Tarnowskie Panny Młode cz. VI - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-10, 13:04   #1021
mysza_szara
Raczkowanie

Dot.: Tarnowskie Panny Młode cz. VI

Zamówiłam dziś paczki dla gosci w marcepanie , żyje nadzieje że będą dobre
mysza_szara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-10, 13:15   #1022
kongos
Raczkowanie

Jadlam ciasto z marcepanu bylo smaczne wiec paczki pewnie tez beda ile placisz za paczke? U nad na wsi kucharka za paczke liczy 20zl
kongos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-10, 13:16   #1023
magda_mjt
Zakorzenienie

My mamy ciasta od p. Ciurej, z blachy wychodzi 4 paczki. Blacha to około 60-65zł, więc jakieś 16zł za paczkę u nas wychodzi.
Stary 2015-04-10, 14:07   #1024
mysza_szara
Raczkowanie

14 zł ( z opakowaniem) trzy rodzaje placów, paczki nie małe są takie normalne
mysza_szara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-10, 18:53   #1025
silver89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
A mozesz powiedziec ile powiedział? Sama tam nie mam, ale moja znajoma miała i mowila, ze kościół dekorowala słynna siostra Albina, ktora jest w mojej parafii. Pewnie ona cene podała, stad jestem ciekawa

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nam powiedział 300zł
silver89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-10, 18:55   #1026
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza_szara Pokaż wiadomość
Zamówiłam dziś paczki dla gosci w marcepanie , żyje nadzieje że będą dobre
Cytat:
Napisane przez kongos Pokaż wiadomość
Jadlam ciasto z marcepanu bylo smaczne wiec paczki pewnie tez beda ile placisz za paczke? U nad na wsi kucharka za paczke liczy 20zl
Ooo ja też zamawiałam w Marcepanie tyle że wszystko do dogrania pod koniec maja, bo ślub 13 czerwca
Tylko ostatnio się zmartwiłam bo sernik z taką masą kajmakową im nie wychodzi :P ostatnio był za suchy, wcześniej za słodki :P a w zeszłe wakacje był idealny

Ponawiam pytanie.. jesli chodzi o dni skupienia w katedrze, albo ogólnie o dni skupienia, jest jakaś opłata?
Stary 2015-04-10, 18:58   #1027
Asanka1
Przyczajenie

Witajcie

po długim rekonesansie i trzech degustacjach powiem tak Pan Rydz odpada kategorycznie i mam nadzieje ze juz nigdy nie bede musiala jesc jego wypieków
Pani Anna hmm brak chłodni i dowozi torty slubne autem twierdzi ze klimatyzacja wystarcza jakos tak mnie nie przekonała sprawdzałam też piekarnie Anka i wrocilam z tamtąd z reakcją alergiczną mimo iż uprzedzałam ze dane produkty sa wykluczone
Wybralam niezłe Ciacho piękne torty smak też nam podpasował i w brew tego co pisałyscie dowożą torty autem z chłodnią projekt bedzie pod zaproszenie wiec wszystko bedzie pasowało do siebie - zgodnie z motywem przewodnim jak bede miala juz gotowy projekt na @ to wam pokaze

Zaproszenia wybrałam z allegro tak jak radziłyście

Suknie wybrałam w nie wiem czy dobrze napisze Miss cherie i jestem zadowolona - nawet bardzo zadowolona
Asanka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-10, 19:01   #1028
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez silver89 Pokaż wiadomość
Nam powiedział 300zł
a ile par? 2 czy 3? podejrzewam że na parę :P
Cytat:
Napisane przez Asanka1 Pokaż wiadomość
Suknie wybrałam w nie wiem czy dobrze napisze Miss cherie i jestem zadowolona - nawet bardzo zadowolona
na jaką suknie zdecydowałaś się?

Ja już za nieco ponad miesiąc przymiarka
Stary 2015-04-10, 19:05   #1029
silver89
Rozeznanie

[QUOTE=joasia-a;50993752]a ile par? 2 czy 3? podejrzewam że na parę :P

3 pary
Stary 2015-04-11, 09:08   #1030
zuzka171015
Raczkowanie

Dziewczyny mamy sesję narzeczeńską w maju i nie mam kompletnie pomysłu gdzie ją zrobić;/ może macie jakieś miejsca ciekawe? nie wiem czy wybrać naturę czy gdzieś jakieś budynki miasto? co myślicie?
zuzka171015 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-11, 12:14   #1031
Saaheli
Zadomowienie

zuzka - to zależy co lubisz, jak dla mnie tylko i wyłącznie natura :P nawet zwykły las, łąka, kawałek bluszczu nie podobają mi się sesje w mieście niestety. dużo się robi też takich aranżowanych sesji, np jakiś piknik, wypad na rowery itp, jeśli jest fajnie zorganizowane to też daje fajny efekt
może coś Cię zainspiruje
https://www.pinterest.com/ceciliesofiej/couples/
https://www.pinterest.com/GinaAndRya...t-photography/
Saaheli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-11, 12:18   #1032
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzka171015 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mamy sesję narzeczeńską w maju i nie mam kompletnie pomysłu gdzie ją zrobić;/ może macie jakieś miejsca ciekawe? nie wiem czy wybrać naturę czy gdzieś jakieś budynki miasto? co myślicie?

Moja przyjaciółka miała w parku Sanguszków i na rynku- bardzo fajnie wyszły fotki

Stary 2015-04-12, 14:05   #1033
kongos
Raczkowanie

Dziewczyny a macie w planach jakies upominki dla gosci czy tylko paczki z ciastem i wodka? Jak to u Was jest?

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Ja zaczelam sie rozgadac za takimi uminkami np kartka z podziekowaniem i jakis maly bibelocic czy slodycze, ale nie wiem czy to ma sens jezeli beda paczki z ciastem, co myslicie?
Stary 2015-04-12, 14:07   #1034
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez silver89 Pokaż wiadomość
Nam powiedział 300zł
Wydaje się być nie dużo, ale zależy czy to całość czy od pary . Jak mi wiadomo, to u mnie w parafii tylko my będziemy mieć ślub 11 lipca, więc wole nie myśleć, że mi siostra powie 900zł :P.
Cytat:
Dziewczyny a macie w planach jakies upominki dla gosci czy tylko paczki z ciastem i wodka? Jak to u Was jest?
Mam . Będę robić sama cake popsy, pakować w celofan i do kokardki przypnę jakąś karteczkę z podziękowaniami . Taki mój mały, słodki wkład w wesele . Na zdjęciu jedna z dawnych prób . A na koniec rozdajemy tylko paczki z ciastem, wódki u nas nie kojarzę, żeby młodzi rozdawali .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0015.jpg (67,5 KB, 61 załadowań)
Stary 2015-04-12, 15:56   #1035
kongos
Raczkowanie

O super to wyglada fajny pomysl
Stary 2015-04-12, 16:34   #1036
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Ja zaczelam sie rozgadac za takimi uminkami np kartka z podziekowaniem i jakis maly bibelocic czy slodycze, ale nie wiem czy to ma sens jezeli beda paczki z ciastem, co myslicie?
ja miałam takie pełniły też rolę winietki, oprócz tego było ciasto na wyjście

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-12, 16:57   #1037
Saaheli
Zadomowienie

ja chcę dać konfitury w słoiczkach, albo miód, a dla męskiej części gości mini nalewki, jeśli już się decydować na jakiś prezent, to lepiej coś co można zjeść niż jakaś figurka czy inny kurzołap te cake popsy są fajne i Twoje lentilki Kaczuszko urocze!
Saaheli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-12, 20:46   #1038
magda_mjt
Zakorzenienie

Mam dość głupie pytanie. Czy nie wiecie czasem czy u nas, w Tarnowskim USC jest możliwość płacenia kartą? czy tylko gotówka?
Stary 2015-04-12, 21:59   #1039
Justuus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
ja miałam takie pełniły też rolę winietki, oprócz tego było ciasto na wyjście

Super pomysł możesz powiedzieć gdzie kupowalas?
Justuus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-13, 07:52   #1040
PM_2015
Raczkowanie

Hej dziewczyny.
Powiedzcie mi czy biorąc ślub w październiku, poradnie mogę załatwić już teraz? Bo raz mi się obiło o uszy, ale nie wiem czy to dotyczyło poradni, że można zacząć trzy miesiące przed ślubem najwcześniej? Co trzeba mieć idąc do poradni?
PM_2015 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-13, 08:37   #1041
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PM_2015 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Powiedzcie mi czy biorąc ślub w październiku, poradnie mogę załatwić już teraz? Bo raz mi się obiło o uszy, ale nie wiem czy to dotyczyło poradni, że można zacząć trzy miesiące przed ślubem najwcześniej? Co trzeba mieć idąc do poradni?
Mozesz . My bylismy w pazdzierniku w poradni, a slub w lipcu, wiec jakies 9 miesiecy przed . My robiliśmy przy katedrze, mieliśmy ze sobą tylko kartki z kursu, na których było miejsce na podpisy z poradni i na miejscu sie okazało, ze ofiara jest 20zl (to tak wspominam dla osob, ktore jak my z TZ'tem nie nosza gotówki tylko głownie karty używają ).

Stary 2015-04-13, 15:05   #1042
silver89
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczyny.
Teraz można iść wcześniej, do usc tak samo, od marca weszły nowe przepisy, że dokumenty przed ślubem można załatwić pół roku wcześniej, a nie jak do tej pory trzy miesiące a do poradni my idziemy z kartką od księdza i trzeba mieć pieniądze na materiały ( kserówki) około 20 zł
Stary 2015-04-13, 22:33   #1043
paullaaa_92
Raczkowanie

Cytat:
Hej dziewczyny.
Możesz spróbować też małego kłamstewka Powiedź, że wyjeżdzasz za granicę do narzeczonego do pracy i potem będzie Ci ciężko wszystko załatwić w 2 tygodnie przed ślubem Ale uważam, że nie powinno być problemów raczej.

Cytat:
Napisane przez Asanka1 Pokaż wiadomość
Witajcie

po długim rekonesansie i trzech degustacjach powiem tak Pan Rydz odpada kategorycznie i mam nadzieje ze juz nigdy nie bede musiala jesc jego wypieków
Pani Anna hmm brak chłodni i dowozi torty slubne autem twierdzi ze klimatyzacja wystarcza jakos tak mnie nie przekonała sprawdzałam też piekarnie Anka i wrocilam z tamtąd z reakcją alergiczną mimo iż uprzedzałam ze dane produkty sa wykluczone
Wybralam niezłe Ciacho piękne torty smak też nam podpasował i w brew tego co pisałyscie dowożą torty autem z chłodnią projekt bedzie pod zaproszenie wiec wszystko bedzie pasowało do siebie - zgodnie z motywem przewodnim jak bede miala juz gotowy projekt na @ to wam pokaze

Zaproszenia wybrałam z allegro tak jak radziłyście

Bierzesz ślub drugi raz czy tylko się "dyskretnie" reklamujesz i wprowadzasz nerwową atmosferę u innych dziewczyn które wybrały konkurencję i teraz się pewnie martwią?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wtf.jpg (67,1 KB, 39 załadowań)
paullaaa_92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-13, 22:40   #1044
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paullaaa_92 Pokaż wiadomość
Bierzesz ślub drugi raz czy tylko się "dyskretnie" reklamujesz i wprowadzasz nerwową atmosferę u innych dziewczyn które wybrały konkurencję i teraz się pewnie martwią?
paullaaa_92 obstawiałabym cywilny, a wkrótce kościelny choć masz rację, momentami posty brzmią jak reklama, ale chyba jednak nie .
Stary 2015-04-14, 09:15   #1045
zuzka171015
Raczkowanie

Laseczki powiedzcie mi jakie prezenty dajecie swoim rodzicom w ramach podziękowań. My nagrywamy film z podziękowaniami z kamerzystą. I zastanawiamy się nad zakupem im vouchera na wczasy w biurze podróży.Co myślicie?
zuzka171015 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-14, 10:16   #1046
malgo_16
Raczkowanie

GG do malgo_16 Wyślij wiadomość przez Yahoo do malgo_16

Cytat:
Laseczki powiedzcie mi jakie prezenty dajecie swoim rodzicom w ramach podziękowań. My nagrywamy film z podziękowaniami z kamerzystą. I zastanawiamy się nad zakupem im vouchera na wczasy w biurze podróży.Co myślicie?
Pomysł bardzo fajny i napewno rodzice bedą wzruszeni !
malgo_16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-14, 10:17   #1047
PM_2015
Raczkowanie

Cytat:
My tez sie zastanawiamy. Nie mam pomyslu ;/ Nie chce kosza z kwiatami. Myslalam o bransoletkach personalizowanych dla mam. Polecacie kogos kto wykonuje taka bizuterie? A dla ojcow myslalam o karafkach na alkohol z jakims grawerem...
PM_2015 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-14, 10:22   #1048
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Brzmi bardzo fajnie, ale tez dosc drogo . My na pewno nie chcemy koszy "spożywczych". Ogolnie mamy tez spory dylemat, ale głównymi typami sa albo roślinka jakas fajna doniczkowa (najchetniej taka, ze moi Rodzice beda mogli zasadzić w ogródku, a Rodzice M trzymać w mieszkaniu), albo jakas moze ramka z naszymi zdjęciami (myslalam o większej ramce z miejscem na 10-15 zdjec, dla moich Rodzicow moje zdjecia z dzieciństwa i jakies nowsze z M, a dla jego Rodzicow jego zdjecia z dzieciństwa i jakies wspólne nasze) lub jakis voucher na jakas "aktywność" (głownie wiem, co pod moich Rodzicow, wiec albo lot balonem w Krakowie, albo karnet do stadniny koni, bo moj Tata ponoc marzył o nauce jazdy na koniu, a sam sie na to nie wybierze; a dla Rodzicow M nie bardzo wiem, co wtedy ). Mamy niby w cenie kamerzysty podziękowanie dla Rodzicow, ale sama nie wiem czy skorzystamy, bo nie mamy pomysłu i nie czujemy sie zbytnio komfortowo przed kamera/ aparatem .

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
My tez sie zastanawiamy. Nie mam pomyslu ;/ Nie chce kosza z kwiatami. Myslalam o bransoletkach personalizowanych dla mam. Polecacie kogos kto wykonuje taka bizuterie? A dla ojcow myslalam o karafkach na alkohol z jakims grawerem...

Ja Siostrze, gdy prosiłam ja o bycie druhna, zamówiłam personalizowana bransoletkę z Lilou- bardzo sie jej podobała . Sama tez mam i lubie .

Stary 2015-04-14, 10:38   #1049
Ammia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysza_szara Pokaż wiadomość
14 zł ( z opakowaniem) trzy rodzaje placów, paczki nie małe są takie normalne
14 zł to na prawdę niedużo za paczkę z ciastem, mi w lokalu powiedzieli ok.19 zł z ich cukierni.

Cytat:
Napisane przez paullaaa_92 Pokaż wiadomość
Możesz spróbować też małego kłamstewka Powiedź, że wyjeżdzasz za granicę do narzeczonego do pracy i potem będzie Ci ciężko wszystko załatwić w 2 tygodnie przed ślubem Ale uważam, że nie powinno być problemów raczej.

Też na to zwróciłam wcześniej uwagęDla mnie wszystkie te posty brzmią jak "bardzo" subtelna reklama wiadomej firmy bo wspominanie w każdej wiadomości o tym samym wykonawcy wydaje mi się podejrzane, w dodatku same ochy i achy na jego temat po zaledwie jednej czy dwóch rozmowach telefonicznych.

Cytat:
Voucher na wczasy to świetny pomysł. My będziemy nagrywać film z podziękowaniami i do tego dokupimy jakiś prezent tylko nie mam pojęcia jaki, coś wymyślimy.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Brzmi bardzo fajnie, ale tez dosc drogo . My na pewno nie chcemy koszy "spożywczych". Ogolnie mamy tez spory dylemat, ale głównymi typami sa albo roślinka jakas fajna doniczkowa (najchetniej taka, ze moi Rodzice beda mogli zasadzić w ogródku, a Rodzice M trzymać w mieszkaniu), albo jakas moze ramka z naszymi zdjęciami (myslalam o większej ramce z miejscem na 10-15 zdjec, dla moich Rodzicow moje zdjecia z dzieciństwa i jakies nowsze z M, a dla jego Rodzicow jego zdjecia z dzieciństwa i jakies wspólne nasze) lub jakis voucher na jakas "aktywność" (głownie wiem, co pod moich Rodzicow, wiec albo lot balonem w Krakowie, albo karnet do stadniny koni, bo moj Tata ponoc marzył o nauce jazdy na koniu, a sam sie na to nie wybierze; a dla Rodzicow M nie bardzo wiem, co wtedy ). Mamy niby w cenie kamerzysty podziękowanie dla Rodzicow, ale sama nie wiem czy skorzystamy, bo nie mamy pomysłu i nie czujemy sie zbytnio komfortowo przed kamera/ aparatem .

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Ja Siostrze, gdy prosiłam ja o bycie druhna, zamówiłam personalizowana bransoletkę z Lilou- bardzo sie jej podobała . Sama tez mam i lubie .

Ja gdzieś widziałam jako prezent drzewka bonsai i uważam że to ciekawy opcja, też nie chciałabym dawać koszy spożywczych tylko coś czego sami raczej sobie nie kupią. Swego czasu myślałam nad ramkami elektronicznymi ale rodzice TŻ mają więc odpada.
Stary 2015-04-14, 10:44   #1050
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ammia Pokaż wiadomość
14 zł to na prawdę niedużo za paczkę z ciastem, mi w lokalu powiedzieli ok.19 zł z ich cukierni.

Też na to zwróciłam wcześniej uwagęDla mnie wszystkie te posty brzmią jak "bardzo" subtelna reklama wiadomej firmy bo wspominanie w każdej wiadomości o tym samym wykonawcy wydaje mi się podejrzane, w dodatku same ochy i achy na jego temat po zaledwie jednej czy dwóch rozmowach telefonicznych.

Voucher na wczasy to świetny pomysł. My będziemy nagrywać film z podziękowaniami i do tego dokupimy jakiś prezent tylko nie mam pojęcia jaki, coś wymyślimy.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Ja gdzieś widziałam jako prezent drzewka bonsai i uważam że to ciekawy opcja, też nie chciałabym dawać koszy spożywczych tylko coś czego sami raczej sobie nie kupią. Swego czasu myślałam nad ramkami elektronicznymi ale rodzice TŻ mają więc odpada.
Myslalam nad bonsai, ale sama nie wiem czy mi sie podoba...bo nie raz maja mocno przerośnięte korzenie, mało liści i wyglądają jak łyse, grube drewienka....
A ramkę elektroniczna będąc u Siostry na Wielkanoc dowiedziałam sie, ze od niej i jej męża Rodzice dostali taka ramkę . Było to dla mnie zdziwko, bo w zyciu nie wiedziałam, ze Rodzice maja elektroniczna ramkę, a tym bardziej jej w domu nie widziałam. A od wesela minęło 4 lata prawie :P...

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości