Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :) - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-15, 21:20   #241
majka242007
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Ale ja sie z Toba zgadzam
I wcale nie uwazam, ze kupienie tańszych bodow czy cos jest zle. Ja osobiście kupuje bo sobie moge na to pozwolić finansowo a potem tez w fajnej cenie zawsze udaje mi sie wszystko sprzedać ale gdybym nie miała kasy to na pewno bym znalazła sporo fajnych zamienników
A ja staram się kupować lepszej jakości żeby nie podrażnić skóry dzidziusiowi. Z Mają miałam mały problem bo podejrzewano u niej alergie bo właśnie na skórce jej wyskakiwały różne chrostki, wiele badań przeszła testów itd... A też miała dobrej jakości ciuszki. Więc wolę kupić drożej i potem nie mieć na co zgonić jak by się co działo na skórce...
Co do kasy to kto ile ma to tyle wyda... Wiadomo... Już gadka o tym była milion razy. Ja czasem jak trafię promocję to się i tak mega cieszę choć kasa na dzidziusia jest i mogę wszystko wydać... Ale i tak wolę pogrzebać poszperać itd ...
A że byłam ,,rozsądna,, w wydawaniu do tej pory to mogę już szaleć hehe

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Mnie też na to stać, ale ja z natury jestem dość oszczędna, nie mylić ze skąpa i nawet sobie bym nie kupiła droższej rzeczy na max 2 miesiące noszenia i to często np pod ubraniem stąd moje podejście do bodów, pajacow, pizamek itp
Twoje podejście też bardzo mądre
Jestem gdzies pomiędzy wami dwiema chyba hahaha
Bo niby rozsądek jest a z drugiej strony jak zobaczę taaaakie cudeńko jakieś to przepadam.... jak sliwka w kompot

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Lecę na masażyk stópek i łydek TZ ogląda mecz więc muszę mieć coś w zamian
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 21:22   #242
roxana_lu
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)

Cytat:
Mnie też na to stać, ale ja z natury jestem dość oszczędna, nie mylić ze skąpa i nawet sobie bym nie kupiła droższej rzeczy na max 2 miesiące noszenia i to często np pod ubraniem stąd moje podejście do bodów, pajacow, pizamek itp

Dlatego kazdy robi jak uważa
Jakbym tak naprawdę miała patrzeć na to na ile co mi starcza to bym musiała ciagle sobie darować zakupy w takich sklepach bo moje dziecko wyrasta ze wszystkiego w tempie ekspresowym a z czego nie wyrośnie to sie zrobi brzydkie (np w zerówce, na dworze itd).
Generalnie mi nie szkoda na to wydawać pieniędzy, moge sobie pozwolić nie odbierając nikomu od buzi, sprawia mi to przyjemność a potem jeszcze moge po fajnej cenie sprzedać
Jak junior był mały to ciuszki z S.olivera, benettonu itd z Włoch wystawiałam na Allegro i licytacje były droższe niż cena za jaka były kupione wiec opłacało mi sie to bardzo, kasa sie zwróciła a nawet miałam więcej, a oko fajnymi ciuchami tez nacieszyłam

Wiec kazdy robi inaczej, decyduje inaczej i... Dobrze bo inaczej nudno by sie nam na tym świecie żyło

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Ja też staram się Mai w tym samym czasie coś kupować... Dlatego jak widziala że dzidziuś ma remontowany pokoik to i ona dostała zupełnie nowiutki, na zakupach też jak coś dzidzi to i jej.. Ogólnie widzę że rozumie że dzidziuś mieć też musi ale jak widzę jej minkę to .. ojojku... kupuję i jej od razu...

Wlałam na stronę nexta... I zbankrutuję już zupełnie. Dla dzidziusia biorę dresy jedynie bo nie ma a cała reszta dla Mai... Wrzucam do koszyka i wrzucam i już mam z 10 sukieneczek, kilka spódniczek i koszulek, jeszcze dres, sweterki na wrzesień do szkoły i pojdę z torbami. Jutro jej pokażę co sobie wyszperałam mam nadzieję że jej się spodoba

Pokazuj co to za cuda wyszukałas

Anev0 jak tam po prenatalnych ?

Synuś i Córcia

Edytowane przez roxana_lu
Czas edycji: 2015-04-15 o 21:23
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 21:24   #243
Mirabelka_90
Zadomowienie

A ja witam się po kolacji. I zarz pora kłaść się spać Dziś wypruwałam metki z ubranek. Ależ się nawkurzałam przy tym;d
Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
Tylko dres byl z h&m a reszta w smyku
Cytat:
A ja może jestem dziwna, ale droższe ubrania dla dziecka zacznę kupować gdy skończy ponad pół roku. Bo dla mnie nie ma sensu kupować drogich bodów itp jeśli ponosi je miesiąc, może dwa. Na początek kupuje body tylko w paczkach np 7 sztuk za 7-8£, to samo pajace itp. Przy kupowaniu bodów czy śpiochów np wcale nie biorę pod uwagę hm czy next. Takie droższe rzeczy kupuje juz później i to są zazwyczaj kurtki, spodnie czy jakieś komplety.. oczywiście każdy robi jak uważa, ja po prostu uważam ze dzięki temu wydam mniej a mimo to moje dzieci dalej chodzą porządnie ubrane
A gdzie kupujesz bodziaki? Primark?
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 21:26   #244
MsLullaby
Zakorzenienie

Roxi no jasne ze tak dla mnie możesz nawet wydać sobie 100zl za jedne body bardziej to napisałam dlatego, że sporo tu mam które spodziewają się pierwszego dziecka i chciałam im też trochę pokazać fajna alternatywę żeby fortuna nie szła na coś co się używa b. krótko i np ja jakbym teraz spodziewała się pierwszego dziecka to pewnie bym miała w głowie żeby kupić drogo bo pewnie te tańsze są gorsze itp. A tak naprawdę body np siedmiopak jest identycznej jakości co jedna szt bodów tej samej firmy tyle ze za te droższe dopłaca się tylko dlatego ze maja bardziej rozbudowany wzór czy kołnierzyk itp
Idę spać

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 21:28   #245
asienka_182
Rozeznanie

Wiem ze każda z nas po wizycie sie chwali ale nie pamiętam a chciałam sobie porównać :p ile ważą wasze maluszki ?
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 21:30   #246
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Roxi no jasne ze tak dla mnie możesz nawet wydać sobie 100zl za jedne body bardziej to napisałam dlatego, że sporo tu mam które spodziewają się pierwszego dziecka i chciałam im też trochę pokazać fajna alternatywę żeby fortuna nie szła na coś co się używa b. krótko i np ja jakbym teraz spodziewała się pierwszego dziecka to pewnie bym miała w głowie żeby kupić drogo bo pewnie te tańsze są gorsze itp. A tak naprawdę body np siedmiopak jest identycznej jakości co jedna szt bodów tej samej firmy tyle ze za te droższe dopłaca się tylko dlatego ze maja bardziej rozbudowany wzór czy kołnierzyk itp
Idę spać

A to wiadomo, ja tez na pewno bede kupować jakies paki bodziakow w Tesco i innych takich bo sa równie dobre

Moze tez kwestia jest tego typu, ze u Was takie sklepy jak np next sa na porządku dziennym, u nas sie wszyscy od razu rzucają na takie ciuchy i rozchodzą sie jak świeże bułeczki i nie martwię sie o ich sprzedaż w dobrej cenie.

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-15, 21:31   #247
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
A ja witam się po kolacji. I zarz pora kłaść się spać Dziś wypruwałam metki z ubranek. Ależ się nawkurzałam przy tym;d

A gdzie kupujesz bodziaki? Primark?
Obecnie mam z f&f i tu. Zamówię jeszcze jedna paczkę 7 szt z George bo wezmę tez tam piżamki dla Bartusia. W primarku rzadko kupuje gdyż nie mam go u siebie w mieście a nie opłaca mi się specjalnie jechać bo tam szału nie ma, choć mają gigantyczny wybór skarpetek ale jest sens kupować tylko dla maleńkich dzieci bo np mój Bartek gdy zaczął chodzić to po dwóch/trzech praniach skarpetki mają dziury i mam tak tylko z tych z primarku

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-15, 21:32   #248
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem ze każda z nas po wizycie sie chwali ale nie pamiętam a chciałam sobie porównać :p ile ważą wasze maluszki ?

Moja Julcia na prenatalnym w 21tc (20t4d) ważyła niecałe 400g (382g dokładnie)

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-15, 21:36   #249
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
Moja Julcia na prenatalnym w 21tc (20t4d) ważyła niecałe 400g (382g dokładnie)
No to chyba nie jest taka kluska ten mój bobluch
Stary 2015-04-15, 21:42   #250
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Jak junior był mały to ciuszki z S.olivera, benettonu itd z Włoch wystawiałam na Allegro i licytacje były droższe niż cena za jaka były kupione wiec opłacało mi sie to bardzo, kasa sie zwróciła a nawet miałam więcej, a oko fajnymi ciuchami tez nacieszyłam

Pokazuj co to za cuda wyszukałas

Anev0 jak tam po prenatalnych ?
też miałam sporo rzeczy z Włoch od mamy koleżanki, jeździła tam do pracy, daliśmy kasę i nam przywiozła wielką torbe... Super te ciuszki były

A to dla Mai... Nie wrzucam wszystkiego bo pewnie coś odpadnie znając jej humorki... Sukieneczki chcę przede wszystkim najlepiej te wszystkie i ten dresik...
Jutro poszperam jeszcze nad sweterkami bo za dużo mi się podoba a przesadzać nie będę znowu nie potrzebne nie wiadomo ile... a z sukienek wszystkich by skorzystała... tak sądzę całe upalne lato przed nami...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (13,3 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (12,6 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (14,3 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (17,0 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (11,0 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (21,0 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (17,9 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (15,6 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9.jpg (17,3 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (11,7 KB, 3 załadowań)
Stary 2015-04-15, 21:42   #251
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
No to chyba nie jest taka kluska ten mój bobluch

Wiesz nie ma sie co az tak sugerować tymi wagami bo prawda jest troche inna po porodzie

Ja jestem ciekawa ile ta moja przytyła przes te dwa tygodnie, dowiem sie w piatek

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-15, 21:42   #252
majka242007
Zakorzenienie

cd

to dla małego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (10,3 KB, 3 załadowań)
Stary 2015-04-15, 21:44   #253
majka242007
Zakorzenienie

cd
Roxana - a zobacz co znalazłam dla dziewczynki,,, super jest ... jak dla mnie

Zamawiałaś już z tej stronki? Ja długo czeka się na przesyłkę itd???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1111.jpg (11,1 KB, 5 załadowań)
Stary 2015-04-15, 21:46   #254
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
też miałam sporo rzeczy z Włoch od mamy koleżanki, jeździła tam do pracy, daliśmy kasę i nam przywiozła wielką torbe... Super te ciuszki były

A to dla Mai... Nie wrzucam wszystkiego bo pewnie coś odpadnie znając jej humorki... Sukieneczki chcę przede wszystkim najlepiej te wszystkie i ten dresik...
Jutro poszperam jeszcze nad sweterkami bo za dużo mi się podoba a przesadzać nie będę znowu nie potrzebne nie wiadomo ile... a z sukienek wszystkich by skorzystała... tak sądzę całe upalne lato przed nami...

Cudne te ciuszki !!

Ja tez musze cos kupic juniorowi ale najpierw zrobie przegląd spodenek krótkich z tamtego roku bo pewnie połowa bedzie jesscze dobra
W sumie tak na bierzaco mu kupuje wszystko wiec dosc tych ciuszków ma
Jedynie co to na pewno znów jakies fajne sandałki bedzie trzeba mu kupic ale to jeszcze mam czas
Dzisiaj dziadkowie zas mu dwie pary adidasów kupili z nike i pumy wiec znów ma na kolejny sezon no i w maju do Włoch jada wiec znów bedzie sie działo z zakupami fajnie, ze żyjemy w erze internetu bo babcia foty strzela, wysyła mi i pyta czy to mi sie podoba czy nie wiec generalnie na bierzaco wybieram ciuszki

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-15, 21:47   #255
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
Wiesz nie ma sie co az tak sugerować tymi wagami bo prawda jest troche inna po porodzie

Ja jestem ciekawa ile ta moja przytyła przes te dwa tygodnie, dowiem sie w piatek
No zaczynają rosnąć jak na drożdżach mam nadzieje ze mi za wielkie nie urośnie do porodu :p
Stary 2015-04-15, 21:48   #256
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
cd
Roxana - a zobacz co znalazłam dla dziewczynki,,, super jest ... jak dla mnie

Zamawiałaś już z tej stronki? Ja długo czeka się na przesyłkę itd???

A to wszystko z nexta ?

Powyzej 75zl darmowa wysyłka i dostarczają kurierem w ciagu 3 dni roboczych
Nigdy jesscze nie zamawialam u nich dlatego tez nie chciałam robic mega wielkiej paki, najpierw chce ich sprawdzić

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-15, 21:52   #257
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Cudne te ciuszki !!

Ja tez musze cos kupic juniorowi ale najpierw zrobie przegląd spodenek krótkich z tamtego roku bo pewnie połowa bedzie jesscze dobra
Jedynie co to na pewno znów jakies fajne sandałki bedzie trzeba mu kupic ale to jeszcze mam czas
Dzisiaj dziadkowie zas mu dwie pary adidasów kupili z nike i pumy wiec znów ma na kolejny sezon no i w maju do Włoch jada wiec znów bedzie sie działo z zakupami fajnie, ze żyjemy w erze internetu bo babcia foty strzela, wysyła mi i pyta czy to mi sie podoba czy nie wiec generalnie na bierzaco wybieram ciuszki
no moja właśnie ,,zmienia rozmiar,, część dobra a cześć tragedia... więc czeka mnie znów przekładanie rzeczy i od nowa ,,wyprawka,, zawsze tak z nią miałam jak dobre to dobre jak wyrosła to ze wszystkiego na raz... Nakupiła już sobie trochę nowych leginsów i spodni, spódniczek i koszulek ale to za mało jeszcze... Jakies dziwne przyzwyczajenie że dziecko od ur ma pełną szafę ciuchów.. A i dobrze może bo czemu ma nie mieć w sumie... Ja kupię trochę , tatuś zaopatrzy w buty, kurtki, i kolejne ciuszki i będzie miała... Chcę też mieć już wyprawkę do szkoły z głowy...
Stary 2015-04-15, 21:54   #258
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
no moja właśnie ,,zmienia rozmiar,, część dobra a cześć tragedia... więc czeka mnie znów przekładanie rzeczy i od nowa ,,wyprawka,, zawsze tak z nią miałam jak dobre to dobre jak wyrosła to ze wszystkiego na raz... Nakupiła już sobie trochę nowych leginsów i spodni, spódniczek i koszulek ale to za mało jeszcze... Jakies dziwne przyzwyczajenie że dziecko od ur ma pełną szafę ciuchów.. A i dobrze może bo czemu ma nie mieć w sumie... Ja kupię trochę , tatuś zaopatrzy w buty, kurtki, i kolejne ciuszki i będzie miała... Chcę też mieć już wyprawkę do szkoły z głowy...

Pewnie !
Ja tez tak często mam, ze raz dwa i wszytsko małe... Niestety

Dobra, ja uciekam spac bo mnie mega gardło rozbolało.. W ciagu chwili... Juz nie moge śliny przełykać... Az sie boje poranka ehhh

Dobranoc !

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-15, 21:56   #259
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
A to wszystko z nexta ?

Powyzej 75zl darmowa wysyłka i dostarczają kurierem w ciagu 3 dni roboczych
Nigdy jesscze nie zamawialam u nich dlatego tez nie chciałam robic mega wielkiej paki, najpierw chce ich sprawdzić
wszystko next a te dwa ostatnie dresiki dla mojego synka i twojej córci z firmy La Redoute ... Nie znam jej zupełnie ale chyba droższa niż Next bo 149zl za komplecik ciekawe ja z jakościa...
Z drugiej strony pewnie można za pobraniem zaplacić a jak będzie coś nie tak to się odeśle nie?

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Ja też zmykam... Trzeba pospać troszkę bo ostatnio mam z tym problem i przysypiam później w ciągu dnia...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-16, 05:26   #260
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
wszystko next a te dwa ostatnie dresiki dla mojego synka i twojej córci z firmy La Redoute ... Nie znam jej zupełnie ale chyba droższa niż Next bo 149zl za komplecik ciekawe ja z jakościa...
Z drugiej strony pewnie można za pobraniem zaplacić a jak będzie coś nie tak to się odeśle nie?

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Ja też zmykam... Trzeba pospać troszkę bo ostatnio mam z tym problem i przysypiam później w ciągu dnia...

Nie, nie wysyłają za pobraniem.
Ale mam nadzieje, ze problemów z dostarczeniem nie bedzie dam znac jak dostane przesyłkę (z moich wyliczeń powinna byc w poniedziałek )

---
Hej. Obudziłam sie z mega katarem i bólem gardła. No moznaby sie wściec.
Lece zrobic mężczyznom śniadanie i wracam chyba do lozka

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-16, 05:37   #261
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Cudne te ciuszki !!

Jaka mobilna i nowoczesna babcia ! :-D ekstra już ci lekko zazdroszcze
Stary 2015-04-16, 05:39   #262
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Jaka mobilna i nowoczesna babcia ! :-D ekstra już ci lekko zazdroszcze

Tak jak ja Tobie tych wszystkich zakupów, ktore tu wczoraj wstawilas

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-16, 05:51   #263
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak ja Tobie tych wszystkich zakupów, ktore tu wczoraj wstawilas
To była jednorazowa akcja :-D chociaż babcia z dziadkiem wracają w sobotę i też podobno coś mają :-D
Jak gardło ? Oby to nie była angina :-/

---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ----------

Cytat:
A ja może jestem dziwna, ale droższe ubrania dla dziecka zacznę kupować gdy skończy ponad pół roku. Bo dla mnie nie ma sensu kupować drogich bodów itp jeśli ponosi je miesiąc, może dwa. Na początek kupuje body tylko w paczkach np 7 sztuk za 7-8£, to samo pajace itp. Przy kupowaniu bodów czy śpiochów np wcale nie biorę pod uwagę hm czy next. Takie droższe rzeczy kupuje juz później i to są zazwyczaj kurtki, spodnie czy jakieś komplety.. oczywiście każdy robi jak uważa, ja po prostu uważam ze dzięki temu wydam mniej a mimo to moje dzieci dalej chodzą porządnie ubrane
Zgadzam się z Tobą, ja też nie kupuje niewiadomo jak drogich ciuchów, aczkolwiek jest to moje pierwsze dziecko, wyczekane i chce, żeby miało wszystko co najlepsze, jak każda z nas i czasem mogę sobie pozwolić na droższy "zamiennik" Dziecko nie odczuje prawdopodobnie różnicy, ale ja bede zadowolona

Edytowane przez Jess922
Czas edycji: 2015-04-16 o 05:43
Jess922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 06:31   #264
martulka0991
Zadomowienie

Witajcie ;-) widze wczoraj szalalyscie z zakupami ;-) swietne te ciuszki... Ja musze kupic jakis dresik i bluzy lub sweterki malej ale poczekam do wizyty na jeszcze jedno potwierdzenie plci zeby rozczarowania nie bylo ;-) a sukieneczki itd to bede kupowala jak bedzie wieksza.
Wczoraj po pracy pojechalam do meza na budowe, pozniej biuro rachunkowe i kurcze wieczorem Was popodgladalam i padlam...
Moja kruszyna na ostatniej wizycie wazyla 400g z tego co pamietam to 21tc byl. A teraz na wizyte jade za tydzien po poludniu.

---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ----------

Moja mama tez jest we Wloszech, dla dzieciaczkow w rodzinie zawsze jakkes ciuszki przywozila, kurtki, dresiki, wszystko ladne i jakosc ich byla super. Tata w Londynie to moze cos tez wyszuka dla pierwszej wnusi ;-) no a ja tu zaopatruje sie na wyprzedazach i promocjach w tesco auchanie i sieciowkach ;-) a teraz czekam na jakis wolniejszy dzien i uderzymy z mezem do sklepu typu swiat dziecka czy cos w tym stylu ;-)
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 06:43   #265
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Lecę na masażyk stópek i łydek TZ ogląda mecz więc muszę mieć coś w zamian
u mnie też zawsze jest masaż w zamian, że te mecze ogląda
Cytat:
Mój bąbel teraz w 22t3d ważył 430g
Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Tobą, ja też nie kupuje niewiadomo jak drogich ciuchów, aczkolwiek jest to moje pierwsze dziecko, wyczekane i chce, żeby miało wszystko co najlepsze, jak każda z nas i czasem mogę sobie pozwolić na droższy "zamiennik" Dziecko nie odczuje prawdopodobnie różnicy, ale ja bede zadowolona
Otóż to...ja czasem też nie pomyślę i biorę mimo wysokiej ceny... Ale szczerze nie myślałam po tylu latach starań, że będę kupować coś dla mojego dziecka i teraz po prostu szaleję myślałam, że ubranka,zabawki będę kupować tylko po rodzinie i do siostry no tego nie da się wytłumaczyć
Stary 2015-04-16, 06:49   #266
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Nie, nie wysyłają za pobraniem.
Ale mam nadzieje, ze problemów z dostarczeniem nie bedzie dam znac jak dostane przesyłkę (z moich wyliczeń powinna byc w poniedziałek )

---
Hej. Obudziłam sie z mega katarem i bólem gardła. No moznaby sie wściec.
Lece zrobic mężczyznom śniadanie i wracam chyba do lozka
Mnie jeszcze bolą uszy, wszystkie kości i głowa.
Miałam jechać do lidla po pościel, ale dwa zapłacone ubezpieczenia za auta i moje samopoczucie mówią mi: nie rób tego.
Nawet palce mnie bolą jak to piszę
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 07:01   #267
majka242007
Zakorzenienie

Witam sie z rana

moniska, Roxana - zdrówka
Ja odpukać cała ciąża bez problemów zdrowotnych, raz miałam w sumie lekkie przeziębienie jedynie. A wszyscy w koło chorzy...

Znów miałam głupi sen... męczy mnie co jakiś czas...
Urodziłam wcześniaka, coś miał z oczkami i krzyczałam na lekarza żeby włożył go z powrotem bo jeszcze za malutki jest... no i włożył
Wróciłam do domu, poszłam do wc i drugi raz go urodziłam w tej łazience, nic nie bolało, nadal wcześniak ale już duży, ciężki bardzo był i śliczniutki... Uczyłam się karmić piersią zamiast pojechać do szpitala bo TZ stwierdził że najważniejsze jest by dziecko nakarmić a może jutro pojedziemy do szpitala masakra skąd te sny się biorą... Mam nadzieję że ten sen się nie sprawdzi z wcześniejszym porodem... masakra

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-16, 07:01   #268
Anev0
Zakorzenienie

Witam się w nowym wątku
\
Byłam wczoraj na USG polówkowym
USG polówkowe -> 100 % chłopak zdrów jak ryba, nie ma wątpliwości że zostaje facetem wszystkie cząstki ma
Wnętrzności też Prawidłowe wymiary
Buzia wygląda mocno na meżową kurcze nic ze mnie oby oczy brązowe miał
Z pomiarów to 21 a 22 tydzień ale więcej przemawia za 21 drobinką nie będzie raczej średnie dziecko ale nie będzie olbrzymem jak to ginka stwierdziła
423 gramy Termin porodu 22 -24.08
wiercił się nie chciał nam buzi pokazać a to rączkami ( w piąstkę ) zasłaniał się
Za to pleć eksponował że nie ma wątpliwości
Pani dr całą wizytę nam nagrała na płytkę i widać co on tam wyrabia obraz jest ruchomy a nie fotki (stateczny) :P
Najważniejsze że wszystko OK

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 07:04   #269
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku
\
USG polówkowe -> 100 % chłopak zdrów jak ryba, nie ma wątpliwości że zostaje facetem wszystkie cząstki ma
Z pomiarów to 21 a 22 tydzień ale więcej przemawia za 21 drobinką nie będzie raczej średnie dziecko ale nie będzie olbrzymem jak to ginka stwierdziła
wiercił się nie chciał nam buzi pokazać a to rączkami ( w piąstkę ) zasłaniał się
Pani dr całą wizytę nam nagrała na płytkę i widać co on tam wyrabia obraz jest ruchomy a nie fotki (stateczny) :P
gratuluję super że wszystko ok !!! I kolejny chłopczyk w wątku... Mamy znów przewagę
Stary 2015-04-16, 07:07   #270
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie z rana

moniska, Roxana - zdrówka
Ja odpukać cała ciąża bez problemów zdrowotnych, raz miałam w sumie lekkie przeziębienie jedynie. A wszyscy w koło chorzy...

Znów miałam głupi sen... męczy mnie co jakiś czas...
Urodziłam wcześniaka, coś miał z oczkami i krzyczałam na lekarza żeby włożył go z powrotem bo jeszcze za malutki jest... no i włożył
Wróciłam do domu, poszłam do wc i drugi raz go urodziłam w tej łazience, nic nie bolało, nadal wcześniak ale już duży, ciężki bardzo był i śliczniutki... Uczyłam się karmić piersią zamiast pojechać do szpitala bo TZ stwierdził że najważniejsze jest by dziecko nakarmić a może jutro pojedziemy do szpitala masakra skąd te sny się biorą... Mam nadzieję że ten sen się nie sprawdzi z wcześniejszym porodem... masakra

Chyba za duzo myślisz o tej ciąży, porodzie ja szczerze powiedziawszy mało mysle o porodzie, a nawet wcale aktualnie... Nie nakręcam sie na nic, poza tym jakos mi ta ciąża całkiem inaczej przechodzi mając juniora w domku

Zrelaksuj sie i nie mysl o tym bo w nocy zamiast odpoczywac to sie wykańczasz !

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku

\

No i super, ze wszystko dobrze, to najważniejsze

Synuś i Córcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości