|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :)
Okropnie się dziś czuję, znaczy psychicznie
chyba lewą nogą wstałam, na Tżta nakrzyczałam się od razu rozpłakałam i tak do teraz, a jeszcze z łóżka nie wstałam - znaczy przeniosłam się na dół na kanapę z pościelą uroki pracy bez ram czasowych Potem idę na USG nadgarstków znów. Cytat:
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2015-04-15 o 09:09 |
|
|
|
|
#3842 |
|
Zadomowienie
|
Chyba tak. Mnie punktowo dretwieje i w tym miejscu mi się brzuch unosi.
|
#3843 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ze ma mało miejsca, to pewne...mój Mały kopie nawet przy pełnym pęcherzu, a jak go opróżnię to spokój w takiej ciasnocie, każdy cm2 miejsca się liczy
|
|
#3844 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mati walczy o przestrzen z pecherzem wydaje mi się, że Ewa się odwróciła, bo czuję ją nawet w przeponie
|
|
#3845 |
|
Konto usunięte
|
Mnie drętwieje cały brzuch, zwłaszcza nad pępkiem i w jego okolicy. Twardnieje tak mocno, że jak naciskam to skóra w ogóle pod wpływem tego nacisku się nie ugina. Poza tym ostatnio częściej chodzę siku, w nocy wstaję 3-4 razy - o ile to ma ze sobą jakiś związek?
|
|
|
|
#3846 | |
|
Zakorzenienie
|
Mistrzyni, jak mam pełny pęcherz, tez mi twardnieje
![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
Masz cieśn nadgarstka? Jesli tak to współczuje... Miałam to w 1 c plus jeszcze zespol strzelającego palca czy jakoś takoś sie to nazywało
|
|
#3847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dokładnie mam tak samo! ufff czyli nie jestem zepsuta
|
|
#3848 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3849 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
W końcu mam chwilę, żeby się tutaj odezwać ![]() Weekend spędziliśmy rodzinnie Była cudna pogoda i spacery W weekend zrobiłam też 2 prania ubranek na 50 i 56 ![]() i dostałam też drugą paczkę niespodziankę - tym razem brzusiobox ![]() Dziś popołudniu wizyta i jestem ciekawa czy dziewczyny przekroczyły już 1 kg ![]()
28.10 - II kreseczki 05.12 - 2 serduszka 20.01 - Córeczki 28.01 - Pierwsze ruchy Nasze 1860g i 1810g szczęścia Edytowane przez fuertka88 Czas edycji: 2015-04-15 o 09:42 |
|
|
|
#3850 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
* 1 paczka Tesco loves baby, rozm. 0 (24 szt.) * 3 paczki Tesco loves baby, rozm. 1 (po 25 szt.) * 1 paczka Babydream, rozm. 1 (30 szt.) * 1 paczka Dada, rozm. 1 (28 szt.) * 2 paczki Pampers premium care (po 33 szt.) - dostałam w brzusiobox Mam nadzieję, że dziewczyny zaakceptują pieluchy z Tesco i Dada to wtedy będziemy używać ich naprzemiennie ![]() |
|
|
|
|
#3851 |
|
Konto usunięte
|
Piję przynajmniej jedną butelke wody mineralnej niegazowanej ze względu na kolkę nerkową - przy wypisie ze szpitala miałam takie zalecenie. Poza tym 2-3 herbaty dziennie. Ale piję tak od miesiąca a częstsze wizyty w toalecie od tygodnia.
|
|
|
|
#3852 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Położna mi mówiła, że w ciągu dnia się lata się częściej do WC, a i w nocy też, tak jakby organizm chciał się przygotować na wstawanie w nocy do dzieciaczków ![]() No i z czasem jak dzieci zaczną się upychać w dół to też będzie gorzej
|
|
|
#3853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3854 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
Strobiluska, absolutnie nie jestes zepsuta
️Chyba to norma ![]() Fuertka i ja przyłączam sie do pytania, cóż to brzusiobox? Pewnie cos jak glossboxy itp dla ciężarnych? ależ wymyślają ![]() Sikorka, ja pewnie uderzę w pampersy. Hughiesy kompletnie nam nie podeszły, rossmannoee tez nie. Teraz Gabi zdarza sie jesCze zrobic si w nocy, wiec kupujemy pieluchy cały czas i usłyszałam od koleżanki, ze Dady mocno sie zmieniły, spróbowałam i jestem mega zaskoczona ich jakością, naprawdę. 3 lata temu jakoś kupiłam Gabrysi i to była totalna porażka, a teraz jak dla mnie naprawdę nie różnią sie od pampersow.
|
#3856 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam ucisk na nerw łokciowy ![]() Cytat:
pytam z ciekawości ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3857 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie dlatego nie wiem czy taki zwykły magnez dalej mam zażywać. W sumie to skurcze zwłaszcza w nogach, np. dziś w nocy mnie dopadają. A co do pampersów to ja spróbuje te dada z biedronki. |
|
|
|
|
#3858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3859 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry.
Ja niedawno wstałam i okropnie boli mnie gardło. Dzisiaj mam zamiar nie wychodzić z łóżka to może nie rozłożę się. W weekend miałam jechać do rodziny w góry ale ma być zimno więc odwołam wizytę, może w przyszłym tygodniu będzie lepiej.
|
#3860 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak mam co jakiś czas- w niektóre dni często -ale wiem, że jest wszystko ok. Lekarz dotknął brzucha i powiedział, że się nie stawia. Posprawdzał wszystko. Mam tak samo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kupiłabym Dady, Rossmana i Pampersa ale boję się przy takim maleństwie kombinować....wolę chyba dopłacić do Pampersa i mieć spokój ![]() Babcia się zaoferowała, że kupi ale nie wiem jakie jej powiedzieć, cena nie istotna ale wiadome, że jeśli dady by się okazały ok to po co przepłacać i tak w koszu wylądują ![]() Ja wczoraj miałam piękny wieczór No i tak się rozpychała, że można było nogę przez brzuch poczuć i to nie chwilkę tylko tak trzymała więc mogłam ją dotknąć Normalnie zachwycam się do dziś - nie wiedziałam, że tak można wyczuć przez brzuch
31/40 Edytowane przez Sikorka0204 Czas edycji: 2015-04-15 o 11:11 |
||||
|
|
|
#3861 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Leż i odpoczywaj mam nadzieję że przejdzie
|
|
|
|
|
#3862 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeszcze jest w brzuchu a my te maluchy juz tak kochamy... ja sie ostatnio troche 'wkurzam' na mlodego bo nie daje mi w nocy spac.. co sie poloze a przewaznie spie na lewym boku to czuje jak mnie w zebra kopie i musze sie przekrecic i tak cala noc prawie bo temu malemu gagatkowi spac sie nie chce mam tylko nadzieje ze po porodzie bedzie spal w nocy chociaz troche
|
|
|
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie ostatnio czkawkami w nocy budzi, od kilku dni mniej więcej o 5 rano ma ale na szczęście maks 30 minut i mogę iść spać dalej Właśnie nie wiem jak to jest z tą aktywnością w czasie ciąży i później? Czasem mi się wydaje wręcz niemożliwe by tak (nie)spała w nocy. Albo ja się budzę przez jej ruchy i mam takie wrażenie, że prawie nie śpi
|
|
#3864 |
|
Zadomowienie
|
Czego moja nie jest taka aktywna?
|
#3865 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i wypycha sie pupka po bokach brzucha![]() no ja wlasnie slyszalam ze podobno aktywnosc przenosi sie na zycie poza brzuszkiem alee ile w tym prawdy to nie wiem i mam nadzieje ze u mnie sie to nie sprawdzi bo maly serio malo spi wiec oby po porodzie mu sie zmienilo ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- bo kazde dziecie jest inne i ma inny charakter? a dlaczego jedne dziecisa aniolkami a inne diabelkami?
|
|
|
|
|
#3866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sikorka, a co masz na myśli pisząc, że wolisz dopłacić do oryginalnych pampersów i mieć spokój? Ja tam nie namawiam Cię do stosowania takich jak ja, ale za pampki płacisz 2x drożej niż za inne firmy a wcale nie przekłada się to na komfort użytkowania itp. Ponadto to pampki najczęściej uczulają. Ja już sprawdziłam wiele firm i mam wyrobioną opinię, Tobie radzę również zrobić rekonesans i kupić różne pieluchy, obejrzeć, obwąchać jak kupisz np. 3-4 opakowania jedynek to na pewno je zużyjesz bo na początku schodzą ogromne ilości a jak któraś nie przypasi to nawet na allegro możesz wystawić, pełno takich aukcji
|
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak serio to moja mama mówiła, że myślała, że będę chłopcem bo tak strasznie kopałam i aktywna byłam natomiast odnośnie późniejszego okresu to mówiła, że aniołkiem była, mogła wyjść a ja sobie spałam i spałam więc mam nadzieje, że z małą podobnie będzie - oby ![]() natetitka dzięki za posta. Szczerze? to moje pierwsze dziecko i przyznam, że mam ogólnie stracha a jak jeszcze pampersy mi ją uczulą to w ogóle ![]() Dlatego pomyślałam, że z Pampersem może będę mieć spokój chociaż z tym ![]() Ale jak tak piszesz to wiem, że masz rację bo z faktycznie pampersy sporo droższe i tak czy inaczej będę się chciała przerzucić na tańsze...
|
|
#3868 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czasem mam wrazenie ze maly juz jest zlosliwy^^ ale dobra tam poki jest w brzuchu to niech robi co chce a po porodzie mam nadzieje ze zamieni sie w aniolka jak i Ty po porodzie co do pampersow to ja tez nie mam wogole pojecia jakie:? tez nie mam jeszcze zadnych;D
|
|
|
|
|
#3869 |
|
Zadomowienie
|
ałaaaaaaaaaaaaaaaa syn mnie kopie w pępek
|
#3870 |
|
Rozeznanie
|
A mój Syncio dziś znów ma dzień lenia
![]() Ja przez Niego kiedyś oszaleje
Edytowane przez PalinKa_88 Czas edycji: 2015-04-15 o 12:37 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

chyba lewą nogą wstałam, na Tżta nakrzyczałam się od razu rozpłakałam

️
pytam z ciekawości
wizytę u mojej gin mam w piątek, jadę dzisiaj na izbę przyjęć żeby mi to zbadali.
mam nadzieję że przejdzie