|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :)
Dzień dobry, pisałyście o owłosieniu na brzuchu u mnie jest strasznie owłosiony jak u małpy
do tego linia wzdłuż pępka strasznie wyraźna.---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
A łożysko masz już typowo przodujące czy po prostu nisko usadowione? Ja też mam nisko od 2 miesięcy i gin powiedział, że jeszcze na ujście szyjki macicy nie nachodzi, ale podnieść się coś nie chce w ogóle. |
|
|
|
|
#3782 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak nie będę się chwalić efektem tzn. że mi nie wyszło i nie pytajcie o nic |
|
|
|
|
#3783 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Widziałam je, jak kokon
![]() Cytat:
i jeszcze chyba jakieś kosmetyki.Cytat:
po 20sekundach nagrywania mała się buntuje i zaczyna znowu dopiero gdy odłożę telefon
|
||
|
|
|
#3785 |
|
Raczkowanie
|
Jestem po wizycie, wszystko ok, maleństwo w 27 tyg wazy 1 kg. Walczę jeszcze z niskim żelazem. Nastepna wizyta 11.05 i będę miała robiony wtedy zapis ktg
|
#3786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3787 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- U mnie też była ta wydzielina biała rzadka na ostatniej wizycie mówiłam gin że coś takiego mam przepisał mi 3 dniowe globulki i jest ok .
|
|
#3788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3789 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
Przyszły mi spodnie ciążowe przesadziłam odrobine z rozmiarem ale tym się nie przejmuje bo za miesiąc będą w sam raz na razie za duże . Zmierzyłam sobie obwód brzuszka z ciekawości iiiiiii od 2tyg nawet cm nie przybyło hmmm jutro wskocze na wagę . U mnie pogoda słoneczna z zimnym wiatrem Wczoraj nie miałam weny napisać ale kotka niestety nie udało się uratować. Straszny lament był jest ogromny żal że się nie wyszło . Dla innych ludzi zwykły burek a dla nas ukochany członek rodziny .
7.07.2015 Edytowane przez onagory Czas edycji: 2015-04-14 o 17:37 |
|
|
|
#3790 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sąsiada to bym chyba sama ![]() Dziewczyny powiedzcie mi jakie pampersy zamierzacie kupić na start - chodzi mi o markę. Bo ja docelowo nie chciałabym wydawać majątku na Pampers, słyszałam pozytywne opinie o Dada i mam zagwozdkę czy zacząć od Pampersa i się później spróbować przerzucić czy od razu próbować Dadę? A może inne polecacie?
|
|
#3792 |
|
Raczkowanie
|
ja nie mam doświadczenia
ale rzeczywiście mam znajomych którzy od początku są na Dadzie i sa bardzo zadowoleni, tak samo czytałam wiele opinii pozytywnych na necie.Ja kupiłam jedno opakowanie to najmniejsze i jedno w kartonie to nr2 bo akurat była jakas promocja. Chciałabym tez kupić kilka pieluch wielorazowych, żeby od czasu do czasu pupa mogla pooddychać, ale tutaj nastawiam się na kilka sztuk i to chyba tak po 2, 3 miesiącu |
|
|
|
#3793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja przeżywałam jak moja kotka miała rozcięty pyszczek a co dopiero taka sytuacja ![]() trzymaj się! a sąsiad to powinien Wam jakieś odszkodowanie zapłacić! nic już kota nie uratuje, ale chociaż by sie zwróciła kasa za leczenie.. ;/Cytat:
|
|
|
#3794 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Maksiu ma zrywy, kopnie 3 razy i cisza... nie mam szans nawet tego nagrać. Cytat:
<przytul> Cytat:
Co do owłosienia na brzuchu, też zauważyłam dywan, na szczęście jasny
|
|||
|
|
|
#3796 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj nie miałam weny napisać ale kotka niestety nie udało się uratować.
Straszny lament był jest ogromny żal że się nie wyszło . Dla innych ludzi zwykły burek a dla nas ukochany członek rodziny .[/QUOTE] Bardzo mi przykro... Kotki są wspaniałe i wogóle zwierzęta są normalnymi czlonkami rodziny.. Szkoda, że tak wiele osób tego nie rozumie. |
|
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co kupiłaś?
|
|
|
#3798 |
|
Raczkowanie
|
Ja chyba kupię kilka paczek Pampersów, zeby na samym początku nie stresowac się czy są dostatecznie dobre, a potem spróbuję tej Dady, no bo jednak docelowo to szkoda tyle kasy na pampersy jeśli Dada byłaby też dobra.
|
|
|
|
#3799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda, że tak wiele osób tego nie rozumie. Bardzo mi przykro . Sama mam kotkę i wiem, jak człowiek kocha swojego zwierzaka.
|
|
|
|
|
#3800 |
|
Rozeznanie
|
W h&m sobie sukienkę i tunikę, a małej buty a'la emu
takie https://static.wizaz.pl/Mama-z-klasa...la-chlopca-H-M (nie wiem czemu jest napisane, że dla chłopca???) i opaski do włosów. A w lumpie oczywiście "tysiąc" bodziaków i dwie sukieneczki... jak będę miała wenę to wrzucę foty, ale na razie jestem padnięta i leżę w łóżku, wykończył mnie ten "spacer" ![]() Aaaa no i ja też dostałam ten darmowy albumik z bobovity bodajże? Ładny nawet Edytowane przez niezalogowana Czas edycji: 2015-04-14 o 20:15 |
|
|
|
#3801 |
|
Raczkowanie
|
onagorystrasznie mi przykro...
Wiecie co mnie strasznie wkurza? Jak ludzie nie potrafia sie przyznac do winy, tylko zrzucaja na innych, albo jeszcze w miedzyczasie probuja te wine na mnie zrzucic! Poszlam dzis zaniesc dokumenty do ksiegowych, a ta moja obrazona! Ledwie na mnie patrzy i ledwie rozmawia. Ja nie komentuje juz sprawy z zusem, tylko grzecznie mowie co mam za dokumenty itp. Nagle pojawia sie szefowa ksiegowych i do mnie, ze slyszala, ze juz wszystko w porzadku. No to ja na to, ze na szczescie udalo mi sie to odkrecic. A ona, razem z moja ksiegowa, ze tak naprawde to dlatego tak sie stalo, bo ja spoznilam sie wtedy jeden dzien z przelewem! Nosz...k... To, ze sie spoznilam nie spowodowalo tego wszystkiego, ze wyslaly razem dokumenty, ktore powinny byc osobno i mnie wyrejestrowaly! System zusu tez jest ulomny, ale juz sugerowanie, ze w sumie to moja wina, to bezczelnosc! Sie wkurzylam, goraco mi sie zrobilo i mowie, ze to bardzo niefajne, z w ten sposob probuja mi zasugerowac, ze to moja wina. No i szefowa sie rozkrecila w dyskusji, ze myslalam, ze normalnie albo sie rozplacze, albo trzasne drzwiami! Ech... Musze teraz poszukac nowego biura ksiegowego, bo nie beda mi robic laski i nie bede sie stresowac wizytami u nich. W koncu im place za uslugi, a nie za nerwy! |
|
|
|
#3802 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chyba faktycznie nie ma co dłużej ciągnąć takiej współpracy... szkoda Twoich nerwów |
|
|
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie pochwale podjelismy decyzje bedzie Szymonek
|
|
#3805 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie co znaczy Szymon po hebrajsku Bog wysluchal
i to jedno zdanie mnie zmobilizowalo ze bedzie Szymcio
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
jak u nas kiedyś trafi sie drugi synek, to też chcę szymona niezalogowana to czekamy na fotki łupów
|
|
#3808 | |
|
Zadomowienie
|
Super
moja kuzynka pare dni temu urodziła Szymka ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
masz racje że odeszłaś łaske ci robiły ......
|
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eeh nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, chyba bym się zapłakała jakby ktoś mojego sierściucha tak załatwił ... Cicha ładnie daje Twój mały u mnie na razie widać tylko jak cały brzuch skacze, jeszcze tak się nie wypycha coś tam próbowałam nagrać ale oczywiście wtedy tak nie szaleje
|
|
#3810 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupujemy z rossmana, dla syna czasem dady jak się skończą rossmanowe bo do biedry mamy bliżej Cytat:
a mój syn Maciej to dar od Boga, a dzień przed zrobieniem testu teściowa pytała kiedy wnuki, ja odpowiedziałam, że jak Bóg da no i na drugi dzień dzwoniliśmy, że Bóg dał
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.

do tego linia wzdłuż pępka strasznie wyraźna.
no chyba, że przez ten miesiąc coś się zmieniło...
Jak nie będę się chwalić efektem tzn. że mi nie wyszło i nie pytajcie o nic

a sąsiada to bym chyba sama 

to są właśnie minusy mieszkania w centrum miasta
pięknie