Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)! - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-15, 12:23   #1921
mehja
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!

Poldzik ja też cię podziwiam z tą pracą. Ja też miałam lekką pracę przy biurku ale brzuch bolał, twardniał...

Gabisun ja mam torbę spakowaną do połowy

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
ja nie pamiętam czy miałam pomalowane, na pewno nie sprawdzali, rodziłam w skarpetkach. Nawet połozna jak przychodziła radziła założyć ciepłe skarpety i faktycznie zimno mi w stopy było
ja też rodziłam w skarpetkach, mam nadzieję, że teraz też będzie można. mi zawsze zimno w stopy

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ja dziś pałętając się po wątkach dostrzegłam, że nasza Gryzia zaokruszkowała. Trzymam za nią mocno kciuki

oooo trzymam kciuki żeby się tym razem udało
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 12:24   #1922
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a ja dziś pałętając się po wątkach dostrzegłam, że nasza Gryzia zaokruszkowała. Trzymam za nią mocno kciuki
widziałam, super, że się udało. Oby tym razem byłó wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
arni

ja tez wole miec wszystko przygotowane bo jak nie to sie dodatkowo stresuje.
przy tym moj maz to jakis niezorganizowany jest w takich sprawach, nawet mi powiedzial, ze ta walizka ma na widoku stac zeby wiedzial ze to ta bo jak schowam do szafy tojej potem w panice nie znajdzie
wiec przez najblizsze dwa miesiace w pokoju malego bedzie sobie stala moja walizeczka na samym srodku!

faceci

ooo super trzymamy kciukasy
to mój podobnie wolę nie ryzykować i sama dokładnie wszystko naszykować

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 12:25   #1923
k a j a
Zakorzenienie

Ja ogólnie też jestem z tych co wolą mieć dopiete na ostatni guzik aczkolwiek
torba nie sprawia mi jakoś problemu, więc się tym nie stresuje

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 12:28   #1924
haniula1803
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
Jak będę w Zarze i taki będzie to mogę kupić i wysłać

za wizytę i podziwiam ze usg odpuszczasz ja lubię podglądać małego

Dziwne te wasze przelewy z ZUS, zawsze tak jest czy wyrównują ?

Ja po mało juz ją pakuje bo nie ma na co czekać
Super byłabym bardzo wdzięczna roz 56 kolor różowy, wyślij mi numer konta na priw to wyślę Ci pieniądze
Sklep internetowy jest ale nie ma rozmiaru 56 w nim - wykupiony. Zamiast was nadrobić to zasnęłam brzuch mnie boli buuu
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 12:29   #1925
mehja
Zakorzenienie

No i miałam dziś spotkanie z położną. Dostałam mnóstwo próbek- pieluszki Dada te nowe, krem na sutki, witamina D+K dla dziecka itp.

Pytałam jej o ochraniacz na materac i powiedziała, żeby tylko nie kupować zwykłej ceraty bo ona nie przepuszcza powietrza a te ochraniacze z gumkami sa ok no i szczotkę do włosów najlepiej ze sztucznego włosia- akurat taką mam
Od 31tc będzie mi co tydzień robić KTG
Stary 2015-04-15, 12:52   #1926
justi699
Zakorzenienie

Hej
Coś mi nie chce cytować

Gratuluję pięknych wag dzieciaczków
Mój w 29 tyg 3 dniu ważył 1580 g i to ponoć dużo ale gin nic nie mówił

Czekam na kuriera z paczką z gemini i nie mogę się go doczekać

kejti patrzyłaś na ten ochraniacz?

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Heh, wykrakałam już do mnie jedzie

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 12:56   #1927
Millygirl
Zadomowienie

Ja jeszcze nawet nie myślałam o pakowaniu torby wydaje mi się że jest dużo czasu...

Mój tż przez to, że mu pokazałam, napalił się na literki z imieniem
Angażuje się,nawet chce być przy porodzie

Grrr wciąż czuje nacisk na macice i się beznadziejnie czuje
Stary 2015-04-15, 12:58   #1928
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Poldzik ja też cię podziwiam z tą pracą. Ja też miałam lekką pracę przy biurku ale brzuch bolał, twardniał...
ue no wezcie przestancie... mi ta ciaza tak lajtowo idzie, ze az glupio. wymiotow zero, mdlosci takie tam lekkie na poczatku, troche zmeczenia, do konca czwartego miesiaca sobie chodzilam na silownie i na szkole tanca, igraszki lozkowe co drugi dzien jak nie codziennie... gdyby nie brzuchol co mi przez ostatnie dwa miesiace wysokoczyl to bym nawet nie wiedziala, ze w ciazy jestem... miejmy nadzieje, ze dalej bedzie tak lajtowo.
jedyne co to bardzo drazliwa jestem (taki permanentny pms ) i placzliwa bardziej niz zwykle, maz dzielnie to znosi, szef narzekal ale przestal, jak jego zona zaszla w ciaze i sie okazalo, ze jest duzo bardziej upierdliwa ode mnie (nawet mi powiedzial, ze cofa wszelkie wczesniejsze zazalenia, ze jak na babe w ciazy to jestem super spokojna i produktywna buahaha).

ja czekam az do mnie zadzwonia ze szkoly rodzenia mieli dzwonic po skonczonym 30 tygodniu, juz skonczylam, czemu nie dzwonia, co to za opoznienia hmmm..???

tez czekam na kuriera zamowilam troche "wymyslnych" kosmetykow dla mnie - a co tam trzeba sie rozpieszczac

jutro wlosy sobie pofarbuje (w domu) a w sobote do fryzjera obciac
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 13:00   #1929
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
Hej
Coś mi nie chce cytować

Gratuluję pięknych wag dzieciaczków
Mój w 29 tyg 3 dniu ważył 1580 g i to ponoć dużo ale gin nic nie mówił

Czekam na kuriera z paczką z gemini i nie mogę się go doczekać

kejti patrzyłaś na ten ochraniacz?

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Heh, wykrakałam już do mnie jedzie
26-27 cm
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 13:03   #1930
anutka171
Rozeznanie

Witam się pokilku dniach nieobecności.
Ciągle Was próbuje nadrobić, a pedzicie jak szalone i ciągle jestem w tyle

Kaja trzymaj się w tym szpitalu Mam nadzieje, ze z moczem wszystko będzie dobrze, a te bakterie to tylko wynik złego pobrania. Obyś w piątek wyszła

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Jestem już po wizycie. Kolejną mam za 1.5 tyg. Muszę dużo odpoczywać i pić co najmniej 2 litry wody, bo mam trochę niski poziom wód płodowych. Norma jest od 5, ja mam 7.
Piję bardzo dużo, bo ciągle mnie suszy, ale może za mało odpoczywam. Kiepsko, bo nie nawykłam do leżenia. Z Małym wszystko ok. Waży 1,6 kg na 30 tydz.
za wagę
mi niby mówili, że mam w dolnej granicy ilość wód a miałam 8 tyle, że dziecko miało pełny pecherz i dr mi się kazał nie przejmować.
A zamiast wody kazał pić herbatę, bo dzięki niej dziecko więcej sika i ilość wód się zwiększa.

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
Hejka.
Znów wracam po dłuższej nieobecności.
Sporo się u nas działo w życiu prywatnym, rodzinnym..mam nadzieję, że najgorsze za nami.
Nadrobiłam tylko pobieżnie.
Kaja
za wszystkie wizyty i zakupy! Widzę, że konkretne przygotowania w toku!

Wczoraj byliśmy na wizycie. Na skończony 31 tc mały waży 1580 gram i zdrów jak ryba. Wszystko pozamykane, tylko badania moczu do powtórki bo niezłą florę bakteryjną mam:/

Z przyjemnych rzeczy, zamówiliśmy łóżeczko i komodę
Witaj za wizytę

Cytat:
Też wolę drewniane. Znalazłam inne i chyba wezmę taki wzór
Śliczne
Stary 2015-04-15, 13:05   #1931
anutka171
Rozeznanie

Szuu masz śliczny pokoik

Alkamor za wizytę. Nie smutaj się waga każda z nas rośnie w swoim tempie, może woda w organizmie Ci się zatrzymuje? Wszystko zrzucisz raz dwa po porodzie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Tak mi sie wydawało ze coś pisalas. No właśnie, bo bliźniaki rzadko kiedy się ustawiają prawidłowo z powodu małej ilości miejsca.

Wiecie co? Mecze bule i mecze ze młody jeszcze posladkowo a jak lezalam sobie w wannie to sie przekrecil Ale nieziemskie uczucie Teraz kopie pięknie nozkami u góry i po bokach. Tylko żeby już tak został i matki nie stresowal bo jutro juz zaczynam 35tc
I oby tak zostało

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Trzymamy kciuki

za wizytę
a wagą się nie przejmuj

Ja jestem po wizycie. Maleństwo waży 1520, jest zdrowe i ruchliwe, szyjka długa i zamknięta.

I jeszcze jedna wiadomość
Załącznik 5960375
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Hej laski, jestem po wizycie. Jas wazy. 2316 gJajeczka juz zeszly, tp wg usg 23.05, ale ja polegam na tym z wczesniejszych usg, czyli 29.05/2.06.No i witam sie w 34tcKaja, trzymaj sie w tym szpitalu!
I dla Ciebie brawa za wizytę i wagę Jasia

Cytat:
czesc dziewczyny!!!!

myslalam o Tobie gratulacje!!!

ja tez
u nas jest wymieszanie kolorow totalne i ogolny misz masz, ale tak mamy w calym mieszkaniu (no co! taki styl! ). to jest strych wiec spadzisty drewniany dach, sciany biale, czerwona szafa z ikei, tzta biurko z komputerem (biurko z ciemnego drewna), lozeczko co dostalismy od kumpeli (drewniany kolor taki posredni czyli chyba wisnia), komoda z ikei dopasowana do boku tej czerwonej szafy - czyli jasne drewno. oprocz tego sporo kolorowych obrazow. nasze mieszkanie jest bardzo kolorowe i taki tez bedzie pokoik malego... przy naszym te pokoiki ktore pokazujecie to mi sie takie nierealne wydaja jak ekspozycja ze sklepu meblowego.. a u nas zbieranina ale co tam, bedziemy udawali, ze tak ma byc.

po wizycie wszystko ok. szyjka zamknieta i dluga, maly ustawiony glowa w dol i rzeczywiscie troche nizej ale w normie, wszystko ok. gin dal mi zaswiadczenie, ze moge kontynuowac prace do miesiaca przed porodem (miesiac przed porodem trzeba obowiazkowo przestac). no i jest git. zagrozilam szefowi, ze jak bedzie mnie stresowal i nie bedzie mi dawal moich dwoch wolnych popoludni w tygodniu (bo teoretycznie mam a w praktyce zawsze trzepalam bezplatne nadgodziny ) to ide od razu na macierzynski i niech sie organizuja

w poniedzialek mam usg 3 trymestru a 28.04 nastepna wizyte (ta comiesieczna zaplanowana, wczoraj byla dodatkowa, gin nawet kasy nie chcial a usg i badanie zrobil). troche sie martwie iloscia tych usg - ja nie mam potrzeby tak ciagle widziec malego, nie chce mu przeszkadzac... takze moze 28.04 powiem ginowi zeby nie robil juz...
Też Cię podziwiam, że jeszcze pracujesz
Super, że wszystko dobrze

Cytat:
Witam dziewczyny! Jejku jak mi ciężko ostatnio, duszno tak jakoś

Kaja gratki za usg! współczuję szpitala a masz jakieś zalecenia co do tej szyjki, leżenie czy możesz normalnie funkcjonować? no i waga małej już konkretna

Poldzik super, że wszystko ok. Podziwiam Cię, że tak długo pracujesz, ja ostatnio to nie mam sił kompletnie na nic...

Mycha gratuluję córeczki!

No waga zacna rośnie jak na drożdżach

Taka piekna pogoda, chciałam sobie zrobić jakiś spcerek przy okazji załatwiania spraw i poległam, brzuch się spina, jakieś duszności mnie łapią, koszmar

W którym tygodniu planujecie spakować torbę do szpitala?

Ja torbę panuje spakować w ten weekend, bo mam już stres i jak mnie brzuch boli to najgorsze scenariusze wymyślam

Edytowane przez anutka171
Czas edycji: 2015-04-15 o 13:08
anutka171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 13:10   #1932
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Hej laski, jestem po wizycie. Jas wazy. 2316 gJajeczka juz zeszly, tp wg usg 23.05, ale ja polegam na tym z wczesniejszych usg, czyli 29.05/2.06.No i witam sie w 34tcKaja, trzymaj sie w tym szpitalu!

Cytat:
po wizycie wszystko ok. szyjka zamknieta i dluga, maly ustawiony glowa w dol i rzeczywiscie troche nizej ale w normie, wszystko ok. gin dal mi zaswiadczenie, ze moge kontynuowac prace do miesiaca przed porodem (miesiac przed porodem trzeba obowiazkowo przestac). no i jest git. zagrozilam szefowi, ze jak bedzie mnie stresowal i nie bedzie mi dawal moich dwoch wolnych popoludni w tygodniu (bo teoretycznie mam a w praktyce zawsze trzepalam bezplatne nadgodziny ) to ide od razu na macierzynski i niech sie organizuja
.

Waleczna pracownica
Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość

Wychodze w piątek, dostałam antybiotyk doustnie..

Kaja super! Już niedługo
Blanka pewnie się nie może doczekać

Cytat:
wstałam

Szkoda, że nie po 12
Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Jakbym nie dotarła po południu to o 15.30 proszę o kciuki u gina, chociaż w sumie tylko po L4 chyba idę...

Aaa i zapomniałam wam się "pochwalić", zus w tym miesiącu przesłał mi AŻ 830 zł. Oni są poâ˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠en i jak lato z radiem.

Princesika jest Ale nie wiem ajk smakuje, bo jeszcze nie żłopałam
Kciuki trzymam
Haha dla Ciebie to szok? Bo ja w zasadzie normalnie takie dostaję.. A nie, sorry, raz dostałam trochę więcej...

Cytat:

W którym tygodniu planujecie spakować torbę do szpitala?
Ja tak do 2 tygodni chcę mieć spakowane wszystko
A że nie muszę za dużo to się nie spinam
Cytat:
No dziś na innym sprzęcie ważyła 1900
Ale gin.powiedział ze drobne dziecko

Co do zalecen to mówił ze będę musiała dużo leżeć i odpoczywac.
drobne? Kurde to u mnie też mała tyle waży a gin mi sadzi tekstami, że duuuża jest
Cytat:

złożyłam dzisiaj papiery do pzu za pobyt w szpitalu, jak przyjdzie kasa to w nagrodę sobie jakieś fajne buty kupię

Możesz coś więcej o tym napisać?
Każdy może takie coś wyskrobać ?
Cytat:
Dziewczyny, jak to w końcu jest z tymi pomalowanymi paznokciami u stóp przy porodzie? Są sprzeczne opinie.
Ja nie wyobrażam sobie mieć "gołych" paznokci u stóp, szczególnie latem. Lepiej bym się czuła z ładnie zrobionymi paznokciami. Mam ochotę walnąć sobie hybrydę na stopy. Gorzej jak będą na porodówce kazali zmyć. Wyślę tż po rozpuszczalnik.
Ale ze mnie wyrodna matka, paznokcie jej w głowie!
Pomaluj 9 a jednego dużego sobie zostaw czystego
Cytat:

a ja z tych co lubią mieć wszystko dopięte na ostatni guzik Wolę mieć torbę spakowaną za szybko niż potem w panice ze skurczami ją pakować
Ja też

Jeszcze przy moim tż'cie i tłumaczeniu mu co gdzie jest, jak wygląda to... szkoda nerwów i wolę sobie wszystko sama wcześniej ogarnąć

Wyskoczyłam dzisiaj do sklepu i kupiłam podkłady z Rossmanna, mleko, w Pepco dorwałam 3 pary skarpetek, rampersa, pajacyk i 2 pieluszki - 1 tetra a druga flanela-i ta raczej będzie służyła jako kocyk bo jest taak milutka

A teraz się kładę bo brzuch boli

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 13:14   #1933
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Ja też chce je zamówić - ja myślałam o pastelach może róż z błekitem podobają mi sie też bardzo pompony tiulowe i też
wogóle witam się w 33 tygodniu :
Mi też się podobają, tylko waham się przez ten kurz... nieznoszę drania

Cytat:
U nas lozeczko też będzie u nas w sypialni, ale trochę podekoruje, ale nie ch też jakoś dużo bo.za rok się przeprowadzamy więc nie wiem jak tam zrobię, wolę tam podopinac na guziczek niż tu

Wróciłam właśnie z usg, wszystko super, mała główką w dół, dość nisko, no i potwierdzone dziewczyna na bank
Też tak bym zrobiła
Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Według mnie piękny pokoik ma ta dziewczyna z insta:

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Piękny, tylko przy łóżeczku jedną ścianę zrobiłabym szarą. Bardzo podoba mi się połączenie z miętowym.
Cytat:
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Szuu to
Gabi ja juz mam spakowana brakuje mi tylko pampersow i chusteczek nawilzajacych.
I tak trzymamy kciuki, żebyś donosiła jak najbliżej tp
Cytat:
hehe gabisun ale moja praca biurowa jest, siedze przy kompie, pije herbatke, nawet dosc czesto mam czas sie poobijac (i posiedziec na wizazu) takze jak mnie szef i klienci nie stresuja to nie ma nic do podziwiania. tylko godziny takie se - wloskie 9.30 -13, 16.30 - 20. teoretycznie we wtorek, czwartek i sobote tylko na rano (w praktyce dotychczas to roznie wygladalo ale od teraz koniec ala: ).
tez bym najchetniej lezala do gory brzuchem no ale hmm... zobaczymy, jak sie bede czula zbyt zmeczona to po 21 kwietnia kiedy chce moge isc na macierzynski.

ja torbe do szpitala mam juz spakowana (spakowalam w zeszla niedziele).
Dziwne te godziny mają Włosi. A jak przedszkola są otwarte?
z drugiej strony chyba chodzi o pogodę? Stąd ta przerwa?
Ja bym chciała jeszcze pracować, przebywać z ludźmi, zwłaszcza że miałam tylko 4h... ale u mnie stres w pracy okropny i hormony dawały trochę popalić. Bardzo przeżywałam, jak widziałam chore dzieci albo młodych ludzi, którym chciałabym bardzo pomóc, ale widziałam, że się nie da. Gdzieś od 6 miesiąca straciłam dystans a to chyba najgorsze w służbie zdrowia.

Cytat:
Bez lakieru na paznokciach u rąk jakoś przeżyję.
Ja też. U nóg latem muuuusi być popytam u nas czy można.
Cytat:
O to ja też z tych dziwnych.
Czekam co konkretnie powiedzą odnośnie pakowania na sr w szpitalu.
I muszę jeszcze dokupić kilka rzeczy.
Ja też czekam jeszcze. W ogóle nie kupiłam nic z podkładów, wkładek, majtek... zobaczymy, co na sr polecą.
A, moment, mam małe opakowanie wkładek laktacyjnych

Cytat:
No i miałam dziś spotkanie z położną. Dostałam mnóstwo próbek- pieluszki Dada te nowe, krem na sutki, witamina D+K dla dziecka itp.

Pytałam jej o ochraniacz na materac i powiedziała, żeby tylko nie kupować zwykłej ceraty bo ona nie przepuszcza powietrza a te ochraniacze z gumkami sa ok no i szczotkę do włosów najlepiej ze sztucznego włosia- akurat taką mam
Od 31tc będzie mi co tydzień robić KTG
Jaki masz krem na sutki? Kiedy zaczyna się go używać? Przed porodem już czy dopiero po?
Stary 2015-04-15, 13:15   #1934
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
ue no wezcie przestancie... mi ta ciaza tak lajtowo idzie, ze az glupio. wymiotow zero, mdlosci takie tam lekkie na poczatku, troche zmeczenia, do konca czwartego miesiaca sobie chodzilam na silownie i na szkole tanca, igraszki lozkowe co drugi dzien jak nie codziennie... gdyby nie brzuchol co mi przez ostatnie dwa miesiace wysokoczyl to bym nawet nie wiedziala, ze w ciazy jestem... miejmy nadzieje, ze dalej bedzie tak lajtowo.

jedyne co to bardzo drazliwa jestem (taki permanentny pms ) i placzliwa bardziej niz zwykle, maz dzielnie to znosi, szef narzekal ale przestal, jak jego zona zaszla w ciaze i sie okazalo, ze jest duzo bardziej upierdliwa ode mnie (nawet mi powiedzial, ze cofa wszelkie wczesniejsze zazalenia, ze jak na babe w ciazy to jestem super spokojna i produktywna buahaha).

ja czekam az do mnie zadzwonia ze szkoly rodzenia mieli dzwonic po skonczonym 30 tygodniu, juz skonczylam, czemu nie dzwonia, co to za opoznienia hmmm..???

tez czekam na kuriera zamowilam troche "wymyslnych" kosmetykow dla mnie - a co tam trzeba sie rozpieszczac

jutro wlosy sobie pofarbuje (w domu) a w sobote do fryzjera obciac

Poldzik tylko pozazdroscic. Chociaz ja ostatnio tez nie moge narzekac, dobrze sie czuje, brzuch jakos mnie nie przeszkadza i nic sie tam zlego nie dzieje. Sily jakies we mnie wstapily. Dzis posprzatalam kuchnie na tip top lacznie z myciem lodowki, piekarnika i szafek. Nawet 2 okna machnelam oby tak zostalo do konca. Rowno 9 tyg zostalo
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 13:18   #1935
anutka171
Rozeznanie

A w ogóle to zazdroszczę Wam urządzania pokoikow Bo ja mam na razie domek - kawalerkę. I oprócz odświeżenia ścian nic innego nie zrobie.
Aleee wszystko może się zmienić, bo być może znalazłam w końcu kupca na mój domek. Na razie nie ciesze się i nie zapeszam, bo czekam na jego ostateczna odpowiedz, ktora ma być dzisiaj.
U znalazłam super mieszkanko, wszystko zrobione na gotowo, tylko jedyny minus to 3 piętro bez windy. No ale może jakoś sobie poradzę z dwójką dzieci.
Tylko najgorsze jest to, że mam problem z kredytem hipotecznym bo jestem na l4 w ciąży i banki nie chcą brać mojego dochodu pod uwagę, pomimo, że mam umowę o pracę na czas nieokreślony
potrzebuje tylko 60 tys kredytu, bo 120 mam wkładu własnego i dupa. Musze prosić siostrę, żeby wnioskowala ze mna o kredyt to wtedy dostane.
masakra, gdyby nie ciąża to bez problemu bym dostała normalnie dyskryminacja totalna
Stary 2015-04-15, 13:21   #1936
Princesika
Zakorzenienie

Zamówiłam literki i przyszedł mi nawilżacz
Stary 2015-04-15, 13:22   #1937
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
super oby tym razem było wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
Super byłabym bardzo wdzięczna roz 56 kolor różowy, wyślij mi numer konta na priw to wyślę Ci pieniądze
Sklep internetowy jest ale nie ma rozmiaru 56 w nim - wykupiony. Zamiast was nadrobić to zasnęłam brzuch mnie boli buuu
Najwyżej jak uda mi się dostać to dam znać i wtedy wymienimy się danymi
Stary 2015-04-15, 13:30   #1938
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość

jesli jesteś dodatkowo ubezpieczona prywatnie np. z pzu
u mnie w pracy można było przystąpić do dodatkowego ubezpieczenia, składka co miesiąc 40zł więc ubezpieczyłam też tż-a.
za pobyty w spzitalu dostałam kasę i za urodzenie dziecka dostaniemy oboje po 900zł

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość

Jaki masz krem na sutki? Kiedy zaczyna się go używać? Przed porodem już czy dopiero po?
jakiś Linoderm
Stary 2015-04-15, 13:30   #1939
kejtiCe
Zakorzenienie

Boże, jak mnie biodra bolą nie mogę chodzić...
22.06.2015
Stary 2015-04-15, 13:30   #1940
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
jesli jesteś dodatkowo ubezpieczona prywatnie np. z pzu
u mnie w pracy można było przystąpić do dodatkowego ubezpieczenia, składka co miesiąc 40zł więc ubezpieczyłam też tż-a.
za pobyty w spzitalu dostałam kasę i za urodzenie dziecka dostaniemy oboje po 900zł

jakiś Linoderm
ja właśnie w tym tygodniu też ubezpieczam w ten sposób siebie i Tża
22.06.2015
Stary 2015-04-15, 13:35   #1941
Cos_
Zakorzenienie

Kejtice mnie jedno,ale za to boli mnie ta kość nad bożeną
Stary 2015-04-15, 13:36   #1942
pszczoua
Zakorzenienie

Anutka, trzymam kciuki żeby udało się sprzedać domek I za kredyt też
Stary 2015-04-15, 13:36   #1943
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość

Waleczna pracownica

Kaja super! Już niedługo
Blanka pewnie się nie może doczekać

Szkoda, że nie po 12
Kciuki trzymam
Haha dla Ciebie to szok? Bo ja w zasadzie normalnie takie dostaję.. A nie, sorry, raz dostałam trochę więcej...

Ja tak do 2 tygodni chcę mieć spakowane wszystko
A że nie muszę za dużo to się nie spinam

drobne? Kurde to u mnie też mała tyle waży a gin mi sadzi tekstami, że duuuża jest

Pomaluj 9 a jednego dużego sobie zostaw czystego

Ja też

Jeszcze przy moim tż'cie i tłumaczeniu mu co gdzie jest, jak wygląda to... szkoda nerwów i wolę sobie wszystko sama wcześniej ogarnąć

Wyskoczyłam dzisiaj do sklepu i kupiłam podkłady z Rossmanna, mleko, w Pepco dorwałam 3 pary skarpetek, rampersa, pajacyk i 2 pieluszki - 1 tetra a druga flanela-i ta raczej będzie służyła jako kocyk bo jest taak milutka

A teraz się kładę bo brzuch boli
mam dodatkowe ubezpieczenie pracownicze ( u tż w firmie) i wypłacają kasę z pobyt w szpitalu dłuższy niż 3 dni plus kartę apteczną na 200zł ,za urodzenie dziecka też jest kasa, dostaniemy oboje

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
A w ogóle to zazdroszczę Wam urządzania pokoikow Bo ja mam na razie domek - kawalerkę. I oprócz odświeżenia ścian nic innego nie zrobie.
Aleee wszystko może się zmienić, bo być może znalazłam w końcu kupca na mój domek. Na razie nie ciesze się i nie zapeszam, bo czekam na jego ostateczna odpowiedz, ktora ma być dzisiaj.
U znalazłam super mieszkanko, wszystko zrobione na gotowo, tylko jedyny minus to 3 piętro bez windy. No ale może jakoś sobie poradzę z dwójką dzieci.
Tylko najgorsze jest to, że mam problem z kredytem hipotecznym bo jestem na l4 w ciąży i banki nie chcą brać mojego dochodu pod uwagę, pomimo, że mam umowę o pracę na czas nieokreślony
potrzebuje tylko 60 tys kredytu, bo 120 mam wkładu własnego i dupa. Musze prosić siostrę, żeby wnioskowala ze mna o kredyt to wtedy dostane.
masakra, gdyby nie ciąża to bez problemu bym dostała normalnie dyskryminacja totalna
to trzymam kciuki! żeby się udało

My też nic za bardzo dla malucha nie robimy. Ma kącik dosyć spory u nas w sypialni, a do roku chcemy skończyć jego pokoik i go przenieść. Wtedy bardziej zaszaleję, teraz nie opłaca mi się specjalnie przemalowywać ścian pod dziecko, tym bardziej że sypialnię urządzaliśmy rok temu.

Stary 2015-04-15, 13:39   #1944
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Kejtice mnie jedno,ale za to boli mnie ta kość nad bożeną
mnie oba, ale lewe bardziej..
strasznie zazdroszczę tym, które sobie śmigają bez bóli.

a w ogóle to miałam doła dziś w nocy, bo nie wiem kiedy w końcu się wyśpię - w ciąży nie śpię pół nocy, a podejrzewam, że dziecko też łaskawe nie będzie
22.06.2015
Stary 2015-04-15, 13:39   #1945
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
No mi szefowa też.właśnie robi ubezpieczenie, ale za.pobyt w szpitalu już nie wyskrobie

Lena
Stary 2015-04-15, 13:40   #1946
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
oj to chyba już za późno bo zazwyczaj jest okres karencji jeśli chodzi o ciążę i u mnie w pzu wynosi on 9 mies. a w innych firmach nawet rok
Stary 2015-04-15, 13:41   #1947
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
A patrzyłas, czy tam gdzie chcesz się ubezpieczyć nie ma okresu karencji? Bo z reguły, żeby dostać od nich jakąś wypłatę świadczeń, trzeba odczekać jakieś 3-6 miesięcy a w przypadku ciąży 9.
no chyba, że myślisz przyszłościowo to nie ma to znaczenia
Stary 2015-04-15, 13:44   #1948
mehja
Zakorzenienie

Anutka to trzymam mocno kciuki za sprzedaż. a z tym kredytem i l4 to słyszałam o tym, bez sensu

Dziewczyny będę miała później namiar od koleżanki na stronę z której zamawiała 4 komplety Cotton ball, jest bardzo zadowolona, to jakbyście chciały to podam.
Stary 2015-04-15, 13:44   #1949
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
oj to chyba już za późno bo zazwyczaj jest okres karencji jeśli chodzi o ciążę i u mnie w pzu wynosi on 9 mies. a w innych firmach nawet rok
dokładnie, u nas jest 9 miesięcy karencji. My z tż się ubezpieczyliśmy jak tylko zaczęliśmy starania.

Stary 2015-04-15, 13:45   #1950
k a j a
Zakorzenienie

Jak się robi grupowej do DG i robi to dobry agent to nie ma karencji
Robiłam już kilka razy,ostatnio koleżance miesiąc przed porodem

Lena
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości