|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :)
Gratuluję wizyt! Przez Sikorke znowu obsesyjnie sprawdzam bieliznę w poszukiwaniu krwi :/.
Dzięki Niezalogowana! Ide zaraz robić pompony
|
#3662 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Wczoraj wykorzystałam na maksa piękny dzień - spacerek, odwiedziny u rodzinki... no a dzisiaj od rana paskudnie, głowę chce urwać i w ogóle mogłabym z łóżka nie wstawać ![]() No a co najgorsze byłam odebrać wyniki, krzywa cukrowa rzeczywiście książkowa, można się opychać Także tego ten.... od dzisiaj mam mocne postanowienie poprawy i będę pić ten obrzydliwy sok z buraków Teraz uciekam, bo przyjaciółka przyjechała z Niemiec na 3 dni i zaraz u mnie będzie a później zobaczymy się dopiero w lipcu. 18 lipca ma ślub i wesele i powiedziała, że trzyma dla nas miejsce do końca. No ale nie wiem, czy zdążę się rozpakować, a nawet jeśli tak to, czy będę w stanie tam być. Tak bardzo bym chciała ![]() Strobiluska gratuluję udanej wizyty!!! ![]() elinka trzymaj się tam jako |
|
|
|
#3663 | |
|
Zadomowienie
|
ale problemy
Cytat:
|
|
#3664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3665 |
|
Zadomowienie
|
Na szczęście zrobiło sie zimno, wiec włożyłam leginsy i sweter długi
Aviskowa, bo dwa dni temu maz robił pizzę na cieście drożdżowym i mu sie trochę za duzo dodało pewnie
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
Bry!
Ja po wizycie (znów, co 2 tyg łażę ..) I u położnej też byłam. W 2 tyg przytyłam 2 kilo więc już jestem 7,5 na plusie .. no ale brzuch mam duży więc usprawiedliwione reszta chyba mi nie tyje a przynajmniej nie widzę.Nie wiem co tam u młodego bo mój dr nie robi usg za często .. no ale to na nfz. Ostatnie miałam połówkowe w 21 tc a następne będzie pewnie dopiero w 30 tc. Ale póki mały harcuje to się nie martwię
|
#3667 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3668 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To pytanie, nie problem
Edytowane przez niezalogowana Czas edycji: 2015-04-13 o 21:05 |
|
|
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
Po wizycie w poradni diabetologicznej, stwierdzona cukrzyca ciążowa (norma na czczo 5,5, ja miałam wynik 5,66 reszta w normie ) .
Dostałam glukometr Contuour plus (8 ukłuć dziennie+badania moczu na ketony) , rozpisaną dietę na 7 posiłków dziennie. Wizyta z przygodami, bo czekałam nie w tej poradni co trzeba. Dopiero babki w rejestracji sprawdziły że to numer sąsiedniej poradni- dobrze że w tej samej części miasta więc mąż szybko mnie zawiózł i w ostatniej chwili zdążyłam pielęgniarka szybko pobiegła mnie zarejestrować i lekarka jeszcze mnie przyjęła. Następna wizyta za tydzień. Mąż nawet na mnie nie czekał, wrócił do Krzysia bo zostawiliśmy małego ze szwagierką która musiała wracać już do swoich dzieci. (Minusy mieszkania tylko z mężem bez rodziny blisko) Ja jeszcze poszłam do analityki na badania i potem do rejestracji na uzupełnienie dokumentacji. Jak wyszłam z przychodni pogoda była piękna więc stwierdziłam że do dworca pkp wracam piechotą - ok. 30 min pieszo. Niestety po drodze złapała mnie ulewa, na szczęście długo nie czekałam na pociąg i szczęśliwie wróciłam do domu. Dzisiaj pocztą przyszło mi za free pudełko z Bobovity- ładny pierwszy album dla maluszka i pudełko wspomnień. W weekend zrobiłam ostatnie zakupy w aptece internetowej gemini - głównie dla mnie magnez mama (jest po 9 zł), witaminy - ceny konkurencyjnie. Zawsze kupuję tam bephanten baby bo jest w promocji zestaw duże opakowanie + mini 30 g za ok. 29 zł, gdy normalnie jedno opakowanie kosztuje ponad 40 zł.
|
#3670 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To teraz trzymam kciuki, zeby. Ci teraz ladnie wyniki wychodzily! A mam pytanie do Betti, bo pisalas, ze pracujesz z dziecmi w rehabilitacji, jak zrozumialam moja kolezanka szuka dobrego rehabilitanta dzieciecego dla swojej rocznej i 3 mies corki. W prawdzie w innym rejonie niz Ty, ale moze sie znacie szuka w rejonach Piaseczno, Gora Kalwaria, Konstancin. Moze masz kogos do polecenia...
|
|
|
|
|
#3671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3672 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
Rejestrowalam sie, nie spodziewalam sie ze teraz cos wysla, bo poprzednio wysylali paczki wlasnie kilka mcy po urodzeniu
|
#3674 |
|
Raczkowanie
|
A dawno temu się zarejestrowałeś?
|
|
|
|
#3675 |
|
Zadomowienie
|
Ja również zarejestrowałam się w styczniu i nie dostałam żadnej przesyłki.
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
Tydzien temu
|
#3677 |
|
Raczkowanie
|
Ja również się rejestrowałam, ale nic nadal nie dostałam. W sumie to już nawet nie czekam.
Byłam dziś w Mielcu u znajomych mojego męża. Dostałam od znajomej rybkę uszytą przez nią dla dzidzia. Chciała dać jeszcze taką słodką sukieneczke ale powiedziałam, ze jak się urodzi dziewczynka to może uszyć więcej takich. A na razie nie chcę zapeszać. Bo przekomarzamy się z mężem co się urodzi. Ostatnio coraz częściej się zastanawiam co będzie. Ale się nie złamię i dotrwam w niewiedzy do lipca ![]() Gratuluje udanych wizyt
|
|
|
|
#3678 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3679 |
|
Zadomowienie
|
Ja się rejestrowałam na ich stronie rok temu i nic nie przysłali mi :p
|
#3680 |
|
Rozeznanie
|
Zaliczyłam dziś spacerek z córką i padam na twarz.Plecy dają się we znaki i musze odpocząć.
Liliana zaczęła bardziej interesować się wstawaniem i dziś sama przeszła na środek pokoju,chwiejnym krokiem ale przeszła i byla bardzo uradowana hehe.Gratuluję udanych wizyt ![]() maruda80 dobrze że uniknęłaś tej burzy i nic powaznego się nie stało
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
#3681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co dolega Malej?
|
|
#3682 |
|
Raczkowanie
|
Witam z rana.mało ostatnio się udzielam.sezon się zaczął i dużo pracy.czytałam o tym macierzyńskim i wydaje mi się że to nie tycza się zmiany szybkie artykułu który jest o wyliczaniu wielkości macierzyńskiego że to dopiero w styczniu wejdzie.tak że mam nadzieję że się zalapiemy.bo jak już przyznają nam wg starych zasad to chyba muszą do końca tak wypłacać?
Dziewczyny które chodziły chodzą do szkoły rodzenia dajcie znać czy warto.ja się zapisałam ale tz wyjeżdża mógłby iść ze mną 1 a potem w przeddzień wyjazdu wątpię żebym miała siłę tam iść a potem zawsze sama na spotkaniu.od położnej dostałam wiadomość co zabrać i to jest na liście.boję się że jak wszystkie będą parami a ja sama to ciezko będzie z psychika.zastanawia mnie czy dowiem się coś więcej niż z poradników,YouTube itp czy będą głównie reklamować produkty bo to prywatna szkoła.🏫 |
|
|
|
#3683 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam Brzuchatki z rana no i dwa dni mam spokój
|
|
#3685 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja z rana
U mnie ostatnio kiepskie noce Żeby było śmieszniej po porostu zaczyna mi przeszkadzać brzuch !!! Jak leżę na bokach gniecie mnie, jak na plecach to jeszcze inne atrakcje i generalnie to chyba będę spała na siedząco ![]() Od wczoraj (chyba przez ten cholerny wiatr) strasznie mi ciśnienie skacze I jeszcze Franki jakiś taki spokojny i zaczynam sobie dobierać, że coś jest nie tak ![]() Ehhhh kiepski dzień się zapowiada
|
|
#3686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() aha, staraj się nie spać na plecach...moja gin mówi, że w ciąży z maluszkiem powyżej 800g, spanie na plecach przyczynia się do niedotlenienia może sobie poduszkę wyżej daj? chociaż ja ekspertem nie jestem, bo coś też ostatnio źle sypiam
|
|
#3687 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A Franki taki oszczędny się z kopniakami zrobił, tak delikatnie i prawie niewyczuwalnie. Coś się powierci z rana, potem długo, długo nic i wieczorem delikatnie Ehhh Może ma już mało miejsca ?? ![]() Co nie znaczy, że sobie trochę dobieram
|
|
|
#3689 |
|
Zadomowienie
|
nieeeeeeeeeeeeeeee tylko nie piłkaaaaaaaarzzzzzzzzzzzz zzzz
|
#3690 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja
Siedzę w pracy, w domu i tak bym nie wysiedziała przez ten okropny remont.. tynk nam zaczął odpadać w kilku miejscach i trzeba było gipsować.. Ja nie wiem ale pewnie z miesiąc ten remont zajmie. Na dodatek wczoraj kolega z pracy nagadał tżtowi jaki to mega trujący wpływ mają farby do ścian.. i tż postanowił, że najlepiej na czas malowania to powinnam się ewakuować z mieszkania. Dodam, że remont obejmuje 2 pokoje, ja przebywam jak coś i śpię w trzecim. Do tych remontowanych pokoi są drzwi pozamykane tak czy siak. Nawet tam nie zaglądam. Wg mnie to przesada No chyba, że mnie głowa rozboli czy coś... no ale nie da się mu przetłumaczyć.. Oczywiście ja nie będę malowała.. jak mam temu mojemu tż przetłumaczyć, że nic się dziecku nie stanie tym bardziej, ze nie mam ochoty nocować np. u mojej mamy, po prostu nie..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

no a my co, leżymy dalej, bo tylko tak można zapobiec przedwczesnemu porodowi. A i pytałam o kłucie w pochwie, nic strasznego, po prostu macica sie rozrasta 

reszta chyba mi nie tyje a przynajmniej nie widzę.

może sobie poduszkę wyżej daj? chociaż ja ekspertem nie jestem, bo coś też ostatnio źle sypiam