Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :) - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-14, 12:22   #3751
Sikorka0204
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :)

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
dziewczyny poczekajcie i same sie doczekacie a pozniej bedziecie mialy dosyc:P ale pociesze Was tym ze z czasem gdy bedzie mial mniej miejsca to nawet bluzki odkrywac nie bedzieci musialy bo bedzie widac przez bluzke ile ten skarb w srodku ma sily
Ja mam to samo ale niestety to oznaka, że maluszkowi bardzo niewygodnie dlatego tak kopie/rusza się jak leżysz na plecach. Rozmawiałam o tym z lekarzem (pamiętacie jak się przestraszyłam, że się owinęła pępowiną?) powiedział, że ta pozycja nie jest dla dziecka wygodna i te ruchy intensywne to znak by zmienić pozycję. Położna na sr to samo mówiła. Kładź się na plecy jeśli się martwisz o malucha ale nie leż za długo.

Edytowane przez Sikorka0204
Czas edycji: 2015-04-14 o 12:24
Sikorka0204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 12:25   #3752
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
udalo sie uchwycic ale i tak tylko troszke bo co nagrywalam to przestawal a dzis naprawde od 3 wnocy jest tak aktywny ze masakra nic tylko sie rozpycha
https://www.youtube.com/watch?v=B7l9...ature=youtu.be
Wow, cudeńko

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
Ja mam to samo ale niestety to oznaka, że maluszkowi bardzo niewygodnie dlatego tak kopie/rusza się jak leżysz na plecach. Rozmawiałam o tym z lekarzem (pamiętacie jak się przestraszyłam, że się owinęła pępowiną?) powiedział, że ta pozycja nie jest dla dziecka wygodna i te ruchy intensywne to znak by zmienić pozycję. Położna na sr to samo mówiła. Kładź się na plecy jeśli się martwisz o malucha ale nie leż za długo.
Ooo, dobrze wiedzieć ja czasem specjalnie leżałam na plecach bo wtedy mała dawała czadu, a tu się okazuje że jej szkodziłam

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 12:26   #3753
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga00100 Pokaż wiadomość
Witam z rana.mało ostatnio się udzielam.sezon się zaczął i dużo pracy.czytałam o tym macierzyńskim i wydaje mi się że to nie tycza się zmiany szybkie artykułu który jest o wyliczaniu wielkości macierzyńskiego że to dopiero w styczniu wejdzie.tak że mam nadzieję że się zalapiemy.bo jak już przyznają nam wg starych zasad to chyba muszą do końca tak wypłacać?
Dziewczyny które chodziły chodzą do szkoły rodzenia dajcie znać czy warto.ja się zapisałam ale tz wyjeżdża mógłby iść ze mną 1 a potem w przeddzień wyjazdu wątpię żebym miała siłę tam iść a potem zawsze sama na spotkaniu.od położnej dostałam wiadomość co zabrać i to jest na liście.boję się że jak wszystkie będą parami a ja sama to ciezko będzie z psychika.zastanawia mnie czy dowiem się coś więcej niż z poradników,YouTube itp czy będą głównie reklamować produkty bo to prywatna szkoła.
🏫
Moze poszukaj terminu zajęć, kiedy chodzi sie samemu. Ja w pierwszej ciazy chodziłam na zajęcia, i wszystkie dziewczyny były same. A czy warto ... Trudno powiedzieć. Dla mnie najfajniejsze było to, ze spotykałam dziewczyny w ciazy i mogłyśmy sobie pogadać. Poza tym lipa.

Cytat:
Napisane przez PalinKa_88 Pokaż wiadomość
Witam się i ja z rana

U mnie ostatnio kiepskie noce Budzę się co 2-3 godz i rano jestem padnięta
Żeby było śmieszniej po porostu zaczyna mi przeszkadzać brzuch !!! Jak leżę na bokach gniecie mnie, jak na plecach to jeszcze inne atrakcje i generalnie to chyba będę spała na siedząco

Od wczoraj (chyba przez ten cholerny wiatr) strasznie mi ciśnienie skacze
I jeszcze Franki jakiś taki spokojny i zaczynam sobie dobierać, że coś jest nie tak

Ehhhh kiepski dzień się zapowiada
p

Moja Ewunia tez jest spokojna. Szczególnie, jak zmienia sie pogoda. Mój synek był taki sam. Jak pogoda sie psuła, to malutko sie ruszał.

Ja na razie generalnie dobrze śpię. Masakra, jak duzo snu teraz potrzebuje.

Masz poduszkę dla kobiet w ciazy? Pomaga .
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 12:29   #3754
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Masz poduszkę dla kobiet w ciazy? Pomaga .
Właśnie mi przypomniałaś, że czekam na moją zamówiłam w piątek, może dziś przyjedzie bo też mi się kiepsko śpi

Będę Mamą
Stary 2015-04-14, 12:29   #3755
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
u mnie nie wiem czy to sie sprawdza bo jak siedze badz leze na plecach albo na boku nie widze roznicy w tym jak szaleje.. bo na pleacy klade sie tylko wtedy jak chce nagrac szalejacego malego wiec to raczje nie kwestia tego ze mu nie wygodnie tzn moze owszem ale tylko dlatego ze ma malo miejsca ale zaczyna tak wariowac gdy siedze badz leze na boku wie cmoze nie u kazdego jest to oznaka ze pozycja mu nie odpowiada bo takim tokiem myslenia nie wiem jak musialabym spac zeby tak nie wariowal:P
Stary 2015-04-14, 12:32   #3756
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
Ooo, dobrze wiedzieć ja czasem specjalnie leżałam na plecach bo wtedy mała dawała czadu, a tu się okazuje że jej szkodziłam
Tzn nie szkodzisz ale doskwierasz
Mi lekarz powiedział "proszę sobie wyobrazić, że jak Pani stoi/siedzi to ma przestrzeń, jak Pani leży na plecach to ono leży na kręgosłupie".
Ja wtedy też obserwowałam długo bo mi się podobało a później się zaczął konkretny armagedon, lekarz powiedział, że musiała się bardzo zezłościć i stąd jeszcze bardziej wzmożony ruch.
Położna na SR mówiła, że jak nie czujemy dziecka to warto właśnie wtedy się na plecy położyć.
Stary 2015-04-14, 12:32   #3757
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Viloet Pokaż wiadomość
hej!
ja dzisiaj czekam na kuriera, tez zamawiałam sporo z apteki gemini (pierwszy raz), do tego zamówienie dla koleżanki i teściowej i wyszło ponad 300zl, wiec kuriera mam za darmo ale nawet jeśli to koszt przesyłki 12 zł, co zaoszczędziłam na kilku rzeczach.
Jutro mam wizytę u diabetologa zobaczymy jak tam moje pomiary (wczoraj już nie mogłam i zjadłam twixa i nawet po tym sie mierzyłam i wyszło ok 106.)
Jutro zaczynam tez szkole rodzenia, w sumie nie wiem czy mam sie jakoś ubierać w dresy czy coś? bo oczywiście nie pomyślałam i chyba nawet nie mam w chwili odpowiedniego stroju....
i pytanie na koniec - dziewczyny jak Wy sobie organizujecie dni siedząc same w domu? bo ja właśnie zaczynam moje l4 i nie wiem co z soba zrobić - oprócz obiadów to dzień mi leci chyba na niczym....
Ja w pierwszej ciazy chodziłam do SR i zabierałam ubrania na zmianę. Bo zawsze były ćwiczenia.

Ja wstaje rano, szykuje synka do przedszkola, pózniej jakies zakupy lub basen. Wracam do domu, sprzątam, odpoczywam, szykuje obiad. Jadę po synka do przedszkola. Dwa razy w tygodniu po przedszkolu zawożę go na zajecia dodatkowe (dzisiaj taniec). Pózniej wracamy do domu. Znowu cos trzeba porobić, wyszykować synka do spania. I o 22:00 jestem kompletnie nieprzytomna.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 12:33   #3758
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Tzn nie szkodzisz ale doskwierasz
Mi lekarz powiedział "proszę sobie wyobrazić, że jak Pani stoi/siedzi to ma przestrzeń, jak Pani leży na plecach to ono leży na kręgosłupie".
Ja wtedy też obserwowałam długo bo mi się podobało a później się zaczął konkretny armagedon, lekarz powiedział, że musiała się bardzo zezłościć i stąd jeszcze bardziej wzmożony ruch.
Położna na SR mówiła, że jak nie czujemy dziecka to warto właśnie wtedy się na plecy położyć.
Szkodzę jej nerwom

Będę Mamą
Stary 2015-04-14, 12:35   #3759
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie nie wiem czy to sie sprawdza bo jak siedze badz leze na plecach albo na boku nie widze roznicy w tym jak szaleje.. bo na pleacy klade sie tylko wtedy jak chce nagrac szalejacego malego wiec to raczje nie kwestia tego ze mu nie wygodnie tzn moze owszem ale tylko dlatego ze ma malo miejsca ale zaczyna tak wariowac gdy siedze badz leze na boku wie cmoze nie u kazdego jest to oznaka ze pozycja mu nie odpowiada bo takim tokiem myslenia nie wiem jak musialabym spac zeby tak nie wariowal:P
Wiadome, że dzidzia musi się ruszać tylko są dwa powody - zwykła aktywność albo informacja, że jej nie wygodnie.
Ale tylko mówię co mi mówili - i ja się słucham, wolę by "wariowała" na boku niż "wariowała" na brzuchu kiedy moja pozycja jej przeszkadza
Stary 2015-04-14, 12:37   #3760
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Wiadome, że dzidzia musi się ruszać tylko są dwa powody - zwykła aktywność albo informacja, że jej nie wygodnie.
Ale tylko mówię co mi mówili - i ja się słucham, wolę by "wariowała" na boku niż "wariowała" na brzuchu kiedy moja pozycja jej przeszkadza
no ale u mnie to maly ma adhd od samego poczatku.. myslalam ze jak bedzie mial mniej miejsca to bedzie spokojniejszy a tu sie na to nie zapowiada:P i dzieki za to o plecach wezme to pod uwage aczkolwiek i tak juz spie pod jego dyktando xD
Stary 2015-04-14, 12:39   #3761
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
W tesco tak na szybko znajdziesz żytnią

Dziewczyny, zapomniałam się pochwalić, że w tej ostatniej kumulacji wygrałam nie żegnam się z wami jednak, dzielić się też nie mam czym bo trójkę trafiłam

Cytat:
udalo sie uchwycic ale i tak tylko troszke bo co nagrywalam to przestawal a dzis naprawde od 3 wnocy jest tak aktywny ze masakra nic tylko sie rozpycha
ciekawe czy Ci tam w środku czegoś nie poprzestawia jak tak szaleje

hmm miałam być w bibliotece i nie dojechałam byłam po drodze w us zawieźć pita i nastałam sie tam w kolejce nie mam już dzis siły na bibliotekę, pojadę jutro
Stary 2015-04-14, 12:42   #3762
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Moja Ewunia tez jest spokojna.
Ewy tak maja

Highway to Hell
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 12:46   #3763
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość
Ewy tak maja
Moja też będzie Ewa, ale na drugie

a Wy nadajecie drugie imiona?

Będę Mamą
Stary 2015-04-14, 12:46   #3764
Bobo2015
Raczkowanie

Cytat:
Super
Też tak chcę a moja tak delikatnie tylko....
Który to tydzień?
Bobo2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 12:52   #3765
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:

Ja nie będę nadawać drugiego imienia.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 12:55   #3766
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Ja nie będę nadawać drugiego imienia.
A to też pewnie zależne od rejonu Polski, bo np. u nas większość ma drugie imię. A trzecie nadają przy bierzmowaniu

Będę Mamą
Stary 2015-04-14, 12:55   #3767
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bobo2015 Pokaż wiadomość
Super
Też tak chcę a moja tak delikatnie tylko....
Który to tydzień?
dzis 29t0d poczekaj jeszcze troche ja teraz jak szaleje i siedze to nie musze podnosic bluzki bo widac golym okiem rozpychanie ale fakt faktem to wszystko z tego sie bierze ze dzidzia ma mniej miejsca i sie rozpycha.. czasem mi go szkoda no ale coz i tak juz mi warunki dyktuje jak mam spac bo mu niewygodnie wiec polowe nocy sie krece;D
Stary 2015-04-14, 13:00   #3768
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:

Maria

Highway to Hell
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 13:08   #3769
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
dzieki dzieki spróbuje

tak wogole dziewczyny moze glupie pytanie ale zauwazylyscie ze macie wiecej wloskow na brzuchu? bo u mnie przed ciaza wiadomo jakis tam meszek mialam ale nie rzucal sie w oczy za to teraz w ciazy to mam wlosy na brzuchu nie sa dlugie ale sa i je bardzo widac dobrze ze chociaz sa jasne a nie czarne xd
Mam brzuch owlosiony strasznie jak mój pies

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Nie zauwalam. Ale wszystko przede mna.

Pytanie...
Jak sadzicie czy w ciazy mozna zastosowac skarpetki ktore usueaja zrogowaciala skore ( te po ktorych skora ze stop schodzi platami ) ?
Ja bym nie ryzykowala bo kwasów w ciazy nie można.

Czekam na wyniki glukozy. Hemoglobine mam jak młody poborowy- 12 . Za to układ krzepnięcia coś nie bardzo, tylko nie wiem co z tego wynika :/. Robiłam bo mam krwotoki z nosa. Za tydzień wizyta to się dowiem.

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 13:09   #3770
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:

u nas będzie Filip Franciszek
Stary 2015-04-14, 13:09   #3771
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
A to też pewnie zależne od rejonu Polski, bo np. u nas większość ma drugie imię. A trzecie nadają przy bierzmowaniu
Ja nie będę nadawać drugiego imienia ze względów praktycznych. Mamy długie nazwisko szukaliśmy krótkiego imienia aby było szybko i łatwo w zapisaniu. Chociaż muszę się przyznać, że bardzo podobają mi się dwuczłonowe imiona.

Stary 2015-04-14, 13:10   #3772
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
dzis 29t0d poczekaj jeszcze troche ja teraz jak szaleje i siedze to nie musze podnosic bluzki bo widac golym okiem rozpychanie ale fakt faktem to wszystko z tego sie bierze ze dzidzia ma mniej miejsca i sie rozpycha.. czasem mi go szkoda no ale coz i tak juz mi warunki dyktuje jak mam spac bo mu niewygodnie wiec polowe nocy sie krece;D
Moja czasem próbuje kopać ale chyba jej nie wychodzi i wtedy tak dziwnie mi brzuch drga w różnych miejscach jednocześnie

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 13:12   #3773
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
Moja czasem próbuje kopać ale chyba jej nie wychodzi i wtedy tak dziwnie mi brzuch drga w różnych miejscach jednocześnie
Marysia najbardziej wierzga, gdy leżę na lewym boku. Ale jeszcze nie widać.

Stary 2015-04-14, 13:17   #3774
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
prawdziwy Alibaba!!! Pięknie szaleje . Ja w 1c takich ekscesów nie miałam a wiercił się niemiłosiernie i kopał dużo, ale pewnie przez łożysko na przedniej ścianie nie było widać takich wybrzuszeń

Cytat:
natetitka dobrze pamietam, że to Ty robiłaś takie piękne wyściółki do koszyczków? Czy osoba bez talentu ale z maszyną do szycia jest w stanie coś takiego stworzyć, czy to mega-trudne? Pomożesz?
To ja się chwaliłam, a jestem właśnie osobą bez talentu ale z maszyną do szycia i udało mi się bo jest to megaaaaa meeggaaa łatwiutkie. Korzystałam z tej instrukcji http://kursykrokpokroku.blogspot.com...s-krok-po.html

ja zrobiłam jeszcze pasujące proporczyki, chyba nawet od tego zaczęłam szycie już nie pamiętam. Opisałam go tutaj: http://mojaszufladka.blogspot.com/20...oporczyki.html

Cytat:

Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość
Maria
my nadamy drugie imię i będzie Maria, w mojej rodzinie tylko mój tata nie ma drugiego imienia. Słyszałam, że kiedyś się nadawało drugie imię do chrztu jeżeli patron pierwszego imienia nie był świętym, ale nie wiem jak to do końca wygląda, czy rzeczywiście tak jest. Syn dostał drugie imię po TŻ a dla dziewczynki będzie Maria bo ja mam tak na drugie, moja mama i jej siostra i babcia moja również, córka będzie kontynuowała tą tradycję

Znalazłam listę wyprawkową, z której kiedyś korzystałam. Może wam się przyda https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1509

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 13:18   #3775
Bobo2015
Raczkowanie

My nadamy drugie, ale ciągle nie mamy pojęcia jakie pierwsze i drugie

Już myślalam, że tylko ja stałam się bardziej owłosiona
Bobo2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 13:48   #3776
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bobo2015 Pokaż wiadomość
My nadamy drugie, ale ciągle nie mamy pojęcia jakie pierwsze i drugie

Już myślalam, że tylko ja stałam się bardziej owłosiona
nie...mi się też robi dywanik na brzuchu, szczególnie pod... z tym, że u mnie to za niedługo gobelin będzie widoczny, bo mam ciemne owłosienie

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 14:04   #3777
Fischerka
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

Ja też mam teraz więcej włosków na brzuchu i niestety są czarne my drugiego imienia nie nadajemy. Mam 5 rodzeństwa i żadne z nas nie dostało drugiego imienia i jakoś z tego powodu nie cierpimy też słyszałam, że jak pierwsze imię nie jest imieniem świętego to nadaje się drugie. No ale "Zofia" jest święte jakby co

Ja od rana mam stresa, bo o 18.15 wizyta i nie wiem, czy jutro nie będę od rana w SPA a poza tym te wyniki... ehhh... mała aktywna, więc chyba wszystko ok. Może wreszcie pokaże twarz
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 14:07   #3778
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fischerka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Ja też mam teraz więcej włosków na brzuchu i niestety są czarne my drugiego imienia nie nadajemy. Mam 5 rodzeństwa i żadne z nas nie dostało drugiego imienia i jakoś z tego powodu nie cierpimy też słyszałam, że jak pierwsze imię nie jest imieniem świętego to nadaje się drugie. No ale "Zofia" jest święte jakby co

Ja od rana mam stresa, bo o 18.15 wizyta i nie wiem, czy jutro nie będę od rana w SPA a poza tym te wyniki... ehhh... mała aktywna, więc chyba wszystko ok. Może wreszcie pokaże twarz
Kochana wszystko będzie dobrze!
Stary 2015-04-14, 14:11   #3779
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fischerka Pokaż wiadomość

a czemu miałabys tam trafić? cos sie dzieje??

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 14:14   #3780
Fischerka
Raczkowanie

Łożysko przodujące, podanie sterydów no chyba, że przez ten miesiąc coś się zmieniło...
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości