Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 9 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-11, 13:27   #2491
moniisia90
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 9

ale na pewno jakoś go ogarniecie, wiele ludzi ma zwierzęta i dzieci i dają radę

ja mam tylko tż'ta ale już wiem, że też będzie zazdrosny
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 13:31   #2492
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość
no moja zaczęła się ruszać jakieś 20 min temu, po śniadaniu, drożdżówce i pączku i zjadłabym coś jeszcze
ale dosyć bolesne są te jej ruchy no nic, zaciskam zęby, grunt, że ją czuję
mi czekolada ostatnio nie wchodzi ale coraz częściej działa na nią dotyk i to jest super kiedyś to była loteria czy zareaguje czy nie a teraz bardzo często się oddzywa jak się drapie po brzuchu albo jak to mówi tż "wsadzam jej palce w oczy"

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

dzięki

zwisa mi to i powiewa że kolor niedziewczęcy kocham niebieski
a pewnie- bez przesady. No wiadomo chłopca w róż ubrać czy wozić w wózku różowym głupio, ale niebieski to kolor uniwersalny-a nie, że dla chłopca. Ja mam wózek biało czarny w sumie, łóżeczko białe, pościel biało-szarą i też już myślałam ostatnio, że tak surowo jak dla dziewczynki-ale po chwili pukłam się w głowę i stwierdziłam, że bez przesady- mi się tak podoba i tyle
Cytat:
Napisane przez SzaraaMyszka Pokaż wiadomość
Mi też nie wchodzi czekolada. Ostatnio zjadłam mini Milky Waya i męczyłam się pół dnia tak mnie muliło. Widać że jesteśmy na tym samym etapie ciąży

Czy wy też tak macie że jak piszecie z kimś np na facebooku to chętnie byście wpisały brzydala czy coś ten deseń ? bo ja zawsze w ostatniej chwili się zorientuję że to przecież nie tuuu

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

A co się dzieje z naszą Olką ?? Wczoraj sie tylko przywitała i cisza z jej strony... Mam nadzieję że u niej wszystko dobrze
na fb i sms-y też
Cytat:
Nikt nie urodził się ideałem czy mistrzem. Jeżeli teściowa coś powie wytknie ci to powiedź że ma cię nie pouczać bo ona syna idealnie nie wychowała więc nie ma prawa się wtrącać, tym bardziej szwagierka.

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

U mnie też. Przewrócenie sie z jednego boku na drugi to naprawdę nielada wyczyn niczym zdobycie szczytu Mount Everest
O to to- ja tak swojej powiem jak mnie wkurzy już się nie mogę doczekać
Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
teściowa teściową, najgorzej jak tamta małpa przyjedzie i się będzie mądrzyc.
a po porodzie pewnie tez hormony mi będą buzowac takze cos czuję, ze znów moze byc wojna jak jej za duzo powiem.

kurde mi musiała pomagac wstac jak byłam na tym GBS, czułam sie naprawde jak jakas upośledzona. nie mogłam sie podnieść z pleców
dobrze, ze tam spoko facetki są to podała mi rękę, nawet buty mi chciała zawiązać

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

starłam kurze w jednym pokoju i mam zadyszkę

chcę juz urodzić
boję się, ale chce, bo normalnie juz nie mogę normalnie funkcjonowac, zadycha po kilku schodkach, po kurzach, przekręcić sie nie mogę, butów zawiązac nie mogę..
oj ja też chcę już- dość mam wszystkiego kuźwa wiosna się zrobiła, na spacer by się wyszło, na rower a tu spacer w koło bloku bo dalej siły mi brak, chodzę jak kaczka, ani się ubrać normalnie, gęba i nogi popuchnięte... coś by sobie kupiła do ubrania ale bez sensu bo i tak w nic się nie zmieszczę nie wspomnę o wstawaniu, siadaniu, przekładaniu się, ubieraniu butów i w ogóle ciuchów ani spaniu
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 13:31   #2493
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:

No ten zwierz to jest najgorszy, na pewno będzie ciężki do ogarnięcia. :rot fl:

17.05.2015 r. godz. 12:30 3780 g i 55 cm

Kasia
16.02.2017 r. godz. 17:44 3170g i 52 cm

Wymiana

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1203546
SzaraaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 13:35   #2494
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:

ten zwierz będzie najgorszy do ułożenia
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 13:37   #2495
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
no na kota trzeba będzie zwrócić uwagę zwłaszcza na początku, ale wcale nie musi być tak źle jak straszą
ta moja psiapsóła która ostatnio urodziła też ma kota i też się bała, że będzie musiała go oddać a jakoś się "dogadali" i kotek grzeczny jest
Mi się wydaje że na początku to kot się będzie bał i ostrożnie podchodził do nowego człowieczka może tylko będzie obserwował. Bardziej się boję tego co będzie później jak dziecko zacznie być mobilne, łapać rączkami za ogon itd - ale będę w domu cały czas więc będę pilnować. Z resztą - i z psem i z kotem samego dziecka nikt nie zostawia, to jednak zwierzę i lepiej nie ufać mu tak w 100%
Stary 2015-04-11, 13:44   #2496
loluska
Zakorzenienie

Jak czytam niektóre rady waszych teściowych czy znajomych to ręce mi opadają Na temat noszenia, tulenia tez już chyba pisałam. Położna na SR mówiła że dzieci powinny być noszone, tulone, kołysane bo lepiej się rozwijają. W ciągu 9 miesięcy kołyszą się cały czas w brzuszku, głaskamy, mówimy do nich, a potem co? Tylko przebrać, nakarmić i niech samo zasypia? Wiadomo wszystko z umiarem, ale ja tam swoją małą na pewno będę rozpieszczać tuleniem

Olka
nie przejmuj się gadaniem jak cos to mów, że miały okazję się wykazać przy swoich dzieciach i że ty sama znajdziesz złoty środek na wychowanie swojego synka

ruskaa
bardzo proszę a co cię tak naszło na ścięcie włosów ? Już postanowione ?

Cytat:
Napisane przez Crumble Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziekuje za kciuki!!

Jeszcze obchodu nie bylo, po nim bede miala badanie inzobaczymy jak tam szyjka moja, licze ze gotowa :p ajj bedzie sie dzialo! Prwnie dzis jeszcze sie nie ida, ale moze jutro juz pojdzie, bo nie wiem czy zniosa to kilka razy :p

W szpitalu wstaje siku co 2h :| w domu raz na nov robilam.
powodzenia kochana! Pisz co i jak

Baset
udanej imprezy

asiuk
jak znajdziesz jakieś ciekawe bluzki to możesz podlinkować

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
Zamówiliśmy wózek i fotelik! wiem, ze większość już ma i nie zrobi to wrażenia, ale dla nas sukces
Ja tam fotelika jeszcze nie mam i prawdę mówiąc nawet się nie rozglądałam jeszcze W pierwszych tygodniach, miesiącach wystarczy przecież nosidełko więc uważam że na to mam jeszcze czas

A moja mała jakoś tak się ułożyła że cały czas dostaję po żebrach z lewej strony i czuję tam ucisk. Dziwne uczucie.

Posprzątane!

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 13:49   #2497
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
Myko za zakup wózka i fotelika

Rusia szalejesz z tymi zakupami normalnie

Szara ja dziś też wyjątkowo do 8 i jestem wyspana

Witam Was wszystkie
My dziś jedziemy na zawody w bieganiu z przeszkodami, bo mój małż startuje, później na mecz, także pewnie dziś mnie tu nie będzie. Nie skrobcie za dużo

Ogromne za Crumble!!!

I co się dzieje z Capriola? Bo się zaczynam martwić
Zabierzcie mi karte nie umiem sie powstrzymac

Cytat:
Mi też nie wchodzi czekolada. Ostatnio zjadłam mini Milky Waya i męczyłam się pół dnia tak mnie muliło. Widać że jesteśmy na tym samym etapie ciąży

Czy wy też tak macie że jak piszecie z kimś np na facebooku to chętnie byście wpisały brzydala czy coś ten deseń ? bo ja zawsze w ostatniej chwili się zorientuję że to przecież nie tuuu

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

A co się dzieje z naszą Olką ?? Wczoraj sie tylko przywitała i cisza z jej strony... Mam nadzieję że u niej wszystko dobrze
Tez tak mam hahaha az wstyd

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość

Hehe słodkie, skąd te dzieciaczki mają takie pomysły Mój synek na bilansie na pytanie dr: ile masz lat? Odp: Mało

Myko
za wózek i fotelik, fajne

Upss nie sprawdziłam komentarzy Trudno, już zamówiłam

Trzymaj się i informuj nas o rozwoju akcji Kciuki!!!

Monisia piękna fura

Przeszłam się dziś z młodym do sklepu i teraz leżę, wszystko mnie rozbolało I jeszcze przy sikaniu mnie coś piecze, kutfa jakaś infekcja czy co no na sam koniec.
Dziś zaczynam 36 tydz, czyli 9mc podobno

Ola

Jak ja się cieszę, że to już niedługo. Bo jakbym miała w taką pogodę leżeć w domu to bym chyba oszalała
Daj znac jak przyjdzie bo chetnie zamowie

Ja mam 4 psy. Dwa duze owczarki i dwa yorki i wiem, ze bedzie dobrze kazde zwierze sie nauczy tylko trzebamu w tym pomoc i wrecz bedzie opiekowal sie dzieckiem

Ja siedze na ogrodzie i sie wygrzewam piekna pogoda, a w domu nie moge siedziec bo maluja parkiet

Wlasnie gdzie Capriola?
Crumble

My dzis jedziemy po laptopa bo ten juz to do muzeum zepsul sie totalnie...

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 13:52   #2498
ruskaa
Wtajemniczenie

Loluska aaa bo juz takie dlugie, przeszkadzaja, ciezkie i ciezko ulozyc tzn spiete... ten kok taki ciezki i sie nie trzyma.
A zrobilabym fajna fryzurke chetnie ale troche sie dygam :p juz raz tak obcielam :p

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2015-04-11, 13:56   #2499
loluska
Zakorzenienie

ruśka

to może nie tak radykalnie? tylko np. do zapięcia stanika?

Stary 2015-04-11, 13:58   #2500
moniisia90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
a pewnie- bez przesady. No wiadomo chłopca w róż ubrać czy wozić w wózku różowym głupio, ale niebieski to kolor uniwersalny-a nie, że dla chłopca. Ja mam wózek biało czarny w sumie, łóżeczko białe, pościel biało-szarą i też już myślałam ostatnio, że tak surowo jak dla dziewczynki-ale po chwili pukłam się w głowę i stwierdziłam, że bez przesady- mi się tak podoba i tyle
no, trochę surowo jak dla dziecka w ogóle, ale to moje zdanie na pewno uzupełnisz jakimiś kolorowymi dodatkami i będzie cud miód

Cytat:
No ten zwierz to jest najgorszy, na pewno będzie ciężki do ogarnięcia. :rot fl:
Cytat:
ten zwierz będzie najgorszy do ułożenia
noo, będzie
Stary 2015-04-11, 14:02   #2501
Kinga_20
Zakorzenienie

Ja z Lili chyba przeziębione :/ młoda kaszle trochę i ma katar i ja to samo, dobrze, że bez gorączki, ehhh.....

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

A Crumble może właśnie rodzi w tym momencie.....

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 14:41   #2502
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
to trzeba opić Gratulacje
Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
za zakupy
Fotelik mam ten sam (aton 3S, czyli niby nie ten sam ale Pani w sklepie mówiła, że nie ma różnicy w nich) tylko szarą wersję i mimo nie użytkowania jeszcze jestem już zadowolona solidny, bezpieczny i dużo pozytywnych opinii słyszałam no i ta wkładka co 'rośnie' z dzieckiem mnie urzekła
Cytat:
Myko za zakup wózka. Jestem z was dumna
Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
Myko za zakup wózka i fotelika
Cytat:

gratuluję, że w końcu się zdecydowaliście
mój przyszedł wczoraj i jarałam się cały dzień do teraz zerkam na niego jaka to wypasiona bryka mi stoi w pokoju

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość

Myko
za wózek i fotelik, fajne
Uff bardzo dziękujemy
oby tylko się nie okazało jak z łóżeczkiem, że za 6 tygodni

Cytat:
A bardzo dobrze, ze nie za kolorowo
Dziecko ma tyle kolorowych zabawek, kocyków, ubranek, że musi czasem mieć coś spokojnego w otoczeniu - takie jest moje zdanie i Cię popieram w 100%
A poza tym może na dziewczynce się nie skończy
Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Ja tam fotelika jeszcze nie mam i prawdę mówiąc nawet się nie rozglądałam jeszcze W pierwszych tygodniach, miesiącach wystarczy przecież nosidełko więc uważam że na to mam jeszcze czas
A to Twoje nosidełko nie jest fotelikiem do samochodu?

Tien wszystkiego najlepszego!
Crumble
Baset żeby się ta 18tka udała jednak
Kinga oby to nie choróbsko!
Ola przytulam mocno, nie będzie źle, a szwagierkę olej, niech jedzie sobie do Wa-wy na badania franca, a nie się wcina

W ogóle to witam się po obiedzie
Ostatnio mam (odpukać) jakąś dobrą passę na pomoc ciężarnej - wczoraj sąsiad zaniósł mi zakupy, dziś koleżanka wpadła mi umyła okna a wieczorem ma przyjechać teściowa i poprasować ubranka... no szok.

W kwestii perfum to ja kupuję tylko okazje - piękne perfumy mam z TKMaxxa , poza tym SuperPharm albo na wakacjach za granicą - jeśli jest taniej. Jak coś to polecam poprosić znajomych jeżdżących na narty do Livigno do Włoch - tam jest strefa bezcłowa, tanio jak barszcz
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 14:47   #2503
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Jabłecznik w piekarniku dochodzi
A jak pachnie

17.05.2015 r. godz. 12:30 3780 g i 55 cm

Kasia
16.02.2017 r. godz. 17:44 3170g i 52 cm

Wymiana

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1203546
SzaraaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 15:07   #2504
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Jabłecznik w piekarniku dochodzi
A jak pachnie
Podziel się
Stary 2015-04-11, 15:37   #2505
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
ruśka

to może nie tak radykalnie? tylko np. do zapięcia stanika?
No wlasnie najlepiej by bylo a ja albo 1-2cm koncowek albo jak dwa lata temu obcielam wlisy z do pasa na do ramion zawsze mialam dlugie i bylam w szoku, ze obcielam :P ale mam znowu faze na krotkie ale tym razem proste bez grzywek itp :p

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2015-04-11, 15:43   #2506
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Crumble Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziekuje za kciuki!!

Jeszcze obchodu nie bylo, po nim bede miala badanie inzobaczymy jak tam szyjka moja, licze ze gotowa :p ajj bedzie sie dzialo! Prwnie dzis jeszcze sie nie ida, ale moze jutro juz pojdzie, bo nie wiem czy zniosa to kilka razy :p

W szpitalu wstaje siku co 2h :| w domu raz na nov robilam.
.

Cytat:

ja jak dla siebie to też wolę testery bo nie przepłacam za opakowanie a dużej różnicy w cenie nie widzę. z tego co kiedyś sie orientowałam no na iperfumach piszą jeśli to tester że jest bez kartonika albo bez zatyczki...

dla mnie numerem jeden jest od daaawn Chance Chanel, wersja klasyczna 2 lata temu nawet mąż mi kupił na gwiazdkę bo mi zawsze było kasy szkoda... mimo że używam go często to jeszcze sporo go w tej buteleczce
poza tym pokochałam Aqua di Gio od Armaniego, ale też są chyba 2 czy 3 wersje i tylko 1 mnie urzekła, taka błękitna
no i J'ador też lubię ale to taka klasyka
niestety trochę mi szkoda kasy na oryginalne perfumy i przeważnie posiłkuje się perfumami z FM bo zapachy często są podobne a buteleczka kosztuje ok 30 zł
mężowi ostatnio kupiłam Cool Water Davidoffa i kocham ten zapach nie mogę się od niego odciągnąć

gratuluję, że w końcu się zdecydowaliście
mój przyszedł wczoraj i jarałam się cały dzień do teraz zerkam na niego jaka to wypasiona bryka mi stoi w pokoju

a ja nie mogłam się dziś dobudzić... roobiłam 3 podejścia ale tak mi się oczy kleiły że nie dało rady i wstałam p0 9 ...
tylko mała się nie rusza.. ani wieczorem ani w nocy ani teraz... muszę ją postymulować chyba
bryka super.
Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
no nie wiem..
jakos tak boję się, ze sobie nie poradze...
zwłaszcza, ze pewnie wszyscy naokoło beda mi udowadniac jak to wszystko źle robię [ teściowa, szwagierka pewnie tez nie przezyje jak się nie wtrąci.. ]
tz pewnie tez sie "wymsknie" jak nieraz cos nam nie bd wychodziło, on to taki troche narwaniec i odrazu by chciał wszystko na cacy zrobione...
nie wiem, boję się zwyczajnie jak to będzie...

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

co do rodzenia, mam wrazenie ze i u mnie wczesniej się rozkręci.. każda kolejna noc jest coraz gorsza od poprzedniej...
Nie patrz na innych rób co uważasz za słuszne jednym uchem wpuszczaj a drugim wypuśc.

Co do kotów to uważam je za fałszywe zwierzęta i nie chciałabym w mieszkaniu przy dziecku ale każdy robi jak uważa nawet się ptaka pozbywam.

Myko dzięki zmobilizowałaś mnie i kupiłam wózek http://megatanio.pl/wozek-chicco-urb...is-p21272.html i fotelik . Koniec wyprawki.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 16:03   #2507
mzgz
Rozeznanie

Witam wszystkich po dłuższej przerwie świątecznej.

Była u mnie siostra z rodziną na święta - jednym słowem pełna chata. Fajnie było, coś się działo no ale to co dobre szybko się kończy.
Tak więc kompletnie nie miałam czasu na wizaż, troche podczytywałam przed snem na tel ale nie dałam rady nadrobić.
Widzę ze nikt nowy sie nie urodził i mam nadzieje że czujecie się dobrze.

Ja fizycznie coraz gorzej, psychicznie też - mam coraz więcej wątpliwości co do mojego macierzyństwa,
Byłam na wizycie dzieć ma 2400 i gigantem nie będzie na szczeście. No ale ja mała też jestem ... No i się w końcu odwróciło!

Idę was trochę poczytać bom ciekawa co u was
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 16:13   #2508
goskie89
Rozeznanie

O żesz ile stron ☺ wczoraj nie miałam siły pisać po wizycie. Padnięta już byłam.

Tak więc po wizycie:
Ciąża już donoszona także wszystkie leki odstawione poza witaminami. Waga małego już 3200. Jeszcze prawie 3 tygodnie do terminu także mały nie będzie ☺ wody w porządku na usg też wszystko ok. Jedynie zagrożenie pępowiną bo jest niebezpiecznie blisko twarzy...
Na wizytę już się nie zapisywałam. Teraz 2 razy w tyg do szpitala na ktg. To chyba eszystko.
Tylko jakieś choróbsko się przypałętało. Kicham non stop mam katar i gardło bolące. Zastanawiam się co wziąć żeby przeszło szybko....
Aż teraz lecę nadrabiać bo nie wiem co się dzieje od wczoraj

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
goskie89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 16:14   #2509
kasienka1985
Zakorzenienie

Czeeeeeść

Pytałyście jak tam u mnie w tych sprawach
Idę Wam coś naskrobać w klubie nie będę gorszyć publiczności

Crumble- kochanie powodzenia!!

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 16:17   #2510
moniisia90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość

Była u mnie siostra z rodziną na święta - jednym słowem pełna chata. Fajnie było, coś się działo no ale to co dobre szybko się kończy.
Tak więc kompletnie nie miałam czasu na wizaż, troche podczytywałam przed snem na tel ale nie dałam rady nadrobić.

Ja fizycznie coraz gorzej, psychicznie też - mam coraz więcej wątpliwości co do mojego macierzyństwa,
Byłam na wizycie dzieć ma 2400 i gigantem nie będzie na szczeście. No ale ja mała też jestem ... No i się w końcu odwróciło!

witaj, fajnie, że do nas wróciłaś
cieszę się że dzidzia sie odwróciła i gratki za wagę wątpliwościami się nie przejmuj, chyba każda z nas to teraz przechodzi...

moja mała przed chwilą rozepchała się na partyzanta - z bólu aż zawyłam i łzy mi się pojawiły w oczach... pierwszy raz dostałam tak mocno

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Napisane przez goskie89 Pokaż wiadomość
O żesz ile stron ☺ wczoraj nie miałam siły pisać po wizycie. Padnięta już byłam.

Tak więc po wizycie:
Ciąża już donoszona także wszystkie leki odstawione poza witaminami. Waga małego już 3200. Jeszcze prawie 3 tygodnie do terminu także mały nie będzie ☺ wody w porządku na usg też wszystko ok. Jedynie zagrożenie pępowiną bo jest niebezpiecznie blisko twarzy...
Na wizytę już się nie zapisywałam. Teraz 2 razy w tyg do szpitala na ktg. To chyba eszystko.
Tylko jakieś choróbsko się przypałętało. Kicham non stop mam katar i gardło bolące. Zastanawiam się co wziąć żeby przeszło szybko....

gratuluję donoszonej ciąży i udanej wizyty
co do choróbska to współczuję, z leków to chyba tylko prenalen syrop i paracetamol... albo domowe sposoby życzę żeby Ci szybko odpuściło na tej końcówce
Stary 2015-04-11, 16:20   #2511
Izuniaa89
Zakorzenienie

A w ogóle to zaczynamy dzisiaj 38tc
Stary 2015-04-11, 16:25   #2512
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:

Tak więc po wizycie:

za wizytę.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 16:27   #2513
moniisia90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
A w ogóle to zaczynamy dzisiaj 38tc
gratulacje
kolejna donoszona ciąża na wątku
Stary 2015-04-11, 16:46   #2514
loluska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
Uff bardzo dziękujemy
oby tylko się nie okazało jak z łóżeczkiem, że za 6 tygodni

A bardzo dobrze, ze nie za kolorowo
Dziecko ma tyle kolorowych zabawek, kocyków, ubranek, że musi czasem mieć coś spokojnego w otoczeniu - takie jest moje zdanie i Cię popieram w 100%
A poza tym może na dziewczynce się nie skończy

A to Twoje nosidełko nie jest fotelikiem do samochodu?

Tien wszystkiego najlepszego!
Crumble
Baset żeby się ta 18tka udała jednak
Kinga oby to nie choróbsko!
Ola przytulam mocno, nie będzie źle, a szwagierkę olej, niech jedzie sobie do Wa-wy na badania franca, a nie się wcina

W ogóle to witam się po obiedzie
Ostatnio mam (odpukać) jakąś dobrą passę na pomoc ciężarnej - wczoraj sąsiad zaniósł mi zakupy, dziś koleżanka wpadła mi umyła okna a wieczorem ma przyjechać teściowa i poprasować ubranka... no szok.

W kwestii perfum to ja kupuję tylko okazje - piękne perfumy mam z TKMaxxa , poza tym SuperPharm albo na wakacjach za granicą - jeśli jest taniej. Jak coś to polecam poprosić znajomych jeżdżących na narty do Livigno do Włoch - tam jest strefa bezcłowa, tanio jak barszcz
Tak to nosidełko można jako fotelik używać

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
No wlasnie najlepiej by bylo a ja albo 1-2cm koncowek albo jak dwa lata temu obcielam wlisy z do pasa na do ramion zawsze mialam dlugie i bylam w szoku, ze obcielam :P ale mam znowu faze na krotkie ale tym razem proste bez grzywek itp :p
Włosy nie ręka, odrosną

Cytat:

Tak więc po wizycie:

za wizytę i dużo zdrówka życzę!

Mam zdj z sesji

Stary 2015-04-11, 17:04   #2515
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
.

bryka super.

Nie patrz na innych rób co uważasz za słuszne jednym uchem wpuszczaj a drugim wypuśc.

Co do kotów to uważam je za fałszywe zwierzęta i nie chciałabym w mieszkaniu przy dziecku ale każdy robi jak uważa nawet się ptaka pozbywam.

Myko dzięki zmobilizowałaś mnie i kupiłam wózek http://megatanio.pl/wozek-chicco-urb...is-p21272.html i fotelik . Koniec wyprawki.
za zakupy! i koniec wyprawki
Mam o kotach to samo zdanie, a nawet gorsze
ja jeszcze działam
Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość

nie przejmuj się wątpliwościami, wszystkie je mamy i od tego tu jesteśmy
Cytat:

Tak więc po wizycie:

za wizytę!
Cytat:
Tak to nosidełko można jako fotelik używać

Mam zdj z sesji
no to chyba nie musisz szukać drugiego fotelika?
Poka zdjęcia!!
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 17:51   #2516
jagodowa07
Zadomowienie

goskie

I ja też po usg Widziałam buźke Tymka w 4D, nawet mam zdjęcie na początku zasłaniał się ale w końcu się pokazał, takie pucki ma i okrąglutki na buźce i waży prawie 3100, lekarz powiedział że jak doczekamy terminu to będzie z 3500 na pewno. Wg USG termin na 2 maj, bo 37 tydzień 0 dni (to nie wiem czy to już 38 skończony?) w każdym razie drobinką chyba nie będzie i moje pajace na 50 nie wiem czy wykorzystam Ogólnie wszystko jest na swoim miejscu, stopki, rączki, serducho, żołądek, pęcherz więc ma być zdrowy chłopak
W poniedziałek mam jeszcze usg to na nfz ze skierowania, zobaczymy czy to samo się potwierdzi.
Stary 2015-04-11, 17:53   #2517
201606011622
Konto usunięte

myko, jej juz zadne badania nie pomogą, jest taka po****na...

moja mama dzwoniła i kombinuje jak do mnie przyjechac...
jezeli siostry maz wróci z zagranicy na weekend to przyjada do mnie w przyszłą niedziele.
oby wrócił, chciałabym, zeby mnie w koncu odwiedziła...
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 18:14   #2518
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje
kolejna donoszona ciąża na wątku

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
goskie

I ja też po usg Widziałam buźke Tymka w 4D, nawet mam zdjęcie na początku zasłaniał się ale w końcu się pokazał, takie pucki ma i okrąglutki na buźce i waży prawie 3100, lekarz powiedział że jak doczekamy terminu to będzie z 3500 na pewno. Wg USG termin na 2 maj, bo 37 tydzień 0 dni (to nie wiem czy to już 38 skończony?) w każdym razie drobinką chyba nie będzie i moje pajace na 50 nie wiem czy wykorzystam Ogólnie wszystko jest na swoim miejscu, stopki, rączki, serducho, żołądek, pęcherz więc ma być zdrowy chłopak
W poniedziałek mam jeszcze usg to na nfz ze skierowania, zobaczymy czy to samo się potwierdzi.
Cudowne wieści
Stary 2015-04-11, 18:26   #2519
Nadzieja87
Zakorzenienie

Przeleciałam was z grubsza i widzę, że wszystko gra i buczy... Poprawcie mnie jeśli coś przeoczyłem?

Crumble, jeszcze się nie odezwała? Ciekawe co tam u niej

A ja jestem zyebana jak koń po westernie... No nie mogłam juz patrzeć na ten wszech ogarniajacy nas burdel... Jak się wzięłam to z 4 h sprzatalam z krótką przerwą na kawę. TŻ z kolei ma za zadanie ugotować obiadokolacje. Powiem wam, że jutro to ja na bank z łóżka nie wyjdę no chyba że na porodówkę... Masakra... Nawet tż się śmiał, że jak już się tak wzięłam to mam jeszcze okna machnać i potem zaraz zawiezie mnie na porodówkę. Dowcipniś...
Stary 2015-04-11, 18:28   #2520
mimi_77
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny!

Dziekuje za kciuki, chyba pomogly bo raczej zdany egzamin

Teraz siedzimy z Antoninka na tarasie, wdychamy swieze powietrze i bedziemy sie dzisiaj lenic. Niestety same bo maz w pracy.

Gratuluje udanych wizyt! Jakie dorodne dzieciaczki nam rosna

Zastanawiam sie bo teraz w stode ma wizyte i zaczne 38tydz i co wtedy? Znow wizyta za 3 tygodnie? Ciekawe. Moze ktg bede musiala robic.

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości