Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII) - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-11, 22:12   #751
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII)

Meneq jutro obczaje z kompa fotki, dziekuje

Lenova!!!sluchaj kobieto, moja rehabilitantka pracuje na codzien z dzieciakami i ma dosc spora wiedze w kwestii terapii dla dzieci z nadwrazliwoscia lub jak moj Leos niedowrazliwoscia sensoryczna i dala mi kilka cennych wskazowek.Ona tez to przechodzila ze swoim dzieckiem.Wszystko to co Szaja mowila do tego masaze i zabawy-szczegolnie dzieciaki uwielbiaja jak sa do gory nogami i fakt moj Leo koocha a ja dostaje zawalu i nie pozwalam mozna tez sie bawic i klasc na dziecko ale trzeba mu pozwolic sie uwolnic.Ponoc dzieci po cesarce latwo poznac hihi-zamiast ladnie budowac babki one sypia piaskiem hihi u nas to odwieczny problem.
Mam za zadanie kupic duza pilke rehabilitacyjna i poduszke rehabilitacyjna-krazek.Musze tez obczaic wydawnictwo EPIDEIXIS bo fajne ukladanki mi pokazywala
I ponoc nalezy duuuuzo plynow wlewac w nasze dzieci i ponoc super tez dziala hustanie
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2015-04-11 o 22:20
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 22:28   #752
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Marsi, epideixis to ja dla każdego dziecka polecam
Od 3rż, nasze jednak mogą być ciut za małe - system PALETA. Mamy, A. dostała mając 2,5 roku i jednak troszkę poczekałam.

http://www.pus.pl/kategoria-produktu...ukacji-paleta/

http://www.pus.pl/produkt/mozaika-w-drewnianym-pudelku/ doskonałe, ale też zbyt trudne

http://www.pus.pl/produkt/stonoga-agata/ stonoga jak najbardziej, zabawka progresywna, można do różnych czynności użyć

http://www.pus.pl/produkt/klocki-dienesa/ swietne, też już można, ale dość drogie, oglądałam jakiś czas temu i kosztowały ok. 50zł

tu trzeba uważać, bo są też mini klocki dienesa

http://www.pus.pl/kategoria-produktu...-edukacji-pus/ rewelacja, ale myślę, że gdzieś ok. 4rż dopiero
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 22:33   #753
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

Jak miło otworzyć okno i poczuć wiosnę już niedługo truskawki i poziomki
uwielbiam
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Niewiele, bo tlum taki, ze trudno bylo zrobic.
Załącznik 5957937Załącznik 5957938Załącznik 5957939
cudnie!
Stary 2015-04-11, 22:59   #754
marsi11
Zakorzenienie

meneq- cudnie a ile ludzi OMG i wszyscy zdjecia robią
a tak wogole to byłam dziś na żarciu w knajpie japonsko- koreańskiej (własciciel jest pol kor pol jap )
jadłam właśnie ramen i do tego jakieś wołowiny grillowane no pyszne! jadłam też ostrygi z takim dziwnym boczkiem co się to zawijało w liscie sałaty z sosami- nie wiem co to było ale smakowała bosko

Szaja dzięki
babka mi pokazywała klocki, fakt niektóre były trudne ale myślę,że z większością młody by sobie poradził

znalazłam też blog i tutaj są fajne fotki na samym dole strony- widzę,że sporo zabaw w róznych mazidłach i strukturach, czyli to, co pisałaś
http://pracowniamalegoczlowieka.blogspot.com/

teraz tak sobie myślę,że ta pani przedszkolanka to kochana, bo ona mi wprost nic nie zasugerowała że może być coś nie tak z integracją sensoryczną ale sugerowała w jaki sposób się bawić- w kaszach chowac rózne male zabawi,masaze,zabawy strukturą itp
jestem im wdzięczna bo łącząc do tego rozmowę Twoją i Lenovy znalazłam jakąś przyczynę zachować i napraedę mi teraz łatwiej z nim postępować

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

właśnie i masaż Shantala czy jak to się pisze, mam iść z nim raz a ona ma mnie nauczyć jak dalej robic to w domu

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2015-04-11 o 22:55
Stary 2015-04-11, 23:25   #755
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
a tak wogole to byłam dziś na żarciu w knajpie japonsko- koreańskiej (własciciel jest pol kor pol jap )
jadłam właśnie ramen i do tego jakieś wołowiny grillowane no pyszne! jadłam też ostrygi z takim dziwnym boczkiem co się to zawijało w liscie sałaty z sosami- nie wiem co to było ale smakowała bosko

Szaja dzięki
babka mi pokazywała klocki, fakt niektóre były trudne ale myślę,że z większością młody by sobie poradził

znalazłam też blog i tutaj są fajne fotki na samym dole strony- widzę,że sporo zabaw w róznych mazidłach i strukturach, czyli to, co pisałaś

teraz tak sobie myślę,że ta pani przedszkolanka to kochana, bo ona mi wprost nic nie zasugerowała że może być coś nie tak z integracją sensoryczną ale sugerowała w jaki sposób się bawić- w kaszach chowac rózne male zabawi,masaze,zabawy strukturą itp
jestem im wdzięczna bo łącząc do tego rozmowę Twoją i Lenovy znalazłam jakąś przyczynę zachować i napraedę mi teraz łatwiej z nim postępować

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

właśnie i masaż Shantala czy jak to się pisze, mam iść z nim raz a ona ma mnie nauczyć jak dalej robic to w domu

To jeszcze nic, miejscami byla sciana ludzi. Wisnia sie trzeba nacieszyc, krotko jest bardzo. A to miejsce jest niezwykle, to alejka dl 560m obsadzona tylko tak obficie kwitnacymi wisniami. Zwykle takie wisnie znajduje sie gdzies przypadkiem a tu ich cala masa i to wiekszosc bardzo dorodne drzewa; pod ciezarem kwiecia galezie kladly sie po ziemi. No i jak na wisnie wariacje kolorow niesamowite: od bialego przez rozne odcienie rozu az po mega rzadkie kwiaty zielone. No cudnie, cudnie, cudnie!
Musialo byc pysznie! Grill koreanski jest mega! Ja znam wersje z mielonym zawijanym w salate, ale to z kuchni chinskiej. Jeszcze duzo przede mna. Marzy mi sie podroz do Korei w celach jedzeniowych ;-)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 23:56   #756
sylwietta1988
Zakorzenienie

Nie wiem,czy oglądacie Twoja twarz brzmi znajomo, ale ten facet jest rewelacyjny, Stefano rządzi!!! Bosz, miec go w domu,acchhhhhhhhh:l ove:
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 07:46   #757
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:

Szaja dzięki

Masaz shantala pulmonolog mi kazala robic. Ponoc na czeste infekcje pomaga. Probowalam, ale wtedy P bylw na etapie nauki chodzenie i nie bylo mowy zeby grzecznie lezala. Nawet nalozenie kremu po kapieli na cale ciaklo bylo niewykonalne. Ale dziekuje ze przypomnialas sprobuje ja masowac teraz. Bo wiele dobrego o nim czytalam.

Pozniej Wam cos pokaze o ile uda mi sie wrzucic z telefony. Bo mam jakas bardzo stara nokie i nie wiem czy ma Bluetootha.

My dzis grilujemy choc nie wiadomo do konca czy sie uda, bo jakies nieladne chmury widze..
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 08:44   #758
marsi11
Zakorzenienie

Gojka na YT jest masaz shantala krok po kroku

My tez dzis mamy w planach grilla oby nie padalo bo mieso marynuje od wczoraj

Stary 2015-04-12, 09:51   #759
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Gojka na YT jest masaz shantala krok po kroku

My tez dzis mamy w planach grilla oby nie padalo bo mieso marynuje od wczoraj

Wiem kochana. Zaglebialam sie w ten temat juz ponad rok temu

Nasze miesko tez od wczoraj mocy nabiera

Nancy a Ty kochana jak sie miewasz? Chyba mało Cie tu ostatnio. A moze mi sie tylko tak wydaje..

Wiecie. Chcialabym juz zaczac starania. Ale powiem Wam, ze bie wyobrazam sobie aby tz mial sie do mnie zblizyc. To normalne?

I mam mala dame w domu. Stroi sie. Przeglada w lustrze. Ost przylapalam ja na chodzeniu w moich botkach na sporym obcasie przed chwila malowalam paznokcie i lapki swoje podstawila. Pomalowalam jej, ale jakos mi nie pasuje do takiego malucha lakier na paznokciach, wiec zaraz zmyjemy..
Stary 2015-04-12, 09:58   #760
gojka24
Zakorzenienie

Uwaga chwalę się

Paulinka i jej pierwsze łowenie
Tż łowił na wędkę a my we dwie na kija. Tż ani jednej ryby, my 2 spore karpie i jedną malutką złotą rybkę.
Jedna z większych ryb na zdjęciu i ktoś, kto liczył na kolację:brzy dal:
Pomijam fakt, że serce mi pękało na widok tej męczącej się wyby...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0374.jpg (237,9 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0375.jpg (194,2 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0382.jpg (138,3 KB, 40 załadowań)
Stary 2015-04-12, 10:19   #761
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Zuzia nie spala od 1 do 4. O 2 w nocy zaczęła wołać ze jest głodna, to chciałam jej mleko zrobić.. Ona do kuchni i wsuwala kanapkę z szynka ale w całym tym zamieszaniu wczorajszym malo co zjadła wczoraj. W ogóle ostatnio nie chce jesc. wstała o 9.
A mnie strasznie bolą kolana i biodra
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 10:56   #762
litllesweetangel
Lurker ;)

Ehh dosc mam tego czlowieka napisalam mamie...

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 12:22   #763
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Zuzia nie spala od 1 do 4. O 2 w nocy zaczęła wołać ze jest głodna, to chciałam jej mleko zrobić.. Ona do kuchni i wsuwala kanapkę z szynka ale w całym tym zamieszaniu wczorajszym malo co zjadła wczoraj. W ogóle ostatnio nie chce jesc. wstała o 9.
A mnie strasznie bolą kolana i biodra
Tule was mocno dziecko dziewczyny.. Little co tz wywinal?

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 13:04   #764
s i l v e r
Zakorzenienie

Aga, współczuję

Litlle, co się stało?

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Uwaga chwalę się

Tż łowił na wędkę a my we dwie na kija. Tż ani jednej ryby, my 2 spore karpie i jedną malutką złotą rybkę.
super
Stary 2015-04-12, 13:50   #765
marsi11
Zakorzenienie

Little przytulam

Aga wez sie za siebie ja zaluje ze tak pozno zaczelam reh a teraz az siw zyc chce

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-12, 13:53   #766
Lenova
Wtajemniczenie

Witam

Pojechałam wczoraj do szkoły z moją anginą i to był błąd,myślałam że tam padne,na szczęście dzisiaj już nie muszę.
Spałam dziś z Blanką od samego wieczora bo padłam przy usypianiu iiii przespałyśmy całą noc bez przerwy

Cytat:
Meneq jutro obczaje z kompa fotki, dziekuje

Lenova!!!sluchaj kobieto, moja rehabilitantka pracuje na codzien z dzieciakami i ma dosc spora wiedze w kwestii terapii dla dzieci z nadwrazliwoscia lub jak moj Leos niedowrazliwoscia sensoryczna i dala mi kilka cennych wskazowek.Ona tez to przechodzila ze swoim dzieckiem.Wszystko to co Szaja mowila do tego masaze i zabawy-szczegolnie dzieciaki uwielbiaja jak sa do gory nogami i fakt moj Leo koocha a ja dostaje zawalu i nie pozwalam mozna tez sie bawic i klasc na dziecko ale trzeba mu pozwolic sie uwolnic.Ponoc dzieci po cesarce latwo poznac hihi-zamiast ladnie budowac babki one sypia piaskiem hihi u nas to odwieczny problem.
Mam za zadanie kupic duza pilke rehabilitacyjna i poduszke rehabilitacyjna-krazek.Musze tez obczaic wydawnictwo EPIDEIXIS bo fajne ukladanki mi pokazywala
I ponoc nalezy duuuuzo plynow wlewac w nasze dzieci i ponoc super tez dziala hustanie
Dzięki kochana za zainteresowanie
U nas niestety masaże odpadają, moja nie lubi by masowana dotykana, czasem jak ją na rękach trzymam to mi krzyczy że ją boli.
Ale do góry nogami jak najbardziej ,lubi bawić się w wahadło,przepychanki,skak anie po mnie, zjeżdzanie po mnie,rzucanie na łóżko i tego typu rzeczy
W piachu fakt, najlepiej sypać przesypywać i rozwalać babki
Nie wiem kompletnie jak właśnie z nią ćwiczyć ;/

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;51004983]Marsi, epideixis to ja dla każdego dziecka polecam
Od 3rż, nasze jednak mogą być ciut za małe - system PALETA. Mamy, A. dostała mając 2,5 roku i jednak troszkę poczekałam.

http://www.pus.pl/kategoria-produktu...ukacji-paleta/

http://www.pus.pl/produkt/mozaika-w-drewnianym-pudelku/ doskonałe, ale też zbyt trudne

http://www.pus.pl/produkt/stonoga-agata/ stonoga jak najbardziej, zabawka progresywna, można do różnych czynności użyć

http://www.pus.pl/produkt/klocki-dienesa/ swietne, też już można, ale dość drogie, oglądałam jakiś czas temu i kosztowały ok. 50zł

tu trzeba uważać, bo są też mini klocki dienesa

http://www.pus.pl/kategoria-produktu...-edukacji-pus/ rewelacja, ale myślę, że gdzieś ok. 4rż dopiero[/QUOTE]
A coś takiego dla nadwrażliwca jak Blanka polecisz ?

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Nie wiem,czy oglądacie Twoja twarz brzmi znajomo, ale ten facet jest rewelacyjny, Stefano rządzi!!! Bosz, miec go w domu,acchhhhhhhhh:l ove:
Tez go uwielbiam ! <3

Cytat:
I mam mala dame w domu. Stroi sie. Przeglada w lustrze. Ost przylapalam ja na chodzeniu w moich botkach na sporym obcasie przed chwila malowalam paznokcie i lapki swoje podstawila. Pomalowalam jej, ale jakos mi nie pasuje do takiego malucha lakier na paznokciach, wiec zaraz zmyjemy..
Moja bez przerwy właśnie by przed lustrem stała, buty na obcasach to już chowam bo by chodziła non stop.

Cytat:
Uwaga chwalę się

Ale loki

Cytat:
ehhh martwię się o Ciebie
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 14:58   #767
Konto usunięte

Lenova ale wieczorem bo na telefonie teraz jestem
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 15:45   #768
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Little przytulam

Aga wez sie za siebie ja zaluje ze tak pozno zaczelam reh a teraz az siw zyc chce

Dzięki , ale mnie to chyba boli dlatego ze wczoraj cały dzień na nogach. Nie miałam nawet chwili by usiasc na chwilę. I ubralam wczoraj szpilki w których nie chodzilam z 7 lat
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 17:35   #769
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej.
Wczoraj od południa,łącznie z nocą walczyliśmy z wysokimi cukrami- dopiero teraz wyszły dwa pomiary pod rząd w normie. Co się nastresowałam to moje ...
Cholera wie od czego to,zobaczymy co będzie dalej. Oby się unormowało bo jakoś nie pali mi się do szpitala.

Zaraz idę się wykąpać bo potrzebuje odstresowania. Ehh.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 17:58   #770
pstryczek84
Zakorzenienie

hej.
little-co jest?
Deli- co u Was?
mala-kciuki za cukry!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 18:10   #771
litllesweetangel
Lurker ;)

Ojciec i narzeczony roku wyszedl wczoraj po kupon i na rower na pol godziny. Tak, zgadlyscie- nie bylo go 4 h. Wrocil, po czym powiedzial, ze idzie odstawic rower i nie wrocil na noc. Rano mielismy isc do zoo. Co ja sie czepiam nie? Przeciez wyszedl sobie tylko na rower z kolega, a ja zla baba sie przypier.dalam! I jeszcze biedakowi nie dalam spac do 12

PS. Ktos w moim miescie trafil 6!! Ale to nie bylam ja

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2015-04-12, 18:54   #772
Lenova
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;51009650]Lenova ale wieczorem bo na telefonie teraz jestem[/QUOTE]
oki
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej.
Wczoraj od południa,łącznie z nocą walczyliśmy z wysokimi cukrami- dopiero teraz wyszły dwa pomiary pod rząd w normie. Co się nastresowałam to moje ...
Cholera wie od czego to,zobaczymy co będzie dalej. Oby się unormowało bo jakoś nie pali mi się do szpitala.

Ojj oby już było dobrze.
Relaksuj się

Cytat:
Ojciec i narzeczony roku wyszedl wczoraj po kupon i na rower na pol godziny. Tak, zgadlyscie- nie bylo go 4 h. Wrocil, po czym powiedzial, ze idzie odstawic rower i nie wrocil na noc. Rano mielismy isc do zoo. Co ja sie czepiam nie? Przeciez wyszedl sobie tylko na rower z kolega, a ja zla baba sie przypier.dalam! I jeszcze biedakowi nie dalam spac do 12

ehhh jeśli u was takie akcje na codzień to chyba bym o żadnym ślubie nie myślała. Dbaj o siebie i Małą to najważniejsze.
Stary 2015-04-12, 19:21   #773
Debrah
Zakorzenienie

Little : ja też Nie . Bardzo mi przykro.

Spływa do mnie trochę zdjęć z fundacj, cieszę się że wzięłam udział. Wszystkie chyba macie Fb to widzicie zresztą
Stary 2015-04-12, 19:26   #774
litllesweetangel
Lurker ;)

Spokojnie, nie mysle o slubie w sumie oddalam/rzucilam mu pierscionek z 1,5 miesiaca temu. Takze mieszkam tu, bo nie mam gdzie.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2015-04-12, 20:09   #775
Konto usunięte

Little, cierpliwości życzę i jak najszybszego znalezienia pracy i lokum!

Debrah, świetne fotki i chyba fajna zabawa ogólnie? A ten chłopiec na wózku - wrodzona łamliwość?
Stary 2015-04-12, 20:20   #776
Debrah
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;51012370]Little, cierpliwości życzę i jak najszybszego znalezienia pracy i lokum!

Debrah, świetne fotki i chyba fajna zabawa ogólnie? A ten chłopiec na wózku - wrodzona łamliwość?[/QUOTE]
Szaja oni są z nakolkach.com , rozszczep kręgosłupa bodajże. Ja ich znam tzn czytam ale nie wiedzialam że biorą udział w projekcie. A tu patrzę są.
Dobrze wszystko zorganizowane bo poczęstunek dla dzieci był, pisaki, duża książka z naklejkami/ kolorowankami. Gdyby tego tam nie było to Ami szybko by się pewnie nudziło. A naklejki kocha i paluszki też ( bo ruszyła ze stołu tylko to co słone , paluszki i krakers, z czekoladowych rzeczy nic ! Chyba woli słone )
Cieszę się że ten chłopiec był Bo dużo rozmów za nami Typu 'mamusiu chłopczyk był, on też chora nozke ma i wozeczek jak mamusia! A która nozke bardziej?" Pierwszy raz widziała dziecko na typowym wózku inwalidzkim. I tu brawo dla rodziców ze taki jak najwcześniej.
Stary 2015-04-12, 20:54   #777
Konto usunięte

Wózek ogólnie świetny, jestem w szoku. Jak widzę te szkolne dzieciaki na kolubrynach, że ani to prowadzić, a samemu ciężko...

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Lenova, przeróżne - wyście byli na diagnozie jakiejś, bo nie pamiętam?

https://lidibrii.pl/pl/p/Deskorolka/1195

http://aros.pl/ksiazka/nawlekaj-nie-...a-edukacyjna-2

https://lidibrii.pl/pl/p/Panel-do-kul-sensorycznych/784 chodzi mi o sam panel, przy czym cena zaporowa, polecam zrobienie pudłka magicznego:

https://zabawyzn.files.wordpress.com...ujzgadula3.jpg pudełko z dziurami na dłonie, podajesz dziecku coś i zgaduje, co to jest. Inna opcja - wrzucasz różne przedmioty do poszewki poduszkowej i ma coś wymacać, powiedzieć, co to, wyjmuje i sprawdzacie czy dobrze

https://lidibrii.pl/pl/p/Puzzle-ze-z...-6-sztuk-/1180 takie coś, tyle, że samemu robisz - wystarczą zwykłe pocztówki, na początek wybierz z prostym wzorem jakieś

https://lidibrii.pl/pl/p/Tarcza-z-rzutkami/1075

https://lidibrii.pl/pl/p/Zrecznosciowa-osmiornica/487

http://ekodziecko.com/grafomotoryka-...kowe-recykling można kupić, ale 150zł

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-12, 20:56   #778
Debrah
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;51012829]Wózek ogólnie świetny, jestem w szoku. Jak widzę te szkolne dzieciaki na kolubrynach, że ani to prowadzić, a samemu ciężko...[/QUOTE]
Tylko pewnie spore pieniądze. Dla przykładu, ten mój , już nieco zdezelowany bo ma 6 lat kosztuje w zakupie jakieś 12 tysięcy złotych :/
Takze ten...
Fakt że na malucha to wózek się dostaje co 3 lata a nie co 5 jak dorosły ,ale dziecko mega szybko rośnie i nigdy żadne dofinansowanie NFZ nie pokryje im i tak całej kwoty wózka. Czyli ładny wydatek co parę lat.

Największy błąd moich rodziców jest właśnie taki ze zbyt późno dostałam pierwszy inwalidzki bo ciągle wszyscy myśleli ze zostanę na stałe na dwóch nogach. Nie pomogło mi to a ubezradniło.
Rodzicowi jest ciężko emocjonalnie przejść przez decyzje o wózku ja to rozumiem , ale wozenie dziecka które mogłoby samo w jakimś wózku dziecięcym albo rehabilitacyjnym takim gdzie nie ma kół do pchania rękami samodzielnie tylko wszystkie małe a rodzic musi pchać to jest ogromny BLAD.
Stary 2015-04-12, 21:03   #779
Lenova
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;51012829]Wózek ogólnie świetny, jestem w szoku. Jak widzę te szkolne dzieciaki na kolubrynach, że ani to prowadzić, a samemu ciężko...

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Lenova, przeróżne - wyście byli na diagnozie jakiejś, bo nie pamiętam?

https://lidibrii.pl/pl/p/Deskorolka/1195

http://aros.pl/ksiazka/nawlekaj-nie-...a-edukacyjna-2

https://lidibrii.pl/pl/p/Panel-do-kul-sensorycznych/784 chodzi mi o sam panel, przy czym cena zaporowa, polecam zrobienie pudłka magicznego:

https://zabawyzn.files.wordpress.com...ujzgadula3.jpg pudełko z dziurami na dłonie, podajesz dziecku coś i zgaduje, co to jest. Inna opcja - wrzucasz różne przedmioty do poszewki poduszkowej i ma coś wymacać, powiedzieć, co to, wyjmuje i sprawdzacie czy dobrze

https://lidibrii.pl/pl/p/Puzzle-ze-z...-6-sztuk-/1180 takie coś, tyle, że samemu robisz - wystarczą zwykłe pocztówki, na początek wybierz z prostym wzorem jakieś

https://lidibrii.pl/pl/p/Tarcza-z-rzutkami/1075

https://lidibrii.pl/pl/p/Zrecznosciowa-osmiornica/487

http://ekodziecko.com/grafomotoryka-...kowe-recykling można kupić, ale 150zł [/QUOTE]
Nie jeszcze nie diagnozowani, w czwartek mamy dopiero neuro.
Jak miała 4 miesiące to była diagnoza wzmożonego napięcia mięśniowego.

Fajne te rzeczy ! Tym bardziej,że niektóre można samemu zrobić .
Z nawlekaniem to raczej odpada bo ona nie ma cierpliwości do takich rzeczy.
Stary 2015-04-12, 21:51   #780
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Nigdy tego nie oglądałam, a przez Ciebie dziś obejrzałam wszystkie odc 3 sezonu SUPER TO!
Cytat:
Daria tak samo
Zawsze jak maluję paznokcie to Ona też chce. Ja jej mówię że za mała jest. A ona "śkooooda, źa mała, źa mała"
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej.

Kciuki żeby się unormowało
Cytat:

Zatłukłabym .....

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości