Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVII - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-14, 21:04   #2401
siempre
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVII

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
A u mnie posucha... Tż zmęczony....
zacznę rodzić i bd miała dwa miechy posuchy
świetnie...
jak ja mam rodzić zacząć??? sama od siebie? zaje....
Moj w tym temacie nigdy nie jest zmęczony tylko ja jakos nie mam teraz ochoty
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 21:06   #2402
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

OPIS PORODU:
Od razu uprzedzam że wesoło nie było więc jak któraś nie chce niech nie czyta

A więc jak wiecie od piątku poszłam położyć się do szpitala ze względu na okres świąteczny i to że byłam tydzien po terminie, więc tak się wyleżałam do niedzieli na patologi. W nocy z soboty na niedzielę
ok 2;00 obudziło mnie dziwne uczucie jak by mi coś "wyleciało na wkładkę" i tak dwa razy, za tym drugim
już cięzko było się poruszać, obudziłam pielegniarkę która wezwała lekarza okazało się że wody mi odchodzą bo sprawdzili na pasku i chyba czop z krwią i rozwarcie ok 4cm ,zadzwoniłam do Tżta żeby się zbiera ale nie spieszył
bo rozwarcie może postępować i bez sensu zeby tyle tu siedział w nocy. Podpieli pod ktg i skurcze pisaly się regularne.ból był taki że nie byłam w stanie oddychać, chodziłam po korytarzu już nie wiedzialam co ze sobą robić. Pielęgniarka kazała mi się spakować i poszłyśmy na porodówkę, , Ciężko było mi się już poruszać i dziewczyny z pokoju patrzyły na mnie z przerażeniem bo powtarzalam że nie dam rady urodzić tak boli.. Znalazłam się na porodówce i położna mnie zbadała i wręcz wykrzyczala "dziewczyno idziesz jak burza 9cm rozwarcia"
,przerażona dzwonie do Tżta a tam zablokowali mi konto z powodu braków środków!! no masakra, byłam pewna że nie zdąży już (
Ale po chwili wpadł na porodówkę i zaczął mnie calować po twarzy,przytulać bo byłam już w takim transie że płakałam i wylam z bólu. I długo się nie nacieszyłam moim 9cm rozwarcia bo akcja stała w miejscu przez moje częste, potężnie bolesne ale krótkie skurcze,
nie mogłam wypchać małego bo parłam a skurcz się kończył, to była masakra.Wezwali lekarza a nawet dwoch, podpięli pod usg nawet i okazało się że mały obrucił się twarzą tak jakby do góry zamiast patrzeć w mój tył ale w końcu po wielkim wysiłku
wyciągnęli ślicznego Mojego Małego synka,kiedy ja już byłam na skraju wyczerpania.Tż się rozpłakał jak zobaczył
Filipka, przeciął pępowine ja byłam w szoku i tez płakałam. Synuś dostał 10 pkt waga 3800 i 56cm. Bylam nacinana i chyba popękałam skoro w środku mam szwy rozpuszczalne. Mój mały jest tak cudowny że było warto, tak strasznie go kocham! A obecność Tżta przy porodzie była poprostu nieoceniona, tak strasznie mi pomógł bo trzymałam się za jego szyję aż go bolała na drugi dzień , pomogło mi to :-D Także porod niby szybko bo od 2 w nocy do 5;20 ale wykończyl
mnie totalnie. Ale teraz patrze na mojego skarba i zalewa mnie fala miłości i nic innego się nie liczy
Stary 2015-04-14, 21:07   #2403
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Moj w tym temacie nigdy nie jest zmęczony tylko ja jakos nie mam teraz ochoty

Mój budowlaniec więc ma powód byc zmęczony....
ale bardziej mi sie wydaje ze sie boi niż że zmęczony....
no cóż zmusic go nie dam rady i nie zamierzam....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 21:08   #2404
niezawsze
Zakorzenienie

a my nie mozemy chrzcic mlodego w czerwcu moja przyjaciolka w ciazy i musimy przelozyc to na za rok, ale i starsze dzieci chrzcza, wiec damy rade.

Moja szwagierka za to mnie poprosila na chrzestna, ale ja nawet biezmowania nie mam, wiec nie wiem jak to zalatwic

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 21:09   #2405
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
ladna, al balabym sie bez przymierzenia sukienke kupowac i czemu taki rozmiar?! Jak Ty chuda jestes

powodzenia, mam nadzieje, ze szybko sie cos ruszy!
Ten rozmiar w cm nie wypada jak wielki i biust mam duży a resztę najwyżej sie zwęzi

Madzixx - skusiłam sie, bo ten sprzedawca ma mega pozytywne opinie że sukienki sliczne i bardzo dobrej jakości

Cytat:
chce kupic bujaczek, ale nie wiem na jaki mam sie zdecydowac... jakie wy macie, moze pomozecie

Ja mam taki http://allegro.pl/ups-fisher-price-l...256277276.html i Młody uwielbia w nim spać, lubi też wibracje
Stary 2015-04-14, 21:11   #2406
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
a my nie mozemy chrzcic mlodego w czerwcu moja przyjaciolka w ciazy i musimy przelozyc to na za rok, ale i starsze dzieci chrzcza, wiec damy rade.

Moja szwagierka za to mnie poprosila na chrzestna, ale ja nawet biezmowania nie mam, wiec nie wiem jak to zalatwic
A co ciąża przeszkadza?
Stary 2015-04-14, 21:11   #2407
madzixx88
Zakorzenienie

Majka-te mi się też podobają choć tamte tiulowe ładniejsze!!
http://allegro.pl/asos-sukienka-rozk...202031007.html
ale mój biust średnio by się prezentował
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-14, 21:12   #2408
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Majka-te mi się też podobają choć tamte tiulowe ładniejsze!!
http://allegro.pl/asos-sukienka-rozk...202031007.html
ale mój biust średnio by się prezentował

Tez śliczna
Stary 2015-04-14, 21:13   #2409
gossip_girl21
Zakorzenienie

o losie ale Amelka ma czkawkę cały brzuch mi lata...

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Śliczne ale jakie ceny tych sukienek masakra....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 21:18   #2410
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Dlaczego nie odciągnęłaś mleka żeby zmiękczyć pierś?

Taką sukienkę http://allegro.pl/koronkowa-sukienka...234645612.html
Cudna ale cena mnie zabija

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
OPIS PORODU:
Od razu uprzedzam że wesoło nie było więc jak któraś nie chce niech nie czyta

A więc jak wiecie od piątku poszłam położyć się do szpitala ze względu na okres świąteczny i to że byłam tydzien po terminie, więc tak się wyleżałam do niedzieli na patologi. W nocy z soboty na niedzielę
ok 2;00 obudziło mnie dziwne uczucie jak by mi coś "wyleciało na wkładkę" i tak dwa razy, za tym drugim
już cięzko było się poruszać, obudziłam pielegniarkę która wezwała lekarza okazało się że wody mi odchodzą bo sprawdzili na pasku i chyba czop z krwią i rozwarcie ok 4cm ,zadzwoniłam do Tżta żeby się zbiera ale nie spieszył
bo rozwarcie może postępować i bez sensu zeby tyle tu siedział w nocy. Podpieli pod ktg i skurcze pisaly się regularne.ból był taki że nie byłam w stanie oddychać, chodziłam po korytarzu już nie wiedzialam co ze sobą robić. Pielęgniarka kazała mi się spakować i poszłyśmy na porodówkę, , Ciężko było mi się już poruszać i dziewczyny z pokoju patrzyły na mnie z przerażeniem bo powtarzalam że nie dam rady urodzić tak boli.. Znalazłam się na porodówce i położna mnie zbadała i wręcz wykrzyczala "dziewczyno idziesz jak burza 9cm rozwarcia"
,przerażona dzwonie do Tżta a tam zablokowali mi konto z powodu braków środków!! no masakra, byłam pewna że nie zdąży już (
Ale po chwili wpadł na porodówkę i zaczął mnie calować po twarzy,przytulać bo byłam już w takim transie że płakałam i wylam z bólu. I długo się nie nacieszyłam moim 9cm rozwarcia bo akcja stała w miejscu przez moje częste, potężnie bolesne ale krótkie skurcze,
nie mogłam wypchać małego bo parłam a skurcz się kończył, to była masakra.Wezwali lekarza a nawet dwoch, podpięli pod usg nawet i okazało się że mały obrucił się twarzą tak jakby do góry zamiast patrzeć w mój tył ale w końcu po wielkim wysiłku
wyciągnęli ślicznego Mojego Małego synka,kiedy ja już byłam na skraju wyczerpania.Tż się rozpłakał jak zobaczył
Filipka, przeciął pępowine ja byłam w szoku i tez płakałam. Synuś dostał 10 pkt waga 3800 i 56cm. Bylam nacinana i chyba popękałam skoro w środku mam szwy rozpuszczalne. Mój mały jest tak cudowny że było warto, tak strasznie go kocham! A obecność Tżta przy porodzie była poprostu nieoceniona, tak strasznie mi pomógł bo trzymałam się za jego szyję aż go bolała na drugi dzień , pomogło mi to :-D Także porod niby szybko bo od 2 w nocy do 5;20 ale wykończyl
mnie totalnie. Ale teraz patrze na mojego skarba i zalewa mnie fala miłości i nic innego się nie liczy
Nie tak źle dobrze że TŻ zdążył
Cytat:

Pytanie... Masz ślub kościelny ? TŻ też nie ma bierzmowania i podobno bez tego nie można mieć ślubu kościelnego
A co do chrzestnej to nie możesz być bez bierzmowania jedynie tzw. Świadkiem chrzestnym czy jakoś tak. TŻ siostra nim będzie bo ma ślub tylko cywilny. Według kościoła dziecko będzie miało ojca chrzestnego i świadka chrztu a nie matkę chrzestna... Lipa trochę no ale nic na to nie poradzimy :/

Po kąpieli jakoś lepiej mi ale nadal mam wielka ochotę przytulic TŻ a będzie ok 23... Eh...

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 21:18   #2411
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Ja też mam z tiny love ale serenady natury.
Zastrzyków ani po pierwszym ani po drugim cc nie dostawałam

Oj. bidulek :/ Mój Niuniek zasypia od godziny, śpi, stęka, popłakuje, śpi, wierci sie, popłakuje i tak w kółko
Jesz mleczne rzeczy i jakieś cięzkostrawne?

Gratuluję udanych wizyt
Wspolczuje wam tych diet. Ja ciągle jem smażone...może dlatego ze ja mieszanie karmie
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-14, 21:19   #2412
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
chce kupic bujaczek, ale nie wiem na jaki mam sie zdecydowac... jakie wy macie, moze pomozecie
Ja kupuje motolezaczek z Fisher price mam juz aukcje na allegro i kończy się w piątek rano i czekam z niecierpliwością.

Stary 2015-04-14, 21:19   #2413
soniuska
Zakorzenienie

Kamilove jak u Was? jak to jest byc mama?

Pavlinecka to super ze sie udalo;*

Majka no to u nas to samo.wczoraj kapalismy i suszylismy kaprysa a ja dzis go wyczesalam to fakg ladna sukienka

Lekka kciuki!

Gossip oj tam, seks to nie wszystko

Niezawsze ja mam fisher price do 18kg chyba czy 25,ten z lewkiem. Cudowna kraina? Nie pamietam nazwy.

Agnieszka ;*
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 21:21   #2414
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
A co ciąża przeszkadza?
Matka chrzestna w czasie chrztu nie może być w ciąży. Podobno bardzo źle to wróży

Stary 2015-04-14, 21:21   #2415
kamilove
Zakorzenienie

Wstawiłam do klubu Nadusie i brzuch w 3 dobie po porodzie

Majka kiecka ekstra odciągam po 15ml mniej więcej przed karmieniem, juz dziś jest ok. Wczoraj kryzys był zanim do Was napisałam po pomoc.

Niezawsze zaraz poczytam dzięki noo spacerki w końcu mówiłam Ci co będzie się działo na tej ławce jak cieplej się zrobi nas nie było, szkoda ominęła nas taka libacja
Stary 2015-04-14, 21:23   #2416
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
staram sie nie jesc smazonego, cebuli, wiadomo groszku, kapusty, kalafiora itp., ale teraz lekarka powiedzialam ze i drozdzwki moga zaszkodzic, bo mleko moga miec(z budyniem itp.), te smazone pierogi ruskie(z cebula) jednak nie byly a pewno dobrym pomyslem...

o ktorej ma kolki Twoj mlody?
Od kilku dni kolo 17, a dzis jeszcze i pozniej wieczorem dlugo plakal.
Mowisz o grochu czy zielonym groszku? Bo ja ten drugi jem z marchewka.

Cytat:
Ja też mam z tiny love ale serenady natury.
Zastrzyków ani po pierwszym ani po drugim cc nie dostawałam

Oj. bidulek :/ Mój Niuniek zasypia od godziny, śpi, stęka, popłakuje, śpi, wierci sie, popłakuje i tak w kółko
Jesz mleczne rzeczy i jakieś cięzkostrawne?

Gratuluję udanych wizyt
Mleko kupilam sobie bez laktozy, nabialu nie wyeliminowalam ale malo bardzo go jem. Ciezkostrawnego tez nie.
Niedlugo zaczne podawac mu Infacol.
Twojego tez brzuszek meczy ze tak usypia kiepsko?
A kiecka super!

jestem mamą

Edytowane przez cashmere
Czas edycji: 2015-04-14 o 21:24
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 21:24   #2417
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Matka chrzestna w czasie chrztu nie może być w ciąży. Podobno bardzo źle to wróży
Tez o tym slyszalam, ale to tylko przesad
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 21:26   #2418
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam taki http://allegro.pl/ups-fisher-price-l...256277276.html i Młody uwielbia w nim spać, lubi też wibracje
fajny, ale drogi, on ma pozytywke?

Cytat:
A co ciąża przeszkadza?
jest zabobon taki

Maciuś
Stary 2015-04-14, 21:27   #2419
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:

Moj ojciec tez nie ma a ślub kościelny brał tylko nieco drożej go kosztował takze sie nie martw ;p
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-14, 21:29   #2420
kamilove
Zakorzenienie

Agnieszka super opis, choć łatwo nie było mój mąż też był nieoceniony tej nocy, moglbyc cały czas a że przyjechał na ktg że mną to od samego pieczątku czyli 10.04 godz21 do 11.04 aż do godz 20 bo do tej byliśmy w sali porodowej, wychodził tylko zjeść coś i wracał zakochany w coreczce
Stary 2015-04-14, 21:29   #2421
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Moj ojciec tez nie ma a ślub kościelny brał tylko nieco drożej go kosztował takze sie nie martw ;p
To do mnie czy niezawsze ??

Stary 2015-04-14, 21:31   #2422
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Nie no może nie Trzymam mocno kciuki żebyś do końca tygodnia miała to za sobą
Moja też dziś bystra a wczoraj już się martwiłam że zbyt spokojna. Zauważyłam że ma cykle 2 dni szaleje potem jeden odpoczywa itd

)

Dzięki kochana mam nadzieje ze tak będzie!

Cytat:
Rozbeczalam się... Jeszcze TŻ poszedł na mecz i siedze sama w domu i zlapalam mega dola
nie płacz tylko jutro do dentysty leć na pewno coś zaradzi choćby jakimś lekarstwem zalata!

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
U mnie nic sie nie dzieje, skurcze sie wyciszyly, krzyz mnie pobolewa ale do porodu daleko. Oby jutro zalecili mi test i na tescie oxy zeby cos ruszylo. Z sapiaca obtatuowana laska leze teraz dobrze ze wzielam stopery!!! A wiecie ze tu o 5:30 budzą?
Dobranoc
Kurde zaczynam się bać ze tez trafię na jakąś dziwną wspollokatorke jak tak Was czytam...
za jutrzejsza akcje!!!

Nasz Filipek jest z nami od 19.04

Edytowane przez Hanka20
Czas edycji: 2015-04-14 o 21:32
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 21:33   #2423
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanie... Masz ślub kościelny ? TŻ też nie ma bierzmowania i podobno bez tego nie można mieć ślubu kościelnego
A co do chrzestnej to nie możesz być bez bierzmowania jedynie tzw. Świadkiem chrzestnym czy jakoś tak. TŻ siostra nim będzie bo ma ślub tylko cywilny. Według kościoła dziecko będzie miało ojca chrzestnego i świadka chrztu a nie matkę chrzestna... Lipa trochę no ale nic na to nie poradzimy :/
.
no do tego wlasnie jeszcze dochodzi brak jakiegokolwiek slubu wiec nie wiem czy w ogole pozwola mi byc nawet swiadkiem chrztu

Cytat:
Ja kupuje motolezaczek z Fisher price mam juz aukcje na allegro i kończy się w piątek rano i czekam z niecierpliwością.
poka jaki(nie aukcje)
Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość

Niezawsze zaraz poczytam dzięki noo spacerki w końcu mówiłam Ci co będzie się działo na tej ławce jak cieplej się zrobi nas nie było, szkoda ominęła nas taka libacja
a na innych lawkach tez tak czy tylko na naszej

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
groch i groszek to samo wzdymajacy

Maciuś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-14, 21:37   #2424
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
no moja mama nie ma chrztu, a ma koscielny slub, ale tu nie wiem jak bedzie

Agnieszka dobrze, ze krotki porod, podobno im szybsze rozwarcie tym bardziej boli

Maciuś
Stary 2015-04-14, 21:37   #2425
kamilove
Zakorzenienie

Sonia dziękuję u nas dobrze, cycki chyba opanowane, mała je, najważniejsze dopiero nabieram tak naprawdę takich odruchów matczynych, wiadomo uczę się wszystkiego ale zakochana jestem w córce niesamowicie nie wierzę że to moje hihihi Zaraz też za synkiem będziesz latać

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Niezawsze na naszej, w Twoim i moim bloku takie przypadki mieszkają
Stary 2015-04-14, 21:44   #2426
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bhylam w listopadzie na chrzcie gdzie matka chrzestna byla w 5 m-cu ciąży.
O zabobonach to ja nie chce słuchać

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość

Mleko kupilam sobie bez laktozy, nabialu nie wyeliminowalam ale malo bardzo go jem. Ciezkostrawnego tez nie.
Niedlugo zaczne podawac mu Infacol.
Twojego tez brzuszek meczy ze tak usypia kiepsko?
A kiecka super!

Nie to nie brzuszek. Nuecwiem czemu tak usypia. Może refluks :/ albo za dużo wrażeń a w domu z 4 latkiem i psem jest głośno i wesoło

Cytat:
fajny, ale drogi, on ma pozytywke?

jest zabobon taki
Mój chyba ok.260zl kosztowal. Pozytywki nie ma.

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

AgnieszkAA - dobrze że Malutki szybko wyszedł i wszystko jest ok

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Idę spać choć zaraz mnie zbudzi mój królewicz bo jadł po 20.

Dobranoc
Stary 2015-04-14, 21:45   #2427
Hanka20
Zakorzenienie

Majka śliczna sukienka! Kolor bardzo mi się podoba lubie pastele
KAMILOVE lecę oglądać Twoja niunie

AGA ale miałaś szybki i intensywny poród przeżycie niesamowite ale jaka nagroda!
Mój Filip dziś chyba nie pójdzie spać

Nasz Filipek jest z nami od 19.04

Edytowane przez Hanka20
Czas edycji: 2015-04-14 o 21:46
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-14, 21:45   #2428
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość

[/COLOR]Niezawsze na naszej, w Twoim i moim bloku takie przypadki mieszkają
ale to single jacys/jakies ile lat moga miec? ja nie wiem w domu spotkac sie nie moga tylko wode na lawce loic? jeszcze piwko rozumiem, ale wode i to wiekszosc dziewczyn byla...

Bylyscie w ch z dziecmi juz? Ja bardzo nie chce i staralam sie unikac, ale jutro musze pojechac do lidla, bo moj tz nie ma kiedy zrobic zakupow i prezent musze kupic urodzinowy dla kolegi Mai

Maciuś
Stary 2015-04-14, 21:46   #2429
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
no do tego wlasnie jeszcze dochodzi brak jakiegokolwiek slubu wiec nie wiem czy w ogole pozwola mi byc nawet swiadkiem chrztu

poka jaki(nie aukcje)

http://www.regard.pl/allegro/adria_p...el_w2044_1.jpg tak Ci pokaże bo jestem na apce i nie umuem zdj ściągać
Aaaa a myslalam że masz ślub :P tak szczerze to nie musisz się księdzu przyznawać że żyjesz w związku bez ślubu on tego nie sprawdzi tylko przyznaje się do braku bierzmowania bo to akurat sprawdzi może że masz cywilny to wtedy musisz się przyznać bo chcą a KT małżeństwa...

Stary 2015-04-14, 21:47   #2430
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:

poka jaki(nie aukcje)

Kurcze to musze przestac jesc ten groszek, nie wiedzialam :/

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości