|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 9
Ledwo człowiek wstaje a tu takie newsy !
Goskie - gratulacje ! Szybkiego powrotu do formy i mało bólu ![]() Kurde, ale zestresowałam się Twoją sytuacją... Ktg się żadne nie szykuje, kolejną wizytę mam mieć w 39tc o ile doczłapię... Boję się takich powikłań A patrzyłam, że nawet prywatnie za bardzo nie ma gdzie zrobić. Chyba mojego gina o to dziś zapytam przy okazji USG.A ja po wczorajszym śpiochu czuję w sobie moocccc Już włączyłam pranie, zmywarkę i ogarniam sypialnię Dziś i jutro chcę chatkę ogarnąć tak od A do Z. Lubię jak jest czysto ![]() Mała usilnie próbuje mi stópkami złamać lewe żebro Boli i piszczę jak mała mysz przy jej ruchach, ale i tak ją kocham
|
#3842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko tak jak mówiłam, ja problemu nie widzę w kilku piwkach czy drinkach, tylko chcę, żeby zachował granicę. A były już sytuacje takie, że nieprzytomny był i tyle razu już te obiecanki-cacanki słyszałam, że nie będzie się upijał, że mam dość. Wypadałoby dorosnąć, ale chyba mu się nie spieszy do tego..
|
|
|
#3843 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może tam wypytam i spróbuję, bo już zaczęłam panikować
|
|
#3844 |
|
Zadomowienie
|
jagodowa - moja położna na SR mówiła, że kleszcze i próżnociąg to przeżytek poprzedniego wieku i są stosowane mega mega rzadko u nas w szpitalu, jak już nie ma innej możliwości (czytaj na CC jest za późno). Jak byłoby wskazanie do próżnociagu czy kleszczy to od razu robią CC. Jak dziecko nie chce się poprawnie w kanał rodny wstawić też robią CC. Więc ja bym poszukała szpitala, który jednak kleszczy czy próżnociągu "standardowo" nie używa, bo też uważam, że to co dobre było 20 lat temu niekoniecznie jest dobre teraz i czasami lepiej zrobić to CC.
|
#3845 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja się cieszę że u nas szpital zapewnia pampersy i że nie muszę brać
z rzeczy dla noworodka tylko chusteczki nawilżające
|
|
#3848 |
|
Rozeznanie
|
no ja też się nad tym zastanawiam, mnie też żadne ktg się nie szykuje, za tydzień mam wizytę i to już będzie 39 tc, mam nadzieję że jest wszystko ok...
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie pytałam się czy nie lepiej będzie zrobić od nowa to powiedziała że mam zadzwonić w poniedziałek. Może uda się załatwić że szybciej przyjdzie ten duplikat. Oczywiście powiedziałam jej że za niecały miesiąc mam termin więc zależy mi na czasie.
|
#3850 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3851 |
|
Zadomowienie
|
Kupowalyscie karuzele do lozeczka?
|
#3852 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jeszcze nie - koleżanki mnie opierdzieliły, że wszystko kupuję przed porodem i później one nie będą wiedziały co kupić dziecku
nawet za torbę do wózka dostałam opierdziel!
|
#3853 | |||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
Ja już po śniadaniu i porannym spacerze w słoneczku ![]() Capriola ja bym jechała do tego drugiego szpitala skoro w tym robią takie problemy. Oby wszystko było dobrze ![]() Izunia ta Twoja sąsiadka to naprawde chyba ma jakąś depresję. Najbardziej mi szkoda maleństwa... Cytat:
Asiuk to przynajmniej będziesz pod stała kontrolą. Obyś dała radę Emilia ale lipa jakby się okazało, że przepłacaliście... Cytat:
Nadzieja pięknie Ci opadł brzuszek- jutro już pewnie będzie na wysokości kostek ![]() Cytat:
super, że tak szybko ogarnęli sprawę. Dużo sił życzę ![]() A ja jutro idę na KTG. Mam nadzieję, że będzie ok tak jak w poniedziałek i że mnie wypuszczą Taka jakaś jestem ostatnio nieogarnięta...Dostałam kolejne tony ciuszków i już tego nie ogarniam, kolejne butelki- mam ich za dużo i jeszcze wyprawki nie dokończyłam
|
|||
|
|
|
#3854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3855 | |||
|
Zakorzenienie
|
łoo matko
![]() Cytat:
myślę, że spokojnie wystarczy, zwłaszcza, że jak będzie wszystko ok to po 48h idziemy do domku![]() Cytat:
jakoś naturalnie to przyszło no i tak, dwie noce przespał całe u siebie bez pobudki, czasem obudzi się i muszę przyjść do niego się położyć na chwilkę i śpi dalej a czasem już o 23 mamy go u siebie no i tego się trzymaj ![]() Cytat:
![]() właśnie ogarniam ale kiepsko mi idzie
Edytowane przez TienShan Czas edycji: 2015-04-16 o 11:27 |
|||
|
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne klapki będą w lidlu zamiast kapci http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?act...etail&id=34095
|
|
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja miałam dzisiaj się zrobić do ludzi i co? znowu będę gnić na kanapie
|
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam po synku, ale kupowałam jeszcze będąc w ciąży
Cytat:
|
|
#3860 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3862 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zjadłabym ![]() mam tylko galaretkę z bitą śmietaną
|
|
#3863 |
|
Zakorzenienie
|
Santi a to spoko, niech się złożą na karuzelę
![]() Zrób się na człowieka i możesz jechać z nami
|
#3864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
? bo ja już się za kierownicę nie mieszczę, nogi mam za krótkie jak się odsunę
|
|
#3865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żaden problem
|
|
#3866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
matko przed chwilą miałam ciśnienie 149/74 puls 82
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
Rusia u mnie gin robi tak samo, z tym ze nie zawsze usg przez brzuch robi... A jeśli robi to głównie na początku
Też się zastanawiam co u Crumble? TienShan wiesz co tam znajoma to pewnie i to i to bo najpierw był maluszek większy o tydzień a w połowie ciąży nawet o 2. Myśleli ze cukrzyca, ale jednak nie... Już pomijając to to wydaje mi się ze kwestia paru dni i serio urodzi...Hehe szaramyszka, powodzenia w Rossku ![]() Kacperski dziś znów coś knuje... ![]() Fistaszek, rozwalasz na łopatki za wózek... Santi no właśnie mnie moja żyrafa przeraża... Pewnie długo potrwa nim się wgl zgładzi... ![]() Lola, po prostu miałam fazę pt musi być ładnie ![]() Weron, o ile nie dziś... ![]() Przed chwilą jęczalam od naporu... dosłownie momentalnie poczułam taki ucisk idąc do kuchni aż mnie wpół zgięło usiadłam i momentalnie zaczęło mną wyginać z bólu jak w opętaniu...Aż jeczec zaczęłam... Przeszło po 2-3 minutach... To jest wgl normalne??
|
#3868 |
|
Zadomowienie
|
Goskie89 wielkie gratulacje!!! Cieszę się ,że wszystko w czasie zrobione i bez problemów..waga małego piękna!!!
Czekamy na więcej informacji od Ciebie i Crumble ![]() Fistaszek to pochwal się tym wózkiem..wrzuc linka lub zdjęcie koniecznie ![]() Nadzieja po Twoim zdjęciu to ja rano wstaję i pierwsze co to patrzę na brzuch heheh ale mi tylko tak na jeden dwa palce opadł i to tylko chyba ![]() Martuss tak to mają Ci faceci..ja mówię,że jadą w delegację i w grupie zachowują się jak matoły i tyle mam do powiedzenia..ale są wyjątki..mój też do nich jednak nie należy..choć po ostatniej akcji 1,5 miesiąca temu jak obiecał,że nie pije to jest ok..pytanie o zgodę, więc trochę wina czy piwko to mu pozwalam.. Tylko najgorsze,że Ty się nie czujesz zbyt dobrze i jeszcze numery wywija..trzymaj się Kochana..szkoda nerwów, uważaj na siebie.. A ja czekam na paczkę z gemini i zamówienie z Zary jest w doręczeniu,ale z Katowic do mnie to chyba dziś nie dojadą..hehe ze śmiesznych rzeczy paczka z Hiszpanii z Zary szybciej dojdzie jak zamówienie ze Smyka..
|
#3869 |
|
Konto usunięte
|
Miałam mieć o 11.20 wizytę, ale dwa dni temu dzwonili ze Pani doktor bd od 11 i przesuwają o godzinę wszystkim termin. Ja teraz przyjeżdżam a jej nie ma jeszcze rekord |
|
|
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

A patrzyłam, że nawet prywatnie za bardzo nie ma gdzie zrobić. Chyba mojego gina o to dziś zapytam przy okazji USG.
Dziś i jutro chcę chatkę ogarnąć tak od A do Z. Lubię jak jest czysto 

może tam wypytam i spróbuję, bo już zaczęłam panikować

a twierdzi ze się starała 7 lat.... Teraz leży.z zagrożona ciążą i co 5 minut na fajkę.wychodzi 
super, że tak szybko ogarnęli sprawę. Dużo sił życzę 

usiadłam i momentalnie zaczęło mną wyginać z bólu jak w opętaniu...Aż jeczec zaczęłam... Przeszło po 2-3 minutach... To jest wgl normalne??