|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 9
No ja mam do szpitala 40 km wiec taxi odpada. A co do innych kierowcow-wolalabym mojego 80letniego dziadka nie fatygowac w nerwach jazda na porodowke
a inni kierowcy? Hmm jeszcze bardziej w tym wzgledzie niepewni niz moj tz po 5 piwach u mojego to jest minimum 3 ale on chyba lepiej przeczuwa kiedy moge rodzic i sie nie obawia
|
|
#2762 |
|
Zadomowienie
|
Nadrabiam was po weekendzie bo weekend miałam mega zalatany!
Crumble - gratulacje kobieto ! W wolnej chwili opisz swoje wrażenia a teraz ciesz się Michałkiem i wracajcie szybko do domu ![]() xhankax - fajne to co piszesz To daje nadzieję, że życie nie kończy się po porodzie:POla - nieładne zachowanie Tż... Oby się ogarnął. Loluska - gratki za donoszoną ! Szara Myszka - dobrze, że GBS ujemny ![]() Scotasia - moja siostra przy 2 dziecku też miała problem z imieniem. Ostatecznie mieli wypisać na kartce po 8 propozycji imion. Im akurat się jedno powtórzyło i na tym stanęło. My mieliśmy w sumie łatwo z imieniem, oboje w tej propozycji zakochaliśmy się od razu ![]() Co ja jeszcze miałam pisać Nie ma jak nadrabiać z łóżka na telefonie a potem dziura w mózgu A... Co do piwkowania mój ogólnie piwo to tylko ze znajomymi, wódki wcale, jak już jakaś impreza to drinki z colą najlepiej z wkładką JD czy innego koniaka albo brandy:P Ale w piątki po ciężkim tygodniu ma taki "rytuał", że otwiera sobie winko i wypije go tak z 3/4 kieliszki Zawsze mnie rozbraja jak przychodzi piątek, wieczór a ten do mnie: żona jak się czujesz? Będę gdzieś z Tobą jechał ? Dopiero jak powiem, że jest git to sobie wypije, ale ostatnio stwierdził, że żartów koniec, i wino piątkowe poczeka na rozwiązanie ![]() Aaa.... stresika mam przed wizytą dziś. Ciekawa jestem jak się moje podwozie trzyma, umówić się z moim gieniem muszę na zdjęcie tego szewka no i popołudniu USG mam, ostatnie miałam w 31tc, ciekawa jestem jak tam rośnie mój okruszek. A ja zapadam chyba w sen wiosenny... Zasnęłam wczoraj jak zabita z Tż o 22... Poza wstaniem 3 razy na siku, ale to na autopilocie i po 3 minutach znów śpię, to spałam do 10... I ja tak dzień w dzień. I śpię tak mega mocno, że o bożym świecie nie wiem. Tż się śmieje, że kumuluję siły na poród ![]() A weekend był cudowny... Nie dość, że pogoda piękna, to hmm... dawno już nie czułam się z Tż tak jak na pierwszych szalonych randkach A ten weekend właśnie taki był Byliśmy w tym zoo, chodziliśmy za ręce, całowaliśmy się jak nikt nie widział śmialiśmy się jak małe dzieci. Tak beztrosko i na totalnym relaksie, trzeba nam tego było Spotkaliśmy się ze znajomymi na grillu i uprawialiśmy dużoooo seksu (znaczy w sensie nie z tymi znajomymi, tylko ogólnie przez weekend Bo tak to czytam i mi jakieś swingers party wyszło )Do tego wszyscy wkoło mi mówili jak pięknie wyglądam i że mam słodki mały brzuszek i ogólnie uroczo i że wypiękniałam w ciąży. No same miłe rzeczy![]() Tylko pogoda się coś u mnie dziś skiepściła bo wieje tak jakby chciało mi łeb oderwać przy samej dupie
Oliwia 18.05.2015 Edytowane przez truskawkaxx Czas edycji: 2015-04-13 o 11:24 |
|
|
|
#2763 |
|
Zadomowienie
|
Truskawka zazdroszczę Ci takich relacji z TŻtem
![]() super masz
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
Truskawka ale super weekend
i powodzenia na wizycie ![]() U nas tez okropnie wieje, jestem sama w domu i korzystam lezac sobie nadal w wyrku my tez wczoraj chcielismy Mi tez w weekend 3 psoby mowily ze zmienilam sie na twarzy a 2 ze brzuch mi sie opuscil...
|
|
#2765 |
|
Konto usunięte
|
dziś juz lepiej się czuję... ale tak jak mówiłam, przyszedł po % normalnie inny człowiek.. a dziś rano to juz wgl przyklejka na całego, misiu srysiu ... . ![]() nigdy nie zrozumiem facetów fistaszek - ja mam regenerum , mi baaaardzo odpowiada, wkurza jedynie, ze to strasznie tłuste i zaczym to "wsiąknie" to się zejdzie... ale efekty jak dla mnie są mega. zastanawiałam sie nawet nad regenerum do rzes ale jakos jeszcze sie nie zebrałam, zwłaszcza, ze ta odzywka z top secret i alterra dają radę ![]() no i najwazniejsze CRUMBLE gratulacje co do porodu, ja mogę być następna, juz mam totalnie dość co do piwkowania tzów własnie tak wczoraj sobie lezałam i myślałam, kurde a jakbym zaczęła rodzić teraz a on sobie w gaz wali z chłopakami... takze tego... postanowiłam, ze koniec z piwkowaniem, a na pewno w te wieczory, kiedy się źle czuję. [ czyli w prawie kazde ostatnio. aaaa i mozecie mnie zbić, oczywiście gapa nie poszłam do dentysty a teraz mnie ząb boli ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- cod o innych kierowców - w razie co pewnie by po szwagra zadzwonił, nie tak daleko do nas ma. ale wolałabym, zeby on był gotowy w razie wu
|
|
|
|
#2766 |
|
Zadomowienie
|
To ja Ci życzę słońce, żeby i u Ciebie się poukładało, w relacjach i w życiu i żebyś nie musiała się smucić. Bo fajna babka z Ciebie
![]() Mimi - u nas z tymi seksami to ja zawsze myślałam, że Tż będzie miał cykora Ale ja się dobrze czuję, dobrze wyglądam, brzusio na tyle malutki, że w sumie tylko na naleśnika nie można to korzystamy, póki można.Aczkolwiek nie wiem czy by się nie dygał jakbym miała większy brzuch i bardziej moja ciąża rzucała się w oczy. Znając jego zapędy do nadopiekuńczości to pewnie byłoby ciężko go przekonać, że krzywdy to mi nie zrobi. Więc jestem sobie w stanie wyobrazić Twojego frustra.
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2768 |
|
Konto usunięte
|
mój zawsze pyta czy mi wygodnie, czy mnie boli czy wszystko ok.
najwygodniej na łyżeczkę ale , po wczorajszym to moze zapomniec, wkurzył mnie niesamowicie, ja na schyłku wyczerpania a ten jeszcze fochy stroi choc tak sobie myślę, za niedługo to te seksy mogą skurcze juz chyba wywołać
|
|
|
|
#2769 |
|
Wtajemniczenie
|
Truskawka, jak fajnie czytać takie miłosne historie
![]() my na razie mamy zakaz:/ i jak zwykle największa ochota przychodzi ale pogoda. właśnie zaczęło lać, wieje jak nie wiem.. i grzmi!! ale dobrze, w końcu zrobi się zieloniutki!
|
#2770 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje piekna waga ![]() Az sie wzruszylam czekamy na zdj i wiesci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za zakupy super sukienka ![]() za zakupy, wozki ![]() Fistaszek Twoj wozek to ten co w tv reklamuja ? Fajny. Lucku pokaz ![]() Ja juz od rana na nogach bo robotnicy przyjechali... Za chwile jade kupic sobie plaszczyk Wczoraj zakupy sie udaly i pizza zaliczona za wizyty i za nowe
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
||||
|
|
|
#2771 |
|
Wtajemniczenie
|
jasne
248zł, przesyłka gratis o ten http://allegro.pl/materac-lateks-kok...247006523.html
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
No teraz to się wściekłam na TŻ bardziej niż rano plus się mega zawiodłam
![]() Santi, dziękuje
Edytowane przez Baset Czas edycji: 2015-04-13 o 11:42 |
|
|
|
#2773 |
|
Konto usunięte
|
wrzuciłam brzuchol do klubu
|
|
|
|
#2774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a proszę
|
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy razem z Mają za graty i brawa
Cytat:
Czym Tż cię zawiódł? truskawka prosze nie robic mi ochoty na ![]() Co do piwkowania... w święta jak Tż w jednym dniu porządził, zagadałam że jak wróci po kolejnym wyjeździe to trzeba będzie uważać bo w każdej chwili mogę rodzić. Popatrzył na mnie spod byka i pow że nie muszę mu tego mówić, że on wie i że w ogóle nie będzie pił. Zobaczymy
|
|
|
#2776 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taka sierota ze mnie ![]() U mnie czasami wywołuje seks przepowiadacze, albo leciutki ból w podbrzuszu, ale gienio mówi, że norma i olać, to olewam ![]() Cytat:
![]() U mnie zaszło słońce... Robi się groźnie. Brr... Cytat:
Mrau Zjadłabym taką dobrą ![]() Cytat:
Co się stało?--------------------------------- Aaa.... miałam wam coś opowiedzieć Rozczuliło mnie to na maksa. Dziś rano wstałam do wc, wróciłam do wyra i jeszcze nie spałam całkiem jak Tż do pracy budzik dzwonił. No i ten budzik wyłączył i tak czuję co robi, a on łapka na brzuszek i głaszcze, akurat mała kopała i ten normalnie gada do niej, że tata idzie do pracy, ma być grzeczna, ładne na wizycie się sprawować i ogólnie ma pamiętać, że jest córeczką tatusia i tata ją kocha, potem pocałował mnie w brzuch kilka razy i jej przykazał, że spokój bo mama jeszcze śpi i musi odpocząć![]() Tak mnie to wzruszyło, że myślałam, że się popłaczę. Bo przy mnie rzadko mówi do brzuszka, jakby się krępował, albo no bo "chłopu to nie wypada". I się zastanawiam jak często on sobie takie rozmowy z Oliwką ucina z rańca, jak ja śpię i o bożym świecie nie wiem. Kocham tego mojego wariata normalnie
|
|
#2777 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Pokaż wózek! ![]() CRUMBLE mega ogromne gratulacje! Ale cudownie A ja dziś byłam na badaniach, ale tak sie źle od wczoraj czuję, że poprosiłam męża, żeby mnie zawiózł, bo się pierwszy raz bałam sama, jeszcze na czczo i w ogóle. |
||
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam później...
Chce zobaczyć, co zrobi w tej sprawie.
|
#2779 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam tak samo. I PIT dostaje się wtedy normalnie od pracodawcy. Ja na L-4 od września jestem, i za cały poprzedni rok dostałam PIT od pracodawcy. Podobnie z macierzyńskim. Też niby wypłaca ZUS, ale pracodawca zatrudnia więcej niż 20 osób i to on się rozlicza z ZUS-em a pieniążki dostajesz tytułem ciągle od firmy i PIT od firmy. Mam nadzieję, że ciut rozjaśniłam sprawę
|
|
#2781 |
|
Rozeznanie
|
Klaski. Coraz więcej donoszonych ☺ Możemy już w kolejkę do porodu się ustawiać
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2782 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ostatnio się mnie pytał co bym zrobiła jakby sie córka jednak urodziła. |
|
|
|
|
#2783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Truskawko, tak jest też z macierzyńskim? Firma nam będzie wypłacać? W ogóle, któraś się orientuje jak wygląda ta cała biurokracja związana z wnioskiem o macierzyński? On jest teraz roczny tak, potem można wziąć wychowawczy, ale on już płatny nie jest, dobrze rozumiem?
|
|
#2784 |
|
Zadomowienie
|
Fistaszek wrzuć jeszcze raz linka do wózka,bo ja jakoś go przegapiłam..a ciekawa jestem
|
#2785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do biurokracji. Warto zadzwonić do swojej firmy bo często mają gotowe druki (nie tylko do urlopów, ale też np do wypłaty za urodzenie dziecka z ubezpieczenia grupowego). Ja wiem tylko, że jak się chce iść na rok, to trzeba od razu wypełnić wniosek i o urlop macierzyński (pół roku) i o urlop dodatkowy (pół roku). Więc wnioski są wtedy dwa. A jak jakaś firma nie ma swoich druczków z kadr, to na necie pewnie wszystko jest i da się ściągnąć. P.s Wychowawczy nie jest płatny. Jego zalet jest jednak kilka. Liczy się do stażu pracy jakbyś normalnie pracowała (do let do emerytury, do wyższej stawki urlopowej itd). Dalej wiąże Cię stosunek pracy z pracodawcą, a więc masz gdzie wrócić po wychowawczym. A jak ktoś wraca po macierzyńskim czy wychowawczym i nie jest pewien swojej pozycji w firmie, to warto nawet nieznacznie zmniejszyć sobie wymiar etatu. Np na 7/8. Na wypłacie to niewielka różnica, a po zmniejszeniu etatu po urodzeniu dziecka, ze względu an opiekę nad nim, prawo chroni kobietę przez rok, przed zwolnieniem. Jeśli nie zmniejszy się etatu to niestety tej ochrony nie ma... Mało kto chyba o tym wie, a warto skorzystać.
Oliwia 18.05.2015 Edytowane przez truskawkaxx Czas edycji: 2015-04-13 o 12:06 |
|
|
|
|
#2786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Łooo ludzie, tak mi się dziś dobrze spało, a mama w usc za aktem i 18 razy dzwoniła, a ja sorry ale nie słyszałam w każdym bądź razie załatwiła, kochana teraz to już tylko czekać na list Nawet sąsiad za ścianą mnie muzyka nie mógł dobudzić mimo, że coś tam przez sen słyszałam. Loluska, gratuluję! Teraz możesz rodzic w każdej chwili
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co.. jak tak słucham kiedy komu odpowiada zebym rodziła to stwierdzam ze nie ma dobrego terminu:p
|
#2789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() https://mamotoja.pl/urlop-macierzyns...6770,r1p1.html
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Kochane
![]() Ostatnio czytałam jakiś artykuł i się mega wystraszyłam, że kasy nie będzie. Panika mnie jakaś ogarnęła, dlatego wolę zapytać Was. Truskawko, ja juz pytałam u siebie w firmie, ale kadrowa powiedziała, że mam się nie martwić, że mąż mi wypełni
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.

a inni kierowcy? Hmm jeszcze bardziej w tym wzgledzie niepewni niz moj tz po 5 piwach

To daje nadzieję, że życie nie kończy się po porodzie:P
Nie ma jak nadrabiać z łóżka na telefonie a potem dziura w mózgu 

piekna waga
za nowe