Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 9 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-16, 10:04   #3811
myszonka88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 9

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
Sory za moje bystre pytanie pod koniec ciazy ale terminy na pierwszej stronie podajecie od ostatniej @ czy z usg?
Ja z om, ale mam tylko 1 dzień różnicy wg usg

Pytanie: jakie kupić pieluszki i ile do szpitala i do domu? I jakie chusteczki nawilżane, jakiej firmy?

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 10:04   #3812
Emilia 25
404 Not Found

U mnie usg wyprzedza om o tydzień. Zapomniałam o tym że, przecież może się zacząć wcześniej niż myślę.
Stary 2015-04-16, 10:06   #3813
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość

Pytanie: jakie kupić pieluszki i ile do szpitala i do domu? I jakie chusteczki nawilżane, jakiej firmy?

Mi położna kazała kupić zielone pampersy 2 i chusteczki z johnsona.
Kazała jedną paczkę pamprów wziąć do szpitala i te chusteczki.

Do domu mam inne chusteczki.

U mnie tp z usg jest o jeden dzień wcześniej niż z om.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 10:09   #3814
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goskie89 Pokaż wiadomość
Tak na szybko. O 22 miałam cc w trybie pilnym. Synek jest najpiękniejszy na świecie teraz smacznie śpi a mnie boli jak sku.. jutro dam znać więcej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

.

Cytat:
Na ponownym ktk zaczęło spadać gwałtownie tętno więc szybko przygotowano mnie do cięcia.
Młody był owinięty pępowiną więc stąd ten problem.
Teraz jest wszystko bardzo dobrze. Miał 3370 wagi wzrostu nawet niewiem
I jest grzeczniutki bardzo śpi cała noc ☺ wyślę wam później zdjęcie mojego maleństwa...
I myślę nad imienieem. Będzie albo kubuś albo antoś 😊
Jestem taka szczęśliwa że wszystko jest dobrze...

Gratulacje i czekamy na opis.

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
Myko za wizytę

Goskie wow! jestem w szoku, takich wiadomości się nie spodziewałam z rana OGROMNE GRATULACJE! Niech rośnie zdrowo maluszek

A ja się witam z rana w podłym humorze..
Wczoraj wieczorem znowu miałam lekkie plamienie. Ale tylko raz takie brązowe plamy... Więc już wieczór spieprzony.
Poza tym całą noc śnili mi się martwi ludzie, którzy zamieniali się w trumnach w jakieś czarownice i potwory.
Więc sobie pospałam.
No i rano mąż dzwoni, bo wczoraj jechali na warsztaty + imprezę jakąś niby jeszcze bożonarodzeniową, bo nie mieli w grudniu, no i co?! Wkurzyłam się jeszcze bardziej. Słyszę po głosie, że nieźle zachlał wczoraj, a on mi mówi, że nie wie o co mi chodzi.. A wkurzyłam się, bo obiecał mi, że się nie będzie upijał, a tu znowu coś czuję, że obietnica złamana. Zaczekam, aż przyjedzie i pogadamy, ale na razie jest mi mega przykro i ryczeć mi się chce, bo tyle razy ten temat wałkujemy, a co jakiś czas i tak się zdarzają takie niespodzianki. Ja już mam dość.
On się kiedyś otrząśnie??? .

Nadzieja ale brzuch Ci opadł wow.
Ola też jestem przeziębiona ale będzie lepiej.
Baset zapraszam na kurs

Gratuluje przyjęć dzieci do przedszkola. Przyzwyczaicie się a wręcz jak zostaną w domu to zrujnują cały plan dnia .

Przyszedł wózek i teraz się przyznam kupiłam uwaga uwaga używany wózek całe dwa razy zakupiony w lutym oszczędzając 500 zł. Tadam mówcie mi łowczyni promocji .
Biustonosze te co wklejałam przyszły i na żywo są super a nawet ten tańszy bardziej mi się podoba.
Mam armagedon w mieszkaniu ale tż się darł że mam nie sprzątac ale ogarne trochę .
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 10:11   #3815
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Ahhh taki ze mnie nie ogar ja podalam z usg
Lily to ja też nie ogar, i mam termin z usg pierwszego podany wg. om jest 3 maj. ale jakie to ma znaczenie jak zostało tak mało czasu, a ja dalej nie wiem jak będę rodzić i gdzie
chcę sn, ale boję się kleszczy i próżnociągu panicznie, boję się cc, ale to wcale nie tak łatwo i ogólnie jakaś podłamana jestem, najlepiej by było jakby ktoś za mnie urodził i już
Stary 2015-04-16, 10:11   #3816
Sylvie_91
Raczkowanie

Cytat:

U mnie do szpitala każą wziąć paczkę, ja mam Pampers 1, zielone. Do domu pewnie na razie dokupię paczkę takich samych. Chusteczki mam Tami z Rosska, chyba 2 paczki, a do szpitala jakieś inne
Sylvie_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 10:13   #3817
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam pampers zielone dwie paczki po 43 szt. jedna do szpitala i jedna do domu bo nie wiem czy nie uczulą.
Chusteczki mam nivea soft&cream pampers zielone i z rossmana.
Stary 2015-04-16, 10:24   #3818
Nadzieja87
Zakorzenienie

U mnie TP z OM... Ale usg raczej się pokrywa z terminem z @ bo 1 dzień w te czy w tamtą to mi jest na prawdę obojętne

Mam znajomą, którą zresztą na staraczkach wizazowych poznałam... I ta to ma dopiero rozrzut. Tp ma na 4 maja z @, a usg wskazuje na 17 kwietnia
Stary 2015-04-16, 10:26   #3819
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak na szybko. O 22 miałam cc w trybie pilnym. Synek jest najpiękniejszy na świecie teraz smacznie śpi a mnie boli jak sku.. jutro dam znać więcej

wow, wchodzę a tu taka wiadomość Gratulacje kochana, synuś duży, super że wszystko dobrze
zazdroszczę
i czekamy na relację i zdjęcia

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
Ja po obchodzie. Jutro zdecyduja co dalej. Alr dzisiaj moj tz pojedzie do Mojego gina i z nim otwarcie pogada co i jak.
już niewiele zostało

Cytat:
Myko za wizytę

Goskie wow! jestem w szoku, takich wiadomości się nie spodziewałam z rana OGROMNE GRATULACJE! Niech rośnie zdrowo maluszek

A ja się witam z rana w podłym humorze..
Wczoraj wieczorem znowu miałam lekkie plamienie. Ale tylko raz takie brązowe plamy... Więc już wieczór spieprzony.
Poza tym całą noc śnili mi się martwi ludzie, którzy zamieniali się w trumnach w jakieś czarownice i potwory.
Więc sobie pospałam.
No i rano mąż dzwoni, bo wczoraj jechali na warsztaty + imprezę jakąś niby jeszcze bożonarodzeniową, bo nie mieli w grudniu, no i co?! Wkurzyłam się jeszcze bardziej. Słyszę po głosie, że nieźle zachlał wczoraj, a on mi mówi, że nie wie o co mi chodzi.. A wkurzyłam się, bo obiecał mi, że się nie będzie upijał, a tu znowu coś czuję, że obietnica złamana. Zaczekam, aż przyjedzie i pogadamy, ale na razie jest mi mega przykro i ryczeć mi się chce, bo tyle razy ten temat wałkujemy, a co jakiś czas i tak się zdarzają takie niespodzianki. Ja już mam dość.
niech on się otrząśnie bo inaczej majówki lecą

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Dowcipne usg robi i mierzy więc nie dość że mam bliskie kontakty z jego ręka to i z usg na każdej wizycie
ja mam tak samo. Najpierw sprawdza ręcznie wydzielinę i szyjkę, później usg dowcipne i mierzy moją żyrafę a później usg przez brzuch

Wstałam sobie 9:40 Dalej śpi mi się super tzn przesypiam całe noce dobrze, oczywiście wstaję na siku teraz częściej i ciśnienie mam niezłe ale od razu po sii zasypiam i ciężko mnie dobudzić

Ciekawe jak tam Crumble i Michałek ?

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 10:27   #3820
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
wg @

Iza, jak się czujesz?
Dziękuję leouejt. Psychicznie gorzej

Cytat:
Ja z om

Cytat:

Do szpitala mam dady 1 do domu pampers 1. Chusteczki mam frittj
Stary 2015-04-16, 10:29   #3821
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
e tam nieogar, co za różnica
Cytat:
Ja biorę jedną małą paczkę babydream oraz jedną paczkę chusteczek, chyba huggies
a ogólnie mam kupione tylko 2 paczki tych pieluszek, muszę kupić jeszcze ze 2 opakowania większe

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Przyszedł wózek i teraz się przyznam kupiłam uwaga uwaga używany wózek całe dwa razy zakupiony w lutym oszczędzając 500 zł. Tadam mówcie mi łowczyni promocji .
Biustonosze te co wklejałam przyszły i na żywo są super a nawet ten tańszy bardziej mi się podoba.
Mam armagedon w mieszkaniu ale tż się darł że mam nie sprzątac ale ogarne trochę .

zawsze mnie zastanawia dlaczego ludzie tak szybko sprzedają wózek, co było nie tak

Cytat:
Mam znajomą, którą zresztą na staraczkach wizazowych poznałam... I ta to ma dopiero rozrzut. Tp ma na 4 maja z @, a usg wskazuje na 17 kwietnia
ale dopiero teraz to wychodzi czy od początku tak miała? bo jak od początku to pewnie po prostu cykle jakieś szalone a jeśli teraz to big baby

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 10:32   #3822
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
Dziewczyny melduję się ze szpitala. Przyjechałam na ktg i zostawili mnie tu. W piàtek cesarskie cięcie tak więc będę kolejną mamusią... beczeć mi się chce... w ogóle nie jestem przygotowana ani torby ani nic...

Cytat:

Cytat:
Na ponownym ktk zaczęło spadać gwałtownie tętno więc szybko przygotowano mnie do cięcia.
Młody był owinięty pępowiną więc stąd ten problem.
Teraz jest wszystko bardzo dobrze. Miał 3370 wagi wzrostu nawet niewiem
I jest grzeczniutki bardzo śpi cała noc ☺ wyślę wam później zdjęcie mojego maleństwa...
I myślę nad imienieem. Będzie albo kubuś albo antoś 😊
Jestem taka szczęśliwa że wszystko jest dobrze...

Gratulacje Dobrze że wszystko skończyło się dobrze i wyłapali spadające tętno. Piękna waga !

Cytat:
Dla zainteresowanych -49% na kolorówke ROSSMANN od 24 kwietnia (na podkłady, pudry, bronzery i korektory)[COLOR="Silver"]
)
O Boziu ! Toć to moje zgubienie będzie gdyż kompletuje zamówienie na Ross

Cytat:
Ja mam pampers zielone dwie paczki po 43 szt. jedna do szpitala i jedna do domu bo nie wiem czy nie uczulą.
Chusteczki mam nivea soft&cream pampers zielone i z rossmana.
Ja też mam 2 opakowania zielonych Pampers ( jedno do domu jedno do szpitala ) i chusteczki również z Pampersa Sensitive.

Witam się po wczorajszej nieobecności. Trochę was podczytywałam ale nie mialam jakoś weny do pisania. Za to nadrabiania trochę było Aby jeden dzień mnie nie ma a tu już maluszek na świecie Pojechałam wczoraj do laboratorium i pytałam o ten duplikat. Powiedziała mi że czeka się około 2 tygodnie ( śmieszne jest to że jak robiłam badanie na określenie tej grupy krwi to czekałam chyba 4 dni na wyniki a na duplikat 2 tygodnie. ) No ale kazała mi zadzwonić do nich w poniedziałek i pytać. Mam nadzieję że nie będę musiała tyle czekać. Bo jednak przez to że nie mam tego w ręce stresuję się że co ja pocznę w godzinie w Do lekarza nie pojechałam. Mam za tydzień wizytę więc wtedy się zapytam go o te przeciwciała a gdybym nie dotrwała to w szpitalu powiem że mąż ma dodatnią grupę krwi by mieli to na uwadze.

Nadzieja wow jak twój Kacperski już nisko

17.05.2015 r. godz. 12:30 3780 g i 55 cm

Kasia
16.02.2017 r. godz. 17:44 3170g i 52 cm

Wymiana

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1203546
SzaraaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 10:38   #3823
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:

Ja kupilam pieluszki z rossmana a chusteczki z netto nie wiem czy dobrze sugerowalam sie analizami sroki

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Ja biorę jedną małą paczkę babydream oraz jedną paczkę chusteczek, chyba huggies
a ogólnie mam kupione tylko 2 paczki tych pieluszek, muszę kupić jeszcze ze 2 opakowania większe

zawsze mnie zastanawia dlaczego ludzie tak szybko sprzedają wózek, co było nie tak

ale dopiero teraz to wychodzi czy od początku tak miała? bo jak od początku to pewnie po prostu cykle jakieś szalone a jeśli teraz to big baby
U mnie z om mam 24 a z usg 16 w koncu to caly tydzien ale mam przeczucie bardziej na 16 wiec zostawiam
Stary 2015-04-16, 10:39   #3824
ruskaa
Wtajemniczenie

U mnie termin waha się między 15 a 23 maja co usg to inaczej, ale sugeruję się tp. z OM czyli 18 maj

Fistaszek za wózek

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 10:42   #3825
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
Ja kupilam pieluszki z rossmana a chusteczki z netto nie wiem czy dobrze sugerowalam sie analizami sroki

U mnie z om mam 24 a z usg 16 w koncu to caly tydzien ale mam przeczucie bardziej na 16 wiec zostawiam
A na drugim usg termin mi wyszedl 9! Ale tego nie biore pod uwage
Kurde nie umiem sie poslugiwac tabletem sama siebie cytuje
Stary 2015-04-16, 10:45   #3826
TienShan
Zakorzenienie

Lily a jaki termin wyszedł Ci na tym usg z 13 tygodnia?

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 10:48   #3827
Santilia
Wtajemniczenie

hej!!
pospałam i muszę się przyznać bez bicia - 3 noce temu porzuciłam szanowną poduchę cebuchę, śpi mi się o wiele lepiej teraz

i nie jadę dzisiaj na sesję, znajoma musi kiblować w pracy Mam nadzieję, ze w sobotę będzie pogoda, bo jak nie to chyba dam sobie spokój :/

Cytat:
Masz racje... W końcu od niego teraz wszystko zależy

Chociaż chodzę i się śmieje że jakbym tak się nasluchala tyle od matki co on dzisiaj przy ubieraniu łóżeczka to też bym stwierdziła że dłużej tego nie zniesie i się wyprowadzam

Dziewczyny... moja szyjka na usg 2 tygodnie temu miała 5,89 stwierdziłam ze to jest aż niemożliwe, ale jak byk na zdjęciu usg szyjki mam wymiar podany.
Teraz nawet nie wiem ile miała bo gin nie mówił, ale widziałam że na pewno krótsza (juz na samo spojrzenie)

Powiem wam co do obniżonego brzucha... No fajnie się oddycha... I się plusy kończą, bo za to nacisk na Bożenę jest taki ze chodzę jakbym co miała między nogami...liczę na to ze kwestia przyzwyczajenia... Ruchy to już wgl czuje w pachwinach. Brzuch to mi się od przedzialka na bożenie zaczyna. I co przetrawie to idę na 2 bo mam wrażenie że się nie mieści ;-) i tak dziś byłam 3-4x mało mi tyłka nie urwało.... Aż w końcu parszywy hemoroid wylazł
o matko, jaka żyrafka! ja od początku ciąży takiej nie miałam pomyśleć, ze moja ma marne 23 mm

hmmm dziwne, mówicie, że brzuchol mi nie opadł, a czuję go już na spojeniu gmeranie w pachwinach mam już od jakichś 3 tygodni ale spoko, niech M. jeszcze posiedzi 2 tygodnie

Cytat:

gratuluję!!
Czekamy na fotki i więcej informacji!!
Dobrze, że lekarze czuwali

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
Lily to ja też nie ogar, i mam termin z usg pierwszego podany wg. om jest 3 maj. ale jakie to ma znaczenie jak zostało tak mało czasu, a ja dalej nie wiem jak będę rodzić i gdzie
chcę sn, ale boję się kleszczy i próżnociągu panicznie, boję się cc, ale to wcale nie tak łatwo i ogólnie jakaś podłamana jestem, najlepiej by było jakby ktoś za mnie urodził i już
dalej nie wybrałaś szpitala?
mi położna ostatnio na tej wizycie w szpitalu powiedziała, że nie używają już kleszczy i próżnociągu.. także spokojnie, nie panikuj

Cytat:

ja z OM mam na 21.05, z USG - 15.05. sugeruję się tym z USG, w sumie nawet gin mi tak powiedziała.

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 10:50   #3828
myszonka88
Zakorzenienie

Dzięki za odpowiedzi , zapisałam sobie pieluchy pampersa (te zielone) i dady, a z chusteczek to huggies na gemini zamówię i może babydream albo dady wezmę. W każdym razie będę testować

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 10:50   #3829
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:

Dostała od kogoś na zajączka wózek za 3000 zł .
Stary 2015-04-16, 10:53   #3830
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Dostała od kogoś na zajączka wózek za 3000 zł .

dobry prezent

hmmm no dobra, tak piszecie o tych pieluchach do szpitala - a sztukowo ile zabieracie? bo jest różnica (przynajmniej w tych co ja kupiłam), między pampersa a tymi z rossmana

M

Stary 2015-04-16, 10:53   #3831
loluska
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje

Hej
Ale miałam noc Ja nie wiem czy to normalne, że straszaki zaczynają się na 5 tygodni przed terminem Wieczorem aż zaczęłam się bać, że urodzę... :dzrzwi-strach: Brzuch mnie bolał jak na @, ciągnęło w pachwinach i jeszcze ten straszny ból w krzyżu. Dobrze, że mam dzisiaj wizytę to ginka sprawdzi co z moją szyjką...

Normalne

Cytat:

Miałam wczoraj odpisać, ale zapomniałam, a ciągle miałam wrażenie ze miałam komuś, coś

Wszystko w pokoiku gotowe, ale pościeli pewnie używać nie będę, bo w dzień w końcu mamy po 25 stopni ciepła w nocy też jakoś super chłodno nie jest
Ale
Zakupiłam wiec ubrałam, bo chciałam żeby to jakoś wszystko ładnie wyglądało.
nim zacznę używac pewnie znowu zrobię pranie ale co tam
:
A no chyba że tak ja mam zamiar założyć prześcieradło i ochraniach, a pościel będzie czekać na swoją kolej i chłodniejsze dni

Ale piękna dziś pogoda

Pranie zrobione, dom ogarnięty, półka zlikwidowana w pokoju. Tż powiedział że jak wróci to w niedziele to w trybie natychmiastowym jedzie po to łóżeczko, bo oczywiście nadal cisza . Miejsce na łóżeczko gotowe, tylko wstawić i ogarnąć

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 10:54   #3832
maartussss
Zadomowienie

Cytat:
maartussss
Przykro mi ale to sa faceci i ich obietnice, tak jakbynie mozna bylo normalnie sie napic z kultura
Właśnie o to chodzi. Ja mu nie zabraniam się napić kilku piw czy drinków, ale cholera, niech zachowa jakiś umiar i granicę, bo ile razy można to samo wałkować...

Ja mam podany termin z OM

Tien fajnie, że Twój synek zasypia sam u siebie. My musimy się zebrać i w końcu przenieść młodego na większe łóżko...

Myszonka do szpitala biorę Pampersy 1 zielone, do domu Dady (ale już 2), a chusteczki mam Babydream z Rosska te niebieskie

Fistaszek i Ruska sama bym chciała wiedzieć, czy on się kiedyś otrząśnie... mam wrażenie, że te wyjazdy to dla niego takie "puszczenie ze smyczy" pod względem alkoholu... Bo on myśli, że jak zadzwoni, to nie słychać po głosie, że pił. Idiota.
Jestem nakręcona jak mały bączek, ale postaram się do sprawy podejść na spokojnie i nie podnosić głosu, bo jak ja się już nakręce to koniec świata

SzaraMyszka a może po prostu zrób w razie czego ejszcze raz to badanie na grupę krwi?
Stary 2015-04-16, 10:55   #3833
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
Lily a jaki termin wyszedł Ci na tym usg z 13 tygodnia?
16.05 noi ten podalam
Stary 2015-04-16, 10:56   #3834
maartussss
Zadomowienie

A ja mam z OM 26.05 a z USG 30.05 i 05.06 (3d) więc sama nie wiem.. Ale mam jakieś przeczucie, że raczej 30.05..

A zapomniałam napisać, Fistaszek to super okazja Ci się trafiła
Stary 2015-04-16, 10:58   #3835
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość

dobry prezent

hmmm no dobra, tak piszecie o tych pieluchach do szpitala - a sztukowo ile zabieracie? bo jest różnica (przynajmniej w tych co ja kupiłam), między pampersa a tymi z rossmana
Smółke chce żeby wydalił do pieluchy tetrowej dlategojakieś 30 szt. wezmę pieluch.
Stary 2015-04-16, 10:59   #3836
asiuk
Zakorzenienie

Arrow Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 9

Hej!

Goskie, ale numer! Gratuluję!!! Cieszę się, że szybko zareagowali i wszystko jest ok.
Na pocieszenie powiem Ci, że leżę z dziewczyną po cc, zabieg miała we wtorek, a dziś wychodzi do domu

Tak poza tym, to nic mi się nie chce

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 11:00   #3837
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Smółke chce żeby wydalił do pieluchy tetrowej dlategojakieś 30 szt. wezmę pieluch.
czyli tak ok. 10 szt. na dobę... ja mam spakowane opakowanie 43 szt. ;P i torba nadal się nie domyka

M

Stary 2015-04-16, 11:00   #3838
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
hej!!
pospałam i muszę się przyznać bez bicia - 3 noce temu porzuciłam szanowną poduchę cebuchę, śpi mi się o wiele lepiej teraz

i nie jadę dzisiaj na sesję, znajoma musi kiblować w pracy Mam nadzieję, ze w sobotę będzie pogoda, bo jak nie to chyba dam sobie spokój :/

o matko, jaka żyrafka! ja od początku ciąży takiej nie miałam pomyśleć, ze moja ma marne 23 mm

hmmm dziwne, mówicie, że brzuchol mi nie opadł, a czuję go już na spojeniu gmeranie w pachwinach mam już od jakichś 3 tygodni ale spoko, niech M. jeszcze posiedzi 2 tygodnie

gratuluję!!
Czekamy na fotki i więcej informacji!!
Dobrze, że lekarze czuwali

dalej nie wybrałaś szpitala?
mi położna ostatnio na tej wizycie w szpitalu powiedziała, że nie używają już kleszczy i próżnociągu.. także spokojnie, nie panikuj

ja z OM mam na 21.05, z USG - 15.05. sugeruję się tym z USG, w sumie nawet gin mi tak powiedziała.
no właśnie miałam wybrany, ale tam przy skróceniu II etapu stosują próżnociąg lub kleszcze, tak z góry zaplanowane, a ja się tego boję chyba bardziej niż samego bólu, skurczu, operacji i wszystkiego.
a ty rodzisz w Warszawie, czy gdzieś w okolicach?
Stary 2015-04-16, 11:02   #3839
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie o to chodzi. Ja mu nie zabraniam się napić kilku piw czy drinków, ale cholera, niech zachowa jakiś umiar i granicę, bo ile razy można to samo wałkować...

Ja mam podany termin z OM

Tien fajnie, że Twój synek zasypia sam u siebie. My musimy się zebrać i w końcu przenieść młodego na większe łóżko...

Myszonka do szpitala biorę Pampersy 1 zielone, do domu Dady (ale już 2), a chusteczki mam Babydream z Rosska te niebieskie

Fistaszek i Ruska sama bym chciała wiedzieć, czy on się kiedyś otrząśnie... mam wrażenie, że te wyjazdy to dla niego takie "puszczenie ze smyczy" pod względem alkoholu... Bo on myśli, że jak zadzwoni, to nie słychać po głosie, że pił. Idiota.
Jestem nakręcona jak mały bączek, ale postaram się do sprawy podejść na spokojnie i nie podnosić głosu, bo jak ja się już nakręce to koniec świata

SzaraMyszka a może po prostu zrób w razie czego ejszcze raz to badanie na grupę krwi?
Bliska mi osoba straciła kiedyś przytomnośc przez alkohol i uderzyła głową w kaloryfer od tamtej pory mój mąż ma zabronione z nim pić inastawiłam tak resztę bliskich i wypijają kulturalnie flaszkę i koniec. Może pogadaj z jego kompanami od butelki lub zagroź ze tak zrobisz i narobisz mu wstydu.

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
czyli tak ok. 10 szt. na dobę... ja mam spakowane opakowanie 43 szt. ;P i torba nadal się nie domyka
Dlatego biorę 30 szt a jak coś to dowiozą mi.
Stary 2015-04-16, 11:06   #3840
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
no właśnie miałam wybrany, ale tam przy skróceniu II etapu stosują próżnociąg lub kleszcze, tak z góry zaplanowane, a ja się tego boję chyba bardziej niż samego bólu, skurczu, operacji i wszystkiego.
a ty rodzisz w Warszawie, czy gdzieś w okolicach?
Ostatecznie wybrałam Warszawę - Madalińskiego. mam 400m od domu szpital, ale darowałam sobie..

M

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości