|
|
#3691 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: izotek
Cytat:
dermatolog nie ostrzegł Cię przed tego typu zabiegami? A jeśli chodzi o drapanie i wyciskanie to łatwo powiedzieć 'mieć świadomość, że mogą zostać blizny", bo ja mam świadomość, a jakoś nie mogę się powstrzymać i wyciskam to wywala ( Naszczęście już coraz mniej a stare ślady ładnie się goją...
|
|
|
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, tez Was swedzi skora glowy? Uzywacie jakis specjalnych szamponow?
Hanni Münzer Edytowane przez kalinolistek Czas edycji: 2015-04-13 o 12:08 |
|
|
|
#3693 |
|
Raczkowanie
|
Ogólnie buzia ogarnęła całkiem po tym korundzie. Wszystko juz ok tylko te blizny na lewym policzku są nadal bardziej widoczne, ale powoli z dnia na dzień jest coraz lepiej, wiec myślę że wszystko wróci do normy ;-) wychodzi na to, że nie taki diabeł straszny, ale nauczkę mam i juz nigdy korundu nie rusze podczas kuracji i długo po niej
|
|
|
|
#3694 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3695 |
|
Raczkowanie
|
Czy skutki takie jak np. wyschnięte usta i skóra wokół ust zostają do końca kuracji czy po jakimś czasie znikają? Jak to u Was było?
|
|
|
|
#3696 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niestety derm zdecydowała że mam jeszcze wybrać 1800 mg więc problem powrócił
|
|
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raz poszłam na zajęcia bez, jakimś cudem musiał zostać w innym płaszczu, i myślałam że się popłaczę - usta smaruję tak minimum co godzinę, jak nie częściej. A jak nie robię tego regularnie to mam paskudne, suche usta, bolą, pieką, generalnie średnio ciekawie. U mnie to już jak jakieś chore natręctwo
|
|
|
|
|
#3698 |
|
Raczkowanie
|
A czy możecie polecić coś w miarę skutecznego na zajady? Nie mogę sobie z nimi poradzić, maści typu Actisoftin wogóle nie działają, usta i ich okolice bolą, pieką i jest coraz gorzej
|
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
Ja moge polecic pomadke do ust firmy Sylveco. Jest super.
|
|
|
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak mam naprawdę napad swędzenia to biorę clemastynę, a czasami nawet leki uspokajające...
|
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3702 |
|
Raczkowanie
|
Ja znalazłam skuteczny dla mnie sposób. Moczę patyczek do uszu w olejku z drzewa herbacianego i przykładam do zajada (u mnie są to wręcz takie wżarte pęknięcia), przy zetknięciu nasączonego patyczka z zajadem piecze niemiłosiernie, ale super odkaża i zasusza zajad, goi się w ciągu 2-3 dni i potem wystarczy tylko natłuszczać/nawilżać ten kącik przy okazji smarowania ust.
|
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
Moje usta to jedna wielka rana. Izo mi nie zrobi krzywdy, jak widać sama sobie ją robię... Zawsze zdzierałam skórki ale teraz jak usta są suche to tego jest więcej i więcej zdzierania
|
|
#3704 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i chyba nawet częściej niż co godzinę używam. A raz zapomniałam do pracy zabrać czegokolwiek do smarowania i wracałam się specjalnie, bo 8 h bez nawilżania ust to samobójstwo by było
|
|
|
|
|
#3705 |
|
Raczkowanie
|
Oj byłoby. Raz tak poszłam do pracy i nie miałam możliwości niczego kupić, bo nawet nie dałam rady tego dnia wyjść na choćby chwilę. Usta to był popękany jeden wielki kokon, piekły niemiłosiernie i trochę im zajęło zregenerowanie się. Teraz pilnuję by mieć balsam zawsze a najlepiej moją ukochaną maść z Ziaji, bo ona do 3-4 godzin się trzyma.
|
|
|
|
#3706 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3707 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3708 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3709 |
|
Raczkowanie
|
Ja zaczne lada dzien brac 4 miesiac Izotec, a ciagle wyskakują mi na calej twarzy krosty, koło ust najwiecej, pozostawiając fioletowe plamy. Nie ciekawie, ale mam wrażenie, że cera i tak jakoś się oczyścila troche. Mam nadzieje że to wszystko już niedługo wyjdzie ze mnie.
Twarz osatnio bardzo się łuszczy, dzisiaj przejechałam palcem po brodzie to cały martwy naskorek takim platem zszedl :O Maśc oliwkowa jest moim zdaniem trochę lepsza od masełka Nivea, też niedawno zaczęlam stosowac A co do alkoholu, to jeśli planuję pić na jakiejś imprezie to w dniu imprezy izotec staram sie wziac jak o jak najwczesniejszej porze, a kolejnego dnia po imprezie jak najpozniej tak zeby zadnego dnia nie ominac dawki leku. Za 2 dni wizyta u dermy, oby wyniki w miare dobrze wyszly
|
|
|
|
#3710 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja odebrałam niedawno wyniki i jestem zadowolona, nawet cholesterol spadł i mieszczę się w normie, a w zasadzie całą kurację byłam ponad normę
![]() Dziś kupiłam OSTATNIE pudełko i przede mną tylko 2 tygodnie kuracji. Ja już przestałam walczyć z suchymi ustami, są już w strasznym stanie Czekam do końca kuracji.
|
|
|
|
#3711 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja w czwartek idę na wizytę i zapewne też recepta będzie na ostatnie pudełko, byle do maja
|
|
|
|
|
#3712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3713 |
|
Raczkowanie
|
A zostały Wam przebarwienia? Mnie te wukany co powywalało już poznikały, ale zostały brzydkie przebarwienia
Bez podkładu ani rusz:/ Czy to też zniknie?
|
|
|
|
#3714 |
|
Raczkowanie
|
Mi został tydzień do skończenia kuracji a ostatnio wyskoczyła mi taka paskuda na żuchwie :<
|
|
|
|
#3715 |
|
Raczkowanie
|
Kaszka to u mnie, od połowy października już tylko z nią walczę, ale z marnymi skutkami;/ zostało jeszcze 5 tyg kuracji, mam nadzieję,że w końcu po tymi czasie zejdzie
|
|
|
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
Ta maść z ziaji to w jakiejś formie takiej do nakładania bezdoktykowej? W sensie, że nie trzeba wsadzać paluchów i się myziać?
|
|
#3717 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak sobie poradzić ze strupkami w nosie? Jakiś nawilżacz z apteki powinien dać radę? Aplikowanie kremu do środka nic nie daje
|
|
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanie odnośnie stosowanych podkładów. Wiem,że ten temat się tu już kilkakrotnie przewijał, ale z racji zbliżającej się promocji w R
chciałabym zakupić kilka drogeryjnych podkładów, a wiem,że Wy najlepiej mi doradzicie, bo też jesteście podczas kuracji Izotekiem. Jako takiego trądziku już nie mam, ale mam za to spore przebarwienia, trudno mi je czymś ukryć. Revlon CS strasznie przesusza mi i tak już suchą skórę, obecnie stosuję Rimmel 25h w szklanej butelce, ale ten z kolei u mnie dość szybko schodzi z twarzy mimo dość dobrego nawilżenia. Myślałam o Astorze 25h ale spotkałam się z opinią,że ma słabsze krycie niż Rimmel , podobnie zresztą jak Rimmel w tubce, którego zakup również rozważałam. Co do kremu CC Bourjois spotkałam się natomiast z opiną że godna polecenia jest wyłącznie nie najjaśniejsza wersja a nr 32, obawiam się jednak że ten odcień może być dla mnie za ciemny. Czytałam,że dla osob z przebarwieniami dobry by był podklad z zielonym pigmentem w skladzie, poza CC Bourjois, znam tylko jeszcze taki Bourkjois 123 on fsaktycznie radził sobie z przebrawieniami całkiem nieźle, ale strasznie wysuszał i podreślał każdą suchą skórkę. Poratujecie? Bo ja już zupełnie nie wiem na co się zdecydować.
|
|
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś rano się obudziłam i zrobiła mi się taka krostka z na boku pod okiem z 1 cm. Do tego lekki woreczek, zaczerwienienie wokół wyprysku i wyglądam jakby mi ktoś wpierniczyl w nocy.
p.s. rogi mi juz nie rosną
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.

dermatolog nie ostrzegł Cię przed tego typu zabiegami? A jeśli chodzi o drapanie i wyciskanie to łatwo powiedzieć 'mieć świadomość, że mogą zostać blizny", bo ja mam świadomość, a jakoś nie mogę się powstrzymać i wyciskam to wywala
niestety derm zdecydowała że mam jeszcze wybrać 1800 mg więc problem powrócił

ale jak mam naprawdę napad swędzenia to biorę clemastynę, a czasami nawet leki uspokajające...

Czekam do końca kuracji.
Bo ja już zupełnie nie wiem na co się zdecydować.