Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :) - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-12, 13:49   #3541
niezalogowana
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :)

Hej
Byłam wczoraj na wsi, wylegiwałam się w słoneczku cały dzień (oczywiście się nie opaliłam, bo wszędzie filtr spf50) ale było bardzo przyjemnie marzy mi się w końcu zbudować tam domek, ale jak sobie pomyślę ile to jeszcze potrwa na razie będziemy tam jeździć i odpoczywać, spacerować, latem rozkładać basen i grillować zawsze jakiś plus działki na wsi

Zastanawiam się ostatnio nad laktatorem. Chciałabym raczej elektryczny, bo z ręcznym więcej roboty a zamierzam z niego stałe korzystać tylko jak widziałam na wizażu opinie, to są to bardzo niewiarygodne osoby bo chyba 15osób zarejestrowało się tylko po to, żeby napisać pozytywną opinię dla Lovi Prolactis i jakoś nie wierzę, że jest dobry mimo że widnieje na pierwszym miejscu... śmierdzi na kilometr reklamą czy jakieś doświadczone mamusie mogą mi coś polecić?

Cytat:
Napisane przez onagory Pokaż wiadomość
Hey ja wczoraj miałam kiepski dzień sąsiad postrzelił mi kota z wiatrówki Kocur miał operacje usuneli mu śruta i nerke stan bardzo ciężki na szczęście po nocy żyje i małymi kroczkami walczy o życie . Sąsiad raz się wypiera raz przyznaje że może przez przypadek, rachunek bardzo duży już jest ponad tysiak
Noc nieprzespana mały w brzuszku wiedział że coś jest nie tak bo dawono taki aktywny nie był.
Ojej, biedny kotek a sąsiada za takie coś bym też potraktowała tak samo co za koleś

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 13:58   #3542
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
Zastanawiam się ostatnio nad laktatorem. Chciałabym raczej elektryczny, bo z ręcznym więcej roboty a zamierzam z niego stałe korzystać tylko jak widziałam na wizażu opinie, to są to bardzo niewiarygodne osoby bo chyba 15osób zarejestrowało się tylko po to, żeby napisać pozytywną opinię dla Lovi Prolactis i jakoś nie wierzę, że jest dobry mimo że widnieje na pierwszym miejscu... śmierdzi na kilometr reklamą czy jakieś doświadczone mamusie mogą mi coś polecić?
Niestety teraz w internecie tyle reklam, że nie wiadomo które opinie są prawdziwe ja dużo pozytywów słyszałam o medela swing ale trochę kosztuje
Ogólnie chyba nie będę kupować laktatora przed porodem by zobaczyć czy pokarm w ogóle będę mieć. W szpitalu można wypożyczyć i wypróbować sobie wtedy zobaczę czy któryś mi spasował
Stary 2015-04-12, 14:20   #3543
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
Niestety teraz w internecie tyle reklam, że nie wiadomo które opinie są prawdziwe ja dużo pozytywów słyszałam o medela swing ale trochę kosztuje
Ogólnie chyba nie będę kupować laktatora przed porodem by zobaczyć czy pokarm w ogóle będę mieć. W szpitalu można wypożyczyć i wypróbować sobie wtedy zobaczę czy któryś mi spasował

Co do laktatorów też zamierzam kupić elektryczny, ogólnie b. dużo osób chwali medeli ale cena powala.
Ja całą laktacje rozkręciłam na szpitalnej medeli oraz na elektrycznym laktatorze.
Miałam Lovi Prolactis kupiłam używany w super stanie, pół roku odciągałam non stop pokarm synkowi (Krzyś urodził się bez odruchu ssania, zresztą do tej pory brak a chciałam by był karmiony naturalnym pokarmem) , potem przeszliśmy na mm bo mały miał alergie na białko zresztą dalej jesteśmy na Nutramigennie Lgg.

Plusem są zapasowe części, nawet jak zgubiłam i napisałam do producenta z pytaniem czy jest możliwość dokupić to przysłali mi za darmo )
Co do Prolactis był ok, ale miałam wrażenie że z czasem traci moc.
Udało mi się go sprzedać więc koszta praktycznie mi się zwróciły.
Teraz myślę nad medelą swing albo tańszą wersją Canpola Easystart.
W szpitalu widziałam że większość dziewczyn miała medeli.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 14:23   #3544
elinka21
Zakorzenienie

A ja mam sok jablkowy z sokowirowki, mezu zrobil pychaaaaa

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 14:36   #3545
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Hej
Byłam wczoraj na wsi, wylegiwałam się w słoneczku cały dzień (oczywiście się nie opaliłam, bo wszędzie filtr spf50) ale było bardzo przyjemnie marzy mi się w końcu zbudować tam domek, ale jak sobie pomyślę ile to jeszcze potrwa na razie będziemy tam jeździć i odpoczywać, spacerować, latem rozkładać basen i grillować zawsze jakiś plus działki na wsi

Ojej, biedny kotek a sąsiada za takie coś bym też potraktowała tak samo co za koleś
Ja miałam laktator Medela i polecam.

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Mnie laktator był potrzebny tylko tuż po porodzie, jak miałam nawał. I to jak przyszedł, to laktator był potrzebny natychmiast.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 14:52   #3546
Gazela TV
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Gazela TV

Cytat:
Napisane przez PalinKa_88 Pokaż wiadomość
Nie dziwie Ci się, bo ja też mam nowy rower (w tamtym roku kupiłam) i też biały z koszyczkiem
Ale raczej bym się nie odważyła chyba, że z bocznymi kółkami
o to jest pomysł taki trójkołowiec :P

Cytat:
Napisane przez kindo7 Pokaż wiadomość
Melduje, ze wrocilam do domu!
Super, że udało się wszystko się udało

Cytat:
Napisane przez ewelina1988_20 Pokaż wiadomość
No z tym maltretowaniem piersi to po to aby je zachartowac i niby mniej bolą pozniej przy karmieniu a na pewno nie sa tak mocno wrażliwe
Dobrze wiedzieć, od dzisiaj hartujemy

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
Dziewczynki daje znac po wczorajszej wizycie byl to Nasz 28t2d Mikolaj wazy ok 1300g!!! mam nadzieje ze przystopuje troche Polozony podluznie glowkowo wiec wiem czym mnie tak kopie po zebrach i czym sie wypina z boku brzucha(pupka) Serduszko bije 155 na minute Kopal tak ze nawet lekarka pod sonda czula i sie smiala ze pilkarz bo brzuch caly sie ruszal.. widocznie nie lubi jak Go sie cisnie sonda od usg:P moja szyjka dluga i twarda. No i mam za soba to badanie 3trymestru juz nastepna wizyta 12maja a po tej wizycie wizyty juz co 3tygodnie
super mały gigancik rośnie

Cytat:
Napisane przez onagory Pokaż wiadomość
Hey ja wczoraj miałam kiepski dzień sąsiad postrzelił mi kota z wiatrówki Kocur miał operacje usuneli mu śruta i nerke stan bardzo ciężki na szczęście po nocy żyje i małymi kroczkami walczy o życie . Sąsiad raz się wypiera raz przyznaje że może przez przypadek, rachunek bardzo duży już jest ponad tysiak
Noc nieprzespana mały w brzuszku wiedział że coś jest nie tak bo dawono taki aktywny nie był.
Współczuję nerwów mam nadzieję, że kotek dojdzie do siebie i że uda się odzyskać koszty od sąsiada. Ale co za głupota, żeby strzelać do kota

Co do laktatora to też będę kupować medelę. A i pochwalę się, że wybraliśmy wózek - Hartan Topline S czas oczekiwania na zamówienie do 10 tygodni, mam nadzieję, że nie urodzę dużo przed terminem
Gazela TV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 14:58   #3547
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej

Popatrz, a ja wczoraj korzystajac z pogody pojechalam do miasta

Ja bym chciala laktator medeli

Highway to Hell
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 15:02   #3548
Viloet
Raczkowanie

Hej,
wczoraj byłam na wizycie, mam się kontrolować tymi paskami, bo wyniki mam graniczne, ale lepiej chuchać niż dmuchać
W ogóle to 25/26 tydz, mala jest raczej drobniutka 817g, co pani dr określiła ze póki co nie widać jakby ta moja glukoza mila na nią wpływ.
Ale gdyby się rozwinęła ta cukrzyca to już nie tak kolorowo, a taka mam ochotę ba frytki domowej roboty
jestem umówiona na usg 3 tym i wizyte na 14 maja a po tym tylko dwa miesiące ....
Viloet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 15:04   #3549
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
A ja mam sok jablkowy z sokowirowki, mezu zrobil pychaaaaa
Co sie chwalisz ja mam lody z bita smietana i owocami

Highway to Hell
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 15:54   #3550
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Kurcze, nawet nie mów że mogą być problemy z pokarmem... Wiem, że to teraz powszechne, ale tak bardzo chciałabym karmić piersią

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Ja miałam laktator Medela i polecam.

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Mnie laktator był potrzebny tylko tuż po porodzie, jak miałam nawał. I to jak przyszedł, to laktator był potrzebny natychmiast.
Który dokładnie? Wiem że jeden z nich strasznie hałasuje, powiedz coś o swoim

Będę Mamą
Stary 2015-04-12, 16:05   #3551
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, nawet nie mów że mogą być problemy z pokarmem... Wiem, że to teraz powszechne, ale tak bardzo chciałabym karmić piersią
Ja też jestem nastawiona na karmienie piersią i stanę na głowie by się udało Ale też znam przypadki koleżanek które nie 'uruchomiły' laktacji więc szkoda mi wydać kilka stów (marzy mi się swing) jeśli się okaże, że mam problem z kp
Zresztą koleżanka zaoferowała się, że pożyczy mi swój do szpitala i sobie wypróbuje
Stary 2015-04-12, 17:23   #3552
aknaa
Raczkowanie

Mam pytanie, któraś z Was pisała kiedyś, że wyjeżdża za granicę, i tu moje pytanie:
-masz zamiar tam urodzić?
- czy poród w innym kraju ma wpływ na macierzyński?
- co z L4, liczy się wystawione przez tamtego lekarza?
Stary 2015-04-12, 17:31   #3553
kindo7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Viloet Pokaż wiadomość
Hej,
wczoraj byłam na wizycie, mam się kontrolować tymi paskami, bo wyniki mam graniczne, ale lepiej chuchać niż dmuchać
W ogóle to 25/26 tydz, mala jest raczej drobniutka 817g, co pani dr określiła ze póki co nie widać jakby ta moja glukoza mila na nią wpływ.
Ale gdyby się rozwinęła ta cukrzyca to już nie tak kolorowo, a taka mam ochotę ba frytki domowej roboty
jestem umówiona na usg 3 tym i wizyte na 14 maja a po tym tylko dwa miesiące ....
No to dobrze, ze masz na granicy! Tak jak ja! Oby nam sie ńic ńie rozwinelo! Ale diete masz prowadzic?
Ja poki co mierze naczczo i po kazdym posilku i wyniki mam idealne...

Onagory przykro mi z powodu kota! Bym chyba pana tez odstrzelila!

Co do laktatorow, to ja mam Medela Swing i w zasadzie to sobie go chwalilam. Pisze w zasadzie, bo uzylam go moze kilkanascie razy, glownie, gdy cos mi sie w ktorejs piersi zatykalo. A tak, to Mila tylko biustu chciala.
kindo7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 17:46   #3554
Harrods
Zadomowienie

Cytat:

Który dokładnie? Wiem że jeden z nich strasznie hałasuje, powiedz coś o swoim
Ja używałam Medela Mińi Electric. Ale ja nie używałam duzo. Po porodzie podczas nawału. Pózniej, jak miałam zanik laktacji w dwa tygodnie po porodzie, to zeby rozbujać, musiałam wypożyczyć profesjonalny.
Stary 2015-04-12, 17:48   #3555
Gazela TV
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Gazela TV

Cytat:
Napisane przez aknaa Pokaż wiadomość
Mam pytanie, któraś z Was pisała kiedyś, że wyjeżdża za granicę, i tu moje pytanie:
-masz zamiar tam urodzić?
- czy poród w innym kraju ma wpływ na macierzyński?
- co z L4, liczy się wystawione przez tamtego lekarza?
To chyba o mnie chodzi
Tak będę rodziła za granicą, jestem już tu od półtorej miesiąca, w środę kolejna wizyta u lekarza.
Poród w innym kraju nie ma wpływu na macierzyński, koleżanki z kadr dały mi już papiery, które mam im przesłać wraz z aktem urodzenia.
Jeżeli chodzi o L4, to liczy się tak samo jak od polskiego lekarza, bo chociaż Szwajcaria nie należy do UE, to ma podpisaną jakąś umowę gospodarczą z UE, więc to bez różnicy. Po otrzymaniu zwolnienia wysyłam je do pracy listem poleconym i tyle mojego. Wypłatę dostałam normalnie pomimo tego, że na zwolnieniu nie było informacji, że to ciąża (podobno jeżeli jedno L4 było ciążowe to kolejne, chociaż nie są opisane, liczą się tak samo).
Gdy byłam w ZUSie pytać o wyjazd, to powiedziały, że gdyby ZUS chciał to mógłby się przyczepić tylko do samego przejazdu za granicę, bo sam pobyt za granicą jest w pełni "legalny".

W razie dodatkowych pytań chętnie służę pomocą
Gazela TV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 19:33   #3556
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Dzień dobry!
Wróciłam w końcu do domku siedziałam ponad tydzień u rodzinki.
U mnie ok, młody chyba zmienił pozycję bo kopie mnie teraz w boki brzucha a nie na górze i na dole ja czuję się ok, brzuch rośnie jak głupi ..
Od siostry dostałam 2 pudełka ciuszków, różne rozmiary, tak do roku podobno, będę musiała posegregować. Do tego jakieś kocyki, ręczniczki, pieluchy tetrowe, beciki itp No i łóżeczko, fotelik i wanienkę. Przewijaka jednak nie ma więc muszę kupić. Teraz czas na remont żeby w końcu to mieć gdzie układać itp ...

Co to ja chciałam jeszcze ..
Aaa, wiem, że niektóre z Was piją soki z kranikiem, w Kauflandzie jest spora promocja na nie, 13,99 za 5l ale poprzebierane smaki ... no ale coś tam zawsze można zakupić do 15 kwietnia.
Stary 2015-04-12, 19:47   #3557
aknaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gazela TV Pokaż wiadomość
To chyba o mnie chodzi
Tak będę rodziła za granicą, jestem już tu od półtorej miesiąca, w środę kolejna wizyta u lekarza.
Poród w innym kraju nie ma wpływu na macierzyński, koleżanki z kadr dały mi już papiery, które mam im przesłać wraz z aktem urodzenia.
Jeżeli chodzi o L4, to liczy się tak samo jak od polskiego lekarza, bo chociaż Szwajcaria nie należy do UE, to ma podpisaną jakąś umowę gospodarczą z UE, więc to bez różnicy. Po otrzymaniu zwolnienia wysyłam je do pracy listem poleconym i tyle mojego. Wypłatę dostałam normalnie pomimo tego, że na zwolnieniu nie było informacji, że to ciąża (podobno jeżeli jedno L4 było ciążowe to kolejne, chociaż nie są opisane, liczą się tak samo).
Gdy byłam w ZUSie pytać o wyjazd, to powiedziały, że gdyby ZUS chciał to mógłby się przyczepić tylko do samego przejazdu za granicę, bo sam pobyt za granicą jest w pełni "legalny".

W razie dodatkowych pytań chętnie służę pomocą
Dzięki za odpowiedź zastanawiam się nad porodem w Niemczech, ale jedynie co mnie zniechęca do tego to brak znajomości języka. Znam dobrze angielski, ale nie mam pewności, ze trafie na lekarza lub położną mówiących po polsku bądź angielsku. Na porodówkę zamiast męża musiałabym zabrać tłumacza
Stary 2015-04-12, 20:43   #3558
Viloet
Raczkowanie

Cytat:
No to dobrze, ze masz na granicy! Tak jak ja! Oby nam sie ńic ńie rozwinelo! Ale diete masz prowadzic?
Ja poki co mierze naczczo i po kazdym posilku i wyniki mam idealne...

Onagory przykro mi z powodu kota! Bym chyba pana tez odstrzelila!

Co do laktatorow, to ja mam Medela Swing i w zasadzie to sobie go chwalilam. Pisze w zasadzie, bo uzylam go moze kilkanascie razy, glownie, gdy cos mi sie w ktorejs piersi zatykalo. A tak, to Mila tylko biustu chciala.
ja na razie mam się przez tydzień kłoć na czczo przed jedzeniem i potem godzinę po posiłkach, na razie bez diety. przejerzałam indeksy glikemiczne i kilka stron- nie możemy zaczynać śniadaniem z nabiałem, (tylko jakieś kanapeczki np. z chuda wędliną),i żeby tez zjeść coś na noc zeby rano nie było dużych skoków, cos jak jablko albo jogurt.
Pochwale sie ze juz mi lepiej idzie z tymi iglami a wyniki to mam tak troche powyzej 90 na czcco np 93, 94. a po jedzeniu tak jak pislam z reguły 105,108, 103, a tak to raz 34 i 136 (i to bylo max)jak zjadłam makrele to miałam 80cos, podobnie po wypiciu kefiru.
Mam cicha nadzieje ze obejdzie sie bez zastrzyków z insuliny, nbo i ile moge sie kłóc glukometrem to juz inaczej widzę robienie samodzielnych zastrzyków;/

a co do soków z Kauflandu to właśnie jabłkowy, jabłkowo marchewkowy i jabłkowo gruszkowy, będę je rozcieńczać, zeby mi cukier nie skakał

Edytowane przez Viloet
Czas edycji: 2015-04-12 o 20:52
Stary 2015-04-12, 21:11   #3559
kindo7
Raczkowanie

Cytat:
ja na razie mam się przez tydzień kłoć na czczo przed jedzeniem i potem godzinę po posiłkach, na razie bez diety. przejerzałam indeksy glikemiczne i kilka stron- nie możemy zaczynać śniadaniem z nabiałem, (tylko jakieś kanapeczki np. z chuda wędliną),i żeby tez zjeść coś na noc zeby rano nie było dużych skoków, cos jak jablko albo jogurt.
Pochwale sie ze juz mi lepiej idzie z tymi iglami a wyniki to mam tak troche powyzej 90 na czcco np 93, 94. a po jedzeniu tak jak pislam z reguły 105,108, 103, a tak to raz 34 i 136 (i to bylo max)jak zjadłam makrele to miałam 80cos, podobnie po wypiciu kefiru.
Mam cicha nadzieje ze obejdzie sie bez zastrzyków z insuliny, nbo i ile moge sie kłóc glukometrem to juz inaczej widzę robienie samodzielnych zastrzyków;/

a co do soków z Kauflandu to właśnie jabłkowy, jabłkowo marchewkowy i jabłkowo gruszkowy, będę je rozcieńczać, zeby mi cukier nie skakał
A po czym Ci tak skoczylo do 136 i spadlo do 36?

Mi p dr znow mowila, zeby owocow pozno nie jesc...
Stary 2015-04-12, 21:18   #3560
aknaa
Raczkowanie

Cytat:

A po jedzeniu te 100 parę to nie jest czasem w normie?
Stary 2015-04-12, 21:24   #3561
Viloet
Raczkowanie

Cytat:
A po czym Ci tak skoczylo do 136 i spadlo do 36?

Mi p dr znow mowila, zeby owocow pozno nie jesc...
źle napisałam raz miałam 136 i raz 126 to pierwsze to chyba po typowym obiedzie i duże miałam po naleśnikach z serem i dżemem malinowym.
ale właśnie odkryłam takie kalkulatory na slodkiemamy, klikasz sobie co byś chciała jeść i w jakich ilościach i tam kalkulator liczy i krzyczy ze np serek wiejski zabroniony an 1 sniadanie, można sobie cały dzień z tym zaplanować, spróbuj sobie poklikać i raz na czas można zjeść 5 ruskich pierogów

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez aknaa Pokaż wiadomość
A po jedzeniu te 100 parę to nie jest czasem w normie?
tak norma to 120, wiec sie pilnuje i nie szaleje ze słodkim, wole się ograniczać żeby normy nie przekraczać, i te 3 miesiące mogę sie pilnować, byle tylko nie brac insuliny itp. mam nadzieje ze w sporde lekarz mi powie ze mam sie tylko pilnowac i tyle a niski ig maja twixy zawsze jakoiesc slodkie pocieszenie
Stary 2015-04-12, 21:34   #3562
aknaa
Raczkowanie

Właśnie wylicytowałam spodnie ciążowe z h&m za groszki mam nadzieję ze będą dobre.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5234328384.jpg (17,4 KB, 9 załadowań)
Stary 2015-04-12, 21:36   #3563
Kropkaa
Rozeznanie

Witam się popołudniową porą

Nie pisałam wczoraj nic bo zajęta byłam przyjęciem urodzinowym córki które udało się i córka była bardzo zajęta gośćmiA ja po całym dniu miałam bóle pleców i musiałam odpocząć.

Oficjalnie zaczynam dziś 7 miesiąc! i równo za 3 miesiące termin porodu.

uciekam potem na spacer z corką i mężem bo pogoda w sam raz na złapanie świeżego powietrza.

Zapuszczam paznokcie dzień:2
Kropkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 21:47   #3564
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Ja używałam Medela Mińi Electric. Ale ja nie używałam duzo. Po porodzie podczas nawału. Pózniej, jak miałam zanik laktacji w dwa tygodnie po porodzie, to zeby rozbujać, musiałam wypożyczyć profesjonalny.
A jaki to ten profesjonalny? I gdzie takie rzeczy sie wypożycza? Bo w sumie najpierw możnaby wypożyczyć, a dopiero potem kupic

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Wróciłam w końcu do domku siedziałam ponad tydzień u rodzinki.
U mnie ok, młody chyba zmienił pozycję bo kopie mnie teraz w boki brzucha a nie na górze i na dole ja czuję się ok, brzuch rośnie jak głupi ..
Od siostry dostałam 2 pudełka ciuszków, różne rozmiary, tak do roku podobno, będę musiała posegregować. Do tego jakieś kocyki, ręczniczki, pieluchy tetrowe, beciki itp No i łóżeczko, fotelik i wanienkę. Przewijaka jednak nie ma więc muszę kupić. Teraz czas na remont żeby w końcu to mieć gdzie układać itp ...

Co to ja chciałam jeszcze ..
Aaa, wiem, że niektóre z Was piją soki z kranikiem, w Kauflandzie jest spora promocja na nie, 13,99 za 5l ale poprzebierane smaki ... no ale coś tam zawsze można zakupić do 15 kwietnia.
To pewnie dobrze Cię tam wykarmili ja jak jadę do rodziny to wszyscy mnie non stop karmią
Jutro jadę do Kauflanda

Cytat:
Napisane przez Kropkaa Pokaż wiadomość
Oficjalnie zaczynam dziś 7 miesiąc! i równo za 3 miesiące termin porodu.

Patrzcie jakie fajne pampki https://www.facebook.com/PromoBaby/p...741574/?type=1

Będę Mamą
Stary 2015-04-12, 21:51   #3565
kindo7
Raczkowanie

Cytat:
źle napisałam raz miałam 136 i raz 126 to pierwsze to chyba po typowym obiedzie i duże miałam po naleśnikach z serem i dżemem malinowym.
ale właśnie odkryłam takie kalkulatory na slodkiemamy, klikasz sobie co byś chciała jeść i w jakich ilościach i tam kalkulator liczy i krzyczy ze np serek wiejski zabroniony an 1 sniadanie, można sobie cały dzień z tym zaplanować, spróbuj sobie poklikać i raz na czas można zjeść 5 ruskich pierogów

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

tak norma to 120, wiec sie pilnuje i nie szaleje ze słodkim, wole się ograniczać żeby normy nie przekraczać, i te 3 miesiące mogę sie pilnować, byle tylko nie brac insuliny itp. mam nadzieje ze w sporde lekarz mi powie ze mam sie tylko pilnowac i tyle a niski ig maja twixy zawsze jakoiesc slodkie pocieszenie
Patrzylam tam, ale jakies to mi sie jednak sztuczne wydaje. I strasznie rygorystyczne i malo elastyczne w sensie, ze tak jak z p dr rozmawialam, to ja np nie mam przeciwskazan do tluszczy itp, a tu mi nie pozwala na drugie sniadanie zjesc migdalow pomijajc, ze ja jem z kefirem platki owsiane i nie 12 a 6 migdalow i jakies owoce.

Jutro mam spotkanie z dietetyczka i tez zobacze co ona powie. Pokaze jej to co notuje i moja glukoze, ktora jest teraz perfekcyjna i zobaczymy
Stary 2015-04-12, 21:53   #3566
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
A jaki to ten profesjonalny? I gdzie takie rzeczy sie wypożycza? Bo w sumie najpierw możnaby wypożyczyć, a dopiero potem kupic

To pewnie dobrze Cię tam wykarmili ja jak jadę do rodziny to wszyscy mnie non stop karmią
Jutro jadę do Kauflanda

Patrzcie jakie fajne pampki https://www.facebook.com/PromoBaby/p...741574/?type=1
Ale profesjonalny, to taka gigantyczna, niebieska maszyna. Do szpitala jej nie weźmiesz. http://www.medela.com/PL/pl/breastfe...g/lactina.html

Edytowane przez Harrods
Czas edycji: 2015-04-12 o 21:55
Stary 2015-04-12, 21:55   #3567
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Ale profesjonalny, to taka gigantyczna, niebieska maszyna. Do szpitala jej nie weźmiesz.
ooo to nie wiedziałam

Będę Mamą
Stary 2015-04-12, 21:55   #3568
Viloet
Raczkowanie

Cytat:
Patrzylam tam, ale jakies to mi sie jednak sztuczne wydaje. I strasznie rygorystyczne i malo elastyczne w sensie, ze tak jak z p dr rozmawialam, to ja np nie mam przeciwskazan do tluszczy itp, a tu mi nie pozwala na drugie sniadanie zjesc migdalow pomijajc, ze ja jem z kefirem platki owsiane i nie 12 a 6 migdalow i jakies owoce.

Jutro mam spotkanie z dietetyczka i tez zobacze co ona powie. Pokaze jej to co notuje i moja glukoze, ktora jest teraz perfekcyjna i zobaczymy
a jak długo robiłaś pomiary przed wizytą?
trzymam kciuki za jutro i daj znać co i jak
Stary 2015-04-12, 22:10   #3569
onagory
Zadomowienie

Ja też planuje zakup laktatora recznego tak na wszelki wypadek gdyby coś było nie tak zresztą czeka mnie wyjazd we wrześniu do dziadków do Wrocławia więc raczej będę wtedy odciągać ukratkiem .Jakoś sobie nie wyobrażam wywalić cyca na wierzch i karmić przy nich dzikus ze mnie straszny wydaje mi się że to taka intymna sprawa tylko ja i mały
Jak by się dało wypożyczyć super ale nie wiem czy u mnie jest taka opcja .

Melduje co z kotkiem druga nerka przejmuje pomału funkcje pierwszej już siusiu było tak się ciesze .
Z gorszych wieści sąsiad nie chce całej sumy płacić tylko połowe za operacje nie mówiąc o kosztach leczenia
Niestety policja może nałożyć mu mandat w wysokości 50zł a dopiero potem możemy złożyć wniosek do prokuratury o sprawe cywilną strasznie długa droga .
Więc cały czas negocjujemy chociaż pokrycie połowy kosztów .
Stary 2015-04-12, 22:14   #3570
natetitka
Zadomowienie

No witam, jestem dziś wykończona więc tylko tak daję znak, że żyję jeżeli chcecie wypożyczyć jakieś sprzęty to popatrzcie na wypożyczalnie sprzętu medycznego w waszej okolicy. Nianię elektoniczną można też. ja kiedyś sprawdzałam i laktator to drogi interes byłby dla mnie bo chyba kilka zł na dzień. No to paa

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości