|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 9
Cześć
Rany co za noc Poza tym nie spałam po spotkaniu z położną - chciałam sie z nią umówić na poród, mąż zobaczył porodówkę więc spoko, ktg miałam takie szybkie (Mała spała akurat to tętno bez szału, ale mam gotowość skurczową - no żadne odkrycie w sumie) ALE... jest takie ALE, że ta położna idzie na urlop jakoś od początku maja i może sie zdarzyć, ze jej wcale nie będzie - tzn jak będzie na urlopie to nie będzie mogła przyjechać do szpitala i mnie to zmartwiło. Dostałam pierwsze sterydy, dziś na wizycie drugie. Ogólnie noc do kitu, piach pod powiekami mam mega. Poprawiłam sobie humor pancake'ami z syropem klonowym częstuję!Jeszcze dziś muszę się ogarnąć przed wizytą i nie mam pojęcia, jak to zrobię - dwa tygodnie temu przy próbie doprowadzenia sie do porządku przewróciłam się w wannie, nie wiem co będzie dzisiaj. Capriola współczuję niepewności już niedługo, wytrzymasz jakoś... czyli wychodzi z tego, że przepływy są ok na razie? tyle jest pocieszające...Maja fajna zabawka, ale ja tak jak Dorka radziłabym chyba poczekać na po-narodzinach z zabawkami... na razie nie jest to niezbędne, a potem może akurat ktoś zapyta. My kupiliśmy tylko takiego delfina szumiącego z b-cloud, i dostaliśmy sporo takich małych różnych grzechotek od mojej przyjaciółki, i na razie się wstrzymujemy (poza tym nie mam jeszcze koszy wiklinowych na te zabawki )
|
|
|
|
#3482 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny możecie mi pomóc? Bo czytam i czytam i nadal nie wiem, jak się przewija dziecko to wycieramy pupę chusteczkami albo wodą z mydłem i po każdym przewijaniu smarujemy? Jeśli tak to czym?
Bo sudocremy, bepanteny itp to są na odparzenia jeśli się pojawią tak? A zapobiegawczo to czym? Nie ogarniam
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Bon do kosmetyczki
Cytat:
Wzięłam się za nadrabianie i mnie wywaliło z wizażu ![]() i już mi sie nie chce
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze, że jestes
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam dla małej dwa nowe ręczniczki
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj byłam
jakoś nie mam kiedy posiedzieć przy kompie a na telefonie nie luuubię....
|
#3487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3488 |
|
Wtajemniczenie
|
Myko, a nie ma u Was tak, ze gdyby akurat ta polozna nie mogla dojechac, to wysyla kogos innego? W naszym przypadku tak jest..
Czy po prostu chcesz ta i zadnej innej? Mozna to jakos pewnie dogadac
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piękne ręczniki ![]() Ja mam w planach dzisiaj jechać coś małej kupić, nawet mi TŻ dowód od auta łaskawie zostawił, ale jak na razie tak mnie muli i boli brzuch, że się nie ruszam. Koleżanka do mnie jutro wpadnie i mi przyniesie ciuszki dla Młodej
|
|
#3490 |
|
Wtajemniczenie
|
Lily - dziewczyny wspominały kiedys o Linomagu, a ja kupiłam Babydream z pantenolem zapobiegawczo
|
#3491 |
|
Zadomowienie
|
Strzałka co to w ogóle za ludzie, że takie teksty sadzą?
masakra.Izunia ![]() Tien fajne ręczniczki Capriola kurcze, mogliby jakąś konkretną decyzję wydać, a nie trzymają Cię w niepewności... Ja na Twoim miejscu powiedziałabym, że chcę tu rodzić i po to tu przyjechałam i nie widzę sensu, żeby przenosić do Gdańska. Może rzeczywiście niech Twój Tata porozmawia z tym ordynatorem. Nie płacz
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
dzieckiem
![]() w pon wizyta, ciekawe czego nowego się dowiem
|
#3493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ona ma jeszcze pogadać z oddziałową i może to jakoś dogadają, w sumie ta oddziałowa też jest bardzo fajna, ale niestety jest tylko pon-piątek od 7 do 15 i w dodatku i na bloku porodowym, i na bloku operacyjnym, więc choćbym chciała to oddziałowa mi raczej nie pomoże... no nic, może coś wymyślą.
|
|
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo ale extra
ta pszczoła to Skip Hop?
|
|
|
|
#3495 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
ja mam bepanten i kupię jeszcze hippa na co dzień zaczynam się stresować
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3497 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Maja piękna sesja. I sukienka cudo Ruska ja głosuję za lekkim ścięciem włosów ![]() Capriola Niepoważni Ci lekarze, tak Cię stresować na samej końcówceMyko co to za sterydy dostałaś?? Lily ja na początku myłam pupkę wacikami z wodą z mydłem i smarowałam za każdym razem na przemian: maść wit.A i Bepanthen. Tien jaki słodki ten żółty ręczniczek ![]() Dołączam do klubu żon, których mężowie mają focha... Coś się nie możemy ostatnio porozumieć ![]() Byłam dziś na badaniach, ciekawe co tym razem wyjdzie. |
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
Scotasia o co z mężem idzie?
|
#3499 |
|
Wtajemniczenie
|
Aj sama nie wiem... o byle głupotę się spieramy, a potem on tylko rzuci, że już nie może ze mną wytrzymać i się zamyka w sobie i nie odzywa. Ja wiem, że jestem nie do wytrzymania na tej końcówce
Złoszczę się bez powodu. Ale powinien okazać trochę zrozumienia My się w sumie nie kłócimy, ale takie milczenie czasem jest gorsze niż oczyszczająca kłótnia
|
|
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I przypomniałaś mi o badaniach, muszę jutro jechać zrobić.
|
|
#3501 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wszyscy mi wróżą szybki poród, ja twierdzę, że poczekam do terminu, ale strzeżonego ![]() Czyli bepanthen można co dzień? to super. dowiedziałam się jeszcze, że u mnie dla dziecka potrzeba pampersy, chusteczki i krem do pupy bez cynku - i tyle. Któraś planuje zakup żelu Natalis? |
|
|
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Nie urodziłam... ...ale miałam nocną przygodę... Prawie się w nocy zabiłam.... Tzn ja to ja, ale brzusio ![]() Nadrobilam was ale żebym to ja wiedziała co chciałam i komu... Generalnie trzymam kciuki za wizyty Capriola, ja wgl nie rozumiem dlaczego tak...I co ty biedna masz teraz zrobić dziewczyny dobrze mówią zapytaj gina albo niech tatuś pójdzie i zapyta. 3mam kciuki Co do psów racja. Wszystko zależy od właściciela, mój były nawet z małej mieszanki yorka z pekinczykiem zrobił prawie mordercę, przez co w zasadzie ciągła wojna była. Bo psu bardziej przypadł do gustu agresor niż misiowatość. :/ Więcej nie pamiętam... ajm sorry!
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
no niby tak
choć na all widziałam drożej niż 30zł które zapłaciłam, więc nie jestem pewna
|
#3504 |
|
Wtajemniczenie
|
Myko to te sterydy można przyjmować o tak, bez hospitalizacji?? A mnie ginka w pierwszej ciąży położyła na to do szpitala
Czy Bepanthen można co dzień, to nie wiem, ja używałam Położne po porodzie mówiły, żebym smarowała, więc tak robiłam![]() Ja mam Natalis |
|
|
|
#3505 |
|
Konto usunięte
|
Hej
Sorki ze się nie odnosze ale padam na pysk, cała noc nie spałam potem koło 7 wyjechalismy do Puław te urzędowe sprawy zalatwiac, teraz właśnie tz wszedl do dentysty, swoją drogą przerazony jak nie wiem hihi - a mi rozsadza glowe, gardło boli, scisniete mam totalnie, trochę katar... Jak tz wyjdzie to jedziemy do apteki, zapytam o jakieś leki, bo się wykoncze chyba... Najbardziej to gardło |
|
|
|
#3506 |
|
Wtajemniczenie
|
Ej dziewczyny, nie przejmujcie sie mężami, oni tego nie zrozumieją nigdy...
Mój też nie może ze mną wytrzymać i ciągle powtarza że dobrze że to już niedługo ![]() Na piatek wygania mnie z domu na cały dzień bo chce w końcu skończyć remont ![]() Dziś spojenie mi tak dokucza ze ledwo do łazienki dochodzę. Nadzieja - współczuję nocnej przygody, uważaj na siebie
|
#3507 |
|
Konto usunięte
|
Nadzieja
|
|
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
Nadzieja, Ola
ja nie wiem czy to coś znaczy, ale kurde śnicie mi się co noc jak lądujecie na porodówce. Raz nawet byłam z Wami, a sny takie mam od 5 dni -.-' Ja jestem ciekawa kiedy z tą garderobą przyjedzie
|
#3509 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
Capriola przykro mi z powodu takiej decyzji lekarza, może tata coś zdziała. Trzymam ![]() Nadzieja uważaj na siebie! Tien fajny ten ręcznik pszczoła nie wiem co komu miałam jeszcze pisać ![]() Za bardzo nie mam humoru więc nawet mi się pisać nie chcę... ostatnio co jakiś czas kłócę się z ojcem i tylko niepotrzebnie się denerwuję i cały dzień spi erdolony
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
#3510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pijecie dziewczyny herbatkę z liści malin? Ja zaczynam właśnie ![]() Ahh no i kontempluję nad termometrem, bo naszego Microlife mąż utopił w gorącej herbacie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

i mnie to zmartwiło.
częstuję!
już niedługo, wytrzymasz jakoś... czyli wychodzi z tego, że przepływy są ok na razie? tyle jest pocieszające...
)

masakra.

ona ma jeszcze pogadać z oddziałową i może to jakoś dogadają, w sumie ta oddziałowa też jest bardzo fajna, ale niestety jest tylko pon-piątek od 7 do 15 i w dodatku i na bloku porodowym, i na bloku operacyjnym, więc choćbym chciała to oddziałowa mi raczej nie pomoże... no nic, może coś wymyślą.