|
|
#1801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Cytat:
![]() A co do wód powiedział ze od początku tak mam, z blanka tak samo, ogląda je co miecha i są zawsze tak samo więc powiedział że jest ok. Dzięki dziewczyny za kciuki ;* mam wykupiony net więc.o ile mi nie skończysię to będę
|
|
|
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
Wylądowałam w Carrefourze i kupiłam koszulkę dla tżta w reserved. Były też fajne ciuszki dla maluchów ale ceny bez szału a już troche nazbierałam. Tłum ludzi walczył na samie o skarpetki po 50gr
|
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
Myboy dlugo juz spokojny.?
Kaja moze pobyt w szpitalu nie bedzie taki dlugi zeby ci neta braklo a jak wspollokatorki na sali,masz jakies.?
|
|
|
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wspollokatorki mam dwie takie młode, jedna z tp na czerwiec a druga na lipiec i ta pierwsza spoko ale ta druga mnie wkurza
|
|
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
a czym ??
|
|
|
|
#1806 | |||
|
Konto usunięte
|
Hej, wróciłam z Ikei, kupiliśmy drugą wanienkę (do domu rodziców) ale przy naszej wygląda trochę słabo
Za to kolorystycznie będzie pasowała tam, bo pokój jest zielony Oprócz tego ręcznik taki: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50264263/ i ochraniacz na materac. No i takie tam pierdoły dla nas, dla mnie wino bezalk. i wino musujące bezalk. ![]() I pani mi ustąpiła miejsca w kolejce dla ciężarnych ![]() Cytat:
![]() Ja też mam drewniane, wydaje mi się, że te ze styroduru dzieciak może potem obdłubywać Bardzo ładne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1807 | ||
|
Zakorzenienie
|
pokaże jak bedzie skończony, trzeba dowiesić półke, musze kupić tą lampke, łóżeczko musi dojść.....narazie mam tylko wizje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
byliśmy w biurze projektowym.....fak, jest jeszcze tyle rzeczy do załatwienia że chyba w tym roku z budową nie ruszymy a chociaż na fajnego faceta trafiliśmy.....widać że koleś ma pojęcie, wiele rzeczy potrafi polecić albo odradzić i jest konkretny
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I takie tam mądrości :p |
|
|
|
|
#1809 |
|
Zadomowienie
|
Kaja trzymam kciuki za to żebyś jak najszybciej wróciła do domku
![]() Dziewczyny gratuluję wszystkich udanych wizyt odpoczywajcie ![]() Szuu pieknie urzadzony kącik dla Maleństwa
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
Kaja to ze mna by sie nie dogadala,nie lubie takich madral
|
|
|
|
#1811 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Później są pieniądze na Elternzeit. Nazywa się to chyba Elterngeld, 12 miesięcy. Te chyba też powinnaś dostać, jeśli w zeszłym roku pracowałaś lub byłaś zarejestrowana w Arbeitsamt. Trzecie to nowa pomoc, chyba Betreuungsgeld się nazywa. Elternzeit czyli wychowawczy trwa do 3 lat. Po roku Elterngeld jeśli opiekujesz się dzieckiem (lub osoba, która się opiekuje, np babcia ) możesz złożyć podanie o tą zapomogę, tzn dodatek to jest, bo chyba każdy dostaje i to jest chyba niecałe 150e, więc niedużo, ale zawsze to coś. No i oczywiście Kindergeld. Jak jesteś ubezpieczona u męża, to chyba też powinnaś dostawać w czasie Muterschutz to 13e dziennie. Zapytaj. To i elternggeld chyba każdemu się należy, ale wysokość jest zależna od wyplaty lub jej braku. Cytat:
Długi nadrabiałam was od rana na komórce i nadrobić nie mogłam
|
||
|
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pierdziele wylazlo mi coś w moczu, powiedział ze antybiotyk jutro :/
Czuje ze nie wyleze do piątku. Ale z jednej strony to jak ma wyjść mocz jak kazali mi sikac na JUŻ. Bez mycia, z pierwszego strumiena a raczej kropelek bo mi się nie chciało siku. Jutro powiew więc mam nadzieję ze tam wyjdzie ok. |
|
|
|
#1813 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje za pomoc Marei,
|
#1814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie... w ogóle denerwuje mnie jak ktoś komuś próbuje narzucić zdanie, np. Powinnas rodzić tak a nie tak, rob to a nie to grrrr no proszę! Jeszcze jak.ktos raz czy dwa razy da taką radę jest ok, to wtedy zrozumiałe, że to rada z dobrego serca, ale jak mędzi po raz 5 to...
albo rob tak, bo ja tak robiłam i tak jest najlepiej. Od razu mi się niedoszła teściowa przypomina, grr (siła mi się wczoraj stąd ta irytacja, a spokojnie mogłaby stanąć obok T. jednej z nas, razem ze swoją córeczką)Cytat:
3 gb to sporo.---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
Przeraziłaś mnie tym HELLP... ale oby mi szczęście dopisywało (a raczej małemu ) jak dotychczas, że wszystkie niebezpieczne rzeczy, do których miałam warunki omijały nas. W końcu jeszcze tylko 8 tygodni
|
||
|
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha |
|
|
|
|
#1816 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę Cytat:
Cytat:
Zrobiłam zamówienie u rp. Jeszcze jakieś pierdółki stacjonarnie i będzie wszystko. |
|||
|
|
|
#1817 |
|
Raczkowanie
|
Mi robią co ok 1,5 miesiąca krew, a mocz na każdej wizycie zawsze, ale teraz musze wyjaśniać z moim łożyskiem i czy bedzie cc czy naturalnie
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
Kaja
Siacha co zamowilas u rp.? |
|
|
|
#1819 | |
|
Zakorzenienie
|
z firmy sensillo, materac kokos-pianka-kokos i nakładka z tej samej firmy.
Cytat:
u mnie materac, na to ochraniacz (ma gumki, więc trzyma się dobrze) i dopiero prześcieradło. te jednorazowe tylko do przewijania używałam. |
|
|
|
|
#1820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie co? Mecze bule i mecze ze młody jeszcze posladkowo a jak lezalam sobie w wannie to sie przekrecil
|
|
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
Prześcieradła, podkłady, przewijak, majtki jednorazowe, fride
|
|
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ja nigdy nic nie miałam Tak samo jak i żadnych infekcji, bakterii a teraz grzybek :/ Cytat:
!!
|
||
|
|
|
#1824 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do wagi, to ja się wczora zdziwiłam. Ważę się w poniedziałki i czwartki. W czwartek ważyłam 66 kg, a wczoraj 65,5 kg... Trzy razy sprawdzałam. Sytuacja identyczna:rano, nago, przed śniadaniem a po siusiu No normalnie schudłam 500 g
|
|
#1825 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
który przewijak wybrałaś? ja nadal dumam nad wzorem ![]() nie lubię jak nie ma real foto |
|||
|
|
|
#1827 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1828 |
|
Konto usunięte
|
mehja w załączniku wstawiam, tam pokazuję po jednej stronie, po drugiej, złożony, tą gąbkę i grubość
Pomyślałam sobie, że potem będzie fajna kołderka do zabawy na trawie albo na podłodze, bo jest dość gruby
|
|
|
|
#1829 |
|
Konto usunięte
|
Chyba zamówię cotton ball lights tylko nie mogę zdecydować się na kolor...
|
|
|
|
#1830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rano zamówię od razu dwa i będzie z głowy też się zastanawiam czy nie kupić jakichś szaro-biało-pudroworóżowych. Masz jakiś sklep albo sprzedawcę gdzie można w dobrej cenie kupić? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

Wiecie gdzie jest większy wybór?

Za to kolorystycznie będzie pasowała tam, bo pokój jest zielony
Oprócz tego ręcznik taki:
Muszę dużo odpoczywać i pić co najmniej 2 litry wody, bo mam trochę niski poziom wód płodowych. Norma jest od 5, ja mam 7. 

rosi: a jak u Ciebie z pomocą oprócz kindergeld orientowalas sie juz jak to wyglada? Tu chyba nie ma czegoś takiego jak becikowe
albo nic nie mówił.. Albo sprawdzał raz w 22 tc, nie pamiętam