|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :)
Witam Kochane Panie Niedzielnie
Męża miałam cały tydzien i powiem Wam ze z 5 kilo chyba przytyłam codziennie jakas impreza, to ziemniaki z boczkiem, to sliwki z boczkiem, to pizza, to lody, to grill, to jakies zakąski i inne przysmaki Dobrze ze pojechał bo juz tesknie za owsianka i warzywną zupką z kasza jaglana jutro detox od słodyczy i takiego jedzenia!Co do dzidzi to nadal nie odczuwam jakis mega kopniaków co mnie w dalszym ciągu martwi, czasem da znac raz dziennie albo dwa i tyle. Ale jestem cierpliwa i nie panikuje. MA KTÓRAS TAK JAK JA?????? I widze ze zostałam jedna z nielicznych co do płci
|
|
#4592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tż jutro jedzie na delegacje będzie w piątek. Nie lubię jak tak jeździ, ale odpoczne od niego bo mega mnie wkurza od wczoraj. Trochę ochłonę przez te kilka dni. |
|
|
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma zasady z ruchami niektóre dzieci są mało ruchliwe i tyle .. 😊 u mnie teraz jest tak ze nieraz dopiero wieczorem coś poczuje a nieraz cały dzień harcuje ogólnie późno zaczęłam czuć wiec
|
#4594 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc wstrzymuje się z jakimikolwiek zmianami, tym bardziej, że dla Małego zakupy zaczynam czerwiec/lipiec Gratulacje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale widocznie coś podejrzewać musiała, skoro zwróciła na to uwagę ![]() Grunt, że się wszyscy cieszą, bo pewnie jakie by nie były Wasze relacje, to jest Ci lżej ze świadomością, że przyjęli to tak dobrze, nie? ![]() Cytat:
![]() A tak w ogóle, to ostatnio na wizycie gin mi mówiła (chociaż większość z Was pewnie to już wie), że największą aktywność dzieci okazują między 25 a 35 tc A tak w ogóle to witam sie w 25 tc Właśnie wróciliśmy z mężem ze spaceru
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zauważyłam, że w tygodniu jest bardzo aktywne, a sobote albo niedziele(różnie) czuje go, ale bardzo delikatnie, zdecydowanie delikatniej, niż w tygodniu. I zauważyłam, że jest tak wtedy kiedy wstaję wcześniej niż zazwyczaj, nie wiem czy to z tym związane, ale zauważam powiązanie. Zaburzam rytm do.ktorego jest przyzwyczajone od początku- tak sobie to tłumaczę
Edytowane przez Jess922 Czas edycji: 2015-04-12 o 21:53 |
|
|
|
#4596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fiu fiu pokazny wynik!! Ale najwazniejsze zebys sie dobrze czuła, bo jak jestes szczupła to pewnie tych 14kg po Tobie nie widac. Ja mam narazie 5 i czuje sie jak wieloryb!!!!!!!!!!! Płetwal błękitny normalnie + 2 foki ![]() Ale tez chodze na spacery, staram sie tak 4x w tyg isc. Robie po około 8km. I czesto gesto rozciagam sie i delikatnie pocwicze. Dobrze to robi
|
|
|
#4597 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
Co do spacerów jestem za . Tez dużo km robie w tygodniu 😆
|
|
#4598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi udalo sie troszke odpoczac,zaliczylam spacerek do babci,kawkę i na dobre i na zle.. przeczytalam tez pol ksiazki,ale ze czytam dosc szybko to chce sie najesc lekturą na zapas.. rano ide zaniesc mocz i zrobic hormony tarczycy a pozniej o 15stej wizyta![]() jeszcze pewnie rossmana zalizce bo plyn do prania bedzie w promocji,Lovela,A tak mam juz kosmetyki z Hippa:plyn do kapieli,oliwke ,tylko cos na pupe musze kupic i chyba tu postawie na linomag,w dozie kupie... mysle coby mala zamieszkala od poczatku w tym nowym pokoju ..tylko nie wiem jaka kupic komode i szafkę bo lozeczko bedzie miala drewniane biale ,jednak nie turystyczne.. http://allegro.pl/biala-komoda-z-prz...194377967.html chyba ze znajde cos fajnego na olx..bo taka mini szafa tez by sie przydala,do lawendy kolor wenge neizbyt do mnie przemawia.. molise gratuluje
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś chciałam kupić proszek do prania z Loveli, bo była promocja, ale w końcu nie wzięłam bo stwierdziłam, że chyba za wcześnie na pranie, potem przed porodem już nie będą takie świeże i trzeba będzie prać jeszcze raz. Któraś już pierze?
|
#4601 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale juz czuje zapach tych ciuszków Nie zapomnę jak robiłam pierwsze "Miśkowe pranie" gdy On był jeszcze w brzuszku... Chodziałam co chwilka do komody i wąchałam te bodziaki
|
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe też pewnie będę tak robić
![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Zmykam do łóżka, dobranoc mamusie
|
#4603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie nadal jest -2kg niż przed ciąża ale z całkiem innej wagi startuje niż wy Przy juniorze przytyłam 6kg ale startowałam z o wiele mniejszej wagi... ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
Ja bede prała na sam koniec, martwić sie nie trzeba bo to środek lata bedzie wiec wyschnie raz dwa... A i prasowanie takich ciuszków jest baaaaardzo przyjemne ![]() Teraz to według mnie za wczesnie, wszystko ma byc świeżutkie
|
|
#4604 |
|
Zadomowienie
|
JES922 jeszcze nie piore ale kupic warto i trzymac, a promocji az tak czesto na to nie mają...ja bede prac w polowie czerwca...
znow mi ledzwia dokuczają..ide spać. ps.zapomnialam sie pochwalic-zgaga też mnie dopadla. i pomyslec ze sama tego chcialam.. jak nie mdlosci,twardnienie brzucha ..brak okresu to jak na razie najprzyjemniejszy objaw tej ciazy..
|
#4605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Nie wyglądam tragicznie, bo zawsze chuda byłam, ale wolałabym bardziej nie przytyć, chociaż zdaję sobie sprawę z tego, że wszystko dopiero przede mną Na spacery chodzę jeśli tylko nie pada
|
|
#4606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
Molise gratuluję synusia
![]() Widzę, że u nas w weekendy troszkę spokojniej: W sumie fajnie, bo nie ma dużo nadrabiania ![]() Ja miałam gości w weekend, dziś na spacerze z mężem byliśmy i zrobiliśmy 9 km ![]() Jutro raniutko wyjeżdżamy i nie będzie nas 3 dni. Będę mniej się udzielać, ale napewno podczytywać co jakiś czas będę ![]() Spokojnej nocy |
|
|
|
#4608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakis wypadzik za miasto ? ![]() No nie, poniedziałek bez gaduły kasperki to nie poniedziałek
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
Haha no też racja jedna z większych gadul nam wyjeżdża
|
#4611 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie :-* wczoraj rano wstalam, nabazgralam wielkiego posta... I... Nie dodalo, albo aplikacja zfixowala albo neta rozlaczylo wiec sie wkurzylam i wylaczylam go na caly dzien :-P ogolnie to wczoraj z mezem pojechalismy na zakupy, kupilismy lody i pojechalismy na spacer do lasu i tam zjedlismy lody ;-) bylo cudownie, zadnych telefonow, spokoj cisza tylko ogrom zwierzat widzielismy ;-) sarenki swiecily bezwstydnie dupkami ;-) mlode dziki sobie ryly w ziemi a los uciekal z drogi ;-) wiewioreczka sobie skakala po drzewkach i w tle ten spiew ptakow... Super bylo, ale jak wrocilismy to popoludnie przespane ;-) ale to bylo do przewidzenia bo w sobote ogarnelosmy cale mieszkanie zeby moc w niedziele sie byczyc w swiezutkim pokoiku
|
|
|
|
#4612 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
Pogoda cudna miłego dnia
|
#4613 |
|
Zadomowienie
|
A dzis czeka mnie troche prania bo juz w sobote nie zdazylam wszystkiego po tym remoncie poprac...
W tym tyg mam zamiar isc na glukoze ale nie wiem, moze pojde w przyszlym, zobacze jak bede sie czula jutro z rana ;-) zaraz przydaloby sie ogarnac jakies sniadanie ;-) i brac sie za pranie ;-) ---------- Dopisano o 05:59 ---------- Poprzedni post napisano o 05:56 ---------- Ciekawe jak tam nasza swiezusienka zonka pewnie wymeczyla sie niezle na tym weselichu... Czy ktoras jeszcze dzis ma totalnego lenia? Ja dzos od 16do 19 w pracy nie wiem jak wytrzymam z leniem, chybaze cos sie rusze i rozbujam przez dzien ;-) |
|
|
|
#4614 |
|
Zadomowienie
|
Młody jeszcze śpi a ja mam ambitny plan na dziś i rozpoczynam pisanie pracy. Muszę się ogarnąć bo został miesiąc czasu do oddania
|
|
|
|
#4615 |
|
Zadomowienie
|
Moniska, plan dobry ;-) wazne ze checi sa
a jak juz sie siadzie do pisania to strony same sie nabijaja ;-) ja tak mialam i z lic i z mgr ;-) pierwsze mysli i pomysly sa najlepsze powodzenia
|
|
|
|
#4616 | |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :)
Cytat:
Ja mam jakies 2 miesiące do oddania... Ale do napisania z jakies 130 stron w tym przygotowanie badan jakościowych ![]() Coraz cześciej sie zastanawiam... I stwierdzam, ze chyba nie dam rady sie teraz obronić, mam w mózgu pustkę, siadam do tego i nie umiem napisac NIC. Dlatego kciuki zaciskam za Twoja wene i pisanie pracy ! ![]() ---- Dzien dobry ![]() Ja sie dzisiaj nie wyspalam... Ide ogarnac śniadanie, szybko mieszkanie i bedzie spokoj
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Synuś i Córcia Edytowane przez roxana_lu Czas edycji: 2015-04-13 o 07:17 |
|
|
|
|
#4617 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczysz jeszcze Cię tak skopie... Ja też płci nie znam ale mam nadzieję, że jutro się to zmieni jadę do jakiegoś faceta na te genetyczne, bo moja ma urlop i zobaczymy jak to będzie Cytat:
a gdzie była ta promocja? ja wczoraj zerknęłam na cenę Jelpa ![]() Jess w ogóle słodziutkie te ubranka co kupiłaś Cytat:
![]() Miłego dnia!!
|
|||
|
|
|
#4618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie za dużo nie będzie bo ja zawsze pisze krótko, zwięźle i na temat. Też myślę czasami nad przeniesieniem tego na wrzesień ale to będzie hard core, dwoje dzieci i będę musiała znaleźć czas na naukę |
|
|
|
|
#4619 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie ciekawe jak nasza świeża żonka
Czekamy na relacje .. Kurcze dopiero przed 8 a my juz po sniadaniu mieszkanie ogarnelam mieso na zupę się moczy .. chya wyskoczymy na mały spacerek bo sie przeciez zanudze w domu ..
|
#4620 |
|
Zadomowienie
|
A ja tak w ogole juz mam 24tydz
jupi!!! Mam rziewne przeczucie ze moj maly dziec sie zdecyduje przywitac z nami w lipcu ;-) a ostatnio snia mi sie takie glupoty ze szok. Snila mi sie wczoraj wizyta i ze lekarz mi powiedzial ze jednak jest 4dzieci ale sa niewyksztalcone wiec trzeba usunac ciaze... Zerwalam sie w nocy i az sie poplakalam... A mala tak mnie kopala ze zasnac nie moglam pozniej... Dziwne te sny, spie krotko ale te noce mnie mecza bardziej niz dni...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

codziennie jakas impreza, to ziemniaki z boczkiem, to sliwki z boczkiem, to pizza, to lody, to grill, to jakies zakąski i inne przysmaki
Dobrze ze pojechał bo juz tesknie za owsianka i warzywną zupką z kasza jaglana
jutro detox od słodyczy i takiego jedzenia!

tzn wiesz - chodzi o wymianę. Jednak kazdy dodatek kosztuje wiec wymienienie wszystkiego na inne kolory moze byc kosztowne, no chyba, ze chcesz pochować stare i nic na ich miejsce nie wstawiać to luzik 

.. wreeeszcie mam to za sobą 

ja wczoraj zerknęłam na cenę Jelpa