Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)! - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-15, 15:41   #2011
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Boże, jak mnie biodra bolą nie mogę chodzić...
mnie też

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
W umowie jest napisane tylko,że wypłacają za pobyt w szpitalu. Nie ma szczegółów
Ale to i tak już chyba po ptakach bo to było w styczniu..
u nas normalnie wypłacają

Z tymi ubezpieczeniami to jest różnie...u nas karencja jest 9 miesięcy na ciąże...na resztę chyba pół roku. Ale na nieszczęśliwe wypadki nie ma wcale. U mnie zdążyli pobrać pierwszą składką i złamałam żuchwę ale, że to było jako nieszczęśliwy wypadek to kasę normalnie dostałam. Za pobyt w szpitalu, operację i uszczerbek na zdrowiu

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 15:59   #2012
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
To trzeba budować się w ciąży
nooo, musze teraz to wykorzystać i załatwiać ile wlezie, potem już nie bedzie tak pięknie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość

Noo coo, sama napisałaś ostatnio, że faceci na widok ciężarnej mogą jechać na ręcznym to pewnie na takiego trafiłaś...

Kiedy znowu do niego idziesz?
jezuuu!! wykrakałam sobie

nie ide już do tego zboka

papiery mi przyślą do domu

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Kurczę, a jak na łyso, to nie kłuje Was jak włoski odrastają??
nieee nie dopuszczam żeby jakoś bardzo odrastały

łiiii łóżeczko przyszło
Stary 2015-04-15, 16:00   #2013
pszczoua
Zakorzenienie

Industria, ja zalatwialam wszelkie formalności odnośnie budowy z rocznym Julkiem na rekach. Też super mnie traktowali, wszystko na miejscu dostawalam, na pozwolenie na budowę czekałam bardzo krótko. Zabieralam go ze sobą celowo choć mialam z kim zostawić
Stary 2015-04-15, 16:04   #2014
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
nooo, musze teraz to wykorzystać i załatwiać ile wlezie, potem już nie bedzie tak pięknie
Potem to już tylko na dziecko ale nie wiem na ile panowie bedą skorzy
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 16:06   #2015
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
noooo, chyba mój brzuch eeej może jakiś fetyszysta, może teraz siedzi zamknięty w biurze i jedzie na ręcznym

Cytat:
ej laski, powiedzcie- bo ja już sie trace- czy taka torba do szpitala bedzie ok czy za mała?
http://allegro.pl/torba-podrozna-wyc...151568201.html
na rzeczy dla ciebie w sam raz ale jeśli chcesz tam spakować też rzeczy dla bobasa to za mała będzie

Cytat:

Noo coo, sama napisałaś ostatnio, że faceci na widok ciężarnej mogą jechać na ręcznym to pewnie na takiego trafiłaś...

Kiedy znowu do niego idziesz?

Cytat:
Ja też na łyso, ale teraz jak nie widzę, to nie wiem czy tak naprawdę jest
tż się ostatnio śmiał jak ja się ogoliłam a wydawało mi sie, że dobrze

Cytat:
jak zaczyna kłuć to znowu golę
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 16:11   #2016
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Ja tez dostawalam kase za kazdy dzien pobytu w szpitalu, potem za urodzenie dziecka i ja i tz. Bardzo szybko to rozpatrywali i wyplacali.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 16:23   #2017
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość

na rzeczy dla ciebie w sam raz ale jeśli chcesz tam spakować też rzeczy dla bobasa to za mała będzie

dla dziecka musze mieć małą paczke pampów i chusteczki....... to co starczy? zmieszcze sie ? brac?
Stary 2015-04-15, 16:26   #2018
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Z tymi ubezpieczeniami to jest różnie...u nas karencja jest 9 miesięcy na ciąże...na resztę chyba pół roku. Ale na nieszczęśliwe wypadki nie ma wcale. U mnie zdążyli pobrać pierwszą składką i złamałam żuchwę ale, że to było jako nieszczęśliwy wypadek to kasę normalnie dostałam. Za pobyt w szpitalu, operację i uszczerbek na zdrowiu
Ojjj biedna, musiało bardzo boleć :/

Kejti czy jak urodzisz dziecko, renta nadal się należy? Pytam, bo kiedyś ktoś znajomy miał z tym problem, ale chyba o alimenty chodziło i nie pamiętam jak się skończyło.
Stary 2015-04-15, 16:29   #2019
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
dla dziecka musze mieć małą paczke pampów i chusteczki....... to co starczy? zmieszcze sie ? brac?
ja mam takiej wielkości torbę
Stary 2015-04-15, 16:35   #2020
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro tylko tyle to wydaje mi się, że wystarczy ta torba.

Jedziemy dzisiaj zobaczyć wózek, mam nadzieję, że nam się spodoba i wrócimy z nim do domu.

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 16:42   #2021
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Upiekłam dziś taką tartę- polecam

http://kotlet.tv/tarta-z-jablkami/

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja myślę głównie o tym jak wcisnąć łóżeczko, gdzie poupychać rzeczy żeby wszystko się pomieściło.. urządzanie w stylu: literki, obrazki, dodatki, kolorystyka itp. zupełnie nie mnie interesuje mam nadzieję, że dziecię mi to wybaczy.
no pewnie, że Ci wybaczy! Przecież w gruncie rzeczy te wszystkie duperelki, ozdóbki to dla siebie kupujemy Dzieciowi to różnicy nie robi jakie ma ściany, łóżeczko, dekoracje- byleby brzuś pełny był i sucha pielucha

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
co kupiłaś?? To juz? Kiedy sie sadzi? Ja co roku dostawałam od mamy gotowe w skrzynkach ale jutro mama wyjeżdża na 3 tygodnie na drugi koniec kraju i musze sobie radzić sama a chce miec piękny balkon szczególnie teraz skoro tz go obkleja ta folia
kupiłam sporo...
z pamięci: fuksje zwisające, bokopy w różnych kolorach, werbeny, niecierpki, komarzyce, sanwitalie, lobelie, pelargonie... nie pamiętam co jecze ale 16 rodzajów kwiatków...
Generalnie jeszcze jest jakiś miesiąc czasu do wsadzenia skrzynek na balkony. Ale po pierwsze zamawiam przez neta, więc nie mam gwarancji, ze przyjdą w przyszłym tyg, po drugie nie wiem w jakim stanie przyjdą, więc będę je jeszcze rehabilitować w razie czego, po trzecie chcę sobie posadzić do skrzynek i na razie będę je trzymać na poddaszu, bo za miesiąc będę zajęta przygotowaywaniem rzeczy dla małego, a poza tym mam jeszcze rośli do ogrodu do kupienia

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość

Wróciłam właśnie z usg, wszystko super, mała główką w dół, dość nisko, no i potwierdzone dziewczyna na bank

Cytat:

Wiecie co, od tygodnia biorę ten Aspargin i od kilku dni nospę codziennie, a dół brzucha nadal mnie pobolewa..
Wizytę mam za tydzień, trochę się boję..
mnie też pobolewa, ale gin w czwartek mówiła, że szyjka ładnie trzyma, więc się nie stresuję jakoś za bardzo. Biorę sporo magnezu, ale widać to już taka pora, ze nie do końca ten magnez daje radę.

Cytat:
Hej laski, jestem po wizycie. Jas wazy. 2316 gJajeczka juz zeszly, tp wg usg 23.05, ale ja polegam na tym z wczesniejszych usg, czyli 29.05/2.06.No i witam sie w 34tcKaja, trzymaj sie w tym szpitalu!

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość

po wizycie wszystko ok. szyjka zamknieta i dluga, maly ustawiony glowa w dol i rzeczywiscie troche nizej ale w normie, wszystko ok. gin dal mi zaswiadczenie, ze moge kontynuowac prace do miesiaca przed porodem (miesiac przed porodem trzeba obowiazkowo przestac). no i jest git. zagrozilam szefowi, ze jak bedzie mnie stresowal i nie bedzie mi dawal moich dwoch wolnych popoludni w tygodniu (bo teoretycznie mam a w praktyce zawsze trzepalam bezplatne nadgodziny ) to ide od razu na macierzynski i niech sie organizuja
...
no to super

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość

Ale mam lenia... A ostatnie prasowanie dziecięcych rzeczy mnie czeka... I dwie pralki nasze... No nic, idę
już??? Nie stresuj mnie proszę Mam prawie taki sam tp, a ja jeszcze nie kupiłam niektórych rzeczy dla Franka (rożek, ochraniacz na szczebelki), a co dopiero myślenie o praniu
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 17:03   #2022
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Cześć

no pewnie, że Ci wybaczy! Przecież w gruncie rzeczy te wszystkie duperelki, ozdóbki to dla siebie kupujemy Dzieciowi to różnicy nie robi jakie ma ściany, łóżeczko, dekoracje- byleby brzuś pełny był i sucha pielucha

kupiłam sporo...
z pamięci: fuksje zwisające, bokopy w różnych kolorach, werbeny, niecierpki, komarzyce, sanwitalie, lobelie, pelargonie... nie pamiętam co jecze ale 16 rodzajów kwiatków...
Generalnie jeszcze jest jakiś miesiąc czasu do wsadzenia skrzynek na balkony. Ale po pierwsze zamawiam przez neta, więc nie mam gwarancji, ze przyjdą w przyszłym tyg, po drugie nie wiem w jakim stanie przyjdą, więc będę je jeszcze rehabilitować w razie czego, po trzecie chcę sobie posadzić do skrzynek i na razie będę je trzymać na poddaszu, bo za miesiąc będę zajęta przygotowaywaniem rzeczy dla małego, a poza tym mam jeszcze rośli do ogrodu do kupienia

już??? Nie stresuj mnie proszę Mam prawie taki sam tp, a ja jeszcze nie kupiłam niektórych rzeczy dla Franka (rożek, ochraniacz na szczebelki), a co dopiero myślenie o praniu
Większości tych kwiatów w ogóle nie znam... ale balkony z kwiatami bardzo mi się podobają

Taaakiego smaka mi zrobiłaś tą tartą, że może zrobię szczyt moich możliwości, szarlotke sypaną ))
Stary 2015-04-15, 17:05   #2023
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość

W którym tygodniu planujecie spakować torbę do szpitala?
w maju gdzieś się za to wezmę w połowie albo później. Caesarkę planuję na połowę czerwca, więc mam czas na razie.

Cytat:
ja torbe do szpitala mam juz spakowana (spakowalam w zeszla niedziele).
ojej, już??? kurde nie będę przez Was spać po nocach

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak to w końcu jest z tymi pomalowanymi paznokciami u stóp przy porodzie? Są sprzeczne opinie.
Ja nie wyobrażam sobie mieć "gołych" paznokci u stóp, szczególnie latem. Lepiej bym się czuła z ładnie zrobionymi paznokciami. Mam ochotę walnąć sobie hybrydę na stopy. Gorzej jak będą na porodówce kazali zmyć. Wyślę tż po rozpuszczalnik.
Ale ze mnie wyrodna matka, paznokcie jej w głowie!
ja już sama nie wiem.... pewnie sporo zależy od szpitala. Ale pamiętam, ze mówiono mi przed porodem, ze paznokcie mają być niepomalowane.

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Ręce albo stopy muszą być gołe. Także jak trzaśniesz na stopy hybrydę to łapki zostają bez niczego
ja musuiałam mieć i ręce i stopy gołe. Nie wiem jak teraz, bo w innym szpitalu mam cc.

Cytat:

ja tez myslalam, ze te u stop to po prostu trzeba miec niepomalowane. w sumie nie wiem. tez bym chetnie hybryde sobie zrobila bo z nowonarodzonym dzieckiem raczej czasu na malowanie pazurow nie bedzie...
ja też właśnie chętnie bym sobie na stopach zrobiła przed porodem
Zapytam się jutro kosmetyczki czy miała klientki, które robiły paznokcie u stóp przed porodem i czy potem mówiły coś na reakcje w szpitalu

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ja dziś pałętając się po wątkach dostrzegłam, że nasza Gryzia zaokruszkowała. Trzymam za nią mocno kciuki
noo ale u niej to jest tak krucha i niepewna sprawa Oby tym razem było dobrze
Stary 2015-04-15, 17:09   #2024
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Ojjj biedna, musiało bardzo boleć :/

Kejti czy jak urodzisz dziecko, renta nadal się należy? Pytam, bo kiedyś ktoś znajomy miał z tym problem, ale chyba o alimenty chodziło i nie pamiętam jak się skończyło.
Omg, nie wiem.. Nie wiemy jeszcze co zrobić z tą rentą..

Cytat:
Cześć

kupiłam sporo...

mnie też pobolewa, ale gin w czwartek mówiła, że szyjka ładnie trzyma, więc się nie stresuję jakoś za bardzo. Biorę sporo magnezu, ale widać to już taka pora, ze nie do końca ten magnez daje radę.

Ale tarta musi być super!!! Aż mi wstyd, bo ja siedzę w domu i nic nie robię poza obiadem i sprzątaniem, a Ty z małym dzieckiem robisz takie pyszności.

Też mi się wydaje, że ten magnez to za mało, ale będę brać nadal. Dotąd też nie miałam problemów z szyjką.

Ja mam wcześniejszy a też nie myślę o praniu

Marei też lubię szarlotkę sypaną
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 17:10   #2025
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
Skoro tylko tyle to wydaje mi się, że wystarczy ta torba.

Jedziemy dzisiaj zobaczyć wózek, mam nadzieję, że nam się spodoba i wrócimy z nim do domu.

Cytat:
Cześć

kupiłam sporo...

no to super

ja nie mam jeszcze komody ani łóżeczka

oooo bożenka... :/

używała/ kupiła któraś płyn do prania/ płukania Bobini? zastanawiam się czy tego nie kupić
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 17:19   #2026
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość

oooo bożenka... :/

używała/ kupiła któraś płyn do prania/ płukania Bobini? zastanawiam się czy tego nie kupić
Ja jutro idę po niego, ale wcześniej nie używałam. Wydaje mi się, że Mehja go kupowała, albo że planuje.

WIKTORIA

SZYMON
Stary 2015-04-15, 17:21   #2027
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Poldzik ja też cię podziwiam z tą pracą. Ja też miałam lekką pracę przy biurku ale brzuch bolał, twardniał...
ja też W ogóle jestem na l4 od pierwszej wizyty u gina i za każdym razem modliłam się, zeby mi l4 przedłużała i nie kazała wracać do roboty. Bardzo lubię swoją pracę, ale jest mega wyczerpująca.

Cytat:
No i miałam dziś spotkanie z położną. Dostałam mnóstwo próbek- pieluszki Dada te nowe, krem na sutki, witamina D+K dla dziecka itp.
fajnie!

Cytat:
jutro wlosy sobie pofarbuje (w domu) a w sobote do fryzjera obciac
o! Ja muszę iść w przyszłym tyg na farbę. Żeby potem jeszcze przed porodem raz machnąć włoski.

Cytat:

Jaki masz krem na sutki? Kiedy zaczyna się go używać? Przed porodem już czy dopiero po?
ja polecam maltan- jest bardzo dobry i nie trzeba go zmywać przed karmieniem bobasa. Już się zaopatrzyłam, bo temat kp to mój temat nr 1 teraz

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
A w ogóle to zazdroszczę Wam urządzania pokoikow Bo ja mam na razie domek - kawalerkę. I oprócz odświeżenia ścian nic innego nie zrobie.
Aleee wszystko może się zmienić, bo być może znalazłam w końcu kupca na mój domek. Na razie nie ciesze się i nie zapeszam, bo czekam na jego ostateczna odpowiedz, ktora ma być dzisiaj.
U znalazłam super mieszkanko, wszystko zrobione na gotowo, tylko jedyny minus to 3 piętro bez windy. No ale może jakoś sobie poradzę z dwójką dzieci.
Tylko najgorsze jest to, że mam problem z kredytem hipotecznym bo jestem na l4 w ciąży i banki nie chcą brać mojego dochodu pod uwagę, pomimo, że mam umowę o pracę na czas nieokreślony
potrzebuje tylko 60 tys kredytu, bo 120 mam wkładu własnego i dupa. Musze prosić siostrę, żeby wnioskowala ze mna o kredyt to wtedy dostane.
masakra, gdyby nie ciąża to bez problemu bym dostała normalnie dyskryminacja totalna
trzymam kciuki!

Cytat:
jesli jesteś dodatkowo ubezpieczona prywatnie np. z pzu
u mnie w pracy można było przystąpić do dodatkowego ubezpieczenia, składka co miesiąc 40zł więc ubezpieczyłam też tż-a.
za pobyty w spzitalu dostałam kasę i za urodzenie dziecka dostaniemy oboje po 900zł
Mi się akurat tak super złożyło, że z firmy będę mieć dodatkowe ubezp od 1 maja i za urodzenie Franka dostanę 2 tysie Za pobyt w szpitalu tez płacą, ale to chyba jak się jest dłużej niż 3 dni... Nie wiem sama
Stary 2015-04-15, 17:32   #2028
k a j a
Zakorzenienie

Myboy Pierozek ma bobini i mówiła ze ładnie pachnie

Ja też polecam maltan, ulga na me suty

A ha jeszcze nie myślę o.praniu, czekam na pogodę

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 17:32   #2029
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
ja tak mam od miesiąca właśnie
mnie też bolą i biodra i miednica

Cytat:
A, i moje zakupy
śliczne! Idę jutro do pepco- pierwszy raz w życiu

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Justi ja bym się kłóciła z nimi bo jeżeli masz zapis w umowie ubezpieczenia,że ciąża nie wyklucza wypłaty za pobyt w szpitalu czy coś takiego to mogą ci naskoczyć
musi być napisane w umowie, że wypłacają kasę za pobyt w szpitalu w ciąży. Inaczej kasa się nie należy z tego co wiem.

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Zresztą, za dwa tyg to ja już będę w 37tc
OMG! Będziesz już donoszona

Cytat:
Dziewczyny, a ja tak z zupełnie innej beczki Wczoraj miałam na sr wykład z położną i mówiła, o depilacji bożeny do porodu, ze to jest ważne, że ułatwia higienę itd. Ale tak od wczoraj się zastanawiam, bo wcześniej mi to do głowy nie przyszło, czy golić bożenę na łyso łyso, czy tak normalnie, trochę tu podgolić, trochę przyciąć?
Czy Wy tez czujecie taki jakby nacisk na miednicę, jakby sie tam coś rozchodziło?
ja poprzednio wygoliłam się na zero i teraz też tak zrobię.

Cytat:
aa zapomniałam wam napisać. byłam w dziale architektury i urbanistyki, facet był tak miły że mało sie nie pożygałam kazał mi usiąść , sam zaczął drukować wszystkie potrzebne dokumenty, powiedział że sam zaniesie moje podanie do biura podawczego żebym nie musiała do drugiego budynku latać a jak mu powiedziałam że mnie terminy gonią to zrobił na moim podaniu adnotacje że realizacja przyspieszona i bede czekać 2 tygodnie a nie miesiąc

pan geodeta też przemiły, powiedział że da mi nawet zniżke dla stałego klienta

haha, tak to ja moge wszystko załatwiać
suuper
Stary 2015-04-15, 17:37   #2030
siacha_ck
Zakorzenienie

Ja jeszcze oprócz Maltana na sutki mogę polecić Lano-maść z Ziaji.

WIKTORIA

SZYMON
Stary 2015-04-15, 17:42   #2031
k a j a
Zakorzenienie

Stawiają nam już ścianki dzialowe w mieszkaniu i pytali czy wanna czy prysznic, wybraliśmy wannę

A tym czasem leze sobie pod ktg. O jeju ale ta mała kręcona, serduszka dobrze nie można złapać..

Lena
Stary 2015-04-15, 17:42   #2032
mehja
Zakorzenienie

Cytat:

kupiłam bo była promo w Rosmannie 15zł za 2l
Ma dobry skład i opinie
Stary 2015-04-15, 17:43   #2033
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
mnie nie kłuje Ja bardzo lubię sie tam machnąć na łyso Teraz tego nie robię, bo nic nie widzę, a za cho.erę nie umiem z lusterkiem, ale do porodu się wygolę na zero
Stary 2015-04-15, 17:46   #2034
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
ja też W ogóle jestem na l4 od pierwszej wizyty u gina i za każdym razem modliłam się, zeby mi l4 przedłużała i nie kazała wracać do roboty. Bardzo lubię swoją pracę, ale jest mega wyczerpująca.

o! Ja muszę iść w przyszłym tyg na farbę. Żeby potem jeszcze przed porodem raz machnąć włoski.

ja polecam maltan- jest bardzo dobry i nie trzeba go zmywać przed karmieniem bobasa. Już się zaopatrzyłam, bo temat kp to mój temat nr 1 teraz

:
o
jak mi bedziecie tak wmawiac, ze siedzenie w biurze teraz jest takie "do podziwiania" to sobie dam wmowic i nie wysiedze do 21 maja

a mialam wlasnie pytac... farbujecie wlosy zwykla farba (z amoniakiem) czy taka bez amoniaku?
ja wyczytalam, ze ten amoniak szkodzi przede wszystkim jak sie go wdycha, bo skora glowy przez te pol godziny to go nie wchlania jakos duzo, wiec chce fabrowac po prostu przy otwartych drzwiach balkonowych zeby bylo swieze powietrze a nie zamknieta w lazience jak zwykle. ale czy tak mozna?
pytalam gina to powiedzial, ze wszystko mozna i moge fabrowac jak dotychczas ale mj gin jakos na duzo pozwala
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 17:49   #2035
mehja
Zakorzenienie

Poldzik to samo mi ostatnio fryzjerka powiedziała
Stary 2015-04-15, 17:50   #2036
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Poldzik to samo mi ostatnio fryzjerka powiedziała
tzn?
zeby na swiezym powietrzu farbowac?
Stary 2015-04-15, 17:52   #2037
k a j a
Zakorzenienie

Poldzik ja farbowalam normalnie, ale ostatnio rozjasnialam rozjasniaczem i teraz farbuje castingiem bo ładne kolory ma :p

Lena
Stary 2015-04-15, 17:55   #2038
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
pampki 1 są z taką rączką, więc w razie czego możesz je mieć w ręce osobno. I wtedy na pewno się zmieścisz

Kurcze zazdroszczę... ja muszę mieć cały majdan dla Franka ze sobą

Cytat:
Większości tych kwiatów w ogóle nie znam... ale balkony z kwiatami bardzo mi się podobają

Taaakiego smaka mi zrobiłaś tą tartą, że może zrobię szczyt moich możliwości, szarlotke sypaną ))
ja niektórych z tych kwiatów też jeszcze nie miałam, ale uwielbiam te swoje roślinki latem

A ta moja tarta co wkleiłam to na prawdę szybka sprawa

Cytat:

Ale tarta musi być super!!! Aż mi wstyd, bo ja siedzę w domu i nic nie robię poza obiadem i sprzątaniem, a Ty z małym dzieckiem robisz takie pyszności.

Też mi się wydaje, że ten magnez to za mało, ale będę brać nadal. Dotąd też nie miałam problemów z szyjką.

Ja mam wcześniejszy a też nie myślę o praniu
spoko! Leoś był na wycieczce rowerowej z małżem, więc machnęłam ciasto w tym czasie. Ale generalnie faktycznie- sporo energii mam (do południa, bo potem zaczyna mnie wszystko boleć od tej aktywności) i też za bardzo nie mam wyjścia, bo większość domowych spraw jest na mojej głowie i nikt mi nie pomoże za bardzo...

Cytat:

to lepsza jesteś Ja mam łóżeczko, ale jeszcze w folii zapakowane, przewijak niepomalowany, nakładka na przewijak jeszcze nie przyszła, no i sporo drobnych rzeczy do kupienia jeszcze... Zdążymy
Stary 2015-04-15, 17:55   #2039
poldzik
Zadomowienie

na mnie blondy bez amoniaku kupowato wychodza (taki kolor: blond kupowaty ) z castingiem mam zle doswiadczenia bo jeden blond mi wyszedl zbyt zolty to nastepnym razem wzielam jakis popielaty i wyszly szarozielone - nie lubimy sie.
ja zwykle loreal preference

u nas do szpitala to trzeba miec doslownie WSZYSTKO oprocz pampkow.
jak chcecie to wam wkleje liste (tzn najpierw przetlumacze )

Edytowane przez poldzik
Czas edycji: 2015-04-15 o 17:59
Stary 2015-04-15, 17:58   #2040
k a j a
Zakorzenienie

Ja tam normalnie do tej pory farbowalam, przy Blance też. Farbuje zawsze e pokoju dużym :p

Lena
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości