|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :)
Mój pracuje też po ok. 10-11h ale z dojazdami wychodzi czasem i 13. Wraca często, gęsto po 19 i teraz jeszcze ogarnia remont w domu. O wolnym to on marzy i jak sobie sam nie wezmie to robi bez przerwy. :/
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale jak człowiek musi to wytrzyma.
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj czas na zabawę, junior mnie wykończy ! ImageUploadedByWizaz Forum1428938274.808495.jpgImageUploadedByWizaz Forum1428938283.117966.jpg
|
#4715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4718 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No chyba spory, w sumie nie sprawdzałam jak to wypada. Lekarz powiedział,że wymiary ok . Wiesz spróbujecie i zobaczycie jak to wszystko funkcjonuje na żywym organizmie ![]() Trzymam kciuki za rozmowe! Cytat:
. Chyba,że nie mówimy o korporacjach. Dobrze pamiętam,że Twój TZ w budowlance działa? Przed moim blokiem powstaje osiedle i tam chłopaki zapylają dłużej. Swoją drogą mają chyba zmiany.Cytat:
![]() No właśnie Rob urodził się malutki,ale do pewnego momentu miał wymiary książkowe. Ciężko więc stwierdzić co tutaj finalnie wyjdzie . Jednak wolałabym,aby nie przypakował nadto![]() Cytat:
No właśnie zapytam przy okazji na wizycie swojego dr,bo ten mi robił tylko USG. Niemniej te wymiary główki etc wszystko wychodziło o tydzień do przodu. W sumie to by się zgadzało z moim przeczuciem kiedy była owu. Także wszystko wydaje się być w normie . Wg tych wymiarów to TP wypadał na 9.08..Jak tak dalej pójdzie to jeszcze i lipiec mnie zastanie :P. Ciesze się,że już Ci brzuch nie dokucza i nie twardnieje. Wniosek z tego taki,że nie możesz się tak eksploatować ![]() Cytat:
Masz racje fionka samo to,że człowiek choć wieczorem ma chwilę dla /obok siebie to już coś. Tym bardziej teraz kiedy potrzebujemy jednak więcej czułości i takiego zwyczajnego bycia.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||
|
|
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli zaszła w ciążę, dlatego, że wewnętrznie czułą taką potrzebę i czuje się na siłach wychować te dzieci, a nie dla biznesu, tak jak sugerują w komentarzach, to tylko Jej gratulować Tylko teraz powinna skupić się na dzieciach dorastających, żeby te w razie czego (bo jednak 65 lat to imponujący, ale też ryzykowny wiek) mogły zająć się młodszym rodzeńswem...
Edytowane przez mms_22 Czas edycji: 2015-04-13 o 18:03 |
|
|
|
|
#4720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli zaszła w ciążę, dlatego, że wewnętrznie czułą taką potrzebę i czuje się na siłach wychować te dzieci, a nie dla biznesu, tak jak sugerują w komentarzach, to tylko Jej gratulować Tylko teraz powinna skupić się na dzieciach dorastających, żeby te w razie czego (bo jednak 65 lat to imponujący, ale też ryzykowny wiek) mogły zająć się młodszym rodzeńswem... Cytat:
Jeśli chodzi o sny, to mi dzisiaj śniło się że urodziłam Synusia i zanim odcieli pępowinę, to już się przyssał do cyca Widziałam też, że pisałyście o koszulach To ja Wam powiem jaki prezent mi wczoraj mąż dał (koszula+szlafrok jak na zdj - tylko na mojej kociak jest w innej pozycji) Niby imieninowy prezent Totalnie nie w moim guście, ale mu tego nie powiedziałam
|
|
#4721 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że tylko dwa razy Jedz magnez i coś co zawiera dużo potasu![]() Cytat:
![]() Czy macie jakieś doświadczenie z ciuszkami z lidla? Lupilu? bo właśnie byłam i u nas przeceny są właśnie. Np body na długi rękaw 2 sztuki, 2 pary spodenek, śpioszki welurowe po 2 euro. I kupiłam co nieco;D W domu jak rozpakowałam to materiał taki mięciutki i wydają się całkiem całkiem dobre. I nie wiem czy kupić więcej czy może po praniu się rozciągają? |
||
|
|
|
#4722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale widzisz mi wlasnie o to chodzi, ze ma juz tyle lat, moja babcia ma 67 i pomimo, ze jest jeszcze kobieta biznesu, prowadzi własna 200 osobowa firmę z dziadkiem to nie wyobrażam sobie, zeby miała teraz malutkie dziecko w domu ... A nawet jak jest na chodzie teraz to co za 4-5 lat kiedy te dzieci i tak jeszcze beda malutkie ? Tak, wychowanie starszych tak, zeby sie zajęły młodszymi dziećmi ale to chyba nie na tym polega... Matka jest matka a starsze dzieci niech maja swoje... A nie podrzucone przez matkę, która w tym wieku nie jest w stanie... Rozumiem gdyby kobieta całe życie sie starała o to dziecko/dzieci ale ma juz ich 13! ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
Chyba po pierwsze te ciuszki wychodzą większe... Ale ja tam nie wiem, kilka razy kupiłam juniorowi cos (a bardziej teściowa) ale nie podpasowaly nam, z jednej bluzki nawet uczulenie dostał... Ale niektórzy polecają
|
|
#4723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem 65 letnia kobieta ma więcej wigoru i siły niż nie jedna 30latka Moim zdaniem za wcześnie jest na ocenianie jej, bo może akurat zdarzyć się tak, że wychowa lepiej swoje dzieci niż nie jedna 20 czy 30 latka I takie jest moje zdanie
|
|
#4724 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny witam sie po weekendzie nie bylo mnie tu ale nikt chyba specjalnie nie tesknil za mna :-P dzis mialam usg genetyczne i wyszlam zadowolona i spokojna bo Mały rozwija sie ksiazkowo i wazy juz 420 gramow (21tc 3d) i jest juz ułożony glowkowo.
|
|
|
|
#4725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja akurat nie wiem jakie komentarze sa bo nie czytałam ![]() Nawet jak jest pełna wigoru to jak długo... 5,7 lat ? A co pozniej ?
|
|
#4726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super super super ![]() Ostatnio w ogole tutaj jakis malutki ruch ![]() Jak byłam na usg genetycznym w 20t3d to lekarka mowila, ze na tym etapie dzieci jeszcze sie trzy razy dziennie obracają
|
|
#4728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tej pani 65 latki no coś jej sprawa w sumie .. Nom z praca męża zobaczymy Dziewczyny właśnie zauważyłam że mi pępek wybija juz haha
|
|
#4729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mi sie trafiły średnie te ciuszki ![]() Zreszta ja w ogole pecha mam do ciuchow
|
|
#4730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
A ja to mam do rozmiarów pecha wiele razy jak coś zamawiam z neta musiałam wysyłać z powrotem lub zamieniać na większe kurde
|
#4732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jaki juz duzy
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem na bliskim mi przykładzie jak to potem z tymi dziećmi jest... (Klub) Dlatego obojetnie jak nie jest i jak zaradna życiowo ta kobieta nie jest dla mnie jest to nieodpowiedzialne, jest w takim wieku, ze jesli nie daj Boże cos sie stanie to te wszystkie biedne starsze dzieci musza chcąc nie chcąc wziasc na wychowywanie 4 dzieci... Niezależnie od tego jak bardzo je kochają itd ale kazdy ma prawo do własnego życia, podejmowania wyborów a w wieku 65 lat juz latwiej o choroby itd... I co z dziećmi ...
|
|
#4734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bede chyba na swoim badaniu podobnie
|
|
|
#4735 |
|
Zadomowienie
|
Tez jeszcze mam dziurę w pepku ale brzuszek tez maly chociaz widac ze rosnie
Sugar bardzo ładny brzuszek
|
|
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
A to ciekawe od czego zależy kształt brzucha hihi
|
#4737 |
|
Zadomowienie
|
Tez sie zastanawiam dzis widzialam dziewczyne bardzo drobna i miala taka okragla pilke no a ja mam jakis taki bardziej jak worek treningowy
|
|
|
|
#4738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój bąbel przed 18 zaczął fikać i do tej pory, mam nadzieję, że jutro też o tej godzinie zacznie bo wyjątkowo późno mam tą wizytę
|
|
|
|
|
#4739 |
|
Zadomowienie
|
Moj ksztalt brzuszka zalezy od ubioru, bo w sweterku z wloczki mam bardziej rozlany, a w bluzce bawelnianej i leginsach jest okraglutki jak pileczka ;-) a mala dzis ruchliwa, a ja juz 3dzien mam taka zgage :-( normalnie pali ogniem :-/ a niedawno mnie zlapal bol brzucha i stal sie taki twardy i obolaly ze dotknac sie nie moglam, na szczescie juz sie polepszylo, ale takiego twardego i obolalego jeszcze nie mialam...
|
|
|
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może być tak, jak Ty piszesz, ale może być i tak, jak ja to widzę ![]() Podobno od wielu czynników - ułożenia dziecka, wagi z jaką się startuje itd ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Właśnie oglądam w Faktach historię małego Antosia, który miał swoją pierwszą operację jeszcze w brzuchu mamy dla lekarzy ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- a teraz oglądam to: http://www.maxior.pl/film/208114/spiacy-szczeniak
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

no ale jak człowiek musi to wytrzyma.

taka normalna zwyczajna ludzka robota .