełnym żołądkiem jeszcze gorzej zasnąć. A jak coś zjem, zgaga mniej męczy. A przynajmniej nie męczy od razu, tylko budzi w nocy
|
|
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusia dziękuję
Monika dobrze Cię rozumiem chociaż nie mam dodatkowej rozrywki z dzieckiem, to tak samo się czuję jak Ty. A upalami się nie przejmuj. Może do tego czasu aż tak nie będą odczuwalne ![]() Kejti dziękuję to żeby Cię Nezzawodzic to napiszę, co dla mnie trochę mało śmieszne , że kobieta obok sadzi takie bąki ze spać się nie da... a w dzień mamy relacje na żywo czy coś jej poleciało z krwią, jak dużo,że jeszcze nie było dwojeczki a o jej życiu i rodzinie.moge książkę pisać
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-04-11 o 06:15 |
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
To moja na tym etapie ważyła 1080, więc nie wiele więcej i gin mi nic nie mówił..
Cytat:
Co do podkładów to jeszcze nic nie kupowałam, ale planuje kupić bella mama jedno op.i jedne majtki wielorazowe i kilka szt podkładów na łóżko. Do szpitala nie musiałam mieć, wie. Tylko to co w domu, a i tak przeszłam szybko na podpaski bo jak iść z taką podpacha na spacer np A na noc kladlam stara koldre i spalam bez gatek a te podkłady sprawiały ze tyłek mi się mega pocil bo to koniec maja to ciepło ![]() I teraz też chyba tak zrobię. A jak coś to rossman czy apteka blisko
|
|
|
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, witam się w piękny sobotni poranek
już zjadłam pyszną owsiankę truskawkową. moskitiera do wózka na prawdę ochroni od komarów? kupię chyba opaski na komary (dzięki Kaja) ale i spray też, nawet żeby ubranko popsikać bo wolę już tak niż żeby dziecko cierpiało potem przez bąble ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Ma któraś z was pieluszkę bambusową? czym ona różni sie od tetry? zastanawiam się czy nie kupić żeby mieć do okrycia nóżek dziecka w razie gorąca |
|
|
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O jej ale spać mi się zachcialo, a taaakie plany miałam
|
|
|
|
|
#1167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale upał
![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
Moja siostra mi doradziła Bella mama i żeby mieć 3-4 paczki. Majtki siatkowe mam 4 sztuki. ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
Bądź dzielna Trzymam mocno kciuki ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Masz rację ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- w Siemiradzkim Tzn. teraz aktualnie nie pracuje w szpitalu tylko w klinice leczenia niepłodności i w gabinecie ginekologicznym
|
|
#1168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam taka chuste bambusowa wlasnie do oslaniania przed sloncem. Ponoc w lecie utrzymuje temp 2-3 stopnie nizsza pod chusta. A tak wogole Dzien Dobry Mialam beznadziejna noc, Tz wyjechal na weekend i jestem sama. Nie lubie jak go nie ma. Wtedy mam dziwne przeczucie, ze cis sie stanie, jakies skurcze mnie dopadna albo cos zlego z Malutka i do szpitala trzeba bedzie jechac a nikogo nie ma zeby pomoc. Co prawda mam siostre 40 km odemnie, no ale wiadomo za nim dojedzie. Dzisiaj ide zaszalec wyprawkowo. Najwyzszy czas zaczac kupowac. Milego dnia
|
|
|
|
|
#1170 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dotychczas było mi najwygodniej na lewym boku, a teraz biodra mnie bolą jak wściekłe ![]() Cytat:
wcześniej jak leżałam na prawym boku to tak mi walił w ten bok, że brzuch podskakiwał i nigdy nie wiedziałam, czy mam się przekręcić czy mu się to podoba ![]() Oczywiście! To mój sposób na życie teraz - mniej żreć ale szczerze mówiąc nie zawsze wychodzi..Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

ku** *
zeżarłam 3 sandwicze, popiłam dużą herbatż z cytryna a na to wszystko wrzuciłam pół paczki m&m`sów.....i mało mi 

No żadne ustawienie nie będzie dobre... I tak zostanie nam mało przestrzeni do poruszania się i tak... ech... w końcu stanęło na tym, ze będzie tak, jak to pierwotnie wymyśliłam.

lubię jak masz dobry humor, zawsze coś śmiesznego nam napiszesz 
dziękuję