|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXVI
Cytat:
ewentualnie jak wymyślę sobie pójście do biedronki czy ross na drugie osiedle, ale już mi ciężko taki kawał drogi pchać wózek z J. i jeszcze z zakupami potem..na spacery po osiedlu zawsze bez wózka, nawet jak chodzimy 2-2,5 godz. ja wyrodna, J. ledwo zaczął chodzić i przestałam wózek brać na spacery. początkowo miałam nosidło jakby nie dawał rady, potem już musiał dawać radę. [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;51029964]W dziennym świetle w sumie nie muszę się zbyt przyglądać, żeby zobaczyć tą 2 kreskę... Więc wychodzi na to, że chyba jednak ciąża ![]() beta da najlepszą odpowiedź...Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]kciuki!!! |
|
|
|
|
#1742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXVI
Cytat:
![]() Cytat:
60ml to dosyć mało jednak - kaszkę robiłam mu dwa razy dziennie na 150ml mleka (jeśli jest bezmleczna) więc różnica spora
|
|
#1743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bardzo chwalę baby jogger city mini [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;51031276]Alfa, no kilka dni było takich, że ciężko było jeździć. Ale to już nawet nie o to chodzi. W spacerówce z 2w1 dziecko jest lepiej osłonięte jednak, śpiworek lepiej leży (mi w lekkiej non stop ciora - sorry nie znam innego słowa - po ziemi), łatwiej jeszcze czymś okryć, a lekka spacerówka jest jednak siedząca, mała, mi było ciężko nawet przyczepić pokrowiec na śpiworek.[/QUOTE]tu się nie zgodzę. u nas lżejsza spacerówka jest obszerniejsza, lepiej osłonięta, ma większą budę, lepiej leży śpiworek w niej, dziecko ma wygodniej itp. itd. to też kwestia spacerówki ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;51036914]60.71 ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Cytat:
|
||
|
|
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;51036914]60.71 ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]gratulację ![]() Miałaś wcześniej problemy z tarczycą? berbie pytałaś jakiś czas temu, gdzie pracuję. Od czerwca zeszłego roku pracowałam na zastępstwo ( tak dorywczo) w zawodzie. Teraz trochę w innej formie i więcej pracowałam... Ja nie potrafię się pozbierać . Dodatkowo moje tsh to 3,60 .
|
|
|
#1745 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Rena, jak tam? Gryzia, mój TŻ też się za bardzo z ciąży nie cieszył. Ja tam się nie dziwię, sama miałam mieszane uczucia (tzn. cieszyłam się, ale.. bałam się cieszyć). |
|
|
|
|
#1746 |
|
Konto usunięte
|
Natalia nie, nie miałam nigdy problemów z tarczycą... Tsh zawsze było dość wysokie, ale mieściło się ok. 2.5. Ostatnie miałam ok. 1.6 jak wróciliśmy z nad morza w lipcu ubiegłego roku. I więcej nie badałam. A teraz zarejestrowałam się na stronie diagnostyki i zrobiłam pakiet badań dla kobiet planujących ciążę no i całe szczęście, bo może to moja tarczyca "zabijała" Maluchy...
TŻ przyszedł do mnie wieczorem, wyściskał mnie i powiedział, że dostał najlepszy prezent na urodziny jaki mogłam mu dać. Chyba musiał to po prostu przetrawić ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
natalko-
![]() Alfa- u nas dwa lata temu też nie było śniegu ale ostatniej zimy przez jakiś czas autem wyjechać ciężko było a co dopiero wózkiem ![]() pani- kwestię wagi wózka uświadomiłam sobie dopiero teraz u Rodziców przez 3 lata od pakowania/składania był Tz-et (nawet nie umiałam odpiąć gondoli czy spacerówki i poskładać stelaż) a tutaj oprócz spacerów wózka używam jako łóżeczka więc nosiłam z parteru na piętro a rano z powrotem (od kilku dni przestawiamy się na turystyczne łóżeczko bo panna nie mieści się w gondoli) wczoraj przyszło drugie- rozłożę na piętrze a potem jedno zabierzemy a jedno tu zostanie Podejrzewam, że po powrocie samotny pobyt Tosi w sypialni w drewnianym łóżeczku będzie mało możliwy gdy np. będę gotować obiad więc stwierdziliśmy z Tz-etem że drugie turystyczne łóżeczko przyda się Hosenka- nie strasz z tymi kaszkami i zmianą apetytu...myślałam, ze jak ma się niejadka to już tak zostaje a jak ma się jedzące dziecko to też tak zostaje ![]() Kasia do tej pory mogłaby samym mlekiem żyć Tosia coraz mniej chętnie pije mleko- zdecydowanie woli jedzenie z łyżeczki Jak to moja teściowa mówi :"Mama wolę papu a nie chlapu" Gryzia- Gratulacje! pikaso- to powoli można ustalać imię ewusia- czekamy z tobą na pozytywny test za 2 tygodnie ![]() fioluś- przyszły wczoraj emele- Kasia jak to prawdziwa kobieta zachwycona butami, już wczoraj spacerowały ![]() zamówiłam takie http://allegro.pl/emel-e2499-2-trzew...058786437.html ale chyba jej jakieś trampki bliżej lata jeszcze zamówię- mam nadzieję, ze te posłużą do jesieni włącznie (w ciągu roku urosła jej noga tylko o jeden nr wiec te emele, które miała w zeszłym roku nr większe ma teraz w sam raz) no i zawsze jak zamawiam to przypomina mi się, jak pisałaś, że emele uzależniają nawet chrześniaczce na roczek kupiłam (dla młodszych dzieci mają jednak większy wybór...)---------- Dopisano o 05:38 ---------- Poprzedni post napisano o 05:23 ---------- anitko- u nas jakbym nawet chciała wymiksować się "Roczku" do samej kawy i sałatek to mało realne bo msze na roczek są u nas o 11.00 czyli wracamy do domu w porze obiadowej(nie powiem przecież gościom jedzie do domów na obiad i przyjedzcie popołudniu), Ostatnio zastanawialiśmy się z Tz-etem czy nie poprosić księdza o błogosławieństwo na wieczornej mszy i potem zaprosić gości na kawę i kolację ale mamy kilka małych dzieciaków w rodzinie i to raczej nie jest dobry pomysł aby spotkać się o 19.00
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2015-04-15 o 05:27 |
|
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
Natalko
Zeberko piękne te emelki. Ja niestety zrezygnowalam z nich bo teraz Olek ma już nr buta 25 i rzeczywiście kiepski wybór w większym rozmiarze
|
#1749 |
|
Konto usunięte
|
Natalia a u Ciebie wcześniej były problemy tarczycowe?
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
Pikaso, gratuluję!!!!
T. ma fazy. O ile mleko pije (przed spaniem), o tyle na kaszki ma fazy. Fazy jedzenia i nie jedzenia. Więc proponuję. trzymaj się Kochana. Ruszacie ze staraniami?
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2015-04-15 o 08:56 |
|
|
|
#1751 |
|
Zadomowienie
|
Natalko
Mamy już dwa, tylko teraz zastanawiamy się które pierwsze Tadeusz czy Ignacy. Córka zgodziła się na Ignasia, bo lubi Ignasiów, a Tadzio to tak dziwnie, bo nazywałby się tak jak dziadek .Dzisiaj z rana powiedziała, że jak braciszek się urodzi, to się w nim zakocha |
|
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a typy imion - dla mnie superowe. Mały Tadeusz - brzmi dumnie, Mały Ignaś - brzmi cudnie
|
|
|
#1753 |
|
Konto usunięte
|
Hej.
Podobają mi się oba imiona ![]() Te emelki fajne, ale strasznie drogie, nie na moją kieszeń. Ja kupiłam A. ostatnio butki z Lasockiego, niecałe 90 zł, całkiem fajne adidaski. I te ceny to dla mnie chyba już maks na chwilę obecną, tak szybko mu rośnie noga, ma już rozmiar 23, a jeszcze jakieś tampki mu muszę dokupić, bo jak się zrobi cieplej, to w tych mu będzie za ciepło. No i potem sandałki, liczę na jakieś promo z elefantena.. |
|
|
|
#1754 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;51043398] TŻ przyszedł do mnie wieczorem, wyściskał mnie i powiedział, że dostał najlepszy prezent na urodziny jaki mogłam mu dać. Chyba musiał to po prostu przetrawić ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE] no widzisz ![]() . Cytat:
I Tadzio i Ignaś mi się podoba ![]() córcię masz przekochaną U Madzi gluty po pas odciąganie fridą - ryk, katarkiem - ryk. Na szczęście w nocy nie było najgorzej ale musi spać w gondoli z podniesioną podpórką pod plecy. Oczywiście stresuję się, że tak niezdrowo dla jej kręgosłupa
|
|
#1755 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, czy można zamrażać zupę ugotowaną z mrożonki?
![]() zdrówka dla Madzi
|
|
|
|
#1756 |
|
Konto usunięte
|
Perse chyba można. W końcu to już przetworzone danie
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1757 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie tak mi się wydaje, ale wolę dopytać.
Rena hop hop!! |
|
|
|
#1758 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przytulam Cię bardzo. jak z tż? byłaś u endokrynologa z tarczycą? [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;51043398]TŻ przyszedł do mnie wieczorem, wyściskał mnie i powiedział, że dostał najlepszy prezent na urodziny jaki mogłam mu dać. Chyba musiał to po prostu przetrawić [/QUOTE]Cytat:
Cytat:
Cytat:
u nas tak samo. noc była koszmarna, płakał i kaszlał. byliśmy u lekarza, całe szczęście płuca i gardło czyste.
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Gryzia, to już oficjalnie gratuluję
Pikaso, Tobie też Madzionella, trzymam kciuki za wyniki ![]() Ewusia, skoro wszystko tak pięknie wygląda, to musi się udać ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;51044671]Dziewczyny, czy można zamrażać zupę ugotowaną z mrożonki? ![]() [/QUOTE] wydaje mi się, że "czemu nie" jojla, zdrówka dla Madzi ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#1760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdrówka! u nas na szczęście też osłuchowo czysto i oby tak zostało ![]()
|
|
#1761 | |
|
Zadomowienie
|
Gruzja gratulacje! I kciuki
Cytat:
Na kaszkę musi byc faza. Trwa roznie, tydzien lub dwa i pozniej znow kaszkowy foch. Lubie fazę kaszkowa nie kaszkowa wymaga kombinacji. I czasu.T ma dalej gluta, nie był w tym tyg w zlobku, ale jutro go chyba puszczę mimo gluta... Mam obawy, ale nie było gorączki, złego samopoczucia. Hm. Pikaso, i tadeusz i Ignacy mi sie podoba. Bardzo ładne, klasyczne imiona. T spi. A ja mu pieke plecki ziemniaczane. Kto by pomyślał, ze po dyżurze bede ziemniaki trzeć ![]() Po dyżurze, w erze przed T, lezalam po prostu brzuchem do gory ;-) Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2015-04-15 o 11:02 |
|
|
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
![]() co poradził lekarz? u nas też katarowo... Choć nie ekstremalnie. Idziecie na spacer? ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- ot, to to Rób przerwę w tarciu i stawiaj urodzinową kawkę Sto lat!!!!!!!
|
|
#1763 |
|
Rozeznanie
|
U mnie dalej wyników niet. Te które ogłosili są bardzo obiecujące, ale jak nie zobacze własnych to nie będę mogła spokojnie spać.
![]() W dodatku dzisiaj obudziłam się przed 3 w nocy i nie mogłam spać prawie do rana. Do tego wstałam jak po zderzeniu z czołgiem - temperatura, bolące gardło. No wściec się można. I Tadeusz i Ignacy brzmią baardzo ładnie. Szczerze mówiąc sama nie wiedziałabym które wybrać, ale może warto zestawić je z brzmieniem nazwiska? Natalko, dużo siły. Gryzia - super, że TŻ się cieszy. Oby tak dalej.
|
#1764 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedy tż wraca ze szkolenia? Cytat:
Rena ??? Mam nadzieję, że synek Cię porządnie skopał i uspokoił U nas dalej smary, do tergo jakieś dziwne charczenie doszło. W nosie nawet jak pusto, to i tak furczy chyba dzisiaj kolejna wizyta u dr.. Mam dość.. mam tak serdecznie dość wszystkiego ostatnio, że najchętniej usiadłabym i płakała... Kubek jak to się życie zmienia przy dziecku ![]() o urodzinki !!! No to wszystkiego naj, naj, najlepszego kochany Kubeczku Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2015-04-15 o 11:30 |
||
|
|
|
#1765 | |||
|
Zakorzenienie
|
uwielbiam Twój słownik!
![]() Wszystkiego najlepszego! ![]() Cytat:
chciałabym a boję się...Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas ekstremalnie, katar do pasa i do tego ślina. siedzimy w domu, tż by mnie chyba zabił jakbym na spacer poszła, a prawa rodzicielskie by na pewno odebrał Cytat:
mam nadzieję, że wrócisz z dobrymi wieściami od lekarza
|
|
#1767 |
|
Konto usunięte
|
<3 Twój słownik
![]() ![]() ![]() 100 lat ![]() My po spacerze bez wózka, trening czyni mistrza, jeszcze trochę i będzie chodzić prosto Oczywiście kamienie dalej na topie, ale teraz kamienie są bam i lata z każdym do śmietnika Ale miałam też dziiiiwną sytuację. Idę z A., ten łazi po ulicy, ja mu mówię, że ma tu iść do mnie na chodnik. Idzie taka dziewczynka na oko 8-9 lat i mówi: no chłopczyku idź do mamusi na chodnik, bo przejedzie cię auto i będziesz musiał iść do grobu i będziesz musiał tam zostać.. Kuź.. po prostu mnie ciary przeszły i szybko się odwróciłam i poszliśmy.. |
|
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
A czemu się od tego odchodzi? Kurde tak źle i tak niedobrze...
|
#1769 |
|
Konto usunięte
|
Mnie lekarka, jak A. miał począteczki kataru powiedziała, żeby tam nic nie ruszać, nie wiem, chyba żeby nie uruchomić lawiny. W sumie mu się nic nie rozwinęło. Odciągałam dopiero, jak mu ciekło z nosa, a i też czytałam, żeby nie robić tego za często.
|
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
Więc co mogę dać w fazie niekaszkowej na śniadanie (tak, żeby mógł mąż lub teściowa bez problemu przygotować) i kolację?
Na II śniadanie mąż lub teściowa dają chleb (z twarożkiem, pastą z awokado, pastą jajeczną, pastą z ciecierzycy), jajecznicę, albo parówki. W weekendy robię mu czasem omleta z otrąb i z bananem, albo zwykłego omleta z mąki.
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.

ewentualnie jak wymyślę sobie pójście do biedronki czy ross na drugie osiedle, ale już mi ciężko taki kawał drogi pchać wózek z J. i jeszcze z zakupami potem..
beta da najlepszą odpowiedź...
[/QUOTE]

ja od dwoch lat nihuhu a moje dziecko ma znikome pojecie o śniegu 
. Dodatkowo moje tsh to 3,60
.

Aż się boję...