|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 9
|
|
|
|
#3362 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nikt mu nie kaze szastac na prawo i lewo. Ale k...a mówi do Cb tonem jakbys na głupoty wydawala. I w dodatku Twoje Ci jeszcze wylicza... ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Hmm możliwe ze to czop |
|
|
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co jest najgorsze?
Że ja jestem na tyle głupia, że mu tłumaczę na co wydaje kase, żeby potem nie było. -.-' Chyba pójdę do Fistaszka na kurs kupowania.
|
#3364 |
|
Konto usunięte
|
Powiedz mu że skoro nie daje Ci pieniędzy swoich to nie powinno go interesować na co wydajesz. Może sie w końcu ocknie.
|
|
|
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę popłakać, dzięki Ola
|
|
#3366 |
|
Zadomowienie
|
Baset nie ogarniam
z tego co pamiętam to pisałaś, że wszystko ze swojej kiezzeni dajesz na lekarza, wyprawkę itd.. także co mu do tego co kupujesz skoro i tak nie doklada siet?! Niech się ogarnie bo inaczej majówki do niego przyjadą i zrobią porządek
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siedzi obok mnie i co chwila się pytał co mi jest, że płacze, to wygarnełam, może coś dotrze. Dziękuje
|
|
#3368 |
|
Konto usunięte
|
Oby dotarlo. Może nie zbiednieje jak się chociaż na koniec dołoży. W końcu do cholery jesteś jego kobieta powinien dbać o Ciebie i o dziecko WASZE
|
|
|
|
#3369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przytulam mocno
|
|
|
|
|
#3370 |
|
Zadomowienie
|
Witam.....juz po wizycie....jest ok....nie musze juz az tyle uwazac bo dziecko sie juz wiecej nie obsuwa...jest tak jak ma byc....wiec y
ryzyko ze nie dotrwam do cc jest male.. czy was tez tak bola zebra? Normanie w nocy sie budze i bolu spac nie moge....lekarz mowi....ze to normalne i za bardzo nie ma co zrobic.. ktos rodzi?
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuje Wam za wsparcie. ![]() Porozmawialiśmy, mam nadzieje, że dotrze.
|
|
#3372 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Baset, ja z moim TŻ miałam ten sam "problem". faceci niestety są bardzo prostymi istotami, im jak się nie powie wprost o co chodzi, to nie widzą problemu (no dobra, 90% facetów).
|
|
#3373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O rany, oby te rozmowy coś dały.
|
|
#3374 |
|
Wtajemniczenie
|
zmienił podejście - w sumie to nie miał wyjścia.
powiedziałam mu, że dziecko jest wspólne, razem się na nie zdecydowaliśmy i nie tylko ja mam obowiązek wydawania swojej wypłaty na wyprawkę. i nie ważne, czy są to ubranka czy rzeczy dla mnie do szpitala, czy też leki, na które wydaję po każdej wizycie min. 150zł. stwierdził, że skoro się nie upominam, to on myślał, że ja ciągle kaskę mam. (mamy 2 osobne konta - i za nic nie chcę tego zmieniać żeby nie było ) i od tamtej pory zostało postanowione, ze jak coś zamawiam dla M. - dzwonię do niego jeśli jest w pracy, ew. zamawiamy to razem. i widzi ile co kosztuje
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tłumaczę TŻ co kupuje dla Małej, ile kosztuje... ale widać nie zrobiłam tego dobitnie, na zasadzie, tak jak wyżej opisałaś.
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3377 |
|
Zadomowienie
|
Baset , rozmowa dobrze Wam zrobi
Ja też większość rzeczy płacilam ze swoich pieniędzy, czy to ubranka, łóżeczko, wszystkie inne pierdołki, wizyty u lekarza ... jak mi brakowało to mowilam prosto że potrzebuję na to czy tamto, a wózek ostatnio zaplacił mąż bo powiedział że ja za dużo kupiłam ... Też mamy 2 osobne konta Aha no i w razie czego to dogadujemy się na co możemy sobie pozwolić, wyprawka swoją drogą a moj maż swoją kasę w budowę wciska a ja malo co dlatego tak się podzieliliśmy wydatkami ![]() Zbulwersowany mam dzień dziś,,, jak nie buty to jeszcze nie potrzebnie wykonalam tel do teściowej ![]() "aaa bo to pierwsze dziecko, możesz nie wiedzieć ..." nosz kur.... no pewnie w chaupie urodzę bo nie bd wiedzieć kiedy do szpitala jechać" albo " w szpitalu to teraz spoko bo kiedyś odwiedzin nie bylo a teraz można przychodzić - no to ja jej odp że nie chce żadnych odwiedzin (trochę jej zamknęłam tym jadaczkę phii - albo mi mowi że chyba oszalalam że już się pakuję i że to glupota Jak ona mnie wpienia to sobie nawet nie wyobrażacie...
Edytowane przez LuckyLove Czas edycji: 2015-04-14 o 20:18 |
|
|
|
#3378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale chyba facety tak mają bo mój na początku był oburzony jak powiedziałam,że ma się dokładać nie tylko do wyprawki ale też do lekarza i... w końcu za większość rzeczy i tak zapłaciłam ze swoich, ale on płaci za konieczny remont samochodu i kilka rzeczy kupił do domu bo mu powiedziałam, ze mnie nie stać więc powiedzmy że się wyrównało... tak czy siak ustalamy ze sobą wszelkie wydatki bo jednak nie zarabiamy kokosów i każdy grosz trzeba liczyć...
|
|
#3379 |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co ona myśli, że nie będziesz czuła, że coś się dzieje? No bez przesady. Dobrze, że jej powiedziałaś tak o tych odwiedzinach
|
|
#3380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdążyłam jej powiedzieć że nie musi mnie instruować w takich sprawach i że ten temat wgle nie podlega dyskusji bo każdy poród jest inny (...) aaa ta dalej swoje i zdazyła mi jeszcze streścić pół wsi kto w jakim czasie urodził A o odwiedzinach niech sobie wie i przyjmie to do wiadomości że nie będzie mnie uczyć niczego od samego początku. Stwierdzila ze jak się urodzi dziecko to czlowiek zaniedbany i na nic czasu nie ma a ja mowie a cóż to tyle roboty jak takie dziecko to tylko zje i wiekszosc czasu spi a ta mi opowiada jakby Bóg wie co trzeba bylo z nim robić.
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy osobne konta też, ale mąż zarabia duuuuuużo więcej niż ja, więc w większości on za wszytko płaci
|
|
|
|
#3382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A takie teksty to puszcza mi własna mama. Ostatnio mi wyjechała z tekstem, że mam spać na zapas, bo potem to się nie wyśpię, nie będe miec dla siebie czasu. Noszz kurde. Nie pamięta wół jak cielęciem był.
|
|
#3383 |
|
Wtajemniczenie
|
haha Lucky, przypomniałaś mi moją dzisiejszą rozmowę z mamą. pyta mnie o łóżeczko - mówię, ze na koniec kwietnia będzie w domu, bo i tak mało miejsca mamy, więc nie panikuję, bo wiem, ze jest. mama na to, że w sumie nawet jak w szpitalu będę to można je przynieść, KTOŚ je przecież przygotuje, nawet jak TŻ nie będzie miał czasu. i mówię, że takiej opcji nawet nie ma, że muszę mieć wszystko gotowe przed porodem, zeby na spokojnie później wrócić do domu z dzieckiem.
no i się nasłuchałam, że no taaak, przecież tylko ja wiem, jak to zrobić, nikt po mojemu tego nie zrobi ![]() kocham moją mamę, cenię ją za wszystko, ale czuję, ze będą zgrzyty ![]() obym się myliła..
|
#3384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odp w sprawie ubrania na wyjście
W takim razie też spakuję jakąś tunikę i leginsy ![]() Zamówiłam dwa prześcieradła, jedno szare w białe kropki i jedno białe Do tego taki materiałowy organizer na łóżeczko i mam zamiar tam pampersy wrzucić no i nie mogłam się oprzeć i wzięłam też kocyk z jednej strony biały polar a z drugiej szara bawełna oczywiście w szare kropki ![]() [QUOTE=mykofenolan mofetilu; rozmiar brzucha w 2-3 dobie najczęściej odpowiada 20-24 tygodni ciąży, ale wiadomo, u każdego inaczej. [/QUOTE] Bardzo dziękuję za odp ![]() Cytat:
Cytat:
Teraz i tak się uspokoiło ale miałam kilkakrotnie z tym kryzys i Tż masował niejednokrotnie.Lucky ocipiałabym z taką teściową Baset trzymam kciuki żebyście się dogadali
|
|
|
#3385 |
|
Zadomowienie
|
Ehh.. wiem o czym mówicie, bo u mnie podobnie. Też teściowa swoje mądrości co chwile głosi i nie da sobie nic powiedzieć, bo ona wie lepiej przecież
ale przecież to moje dziecko.I teraz to samo. Bo ona od 9 do 29 maja wyjeżdża i już sieje panikę, że bez niej to my tu zginiemy i jak zacznę rodzić, to tragedia będzie, bo kto mi pomoże opiekować się maluszkiem. Tylko nie wiem w czym ona chce mi pomóc. Nakarmić go?!
|
|
#3386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja chyba moją mamę ozłocę jak będzie taka jak do tej pory, oczywiście czasem się wymądrzy ale niczego mi nie narzuca bo dobrze wie jak wściekam się na teściową a potem jej to opowiadam i mamy z tego niezłą bekę ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Martuss ... Moja teściowa stwierdziła że będzie musiała do Nas przychodzić bo u Nas w rodzinie to pierwsze dziecko i moja mama pewnie tez juz za bardzo nie wie jak się zająć dzieckiem więc ona bedzie musiała nam pomóc bo ona ma dużo doświadczenia.... przysięgam gdyby to przy mnie powiedziała to by się nieźle nasłuchała , niestety to akurat powiedziała mojej szwagierce a ona mi. Ale jak zacznie sie mądrzyć i mnie instruować to zaraz usłyszy czy tez taka mądra była jak pierwsze dziecko miała i że jej czas się skonczyl. (!)
|
|
#3387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() cieszę się pod tym względem, że mieszkamy z dala od wszystkich
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
maja
piękne zdj!
|
|
#3389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hahaha Ja rozumiem, jak się chcę czegoś poradzić, dowiedzieć, skonsultować, ale nie żeby ktoś na siłę wciskał mi swoje zdanie i złote rady. Nosz kurde. Czasy się zmieniają, podejście do wychowania i opieki także, więc niech sobie podarują ![]() A gdybyście moją babcie słyszały to już w ogóle
|
|
|
#3390 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, nie mam weny do pisania. Mogę się dłużej nie odzywać.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:39.

z tego co pamiętam to pisałaś, że wszystko ze swojej kiezzeni dajesz na lekarza, wyprawkę itd.. także co mu do tego co kupujesz skoro i tak nie doklada siet?! Niech się ogarnie bo inaczej majówki do niego przyjadą i zrobią porządek 

) i od tamtej pory zostało postanowione, ze jak coś zamawiam dla M. - dzwonię do niego jeśli jest w pracy, ew. zamawiamy to razem. i widzi ile co kosztuje 

Jak ona mnie wpienia to sobie nawet nie wyobrażacie...
tak czy siak ustalamy ze sobą wszelkie wydatki bo jednak nie zarabiamy kokosów i każdy grosz trzeba liczyć... 

A o odwiedzinach niech sobie wie i przyjmie to do wiadomości że nie będzie mnie uczyć niczego od samego początku. Stwierdzila ze jak się urodzi dziecko to czlowiek zaniedbany i na nic czasu nie ma a ja mowie a cóż to tyle roboty jak takie dziecko to tylko zje i wiekszosc czasu spi a ta mi opowiada jakby Bóg wie co trzeba bylo z nim robić.