|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 9
Cytat:
nie umiem spakować torby te podkłady zajmują pół :/ ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- LuckyLove odnośnie teściowych i teściów.. chyba już wspominałam kiedyś o moim teściu, który nie lubi kobiet a w poniedziałek lany nawet mnie niczym nie polał chociaż tam była, w każdym razie byliśmy dziś na urodzinach siostry tż no i teściu znów swoje wywody.. że kobiety wieczorem chodzą biegać a potem w łóżku nie mają już siły i leżą jak kłody... mam dość tego człowieka nie wiem czy go tak żona skrzywdziła, czy o co kaman ale po prostu mam ochotę mu czasem powiedzieć że wszystkich wokół obraża a nie widzi jakim on jest beznadziejnym człowiekiem
|
|
#3422 |
|
Rozeznanie
|
Crumble, gratulacje - kolejna mamusia!! Tak Was czytam i widzę że więcej chetnych do rozpakowywania. Ja jeszcze chętnie zaczekam - torbę pasowałoby spakować ![]() Dziś byłam na ostatnich zajęciach w szkole rodzenia i jeszcze w czwartek zostały mi zajęcia z karmienia. I to by było na tyle teorii ![]() Gadałam z mamą i opowiadała mi o swoich porodach. Ma nas czworo i ja - ostatnia urodziłam się w 40 min . A mój brat (pierwsze dziecko) w 8h. Biorąc pod uwagę że średnia długość 1wszego porodu to 16 godz - 8 to super. Moja siostra miała 2 cesarki więc nie wiem czy dostałyśmy to w genach ale mam nadzieje że tak. Ogólnie moja mama mówi że miała bardzo lekkie porody!! Fingers crossed!!Dziś w nocy miałam straszne schizy - moja dzidzia dużo sie rusza ale dzić w nocy tak strasznie się rzucała przez 30 min że myślałam że coć się jej dzieje!!! normalnie maiałam jakieś głupie myśli że się dusi albo coś |
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
Ruskaa tylko, że ja gaviscon kupowałam jeszcze przed świętami Bożego Narodzenia
wtedy malo która tutaj cierpiała na zgagę ![]() Mzgz, mój syn się non stop rzuca... tylko, ze u mnie tak było od początku i dla mnie to całkowicie normalne jest
|
#3424 |
|
Wtajemniczenie
|
wiem wiem
tylko teraz to już nazwy chyba do końca życia nie zapomnę ![]() ja mam wrażenie, że mi się brzuch obniżył i podwozie boli po tym sprzątaniu
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie się dzieje, a i tak dupy nie urwało...
|
|
#3426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale wiesz może mi się wydawać ![]() maleńka jeszcze się doczekamy i będziemy wyć z bólu ![]() kurna ale mam ochotę obciąć włosy sięgają już prawie do pasa, proszę o wypowiedzenie się dziewczyny czy obciąć tak za ramiona trochę zbieram głosy
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Może akurat się pozytywnie zaskoczysz
![]() Ja bym nie obcinala narazie. Po porodzie i tak będą wypadać i dopiero wtedy w akcie desperacji można ciachnąć ![]() Wiec póki co mój głos brzmi NIE
|
#3428 |
|
Wtajemniczenie
|
haha ok zapisuję głos numer 1
![]() kurna no korci mnie jak cholera chcę długie ale tak mnie wkur.... że mam dość i się nie zawsze chcą układać ![]() jak coś mogę doczepić ![]() o noł zgaga ![]() zastanawia mnie dlaczego na każdej wizycie ginka pyta czy mam zgagi czy to coś zwiastuje ?
|
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
No czaje że Cię wkurzają, ale uważam że póki co nie ma sensu, bo potem przyjdzie to oslawione wypadanie włosów i będzie. Zrobisz jak uważasz no i niech laski się wypowiedzą.
Hmm nie sądzę żeby zgaga coś zwiastowała... Ja dziś pół dnia się zastanawiam co ginek miał na myśli mówiąc, że jeśli skurcze będą mocniejsze i bolesne to mam się pokazać... Skoro kazał mi już leki odstawić... ?! No nie czaje... Może miał na myśli że wtedy podepnie mnie ktg?! Bo chyba nie będziemy już wyciszac, zwłaszcza, że donoszeni jesteśmy za 2 dni... ---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ---------- W dodatku głodna jestem znowu... Ciągle dziś jem ---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ---------- o Jezu zjadłam kromke chleba i teraz młody mi w bożence robi armagedon w postaci czkawki, ale jak mocno!!! Dobranoc
Op. 11.03.2019. Lift + Motiva Ergonomix Full 500cc Edytowane przez Nadzieja87 Czas edycji: 2015-04-15 o 01:42 |
|
|
|
#3430 |
|
Wtajemniczenie
|
Od 1,5 h sobie leze i jjuz nie wiem co mam ze soba zrobic.. znowu bezsennosc;(
Ruska, jak masz chec to obcinaj-wlosy Ci odzyja a po ciazy co ma wypasc to i tak wypadnie, niezaleznie, czy wlosy beda dlugie czy krotkie![]() ja bym na Twoim miejscu podciela:p
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
Santilia wspolczuje bezsennosci.. tez ja czesto mam.
Ruska ja mam krotkie wlosy od wakacji i marzy mi sie zapuszczanie ich. .
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Mi TŻ od 3 h uniemożliwia spanie. Musiałam się wynieść do drugiego pokoju.
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
Chrapie?
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
Chrapie, sapie i w ogóle.
Lekko przeziebiony, ale wg niego jest obloznie chory.
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie.
Jeszcze ma na mnie,focha. Nie wiem o co. Chyba, że o to, że sobie poszłam spać do drugiego pokoju. ![]() Spróbuję się przespać jeszcze z godzinę. Jak się czujesz? :-*
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a on niech sie fochuje dalej:pRano myslalam ze mi przeszlo juz. Ale jak tylko wstalam do lazienki to ból wrocil. Mogą mi sprowadzic drugiego interniste jesli chce. Zaczynam sie zastanawiax czy to nie jakis ucisk na kregoslup czy coś. .?
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
Izunia mozesz miec jak ja. Ekg w pprzadku, cisnienie tez a bol niesamowity. Malec pewnie uciska. Ale niech Cie przebadaja jeszcze
|
|
#3439 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Pisalyscie wczoraj o mamach i tesciowych. Ja ze swoja mama mieszkam wiec na pewno beda jakies spięcia bo za ich czasow robilo sie duzo rzeczy inaczej ale mimo tego mama bardzo mnie wspiera. Chyba jako jedyna nie powtarza mi tekstow w stylu 'zobaczysz teraz to bedzie tak i siak'... Wrecz przeciwnie mowi ze ona sobie nie przypomina zeby miala jakas traume zwiazana z pojawieniem sie dziecka na swiecie jedynie to ona jest wlasnie z tych przewrazliwionych i pewnie bedzie rzucalw tekstami typu ze mala za cienko ubrana itp. Tesciowa zas mieszka w Australii chyba...Najgorsze teksty to leca od znajomych, to oni tak strasza tymi wiecznie placzacymi niemowlęta, tlustymi wlosami i tym ze sie zatucze w domu z dzieckiem (w ciazy tez mialan utyc 100 kg ) . Kiedys juz pisalam ze nawet psa mi strasza, wtf![]() A propo psow to ostatnio kolega z pracy TZta zapytal sie go co zrobimy z psem jak sie dziecko urodzi TZ odpowiedzial ze nie rozumie pytania, to ten sie dalej pyta czy do schroniska czy mamy kogoś zeby oddac TZ popukal się w glowe i pyta sie skad w ogole on ma takie pomysly to on ze psy tylko choroby przenosza i to nieodpowiedzialne trzymać psa i dziecko ![]() Masakra jakie ludzie maja poglady... To co jak sie urodzi drugie dziecko to pierwsze trzeba oddac bo to dopiero roznosi choroby ![]() A tak to dalej mnie ten katar wykancza
|
|
|
|
#3440 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() ja no Twoim miejscu od razu bym zadzwoniła do lekarza i zapytała, chyba że masz wizytę jakoś niedługo to na wizycie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A wcześniej czułam sie jak kupa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W końcu jest 5 sezon GRy o tron |
||||||
|
|
|
#3441 | ||
|
Rozeznanie
|
Hejka
Nadal cisza żadna nie rodzi...? Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3442 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
Oo a mi sie dzis snilo ze odpadl mi czop....
|
|
#3444 |
|
Rozeznanie
|
Chyba idę dalej kimać
|
|
|
|
#3445 |
|
Wtajemniczenie
|
Weron no co ty psa morderce przt malym dziecku bedziesz trzymac
Kurde z tym czopem to ja tez nie wiem. Od jakis 2 tyg co jakis czas wylatuje mi taki galaretowaty przezroczysto zoltawy glutek, no ale nie wiem czy to to czy nie to ![]() A tak w ogole to 39 tydzien mi leci
Edytowane przez strzalka44 Czas edycji: 2015-04-15 o 08:11 |
|
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3447 |
|
Rozeznanie
|
Melduję się, że nie rodzę a wręcz miałam dobrą noc bez żadnych bóli. Katar też przechodzi jest już o niebo lepiej. Pogoda tylko taka do du..y jest.
Ruska ja bym podcieła włosy. Może nie tak drastycznie a np do zapięcia stanika ale będzie Ci wygodniej też dużo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3448 | |
|
Rozeznanie
|
Może to ten czop Strzałka- nic nie wiadomo.
No mój pies morderca przy okazji organizowania łóżeczka dla Ali dostał własne- też białe i jest zachwycony Spędza w nim prawie całe dnie. Ale rozumiem, że ludzie boja się tej rasy, bo jednak jak taki amstaff wpadnie w nieodpowiednie ręce to można go wychować na potwora. Nasz został wychowany na misia Ostatnio york go zaatakował, więc Affar ominął go wielkim łukiem ![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
no i będzie można rodzić
|
|
|
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
laski chodza w koszulach, pizamach albo legginsach i dresach )Czesc ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Dziewczyny apropo ciuchow na wyjście - jak to jest.z brzuchem po cesarce?? Też się.obkurcza po porodzie troche czy zostaje wielki na wieki?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

mam dość tego człowieka nie wiem czy go tak żona skrzywdziła, czy o co kaman ale po prostu mam ochotę mu czasem powiedzieć że wszystkich wokół obraża a nie widzi jakim on jest beznadziejnym człowiekiem

. A mój brat (pierwsze dziecko) w 8h. Biorąc pod uwagę że średnia długość 1wszego porodu to 16 godz - 8 to super. Moja siostra miała 2 cesarki więc nie wiem czy dostałyśmy to w genach ale mam nadzieje że tak. Ogólnie moja mama mówi że miała bardzo lekkie porody!! Fingers crossed!!
wtedy malo która tutaj cierpiała na zgagę 
:

czy to coś zwiastuje 

Nie wyobrażam sobie tego