izotek - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-13, 12:00   #3691
Margoza
Raczkowanie

Dot.: izotek

Cytat:
Napisane przez Asiaaa95 Pokaż wiadomość
Co zrobić? Być świadomym tego że mogą zostać Ci blizny które potem będą Ci spedzały sen z powiek i zamiast cieszyć się wyleczeniem trądziku, będziesz zachodziła w głowę jak pozbyć się tego kolejnego problemu :-P Wiem co mówię, ja zrobiłam nieszczęsny peeling korundem podczas kuracji Aknenorminem i mam ogromną nauczkę.
Lipa z tym korundem dermatolog nie ostrzegł Cię przed tego typu zabiegami? A jeśli chodzi o drapanie i wyciskanie to łatwo powiedzieć 'mieć świadomość, że mogą zostać blizny", bo ja mam świadomość, a jakoś nie mogę się powstrzymać i wyciskam to wywala( Naszczęście już coraz mniej a stare ślady ładnie się goją...
Margoza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 12:04   #3692
kalinolistek
Zakorzenienie

Dziewczyny, tez Was swedzi skora glowy? Uzywacie jakis specjalnych szamponow?

Edytowane przez kalinolistek
Czas edycji: 2015-04-13 o 12:08
kalinolistek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 12:08   #3693
Asiaaa95
Raczkowanie

Ogólnie buzia ogarnęła całkiem po tym korundzie. Wszystko juz ok tylko te blizny na lewym policzku są nadal bardziej widoczne, ale powoli z dnia na dzień jest coraz lepiej, wiec myślę że wszystko wróci do normy ;-) wychodzi na to, że nie taki diabeł straszny, ale nauczkę mam i juz nigdy korundu nie rusze podczas kuracji i długo po niej
Asiaaa95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 12:43   #3694
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalinolistek Pokaż wiadomość
Mnie na swędzącą skórę bardzo pomogła emulsja na suchą skórę głowy z Emolium czy jakoś tak. Ulga już po pierwszym użyciu
Stary 2015-04-13, 15:05   #3695
Kaarolekk
Raczkowanie

Czy skutki takie jak np. wyschnięte usta i skóra wokół ust zostają do końca kuracji czy po jakimś czasie znikają? Jak to u Was było?
Kaarolekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 15:15   #3696
Agatha2003
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kaarolekk Pokaż wiadomość
Czy skutki takie jak np. wyschnięte usta i skóra wokół ust zostają do końca kuracji czy po jakimś czasie znikają? Jak to u Was było?
Akne nie brałam jakieś 2 tygodnie i skóra w miare doszła do siebie, nie była już tak bardzo sucha jak podczas kuracji, usta też się zregenerowały niestety derm zdecydowała że mam jeszcze wybrać 1800 mg więc problem powrócił
Agatha2003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 15:28   #3697
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaarolekk Pokaż wiadomość
Ja z masełkami do ust NIGDY się nie rozstaję, mam te z Nivea i mam ich obecnie 7 - każde w innym miejscu, w płaszczu, kurtce, dwóch torebkach, przy łóżku, na biurku i na szafce
Raz poszłam na zajęcia bez, jakimś cudem musiał zostać w innym płaszczu, i myślałam że się popłaczę - usta smaruję tak minimum co godzinę, jak nie częściej. A jak nie robię tego regularnie to mam paskudne, suche usta, bolą, pieką, generalnie średnio ciekawie.
U mnie to już jak jakieś chore natręctwo
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 15:48   #3698
ts100
Raczkowanie

GG do ts100

A czy możecie polecić coś w miarę skutecznego na zajady? Nie mogę sobie z nimi poradzić, maści typu Actisoftin wogóle nie działają, usta i ich okolice bolą, pieką i jest coraz gorzej
ts100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 15:58   #3699
kalinolistek
Zakorzenienie

Ja moge polecic pomadke do ust firmy Sylveco. Jest super.

Stary 2015-04-13, 16:22   #3700
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalinolistek Pokaż wiadomość
Mnie swędzi strasznie. Co ja robię hmm... zaczynam się wyjątkowo często czesać ale jak mam naprawdę napad swędzenia to biorę clemastynę, a czasami nawet leki uspokajające...
Stary 2015-04-13, 16:24   #3701
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lisnov Pokaż wiadomość
Mnie swędzi strasznie. Co ja robię hmm... zaczynam się wyjątkowo często czesać ale jak mam naprawdę napad swędzenia to biorę clemastynę, a czasami nawet leki uspokajające...
Kupilam szampon bambi zeby uzywac czegos delikatnego. Jednak czytalam opinie, ze to sredni produkt. :banghead: wyprobuje jutro, moze akurat nieco zlagodzi swedzenie.

Stary 2015-04-13, 17:18   #3702
Asiaaa95
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ts100 Pokaż wiadomość
A czy możecie polecić coś w miarę skutecznego na zajady? Nie mogę sobie z nimi poradzić, maści typu Actisoftin wogóle nie działają, usta i ich okolice bolą, pieką i jest coraz gorzej
Ja znalazłam skuteczny dla mnie sposób. Moczę patyczek do uszu w olejku z drzewa herbacianego i przykładam do zajada (u mnie są to wręcz takie wżarte pęknięcia), przy zetknięciu nasączonego patyczka z zajadem piecze niemiłosiernie, ale super odkaża i zasusza zajad, goi się w ciągu 2-3 dni i potem wystarczy tylko natłuszczać/nawilżać ten kącik przy okazji smarowania ust.
Asiaaa95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 19:31   #3703
lisnov
Zakorzenienie

Moje usta to jedna wielka rana. Izo mi nie zrobi krzywdy, jak widać sama sobie ją robię... Zawsze zdzierałam skórki ale teraz jak usta są suche to tego jest więcej i więcej zdzierania
Stary 2015-04-13, 20:35   #3704
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Ja z masełkami do ust NIGDY się nie rozstaję, mam te z Nivea i mam ich obecnie 7 - każde w innym miejscu, w płaszczu, kurtce, dwóch torebkach, przy łóżku, na biurku i na szafce
Raz poszłam na zajęcia bez, jakimś cudem musiał zostać w innym płaszczu, i myślałam że się popłaczę - usta smaruję tak minimum co godzinę, jak nie częściej. A jak nie robię tego regularnie to mam paskudne, suche usta, bolą, pieką, generalnie średnio ciekawie.
U mnie to już jak jakieś chore natręctwo
Heh mam to samo, w każdej torebce po 3 pomadki, wazeliny itd. i chyba nawet częściej niż co godzinę używam. A raz zapomniałam do pracy zabrać czegokolwiek do smarowania i wracałam się specjalnie, bo 8 h bez nawilżania ust to samobójstwo by było
Stary 2015-04-14, 09:12   #3705
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Margoza Pokaż wiadomość
Heh mam to samo, w każdej torebce po 3 pomadki, wazeliny itd. i chyba nawet częściej niż co godzinę używam. A raz zapomniałam do pracy zabrać czegokolwiek do smarowania i wracałam się specjalnie, bo 8 h bez nawilżania ust to samobójstwo by było
Oj byłoby. Raz tak poszłam do pracy i nie miałam możliwości niczego kupić, bo nawet nie dałam rady tego dnia wyjść na choćby chwilę. Usta to był popękany jeden wielki kokon, piekły niemiłosiernie i trochę im zajęło zregenerowanie się. Teraz pilnuję by mieć balsam zawsze a najlepiej moją ukochaną maść z Ziaji, bo ona do 3-4 godzin się trzyma.
Saphire_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 12:25   #3706
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Saphire_Blue Pokaż wiadomość
Oj byłoby. Raz tak poszłam do pracy i nie miałam możliwości niczego kupić, bo nawet nie dałam rady tego dnia wyjść na choćby chwilę. Usta to był popękany jeden wielki kokon, piekły niemiłosiernie i trochę im zajęło zregenerowanie się. Teraz pilnuję by mieć balsam zawsze a najlepiej moją ukochaną maść z Ziaji, bo ona do 3-4 godzin się trzyma.
Piszesz o tej maści oliwkowej z Ziaji?
Stary 2015-04-14, 12:38   #3707
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Margoza Pokaż wiadomość
Piszesz o tej maści oliwkowej z Ziaji?
Tak, używałam już chyba wszystkiego od masełek, pomadek po balsamy do ust ale z tej maści jestem najbardziej zadowolona.
Stary 2015-04-14, 13:15   #3708
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Saphire_Blue Pokaż wiadomość
Tak, używałam już chyba wszystkiego od masełek, pomadek po balsamy do ust ale z tej maści jestem najbardziej zadowolona.
Ja też jej używam i faktycznie ze wszystkiego co to tej pory stosowałam jest zdecydowanie najlepsza No i cena też świetna
Stary 2015-04-14, 17:33   #3709
doorka_96
Raczkowanie

GG do doorka_96

Ja zaczne lada dzien brac 4 miesiac Izotec, a ciagle wyskakują mi na calej twarzy krosty, koło ust najwiecej, pozostawiając fioletowe plamy. Nie ciekawie, ale mam wrażenie, że cera i tak jakoś się oczyścila troche. Mam nadzieje że to wszystko już niedługo wyjdzie ze mnie.

Twarz osatnio bardzo się łuszczy, dzisiaj przejechałam palcem po brodzie to cały martwy naskorek takim platem zszedl :O

Maśc oliwkowa jest moim zdaniem trochę lepsza od masełka Nivea, też niedawno zaczęlam stosowac

A co do alkoholu, to jeśli planuję pić na jakiejś imprezie to w dniu imprezy izotec staram sie wziac jak o jak najwczesniejszej porze, a kolejnego dnia po imprezie jak najpozniej tak zeby zadnego dnia nie ominac dawki leku.

Za 2 dni wizyta u dermy, oby wyniki w miare dobrze wyszly
doorka_96 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 19:19   #3710
phideaux
Wtajemniczenie

Ja odebrałam niedawno wyniki i jestem zadowolona, nawet cholesterol spadł i mieszczę się w normie, a w zasadzie całą kurację byłam ponad normę
Dziś kupiłam OSTATNIE pudełko i przede mną tylko 2 tygodnie kuracji.

Ja już przestałam walczyć z suchymi ustami, są już w strasznym stanie Czekam do końca kuracji.
Stary 2015-04-14, 20:14   #3711
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez phideaux Pokaż wiadomość
Ja odebrałam niedawno wyniki i jestem zadowolona, nawet cholesterol spadł i mieszczę się w normie, a w zasadzie całą kurację byłam ponad normę
Dziś kupiłam OSTATNIE pudełko i przede mną tylko 2 tygodnie kuracji.

Ja już przestałam walczyć z suchymi ustami, są już w strasznym stanie Czekam do końca kuracji.
O to super Ja w czwartek idę na wizytę i zapewne też recepta będzie na ostatnie pudełko, byle do maja
Stary 2015-04-14, 20:47   #3712
Dominikaa06
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez doorka_96 Pokaż wiadomość
Ja zaczne lada dzien brac 4 miesiac Izotec, a ciagle wyskakują mi na calej twarzy krosty, koło ust najwiecej, pozostawiając fioletowe plamy. Nie ciekawie, ale mam wrażenie, że cera i tak jakoś się oczyścila troche. Mam nadzieje że to wszystko już niedługo wyjdzie ze mnie.

Twarz osatnio bardzo się łuszczy, dzisiaj przejechałam palcem po brodzie to cały martwy naskorek takim platem zszedl :O

Maśc oliwkowa jest moim zdaniem trochę lepsza od masełka Nivea, też niedawno zaczęlam stosowac

A co do alkoholu, to jeśli planuję pić na jakiejś imprezie to w dniu imprezy izotec staram sie wziac jak o jak najwczesniejszej porze, a kolejnego dnia po imprezie jak najpozniej tak zeby zadnego dnia nie ominac dawki leku.

Za 2 dni wizyta u dermy, oby wyniki w miare dobrze wyszly
ja biorę już 4,5 miesiąca i też non stop coś wywala... pocieszyłaś mnie, że nie jestem sama;p z tego co czytałam to ktoś pisał, że taką "kaszkę" miał do końca leczenia, a ta kaszka/grudki to mój główny problem.. I znowu mam wielką bolącą gulę na policzku
Dominikaa06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 20:52   #3713
Margoza
Raczkowanie

A zostały Wam przebarwienia? Mnie te wukany co powywalało już poznikały, ale zostały brzydkie przebarwienia Bez podkładu ani rusz:/ Czy to też zniknie?
Stary 2015-04-14, 21:21   #3714
Kasandra117
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dominikaa06 Pokaż wiadomość
ja biorę już 4,5 miesiąca i też non stop coś wywala... pocieszyłaś mnie, że nie jestem sama;p z tego co czytałam to ktoś pisał, że taką "kaszkę" miał do końca leczenia, a ta kaszka/grudki to mój główny problem.. I znowu mam wielką bolącą gulę na policzku
Mi został tydzień do skończenia kuracji a ostatnio wyskoczyła mi taka paskuda na żuchwie :<
Kasandra117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 12:20   #3715
Agatha2003
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dominikaa06 Pokaż wiadomość
Kaszka to u mnie, od połowy października już tylko z nią walczę, ale z marnymi skutkami;/ zostało jeszcze 5 tyg kuracji, mam nadzieję,że w końcu po tymi czasie zejdzie
Agatha2003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 13:14   #3716
lisnov
Zakorzenienie

Ta maść z ziaji to w jakiejś formie takiej do nakładania bezdoktykowej? W sensie, że nie trzeba wsadzać paluchów i się myziać?
Stary 2015-04-15, 14:05   #3717
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lisnov Pokaż wiadomość
Ta maść z ziaji to w jakiejś formie takiej do nakładania bezdoktykowej? W sensie, że nie trzeba wsadzać paluchów i się myziać?
To jest zwykła maść w małej tubce.
Stary 2015-04-15, 14:36   #3718
withi_as
Zakorzenienie

Dziewczyny jak sobie poradzić ze strupkami w nosie? Jakiś nawilżacz z apteki powinien dać radę? Aplikowanie kremu do środka nic nie daje
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 15:12   #3719
bleuclair
Zakorzenienie

A ja mam pytanie odnośnie stosowanych podkładów. Wiem,że ten temat się tu już kilkakrotnie przewijał, ale z racji zbliżającej się promocji w R chciałabym zakupić kilka drogeryjnych podkładów, a wiem,że Wy najlepiej mi doradzicie, bo też jesteście podczas kuracji Izotekiem. Jako takiego trądziku już nie mam, ale mam za to spore przebarwienia, trudno mi je czymś ukryć. Revlon CS strasznie przesusza mi i tak już suchą skórę, obecnie stosuję Rimmel 25h w szklanej butelce, ale ten z kolei u mnie dość szybko schodzi z twarzy mimo dość dobrego nawilżenia. Myślałam o Astorze 25h ale spotkałam się z opinią,że ma słabsze krycie niż Rimmel , podobnie zresztą jak Rimmel w tubce, którego zakup również rozważałam. Co do kremu CC Bourjois spotkałam się natomiast z opiną że godna polecenia jest wyłącznie nie najjaśniejsza wersja a nr 32, obawiam się jednak że ten odcień może być dla mnie za ciemny. Czytałam,że dla osob z przebarwieniami dobry by był podklad z zielonym pigmentem w skladzie, poza CC Bourjois, znam tylko jeszcze taki Bourkjois 123 on fsaktycznie radził sobie z przebrawieniami całkiem nieźle, ale strasznie wysuszał i podreślał każdą suchą skórkę. Poratujecie? Bo ja już zupełnie nie wiem na co się zdecydować.
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 15:17   #3720
lisnov
Zakorzenienie

Dziś rano się obudziłam i zrobiła mi się taka krostka z na boku pod okiem z 1 cm. Do tego lekki woreczek, zaczerwienienie wokół wyprysku i wyglądam jakby mi ktoś wpierniczyl w nocy.

p.s. rogi mi juz nie rosną

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości