|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część X
Cytat:
![]() Ale w razie czego wytypowałam pięć podkładów, które chciałabym przetestować. Do promocji muszę się zastanowić, z których zrezygnować.
|
|
|
|
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
ale te wiaderka i osłonki mają info, że od 20 plus że nie we wszystkich biedro będą
|
#3603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- A jest! Rzeczywiście!
|
|
#3604 | |
|
Rozeznanie
|
Wykończyłam dziś krem do rąk z isany, który miałam w pracy. Tym sposobem teraz będę miała jeden lotion do rąk w domu, jeden krem w pracy na biurku i zero zapasów w tej kategorii - pewnie w maju albo w czerwcu będę musiała się rozejrzeć za jakimś
![]() Cytat:
) i z tego co widziałam to na tym spotkaniu wpadło Ci z 60-70 szt kosmetyków - i nagle cały odwyk w Tak się zastanawiam - ale nie złośliwie, tylko z czystej ciekawości - jak podchodzisz do swojego odwyku, czy on w ogóle jest i do jakiej liczby czy ilosci chcesz dojść? Bo w sumie od jakiegoś 1,5 roku (przynajmniej tyle ja tu jestem) raczej jesteś na stałym poziomie z tendencją zwyżkową jeżeli chodzi o ilość. Pytam bo przegladałam stare częsci wątku i trafiłam na Twój wpis z 2009 roku i uderzyło mnie to, że wtedy miałaś chyba mniej kosmetyków niż ja mam teraz. I tak sie zastanawiam jak to mozliwe, ze będąc na wątku i na odwyku tak to się rozrosło? Tym bardziej, że kiedy przyszłas na wątek nie miałaś sie z czego odwykować
|
|
|
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na promocji rossmannowej chcę kupić tusz So Couture i może puder - jeszcze nie wiem, czy nie wezmę jednak Inglota. I tyle
|
|
|
|
#3606 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Eee, wcale nie, ja dzięki temu wątkowi trzymam się w ryzach jeśli chodzi o kosmetyki.
Doszłam do wniosku, że puszczę gdzieś w świat podkład Infallible, który mi nie pasuje kolorem, wystawiłam go na tablicy, odezwała się kobieta, która chciała mi dać za niego 15zł z wysyłką użyłam go dosłownie kroplę, a nówka kosztuje dużo dużo więcej. Albo ja przesadzam albo to ludzie są dziwni
|
|
|
|
#3607 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ludzie tacy som |
|
|
|
|
#3608 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki ale ja juz mam jeden w zapasie jak i jesCze inne. Za to kusi mnie -40% na markę Sephora jak przyniesie sie zużyty kosmetyk to z tej samej kategorii kosmetyk marki sephora -40%. Bede w niedziele w sepho to zobaczę jak ceny i jakie maja te podkłady. Co prawda mowa była Żr musze tezy inne zużyć zanim cos kupie Wiec bede sie wzbraniać. Byłam dzis w rossku - oglądałam wiele rzeczy ale kupiłam tylko zestaw 2 deo w spray Dove Original. Uwielbiam go na codzień. A juz została mi reszta Invisible i Silk. I nic wiecej.
|
|
#3609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie pójdę do tej swojej najbliżej i jak nie będzie to odpuszę Tym bardziej, że siostra mi te osłonki kupiła w Ikei i tylko to jedno wiaderko chcę![]() A ja na promocji w rosmanie kupię puder, podkład, tusz, korektor i nie wiem co jeszcze muszę pomyśleć co mi trzeba
|
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3611 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Białych osłonek uYwam na pędzle i jedna większa na roślinkę. Ja u siebie tez nie widzę takich dodatków mam jeszcze tą białą latarenkę z Ikea ale w sumie.. Nijak mi pasuje. Kupiłam bardziej do zdjęć
|
|
#3612 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem który podkład masz ale na allegro można kupić nówkę za mniej niż 30 zł z przesyłką. Są też testery 10 ml za 3- 5 zł. Więc zaproponowana cena mnie nie dziwi |
|
|
|
|
#3613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie?
|
|
|
|
#3615 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3616 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ktore dokładnie miałaś? Kolezanka miała rozświetlajacy i chwaliła. Ja szuKam czegoś dość dobrze kryjącego z lekkim matem. Nie kus pomadkami. Kończę wlasnie Maybelline Lust For Blush więc byłaby na wymianę... Wczoraj oglądałam róże nowe z Max Factor, jeszcze teraz sa w promocji w Ross. Na szczescie nie kupiłam, choć cudne kolory, a juz nie zdążę sie udać do Rossmann prze końcem promocji
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że to wszystko zależy od osoby i nastawienia. Na mnie też wątek działa motywująco tak jak na Inspire bo na resztę to już Ci musi Hosenka odpowiedzieć.
|
|
|
|
|
#3618 |
|
Konto usunięte
|
Ja przyznaję bez bicia od kiedy zaczęłam was podczytywać, to kupowałam więcej kosmetyków.
W końcu tutaj są najlepsze informacje o promocjach i darmowych dostawach ![]() Teraz mam manię zużywania, bo za 2 tygodnie przeprowadzam się do męża On nie wie że mam tyle tego. to pewnie jest mało, w porównaniu do kolekcji niektórych z was, ale i on i ja uważamy, że jednak dużo. Po ślubie facet pomoże mi zużywać. Bardzo lubi moje odżywki do włosów więc będzie mógł pielęgnować włosy do woli. A ja przestanę kupować żele do golenia i będę mu kradła
|
|
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;5104588 4]Ja przyznaję bez bicia od kiedy zaczęłam was podczytywać, to kupowałam więcej kosmetyków.
W końcu tutaj są najlepsze informacje o promocjach i darmowych dostawach ![]() Teraz mam manię zużywania, bo za 2 tygodnie przeprowadzam się do męża On nie wie że mam tyle tego. to pewnie jest mało, w porównaniu do kolekcji niektórych z was, ale i on i ja uważamy, że jednak dużo. Po ślubie facet pomoże mi zużywać. Bardzo lubi moje odżywki do włosów więc będzie mógł pielęgnować włosy do woli. A ja przestanę kupować żele do golenia i będę mu kradła [/QUOTE]to nie wie ile masz czy wie ![]() ![]() Po tej przerwie technicznej aż oczy bolą od patrzenia na forum
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czemu się rozrosło? To tylko internet i tylko wątek na forum nie mający "mocy prawnej". Podobnie jak nie przejmuje się tym co czytam na forach (znam osoby, które strasznie wszystko przeżywają, obrażają się itp bo ktos coś na nie napisał) tak trzymanie się jakiś "ustaleń" czy "postanowień" nie jest dla mnie wiążące. Może powinnam realnie wstąpić do takiego klubu, gdzie np. za złamanie postanowień groziłoby więzienie czy kara typu 3000 zł ![]() A z odwykiem u mnie raz lepiej, raz gorzej. Teraz mam nawrót na mydła, ale tym razem widzę, że nie puści mnie tak szybko jak poprzednio. A jeszcze co do spotkania, to część kosmetyków dałam rodzinie
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2015-04-15 o 11:38 |
|
|
|
|
#3621 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;5104588 4]Ja przyznaję bez bicia od kiedy zaczęłam was podczytywać, to kupowałam więcej kosmetyków.
W końcu tutaj są najlepsze informacje o promocjach i darmowych dostawach ![]() Teraz mam manię zużywania, bo za 2 tygodnie przeprowadzam się do męża On nie wie że mam tyle tego. to pewnie jest mało, w porównaniu do kolekcji niektórych z was, ale i on i ja uważamy, że jednak dużo. Po ślubie facet pomoże mi zużywać. Bardzo lubi moje odżywki do włosów więc będzie mógł pielęgnować włosy do woli. A ja przestanę kupować żele do golenia i będę mu kradła [/QUOTE]Mój nie używa niczego do golenia (ma elektryczną golarkę), a razem używamy mydeł i podkrada mi czasem żel pod prysznic jak chce odmiany od swoich męskich.
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;5104623 0]Nie wie o wszystkim, widział tylko trochę i mówi że dużo
[/QUOTE]I Ty nagle też zaczęłaś uważać że dużo?
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;5104623 0]Nie wie o wszystkim, widział tylko trochę i mówi że dużo
[/QUOTE]masz gdzieś spis tego co masz? Bo z tego co pamiętam Ty masz bardzo mało rzeczy
|
#3625 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No ja uważam że posiadanie 3 szamponów do włosów to dużo. 6 mazideł do ust- tragedia i gradobicie 3 pudry do twarzy- chyba byłam pijana jak kupowałam Zrobienie spisu to dobry pomysł. |
|
|
|
|
#3626 |
|
Rozeznanie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;5104668 4]Nie mam spisu.
No ja uważam że posiadanie 3 szamponów do włosów to dużo. 6 mazideł do ust- tragedia i gradobicie 3 pudry do twarzy- chyba byłam pijana jak kupowałam Zrobienie spisu to dobry pomysł.[/QUOTE] No i wlasnie o tym pisałam tez wczesniej i wspominała Hosenka. Jak widzę taką ilosc to dla mnie jest dziwne, ze jesteś na odwykowym. Odwyk to dla mnie cos takiego, ze zmagam sie z problemem, uzależnieniem. I moim są zakupy kosmetykow. Jak bede miała 3 szampony to juz bedzie dla mnie sukces. Dla kogos 20 lakierów bedzie masakrą a ja chce zejść z 200 do 20.
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Zużyłam:
Dove, Advanced Hair Series, Oxygen & Moisture, Odżywka do włosów 250 ml |
|
|
|
#3628 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wstawiam fotki: Zielonym ptaszkiem zaznaczam to co otrzymałam za darmo Nie załapał się szampon (mam jeden Nie wiem po co mi 2 lakiery do włosów Nie wiem co co mi 2 rodzaje serum do końcówek i 4 różne olejki ![]() Nie wiem po co mi 2 odzywki w sprayu o takim samym działaniu Nie wiem po co mi 2 kolejne olejki do włosów po co algi, których nawet nie otwierałam, a kupiłam bo były po 2 złote Maseczek do twarzy nie używam, a mam ![]() Nie wiem po co 5 błszyków ( wszystkie podobne kolory), nie wiem po co 3 produkty pielęgnacyjne do ust- wystarczyłby jeden pudry to już całkowite szaleństwo- dobrze, że niektóre sie już kończą kredki i tusze to też przeginka cieni dużo nie mam, ale praktycznie używam tylko 2 paletek z brązami Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2015-04-15 o 12:57 |
|
|
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;5104743 6]Ale dla mnie właśnie taka ilość jaką mam jest dziwna
Wstawiam fotki: Zielonym ptaszkiem zaznaczam to co otrzymałam za darmo Nie załapał się szampon (mam jeden Nie wiem po co mi 2 lakiery do włosów Nie wiem co co mi 2 rodzaje serum do końcówek i 4 różne olejki ![]() Nie wiem po co mi 2 odzywki w sprayu o takim samym działaniu Nie wiem po co mi 2 kolejne olejki do włosów po co algi, których nawet nie otwierałam, a kupiłam bo były po 2 złote Maseczek do twarzy nie używam, a mam ![]() Nie wiem po co 5 błszyków ( wszystkie podobne kolory), nie wiem po co 3 produkty pielęgnacyjne do ust- wystarczyłby jeden pudry to już całkowite szaleństwo- dobrze, że niektóre sie już kończą kredki i tusze to też przeginka cieni dużo nie mam, ale praktycznie używam tylko 2 paletek z brązami[/QUOTE] Dla mnie tez jest dziwna ![]() 2 sztuki lakierów to jak dla mnie o 2 za dużo, ale ja nie używam w ogóle. Ale jak używasz, to zużyj jeden, a drugi poczeka. Pudrów prasowanych faktycznie duzo A tak to minimalizm
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2015-04-15 o 13:02 |
|
|
|
#3630 |
|
Konto usunięte
|
ostatnie fotki.
Lakiery- tutaj nie ma szaleństwa Perfumy - sporo zużyłam przez ostatni rok Kolorówki namnożyłam przez ostatnie miesiące i nie wiem po co. Miałam bardzo dużo kosmetyków do włosów, ale się z nimi uporałam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

) i z tego co widziałam to na tym spotkaniu wpadło Ci z 60-70 szt kosmetyków - i nagle cały odwyk w
użyłam go dosłownie kroplę, a nówka kosztuje dużo dużo więcej. Albo ja przesadzam albo to ludzie są dziwni