Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :) - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-11, 14:04   #4501
moniska139
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :)

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
Hej trochę mnie tutaj nie było ale naprawde nie miałam czasu
Dziś wkoncu nastąpił ten szczęśliwy dzień jestem nieco zestresowana ale musze jakos dać rade chociaż rozkurczową tabletkę zastosuje przed kościołem co by za mocno dzidzi nie stresować obudziłam się nie na budzik ale i tak pewnie prawie doba bez spania przede mna i tylko to mnie przeraża że nie dam rady że będzie mi słabo albo coś
Jak juz przeżyję kościół to polowa stresu ze mnie zejdzie obym z nerwów nie miala rozwolnienia Niby śmieszne ale prawdziwe..
Także prosila bym was dzisiaj o trzymanie kciuków
Z góry dziekuje

Trzymam kciuki i nie stresuj się bo to Twój dzień
Taką piękną pogodę macie i bawcie się dobrze.

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Asia udanego ślubu i wesela bawcie się dobrze

Wczoraj poszlam do dentysty, i oszalałam... Dałam mu zaświadczenie od lekarki że ma mnie znieczulać zawsze kiedy trzeba... Wkurzył się chyba choć poznać po sobie nie dał... Ale stwierdził że w takim razie zrobimy zęba którego trzeba było rozcinać i jeszcze jednego- tego samego co leczę już ze dwa miesiące...
I kur.... czaczku weszłam po wizycie do domu, cała jeszcze odrętwiała a jak znieczulenie zeszło usnęłam z bólu... Obudziłam się wieczorem nadal z bólem, zjadłam miksowanego banana bo nic innego nie dałam rady...
Od dziś rano nadal ból, na śniadanie płatki z mlekiem, teraz znów miksowany banan... Do tego boli mnie głowa , opuchnięta chodzę... bleeee
TZ kazał leżeć cały dzien i nic nie robić, że on się wszystkim zajmie, ale pojechał na chwilę na giełdę jakiegoś autka poszukać to siadłam przy lapku...
I już mnie kręgosłup boli a jestem chwilkę na siedząco...
Brzuch też mi się ciągle napina, ciśnie, gniecie, kłuje, znowu mam brać Luteinę...
Chodząca kaleka wyglądająca jak sloń ze mnie...
Idę nie truję Wam... musiałam się wygadać...

Narzekanie ludzka rzecz a w ciąży jest standardem wiec wiesz, marudz ile masz ochotę

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Fiona Majka narzekanie w ciąży ludzka rzecz . Ja też ciągle wkurzona chodzę bo ledwo połowa ciąży a ja juz niedomagam . Jeśli nie jestem sama w stanie odkurzyc mieszkania to już jest źle a co dopiero potem , drugi trymestr to dla mnie masakara jakaś . Do tego dojda upały których znieść nie mogę i bez brzucha , chyba zamkne się z wentylatorem w czterech ścianach do samego porodu . No i założyć nie mam co na siebie , we wszystkim wyglądam źle , grubo i mało apetycznie . Też mi źle z tym wszystkim
Ja mam cały tydzień zajęcia i zastanawiam się co ja ubiorę. Jak mam raz a tygodniu czy dwa to ok ale teraz nie będę chodzić w jednym i tym samym. Zacznę zakładać sukienki i chwalić się brzuchem bo są takie blisko ciała ale materiał elastyczny.

Młody wyszalał się na dworze teraz ma drzemkę.
Zrobiłam przegląd ubranek ze strychu i porażka normalnie. Wszystko zniszczone, w plamach z dziurami i szare. Nie ma ani jednej białej sztuki. Szwagierka nic o te rzeczy nie dbała i chyba wszystko razem prała. najchętniej to bym to wszysyko spaliła, ale od nowa nie będę wyprawki kompletować. Mam nadzieję, że teściowa ma coś u siebie i są w lepszym stanie bo widzę że tam sporo rzeczy brakuje. Np kremowy kombinezon po Filipie 3-6 miesięcy polarowe bluzy i inne rzeczy które sama kupiłam. Muszę trochę dokupić w pepco bo w takich rzeczach to się do ludzi nie da wyjść. Płakać mi się chce...
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 14:50   #4502
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki i nie stresuj się bo to Twój dzień
Taką piękną pogodę macie i bawcie się dobrze.

Narzekanie ludzka rzecz a w ciąży jest standardem wiec wiesz, marudz ile masz ochotę

Ja mam cały tydzień zajęcia i zastanawiam się co ja ubiorę. Jak mam raz a tygodniu czy dwa to ok ale teraz nie będę chodzić w jednym i tym samym. Zacznę zakładać sukienki i chwalić się brzuchem bo są takie blisko ciała ale materiał elastyczny.

Młody wyszalał się na dworze teraz ma drzemkę.
Zrobiłam przegląd ubranek ze strychu i porażka normalnie. Wszystko zniszczone, w plamach z dziurami i szare. Nie ma ani jednej białej sztuki. Szwagierka nic o te rzeczy nie dbała i chyba wszystko razem prała. najchętniej to bym to wszysyko spaliła, ale od nowa nie będę wyprawki kompletować. Mam nadzieję, że teściowa ma coś u siebie i są w lepszym stanie bo widzę że tam sporo rzeczy brakuje. Np kremowy kombinezon po Filipie 3-6 miesięcy polarowe bluzy i inne rzeczy które sama kupiłam. Muszę trochę dokupić w pepco bo w takich rzeczach to się do ludzi nie da wyjść. Płakać mi się chce...
A ty jej te rzeczy pozyczylas tak ? To nie ciekawie,że w ogóle o nie zadbała :/ tak to jest niekiedy. Druga strona taka, że będziesz mogła troche poszaleć na zakupach, tymbardziej, że teraz możesz różowe brać
Stary 2015-04-11, 15:01   #4503
Nicole`_
Zakorzenienie

Ale dzialacie dzis. Ja do fryzjera nie poszlam w koncu, bo maz mi szybciej do domu wrocil i nie zdazylam

Za to wyregulowalam brwi, polozylam henne i zrobilam peeling twarzy. Pozniej z pol godziny lazilam w maseczce i mam wrazenie, ze buzka troszke lepiej wyglada. Musze zaczac czesciej maseczki robic, bo mowilam wam ostatnio... mam dramat na twarzy. Rzesy tez mi sie nie poprawily, krotkie i bylejakie. Tylko pazury sliczne no j wlosy jakos nie wypadaja... chociaz powiem wam, ze dzis jak przy oknie maseczke kladlam to wydaje mi sie, ze troche siwych mi wylazlo A to jest o tyle dziwne, ze przed ciaza nie mialam zadnych siwych. Oj cos czuje, ze po porodzie bede musiala zaczac farbowac wlosy.

Wybaczcie mi, ze nie cytuje, ale na tablecie wizaz dziala potwornie...
Stary 2015-04-11, 15:01   #4504
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
A ty jej te rzeczy pozyczylas tak ? To nie ciekawie,że w ogóle o nie zadbała :/ tak to jest niekiedy. Druga strona taka, że będziesz mogła troche poszaleć na zakupach, tymbardziej, że teraz możesz różowe brać
Prawie wszystko teściowa kupuje dla młodego i jej córek ale trochę ja też kupiłam bo chciałam. I jak widzę ubranka które młody miał może z 2-3 razy założone a one szare są to mi jest szkoda. Ja szsnowalam ubranka jak się coś wyplamilo to od razu to odplamiaczem czyscilam i nie było widać. a jak zobaczyłam koszulki które do polowy są wyplamione to szkoda gadać... wszystko wygląda jak szmaty do podlogi
Miałam nadzieję, że będą nadawały się do użytku a tu d.pa. i nie będę musiała kupować. Teściowa do sierpnia jeszcze coś kupi ale nie będę na jej córkę nic przecież gadać bo i tak dużo kupuje z własnej inicjatywy. Sama coś jeszcze sobie dokupie i tyle.
Stary 2015-04-11, 15:05   #4505
Nicole`_
Zakorzenienie

Moniska, ciuszki moze po prostu zszarzaly, bo jednak nic nie jest wieczne. Ale jesli to wynika faktycznie z tego, ze ona o nie nie dbala to bardzo niefajne....
Stary 2015-04-11, 15:18   #4506
moniska139
Zadomowienie

Ja rozumie ze się zużyły ale to wygląda tak jak się pierze białe z ciemnym. Rozumiecie o co mi chodzi? Moje białe ręczniki po 4 latach tak nie wyglądają jak te ubranka zakładane przez kilka miesięcy.
Stary 2015-04-11, 15:21   #4507
MsLullaby
Zakorzenienie

Moniska no takie uroki pozyczania ubranek nigdy nie wiesz w jakim stanie odzyskasz

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 15:54   #4508
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Ja rozumie ze się zużyły ale to wygląda tak jak się pierze białe z ciemnym. Rozumiecie o co mi chodzi? Moje białe ręczniki po 4 latach tak nie wyglądają jak te ubranka zakładane przez kilka miesięcy.
Pewnie szwagierka nie dbała o to rzeczy...
Nie lubię czegoś takiego i wierzę Ci, że jesteś wkurzona

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
Hej trochę mnie tutaj nie było ale naprawde nie miałam czasu
Dziś wkoncu nastąpił ten szczęśliwy dzień jestem nieco zestresowana ale musze jakos dać rade chociaż rozkurczową tabletkę zastosuje przed kościołem co by za mocno dzidzi nie stresować obudziłam się nie na budzik ale i tak pewnie prawie doba bez spania przede mna i tylko to mnie przeraża że nie dam rady że będzie mi słabo albo coś
Jak juz przeżyję kościół to polowa stresu ze mnie zejdzie obym z nerwów nie miala rozwolnienia Niby śmieszne ale prawdziwe..
Także prosila bym was dzisiaj o trzymanie kciuków
Z góry dziekuje

Trzymam kciuki za Was
To będzie najpiękniejszy dzień w Twoim życiu... No i potem następny w sierpniu
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 17:18   #4509
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
A wiesz, że nawet tak nie mam, ale to pewnie dlatego, że większość mam w workach. W poniedziałek może sobie poukładam

o kurcze, współczuję

MORZE?!?!?!
nie mów mi więcej !

Powiesiłam jeszcze dwie firany i wspomagałam się drabinką i sierotka rozwaliłam sobie nogę schodząc z tej drabinki zdarłam skórę do żywego i mi spuchła noga
O matko szalona jesteś ... współczuję wypadku z nogą .. oczyść to zwiń czymś bandażem może jak jest bardzo źle. .

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Ale dzialacie dzis. Ja do fryzjera nie poszlam w koncu, bo maz mi szybciej do domu wrocil i nie zdazylam

Za to wyregulowalam brwi, polozylam henne i zrobilam peeling twarzy. Pozniej z pol godziny lazilam w maseczce i mam wrazenie, ze buzka troszke lepiej wyglada. Musze zaczac czesciej maseczki robic, bo mowilam wam ostatnio... mam dramat na twarzy. Rzesy tez mi sie nie poprawily, krotkie i bylejakie. Tylko pazury sliczne no j wlosy jakos nie wypadaja... chociaz powiem wam, ze dzis jak przy oknie maseczke kladlam to wydaje mi sie, ze troche siwych mi wylazlo A to jest o tyle dziwne, ze przed ciaza nie mialam zadnych siwych. Oj cos czuje, ze po porodzie bede musiala zaczac farbowac wlosy.

Wybaczcie mi, ze nie cytuje, ale na tablecie wizaz dziala potwornie...

Moja twarz nie znosi maseczek niestety tyyle juz probowalam firm i każda mi szczypie twarz albo puchnie albo wysypuje mi czymś ..brwi tez wyrwałam wczoraj i nawet wkoncu pumeksem wyszorowalam pięty uff wkoncu jakoś to wygląda haha
My właśnie wróciliśmy z zoo było fajnie super pogoda dzieci się wyszalały choć mój rozrabiak często uciekał i niegrzeczny był Ah. . Na koniec nas deszcz chycil to poszliśmy do kafejki na kawę a dzieci lody dostały teraz idę coś zjeść ..

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Moniska no takie uroki pozyczania ubranek nigdy nie wiesz w jakim stanie odzyskasz
Właśnie dlatego ja rzadko pożyczam ciuchy
Stary 2015-04-11, 17:29   #4510
MsLullaby
Zakorzenienie

Sugar a ja nigdy daję lub sprzedaję

Adrianek
30.07.2015
Stary 2015-04-11, 17:39   #4511
roxana_lu
Zakorzenienie

Ja tez nie pożyczam... Jesli ktoś ma ochote odkupić - prosze bardzo ale nigdy nie ide na słowa "pożyczę na raz i Ci zwrócę"... niestety ale wlasnie dlatego tak jest, ponieważ ja dbam (az przesadnie czasami) a ktoś to zniszczy w ciagu 3 minut...

My dzisiaj zrobiliśmy 1,5h spacerek, potem u teściów na ogrodzie chwile byliśmy po rowerek juniora... A teraz robimy tarasowego, elektrycznego grilla dzis beda kiełbaski i krewetki z czosnkiem... Grzanki, masełko czosnkowe a na deser koktajl z truskawek o, taka nasza obiado-kolacja

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 18:00   #4512
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Ja tez nie pożyczam... Jesli ktoś ma ochote odkupić - prosze bardzo ale nigdy nie ide na słowa "pożyczę na raz i Ci zwrócę"... niestety ale wlasnie dlatego tak jest, ponieważ ja dbam (az przesadnie czasami) a ktoś to zniszczy w ciagu 3 minut...

My dzisiaj zrobiliśmy 1,5h spacerek, potem u teściów na ogrodzie chwile byliśmy po rowerek juniora... A teraz robimy tarasowego, elektrycznego grilla dzis beda kiełbaski i krewetki z czosnkiem... Grzanki, masełko czosnkowe a na deser koktajl z truskawek o, taka nasza obiado-kolacja
Tu masz racje niektórzy w ogole nie szanuja lepiej oddac lub sprzedac .. ja poproszę ta kiełbasę i sosik mniam. ...
Stary 2015-04-11, 18:22   #4513
majka242007
Zakorzenienie

Jestem, już mi troszkę lepiej, przespałam się, TZ zrobił pyszny obiadek w tym czasie... polędwiczki panierowane z pieczonymi pieczarkami, ziemniaczki z wody z masełkiem i koperkiem, mizerie i rukole z pomidorem z sosem greckim ze świeżą bazylią. Pycha było.
Zjadłam 3 apapy w odsępach czasowych i jakoś żyję. TZ zasnął teraz więc biorę się za pedicure, moczę stópki w tabletkach i zaraz odpalę frezarkę

Co do ciuszków to ja po Mai wszystkie wydawałam koleżance, takiej której wiedziałam że nie przelewa się wcale... Miałam mega zadbane, zero plam , nawet zmechacone nie były... A ona stwierdziła że mi oddawać będzie bo gdyby dzidzia się trafiła to będą... No i oddawała... I za każdym razem jak oddała reklamówkę , przejrzałam i tą całą reklamówkę do śmietnika wyrzucałam... Nic się nie uchowało... Serio nie wiem co trzeba robić by tak ,,dojechać,, ciuszki dla tak małego dziecka.
Ja jak mam ciuszek do prania to albo od razu w rękach przepiorę w płatkach i suszę, prasuję albo jak więcej się zbierze to piorę w programie dziecięcym, na bawełenkę nastawionym, z niedużym wirowaniem, suszę i prasuję...
Ale jak się wrzuci czerwone z niebieskim i do tego inne kolory to efekty są i to szybko widoczne.
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 18:34   #4514
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Ja swoje wszystkie ubranka oddawałam siostrze bo jej synek parę miesiecy młodszy i teraz je oddzyskałam i ani jedno nie jest poplamione .. Szkoda tylko że typowo na dziewczynke nie mam i trzeba bedzie kupowac ..

TŻet wrocil z pracy odkurzyl ja zmylam podlogi przejechalam okna i poszlismy z Młodym na plac zabaw , pogoda super więc dopiero co wrocilismy
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 18:45   #4515
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem, już mi troszkę lepiej, przespałam się, TZ zrobił pyszny obiadek w tym czasie... polędwiczki panierowane z pieczonymi pieczarkami, ziemniaczki z wody z masełkiem i koperkiem, mizerie i rukole z pomidorem z sosem greckim ze świeżą bazylią. Pycha było.
Zjadłam 3 apapy w odsępach czasowych i jakoś żyję. TZ zasnął teraz więc biorę się za pedicure, moczę stópki w tabletkach i zaraz odpalę frezarkę

Co do ciuszków to ja po Mai wszystkie wydawałam koleżance, takiej której wiedziałam że nie przelewa się wcale... Miałam mega zadbane, zero plam , nawet zmechacone nie były... A ona stwierdziła że mi oddawać będzie bo gdyby dzidzia się trafiła to będą... No i oddawała... I za każdym razem jak oddała reklamówkę , przejrzałam i tą całą reklamówkę do śmietnika wyrzucałam... Nic się nie uchowało... Serio nie wiem co trzeba robić by tak ,,dojechać,, ciuszki dla tak małego dziecka.
Ja jak mam ciuszek do prania to albo od razu w rękach przepiorę w płatkach i suszę, prasuję albo jak więcej się zbierze to piorę w programie dziecięcym, na bawełenkę nastawionym, z niedużym wirowaniem, suszę i prasuję...
Ale jak się wrzuci czerwone z niebieskim i do tego inne kolory to efekty są i to szybko widoczne.
Dobre pytanie przecież taki bobo to nie brudzi aż tak a nawet jakby to się od razu pierze .. poza tym te ciuszki to dzieci szybko wyrastają z tego to mało co ponoszą ..
o jakiego masz tż kochanego mniam mniam zostało coś dla mnie haha

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Ja swoje wszystkie ubranka oddawałam siostrze bo jej synek parę miesiecy młodszy i teraz je oddzyskałam i ani jedno nie jest poplamione .. Szkoda tylko że typowo na dziewczynke nie mam i trzeba bedzie kupowac ..

TŻet wrocil z pracy odkurzyl ja zmylam podlogi przejechalam okna i poszlismy z Młodym na plac zabaw , pogoda super więc dopiero co wrocilismy
No ja po marcelu wszystko posprzwdawalam te co były bardzo ładne i w b.dobrym stanie. Te gorsze wrzuciłam do czerwonego krzyża i także dałam do domu matek im się nie przelewa .
Ja zamówiłam x neta 2 rzeczy dla malutkiej 2 piżamki i 2 body w zestawach i tanio bardzo tez dla marcelka coś wzięłam i dla siebie parę bluzek dłuższych na ciążę .
Stary 2015-04-11, 18:58   #4516
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Dobre pytanie przecież taki bobo to nie brudzi aż tak a nawet jakby to się od razu pierze .. poza tym te ciuszki to dzieci szybko wyrastają z tego to mało co ponoszą ..
o jakiego masz tż kochanego mniam mniam zostało coś dla mnie haha
zostało ale za nim przejedziesz te 900km to już zjemy hahaha
mięska zostało na jutro bo zrobił na dwa dni , stwierdził że on w weekendy przejmuje obowiązki domowe żeby odpoczywać więcej mogła... A ja ogarniam wszystko od pon do pt.
Rukoli też jeszcze trochę jest ale pewnie jak wstanie to ją pochłonie bo uwielbia sałatki...

A ja zamówiłam właśnie w Coccodrillo kombinezon zimowy dla dzidzi w r68 , czapkę z szalikiem, 3 pary butków w r 001 i 002 i spodnie zimowe takie jak ogrodniczki... Promocje maja tam teraz, wyprzedaż zimowa chyba... Zamiast 500zl zapłaciłam 140zł za wszystko... Taki duży rabat...
Np kombinezon z 229zł na 79,99zł więc nawet się nie zastanawiałam...
Stary 2015-04-11, 19:06   #4517
MsLullaby
Zakorzenienie

Majka ja bym osobiście odradzala takich zimowych zakupów bo tak naprawdę nie wiadomo jak duże dziecko będzie gdy przyjdzie czas ubierać np kombinezon

Adrianek
30.07.2015
Stary 2015-04-11, 19:17   #4518
mms_22
Zakorzenienie

Asienka Wszystkiego co najlepsze, najsłodsze i najmilsze na nowej ścieżce życia

http://www.lamado.pl/kategoria/http-...ious-lollipops

http://www.lamado.pl/kategoria/http-...urquoise-night

normalnie się zakochałam
tylko mam dylemat, bo nasza sypialnia jest w dodatkach fioletu... i z początku miałam zamiar kupić beżową pościel, żeby się mniej gryzła... Matko, nie wiem czy nie przerobie sypialni na szaro-granatowy kolor

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 19:28   #4519
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
zostało ale za nim przejedziesz te 900km to już zjemy hahaha
mięska zostało na jutro bo zrobił na dwa dni , stwierdził że on w weekendy przejmuje obowiązki domowe żeby odpoczywać więcej mogła... A ja ogarniam wszystko od pon do pt.
Rukoli też jeszcze trochę jest ale pewnie jak wstanie to ją pochłonie bo uwielbia sałatki...

A ja zamówiłam właśnie w Coccodrillo kombinezon zimowy dla dzidzi w r68 , czapkę z szalikiem, 3 pary butków w r 001 i 002 i spodnie zimowe takie jak ogrodniczki... Promocje maja tam teraz, wyprzedaż zimowa chyba... Zamiast 500zl zapłaciłam 140zł za wszystko... Taki duży rabat...
Np kombinezon z 229zł na 79,99zł więc nawet się nie zastanawiałam...
Wow tofaktycznie promocja 😄

Cytat:
Majka ja bym osobiście odradzala takich zimowych zakupów bo tak naprawdę nie wiadomo jak duże dziecko będzie gdy przyjdzie czas ubierać np kombinezon
No też racja ..
Stary 2015-04-11, 19:44   #4520
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie racja i też się nad tym zastanawiałam... Ale dostaliśmy w prezencie już kombinezon na r74 - więc uważam że będzie za duży. Ten zamówiłam na r68 a na rozmiar 62 mam śpiworek do wózka... Myślę że jak nawet w ten r68 wejdzie dopiero w styczniu czy lutym to i tak będzie ok, bo jak widać w tym roku zimowo było nawet jeszcze w kwietniu...
Z drugiej strony będę miała... A w tej cenie... Podliczając wszystko co zamówiłam płacąc 140zl zamiast 500zl to szkoda było nie skorzystać. A patrząc że zima trwa praktycznie czasem od października do marca czy kwietnia to w którymś momencie na pewno się przyda.
Bardziej patrzyłam też w ten sposób że lepiej mi dać teraz 140zl niż potem w październiku okaże się że muszę mieć i wydać 500zl...
A jak się nie przyda wcale to też płakać nie będę , skorzysta inna dzidzia której będę oddawała ciuszki...

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość

normalnie się zakochałam
tylko mam dylemat, bo nasza sypialnia jest w dodatkach fioletu... i z początku miałam zamiar kupić beżową pościel, żeby się mniej gryzła... Matko, nie wiem czy nie przerobie sypialni na szaro-granatowy kolor
śliczna ta pościel...
Zwlaszcza /dla mnie// ta:
http://www.lamado.pl/kategoria/http-...wy-fresh-lemon

ale już w sumie wybrałam taką:
http://www.sangotrade.pl/materialy/s...rzatka-44.html

choć na zmianę mogłabym coś kupić... Podoba mi się
Stary 2015-04-11, 19:48   #4521
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie racja i też się nad tym zastanawiałam... Ale dostaliśmy w prezencie już kombinezon na r74 - więc uważam że będzie za duży. Ten zamówiłam na r68 a na rozmiar 62 mam śpiworek do wózka... Myślę że jak nawet w ten r68 wejdzie dopiero w styczniu czy lutym to i tak będzie ok, bo jak widać w tym roku zimowo było nawet jeszcze w kwietniu...
Z drugiej strony będę miała... A w tej cenie... Podliczając wszystko co zamówiłam płacąc 140zl zamiast 500zl to szkoda było nie skorzystać. A patrząc że zima trwa praktycznie czasem od października do marca czy kwietnia to w którymś momencie na pewno się przyda.
Bardziej patrzyłam też w ten sposób że lepiej mi dać teraz 140zl niż potem w październiku okaże się że muszę mieć i wydać 500zl...
A jak się nie przyda wcale to też płakać nie będę , skorzysta inna dzidzia której będę oddawała ciuszki...

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

śliczna ta pościel...
Zwlaszcza /dla mnie// ta:
http://www.lamado.pl/kategoria/http-...wy-fresh-lemon

ale już w sumie wybrałam taką:
http://www.sangotrade.pl/materialy/s...rzatka-44.html

choć na zmianę mogłabym coś kupić... Podoba mi się
Ale przecież rozmiar 68 to już nawet 3 miesięczne dzieci noszą wiec bardziej chodziło mi o to ze może być za mały

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Majka a gdzie ty chcesz kupować kombinezon żeby aż 500zl wydać? Serio mnie teraz zaskoczyłas bo ja nigdzie takich drogich nie widziałam

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Aa juz wiem miałaś na myśli ze za wszystko wyszło 500 - sorki

Adrianek
30.07.2015
Stary 2015-04-11, 19:51   #4522
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość

normalnie się zakochałam

No super !
Wlasnie tez w takich chwilach jestem szczęśliwa ze moja sypialnia jest biała a pościeli mam kilka wiec dopasowuje
Z drugiej strony nie mozesz tez myślec w ten sposób, ze wszystko przerobisz po to, zeby maluszkowi pod kolor pościel kupic bo za pol roku pościel zmienisz i wtedy znów bedzie malowanko ? tzn wiesz, dla mnie kazdy pretekst jest dobry do zmian

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-11, 19:53   #4523
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Ale przecież rozmiar 68 to już nawet 3 miesięczne dzieci noszą wiec bardziej chodziło mi o to ze może być za mały

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Majka a gdzie ty chcesz kupować kombinezon żeby aż 500zl wydać? Serio mnie teraz zaskoczyłas bo ja nigdzie takich drogich nie widziałam

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Aa juz wiem miałaś na myśli ze za wszystko wyszło 500 - sorki
AAAA ty w drugą stronę myślisz że za mały będzie...
Nie wiem, zobaczymy. Sugeruję się też Mają jak ją rodziłam... w lipcu. Miała 51cm i 2800waga, do wyjścia ze szpitala schudła do2200 bardzo malutka kruszynka, i na zimę miała właśnie dopiero r68
Ja jestem bardzo drobna, Maja też malutka się urodziła i nie liczę że teraz nagle urodzę 4500 i 56cm dziecko...
Jak będzie za mały trudno- ale i tak się cieszę z zakupu..
Tak to cena za wszystko- kombinezon, spodnie, czapka z szalikiem i 3 pary butów
Stary 2015-04-11, 19:55   #4524
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
AAAA ty w drugą stronę myślisz że za mały będzie...
Nie wiem, zobaczymy. Sugeruję się też Mają jak ją rodziłam... w lipcu. Miała 51cm i 2800waga, do wyjścia ze szpitala schudła do2200 bardzo malutka kruszynka, i na zimę miała właśnie dopiero r68
Ja jestem bardzo drobna, Maja też malutka się urodziła i nie liczę że teraz nagle urodzę 4500 i 56cm dziecko...
Jak będzie za mały trudno- ale i tak się cieszę z zakupu..
Tak to cena za wszystko- kombinezon, spodnie, czapka z szalikiem i 3 pary butów
O boziu jaka kruszynka mój Bartuś był 3700g i 57cm stąd mój tok myślenia

Adrianek
30.07.2015
Stary 2015-04-11, 19:57   #4525
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
No super !
Wlasnie tez w takich chwilach jestem szczęśliwa ze moja sypialnia jest biała a pościeli mam kilka wiec dopasowuje
Z drugiej strony nie mozesz tez myślec w ten sposób, ze wszystko przerobisz po to, zeby maluszkowi pod kolor pościel kupic bo za pol roku pościel zmienisz i wtedy znów bedzie malowanko ? tzn wiesz, dla mnie kazdy pretekst jest dobry do zmian
to tak jak ja
Już truję TZ że duży pokój do remontu idzie... Musi zapewne się kilka nocy z tym przespać bo malował niecały rok temu i wystrój był zmieniany na turkus/biel a teraz maleńkiemu robimy pokój w odcieniach szarości chłodnych przełamany z dodatkami bieli , Maja ma również w odcieniach szarości tonach cieplejszych i dodatkami bieli ... Więc ja też chcę! Szarość i biel... Tak to będzie to
Stary 2015-04-11, 19:57   #4526
roxana_lu
Zakorzenienie

Majka fajna promocja w sumie ja tez myslalam, ze nie ma co kupować bo z tym rozmiarem roznie moze byc ale za 140zl za tyle ciuchów to nawet jakby cos to mogłabys pozniej drożej odsprzedać z metka jakby sie za małe okazały
Ja nie wiem, mam metlik w głowie z zakupami, juz tyle ich mam a ciagle mi sie wydaje, ze tak naprawdę nie mam nic rozmiar 56 mysle mam ogarnięty oprócz kilku sztuk body i ciuszka na wyjście ze szpitala... Ale co dalej to nie wiem... Jakies bluzeczki, spodenki... Nie wiem! I co najlepsze nie pamietam w ogole jak juniora ubierałam w takie malutkie ciuchy (tzn wiem ze miał cała szafę ciuchow ale nie pamietam co tak na prawde było najwygodniejsze itd)... Wiem tylko, ze nie bardzo śpiochy, woleliśmy body+polspiochy lub body+geterki+skarpetki... Aaaa... Niech ktoś zrobi za mnie zakupy

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-11, 19:59   #4527
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz rozumiem Twoje myślenie
łoł jak tyś go wycisnęła
Ja pomimo tego że Maja taka maleńka była nie dałam rady jej wycisnąć... I po prawie dobie porodu, 2godz bóli partych miałam cc... Bo ja też taka malutka, drobniutka...
Stary 2015-04-11, 20:03   #4528
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:

Junior podobnie. 3880g i 56cm
Tylko, ze ja przez cc wiec nie odczuwałam

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-11, 20:04   #4529
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Majka fajna promocja w sumie ja tez myslalam, ze nie ma co kupować bo z tym rozmiarem roznie moze byc ale za 140zl za tyle ciuchów to nawet jakby cos to mogłabys pozniej drożej odsprzedać z metka jakby sie za małe okazały
Ja nie wiem, mam metlik w głowie z zakupami, juz tyle ich mam a ciagle mi sie wydaje, ze tak naprawdę nie mam nic rozmiar 56 mysle mam ogarnięty oprócz kilku sztuk body i ciuszka na wyjście ze szpitala... Ale co dalej to nie wiem... Jakies bluzeczki, spodenki... Nie wiem! I co najlepsze nie pamietam w ogole jak juniora ubierałam w takie malutkie ciuchy (tzn wiem ze miał cała szafę ciuchow ale nie pamietam co tak na prawde było najwygodniejsze itd)... Wiem tylko, ze nie bardzo śpiochy, woleliśmy body+polspiochy lub body+geterki+skarpetki... Aaaa... Niech ktoś zrobi za mnie zakupy
ok, daj tylko hajs jutro będziesz wszystko miała
Ja tez miałam taki moment że się pogubiłam... Ale wzięłam kartkę, długopis, ciuszki, pospisywałam co mam z jakiego rozmiaru... Przemyślałam sytuację, przespałam się z nią i hasam dalej A jak TZ pyta co jeszcze to odpowiadam... Kochanie , mamy już wszystko przecież... Ale w koszyku na tej stronie internetowej /pokazuje/ mamy jeszcze to /pokazuję/... zapłacisz no i się śmieje ze mnie... i płaci
Stary 2015-04-11, 20:05   #4530
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz rozumiem Twoje myślenie
łoł jak tyś go wycisnęła
Ja pomimo tego że Maja taka maleńka była nie dałam rady jej wycisnąć... I po prawie dobie porodu, 2godz bóli partych miałam cc... Bo ja też taka malutka, drobniutka...
A naturalnie rodziłam bez znieczulenia

Adrianek
30.07.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości