|
|
#1921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Poldzik ja też cię podziwiam z tą pracą. Ja też miałam lekką pracę przy biurku ale brzuch bolał, twardniał...
Gabisun ja mam torbę spakowaną do połowy Cytat:
Cytat:
oooo trzymam kciuki żeby się tym razem udało |
||
|
|
|
#1922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1924 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sklep internetowy jest ale nie ma rozmiaru 56 w nim - wykupiony. Zamiast was nadrobić to zasnęłam brzuch mnie boli buuu |
|
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
No i miałam dziś spotkanie z położną. Dostałam mnóstwo próbek- pieluszki Dada te nowe, krem na sutki, witamina D+K dla dziecka itp.
Pytałam jej o ochraniacz na materac i powiedziała, żeby tylko nie kupować zwykłej ceraty bo ona nie przepuszcza powietrza a te ochraniacze z gumkami sa ok Od 31tc będzie mi co tydzień robić KTG |
|
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Coś mi nie chce cytować ![]() Gratuluję pięknych wag dzieciaczków ![]() Mój w 29 tyg 3 dniu ważył 1580 g i to ponoć dużo ale gin nic nie mówiłCzekam na kuriera z paczką z gemini i nie mogę się go doczekać ![]() kejti patrzyłaś na ten ochraniacz? ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Heh, wykrakałam już do mnie jedzie
|
#1927 |
|
Zadomowienie
|
Ja jeszcze nawet nie myślałam o pakowaniu torby
wydaje mi się że jest dużo czasu...Mój tż przez to, że mu pokazałam, napalił się na literki z imieniem Angażuje się,nawet chce być przy porodzie ![]() Grrr wciąż czuje nacisk na macice i się beznadziejnie czuje
|
#1928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jedyne co to bardzo drazliwa jestem (taki permanentny pms ) i placzliwa bardziej niz zwykle, maz dzielnie to znosi, szef narzekal ale przestal, jak jego zona zaszla w ciaze i sie okazalo, ze jest duzo bardziej upierdliwa ode mnie ja czekam az do mnie zadzwonia ze szkoly rodzenia mieli dzwonic po skonczonym 30 tygodniu, juz skonczylam, czemu nie dzwonia, co to za opoznienia hmmm..??? tez czekam na kuriera zamowilam troche "wymyslnych" kosmetykow dla mnie - a co tam trzeba sie rozpieszczac ![]() jutro wlosy sobie pofarbuje (w domu) a w sobote do fryzjera obciac |
|
|
|
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1930 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam się pokilku dniach nieobecności.
Ciągle Was próbuje nadrobić, a pedzicie jak szalone i ciągle jestem w tyle ![]() Kaja trzymaj się w tym szpitalu ![]() Cytat:
za wagęmi niby mówili, że mam w dolnej granicy ilość wód a miałam 8 tyle, że dziecko miało pełny pecherz i dr mi się kazał nie przejmować. A zamiast wody kazał pić herbatę, bo dzięki niej dziecko więcej sika i ilość wód się zwiększa. Cytat:
![]() za wizytęŚliczne
|
|
|
#1931 | |||||
|
Rozeznanie
|
Szuu masz śliczny pokoik
Alkamor za wizytę. Nie smutaj się waga każda z nas rośnie w swoim tempie, może woda w organizmie Ci się zatrzymuje? Wszystko zrzucisz raz dwa po porodzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super, że wszystko dobrze ![]() Cytat:
Ja torbę panuje spakować w ten weekend, bo mam już stres i jak mnie brzuch boli to najgorsze scenariusze wymyślam
14.09.2013r. Edytowane przez anutka171 Czas edycji: 2015-04-15 o 13:08 |
|||||
|
|
|
#1932 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Waleczna pracownica ![]() Kaja super! Już niedługo![]() Blanka pewnie się nie może doczekać ![]() Szkoda, że nie po 12 ![]() ![]() Cytat:
![]() Haha dla Ciebie to szok? Bo ja w zasadzie normalnie takie dostaję.. A nie, sorry, raz dostałam trochę więcej... Ja tak do 2 tygodni chcę mieć spakowane wszystko ![]() A że nie muszę za dużo to się nie spinam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Możesz coś więcej o tym napisać? Każdy może takie coś wyskrobać ? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeszcze przy moim tż'cie i tłumaczeniu mu co gdzie jest, jak wygląda to... szkoda nerwów i wolę sobie wszystko sama wcześniej ogarnąć ![]() Wyskoczyłam dzisiaj do sklepu i kupiłam podkłady z Rossmanna, mleko, w Pepco dorwałam 3 pary skarpetek, rampersa, pajacyk i 2 pieluszki - 1 tetra a druga flanela-i ta raczej będzie służyła jako kocyk bo jest taak milutka A teraz się kładę bo brzuch boli
|
|
#1933 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
z drugiej strony chyba chodzi o pogodę? Stąd ta przerwa? Ja bym chciała jeszcze pracować, przebywać z ludźmi, zwłaszcza że miałam tylko 4h... ale u mnie stres w pracy okropny i hormony dawały trochę popalić. Bardzo przeżywałam, jak widziałam chore dzieci albo młodych ludzi, którym chciałabym bardzo pomóc, ale widziałam, że się nie da. Gdzieś od 6 miesiąca straciłam dystans a to chyba najgorsze w służbie zdrowia. Ja też. U nóg latem muuuusi być popytam u nas czy można. Cytat:
A, moment, mam małe opakowanie wkładek laktacyjnych ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poldzik tylko pozazdroscic. Chociaz ja ostatnio tez nie moge narzekac, dobrze sie czuje, brzuch jakos mnie nie przeszkadza i nic sie tam zlego nie dzieje. Sily jakies we mnie wstapily. Dzis posprzatalam kuchnie na tip top lacznie z myciem lodowki, piekarnika i szafek. Nawet 2 okna machnelam oby tak zostalo do konca. Rowno 9 tyg zostalo
|
|
|
|
|
#1935 |
|
Rozeznanie
|
A w ogóle to zazdroszczę Wam urządzania pokoikow
Bo ja mam na razie domek - kawalerkę. I oprócz odświeżenia ścian nic innego nie zrobie. Aleee wszystko może się zmienić, bo być może znalazłam w końcu kupca na mój domek. Na razie nie ciesze się i nie zapeszam, bo czekam na jego ostateczna odpowiedz, ktora ma być dzisiaj. U znalazłam super mieszkanko, wszystko zrobione na gotowo, tylko jedyny minus to 3 piętro bez windy. No ale może jakoś sobie poradzę z dwójką dzieci. Tylko najgorsze jest to, że mam problem z kredytem hipotecznym potrzebuje tylko 60 tys kredytu, bo 120 mam wkładu własnego i dupa. Musze prosić siostrę, żeby wnioskowala ze mna o kredyt to wtedy dostane. masakra, gdyby nie ciąża to bez problemu bym dostała normalnie dyskryminacja totalna
|
|
#1937 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oby tym razem było wszystko dobrze ![]() Cytat:
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
jesli jesteś dodatkowo ubezpieczona prywatnie np. z pzu
u mnie w pracy można było przystąpić do dodatkowego ubezpieczenia, składka co miesiąc 40zł więc ubezpieczyłam też tż-a. za pobyty w spzitalu dostałam kasę i za urodzenie dziecka dostaniemy oboje po 900zł jakiś Linoderm |
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
Boże, jak mnie biodra bolą
|
#1940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
Kejtice mnie jedno,ale za to boli mnie ta kość nad bożeną
|
|
|
|
#1943 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My też nic za bardzo dla malucha nie robimy. Ma kącik dosyć spory u nas w sypialni, a do roku chcemy skończyć jego pokoik i go przenieść. Wtedy bardziej zaszaleję, teraz nie opłaca mi się specjalnie przemalowywać ścian pod dziecko, tym bardziej że sypialnię urządzaliśmy rok temu. |
||
|
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
mnie oba, ale lewe bardziej..
strasznie zazdroszczę tym, które sobie śmigają bez bóli. a w ogóle to miałam doła dziś w nocy, bo nie wiem kiedy w końcu się wyśpię - w ciąży nie śpię pół nocy, a podejrzewam, że dziecko też łaskawe nie będzie
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
No mi szefowa też.właśnie robi ubezpieczenie, ale za.pobyt w szpitalu już nie wyskrobie
|
|
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
oj to chyba już za późno bo zazwyczaj jest okres karencji jeśli chodzi o ciążę i u mnie w pzu wynosi on 9 mies. a w innych firmach nawet rok
|
|
|
|
#1947 |
|
Rozeznanie
|
A patrzyłas, czy tam gdzie chcesz się ubezpieczyć nie ma okresu karencji? Bo z reguły, żeby dostać od nich jakąś wypłatę świadczeń, trzeba odczekać jakieś 3-6 miesięcy a w przypadku ciąży 9.
no chyba, że myślisz przyszłościowo to nie ma to znaczenia
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
Anutka to trzymam mocno kciuki za sprzedaż. a z tym kredytem i l4 to słyszałam o tym, bez sensu
Dziewczyny będę miała później namiar od koleżanki na stronę z której zamawiała 4 komplety Cotton ball, jest bardzo zadowolona, to jakbyście chciały to podam. |
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie, u nas jest 9 miesięcy karencji. My z tż się ubezpieczyliśmy jak tylko zaczęliśmy starania.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

już do mnie jedzie

Muszę dużo odpoczywać i pić co najmniej 2 litry wody, bo mam trochę niski poziom wód płodowych. Norma jest od 5, ja mam 7.
tyle, że dziecko miało pełny pecherz i dr mi się kazał nie przejmować. 
każda z nas rośnie w swoim tempie, może woda w organizmie Ci się zatrzymuje? Wszystko zrzucisz raz dwa po porodzie 

: