![]() |
#4861 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kieleckie Panny Młode część XII :)
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4862 |
Wtajemniczenie
|
podziwiam
![]() ![]() Niestety, jak się okazało ślub i wesele weryfikują znajomości/przyjaźnie a nawet więzy rodzinne. Poza tym niektóre wymówki gości należałoby spisać i opublikować jako księgę humoru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4863 | |
Zakorzenienie
|
U Nas w sumie jest tak co do znajomych :
- m i p - nasi bliscy znajomi , koleżanka z gruby z Pś. Spodziwałam się takiego obrotu sprawy, bo wiem że nie lubią wesel. Chociaż troszkę przykre bo w zeszłym roku byli na 2 wesselach - e i t - znamy się od 2 klasy podstawówki - zawsze miałyśmy dobry pryjacielski kontakt - spodziewałam sie usłyszeć jakąś wymówkę ![]() Reszta znajomych dopisała ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4864 |
Zadomowienie
|
oj święte słowa! bardzo weryfikują, pokazują czy komuś zależy na kontaktach czy nie, rozumiem sprawy inne/różne ale "znamy się 20 lat ale nie, bo nie lubię wesel" to jest poniżej czegokolwiek;/
![]() |
#4865 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na makijaż do Justyny się wybierasz? Czy jakieś zmiany zaszły? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4866 |
Zakorzenienie
|
laski wracam na Targi Kielce! później jade do mamy a wieczorem do kina z małżonkiem :P
![]() |
#4867 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz złość mi trochę przeszła, nawet raz widzieliśmy się z nimi (zaprosilimy ich na"parapetówkę"), ale wiem że kontakty nie będą już tak częste jak dawniej i pewien niesmak pozostanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja znów miałam w drugą stronę znajomi z klasy po części dzięki mnie są ze sobą, całe liceum razem, studia często się widywaliśmy potem na ślub nie dostałam nawet zaproszenia. Wesele rozumiałam- przecież to wydatek już nie kolegowaliśmy się tak blisko ale ślub w kościele - eee no dla mnie to było naprawdę nie fajne , tym bardziej że kontakt jako taki był. Potem nas na wódkę weselną zapraszali ![]() Tym bardziej ze do ich miejscowości musiałabym dojechać ok 80 km w jedną stornę i zrobiłabym to gdybym dostała zaproszenie przez sms/fb czy inne. Po prostu było mi przykro, bo zaproszenie na ślub nic nie kosztuje. A teraz nam się kontakt odnowił jakiś rok temu i byli wręcz pewni że zaproszenia dostaną no cóż, jak to się oni bawić będą. jakoś po tym co zrobili nie mam ochoty zapraszać ich nawet ślub. Tak do Justyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4869 |
Zadomowienie
|
Właśnie u mnie jest podobnie, staram się zrozumieć pewne rzeczy ale gdzieś w głowie siedzi mi np. żal i jakiś taki smutek, że poprzednia świadkowa zaciążyła na 2 miesiące przed moim ślubem i nie może przylecieć. Niby powinnam się cieszyć jej szczęściem ale jakoś póki co odechciało mi się z nią gadać jakoś tak dłużej
![]() jeszcze ostatnio jak jej pokazałam buty czy coś tam to powiedziała"aaaaa jak chciałabym tam być" więc egoistycznie sobie pomyślałam "jakbyś chciała to byś była" ![]() nie chcę tak myśleć, ale to jest jakoś silniejsze ode mnie
![]() |
#4870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to zapewne dopiero początek ciąży dlatego nie przyjedzie? Generalnie mówi się że lekarze odradzają do 3 miesiąca latać ze względu na zmiany ciśnienia ale potem jeśli jest wszystko ok to nie ma przeciwskazań |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4871 |
Zadomowienie
|
tak właśnie dlatego;/
tak czy siak smutno, zresztą Ty miałaś to samo.. no cóż;/
![]() |
#4872 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I poszłam sama z myślą, że to ma być najpiękniejszy dzień G. Nieważne było jak ja się czuję, ważne żeby ona była szczęśliwa. I szczerze mówiąc, nigdy tak dobrze się nie bawiłam. Z parkietu nie schodziłam. Ba! Tańczyłam nawet z gitarzystą. ![]() ![]() ![]() A z TŻ-tem rozstaliśmy się miesiąc później ..
Edytowane przez KasDi Czas edycji: 2015-04-15 o 14:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4873 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A właśnie, nie mówiłam wam, ale kolejne wesele się przed nasze "wpycha";/ jak znajomych którzy robią w kwietniu jeszcze rozumiem i przebolałam bo w sumie to pół roku wcześniej itp (chociaz pan młody miał być świadkiem tż;/) to okazuje sie że siostra cioteczna tż też chce robić w przyszłym roku ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4875 |
Raczkowanie
|
Włąśnie dokładnie o to chodzi. Chociaż ten przyjaciel tż to spoko bo jest pół roku różnicy. Ale tej siostry to nie przeżyje. Bo to ta sama rodzina i to jest bardzo duża rodzina, która stanowi prawie połową naszych gości;/
![]() |
#4876 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4877 | ||||
Zadomowienie
|
kurde dziewczyny!!! 4 strony... uf nadrobiłam
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4878 |
Zadomowienie
|
Tylko jak znajomi Ci których bym mogła już dostali grupowe zapro lub zawiadomienie na ślub to tak słabo.. nie zapytaliśmy kurczę czy ten limit osób jest z dziećmi 50% i obsługa czy bez..
![]() |
#4879 |
Zadomowienie
|
Rany dziewczyny,ale pędzicie.Internet w telefonie mi się skończył i dopiero teraz udało mi się nadrobić.
Mahoń współczuje. Ja mam lęki że nam dużo osób odmówi i wiatr będzie hulał na sali. Dostaliśmy wczoraj zaproszenia ![]() ![]() W poniedziałek jesteśmy umówieni w hotelu gdzie będzie wesele. Muszę o kilka rzeczy dopytać. Dzisiaj Tż mnie zadziwił bo załatwił ZAIKS. Wstępnie miało być coś ok.250 zł,ale udało mu się wytargować 170 zł.Teraz trzeba tylko przelew zrobić. Ze spraw związanych ze ślubem kupiliśmy wczoraj cin&cin 5 sztuk.Mam nadzieję że starczy.Zostało jeszcze czerwone wino do kupienia. Ja na próbny makijaż i fryzurę chyba dopiero w maju się wybiorę jak skończymy zapraszać gości.Chciałabym to na jeden dzień ustawić,ale przez prace będzie to raczej niemożliwe ![]() Taki mały offtop: dziewczyny możecie mi polecić jakiegoś dobrego endokrynologa w Kielcach?Po wczorajszej wizycie u lekarza okazało się że nie obędzie się bez skierowania. Jutro idę zrobić badania krwi pod kątem tarczycy + dodatkowo glukoza (często w nocy budzę się cała mokra,jakby ktoś wiadro wody na mnie wylał).
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4881 |
Zadomowienie
|
właśnie pochwal się!
![]() wyliczyłam te osoby - wyszło nam 95 osób dorosłych, 5 dzieci 100%, 8 dzieci 50% i 4 dzieci 20zł plus 8 osób obsługi czyli razem 120 osób wszyściutkich łącznie z nami..
![]() |
#4882 |
Zadomowienie
|
O takie:
Picasso to ja nie jestem ![]()
![]() |
#4883 |
Zadomowienie
|
bardzo ładne
![]() klasyka najlepsza! ![]() ![]() dziewczęta jak to jest ze spowiedzią, mogę iść gdzie chcę i kiedy chcę czy jakoś specjalnie mam się umawiać czy coś? ![]()
![]() |
#4884 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a i jeszcze Andrzej Zemsta Edytowane przez melka1990 Czas edycji: 2015-04-15 o 20:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4885 |
Zakorzenienie
|
Endokrynolog to albo kowalska albo lizis - ( tu 2gie nazwisko ktorego nie pamietam )
moj telefon zjada literki i polskie znaki :/ ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Mahon mozesz isc gdzie chcesz tylko msisz powiedziec ze to spowiedz slubna moj telefon zjada literki i polskie znaki :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4886 |
Raczkowanie
|
Endokrynolog to może Wrzoskiewicz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4887 |
Zadomowienie
|
KasDi szkoda, że tak wyszło, ale przynajmniej masz dobre wspomnienia z wesela i mam nadzieję, że nie żałujesz weselicha
![]() ta spowiedź to taki "strach przed nieznanym" - a ile będzie trwać, a czy o coś będzie pytać, czy będzie niezręcznie itp itd...
![]() |
#4888 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4889 |
Raczkowanie
|
Ja się zastanawiam bo już raz na mnie ksiądz nakrzyczał przy spowiedzi przy pełnym kościele w katedrze przed wielkanocą... boję się, że mnie to spotka raz jeszcze a wtedy się nie powstrzymam. Nie zamierzam też iść więcej do spowiedzi oprócz ślubu, jakichś chrzcin itd. Znam też przypadek gdzie miesiac przed ślubem na spowiedzi ksiądz właśnie taką manianę odstawił i rozgrzeszenia nie dał a młoda się z nim pokłóciła..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4890 |
Zakorzenienie
|
więc idźcie na karczówkę - tam jest ok
![]() U mnie podbno święty michał rozgrzesza ze wszystkiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.