|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Cytat:
Mnie miejscowo.znieczulili przy szyciu więc nie.bolało. Chociaż tz mówił że tak trochę jak by mnie że.dwa.razy zaszczypao. Ja nie chce odwiedzin kolezanek jakchs ciotek.. Przy Blance byli teście -ok. Moi rodzice i na chwilę wpadła moja chrzestna bo pracuje w tym szpitalu. I w ostatni dzień (4) wpadła moja przyjaciółka. |
|
|
|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
a to niech u mnie też lecą, jem ciasto
![]() Industria bardzo ładne łóżeczko ![]() Cytat:
Dzięki bardzo za odpowiedź. Myślałam o Tobie, gdy to pisałam.. ![]() Byłam u neurologa, ale on twierdzi, że nie jest ginekologiem i nie może wydawać opinii o tym w jaki sposób rozwiązanie ma nastąpić.. ![]() Najwyżej zapiszę się do jakiegoś neurochirurga prywatnie, bo na NFZ już na pewno nie mam co liczyć. Tylko boję się, że będzie jak z tym neurologiem - wizyta praktycznie bezsensowna, bo wydał tylko opinię do lekarza prowadzącego ciążę, a w tym przypadku kasę będę musiała dać. Mam skierowanie na rezonans z października, ale nie zrobiłam w ciąży, a dopiero niedawno się dowiedziałam, że rezonans magnetyczny nie jest szkodliwy dla dziecka. U neurochirurga byłam ostatni raz w październiku i on powiedział, że trochę bałaganu w tym kręgosłupie jest, więc chyba zapiszę się na wizytę do tego samego, żeby nie jeździć od lekarza do lekarza.
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba wolę zeby teście mnie w szpitalu odwiedzili bo posiedzą godzinkę i sie zmyją a wtedy w domu już będę miała spokój.Bo jakby przyszli do domu to będą siedzieć do wieczora i czekać aż mi usłużę- herbatka, kawka, ciasto
Edytowane przez mehja Czas edycji: 2015-04-16 o 13:35 |
|
|
|
#2224 |
|
Konto usunięte
|
Country słodkie
Industria śliczne Tasia subskrybuję na yt taką dziewczynę- doriska cos tam cos tam, opowiada o swojej ciazy tydzien po tygodniu i ona tez ma takie problemy. No i nosiła pończochy takie a teraz podkolanówkę i jest o niebo lepiej Podczas ćwiczeń dostałam mega zgagi, zaraz sie porzygam chyba ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Ja sobie teściów nie życzę w szpitalu, ale rodzice mogą przyjechac - w końcu to rodzice No i Tz najważniejszy oczywiście A zreszta u mnie w szpitalu nie ma odwiedzin na salach wiec i tak nikt siedzieć nie bedzie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2225 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny trzymajcie kciuki za moją dzisiejszą wizytę
ależ Wy piszecie dużżżżooooo
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
mnie nie bolało, dostałam znieczulenie
Co do wizyt w szpitalu, to teście wykazali się taktem i nie byli, za to po rodziców dzwoniłam jeszcze z sali porodowej bo taka duma mnie rozpierała i chciałam się koniecznie pochwalić i z kimś jeszcze pocieszyć. Teście przyszli jak już byliśmy w domu, ale też długo nie męczyli, posiedzieli 15 minut. Także wizyt się nie obawiam. Jedynie teraz nie będę dzwonić po nikogo tylko te pierwsze chwile chcę spędzić tylko z tż |
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie
Czy wszystkie proszki dla dzieci mają taki mocno dzidziusiowy zapach? Czy jest jakiś który pachnie w miare normalnie? Nie wiem czy to ciąża czy co ale lovela dla mnie jest
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje za komplementy dla łóżeczka
![]() ja bede rodzić w innym mieście to wątpie że ktoś poza tż tam dojedzie zresztą moja mama sama powiedziała że te dwa dni w szpitalu najlepiej jak sobie odpoczne a nie bede odwiedziny przyjmować, teściowie też są taktowni więc jeśli już bardzo bedą chcieli to najpierw zadzwonią zapytać........ chociaz w sumie na rodziców i teściów bym sie nie obraziła jakby przyjechali.... Cytat:
![]() małpiszony jedne zrobiłyście mi smaka na lody
|
|
#2229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Skasowało mi poprzedni post
![]() Cytat:
Nie ma dotąd żadnych konkretnych wyników jak i na ile szkodliwy jest rezonans, ale tak silne pole magnetyczne nie pozostaje obojętne dla tkanek, chociażby z powodu podgrzewania wód płodowych. Cytat:
![]() Co do tz na porodówce, to mój na skurczach być musi i chce. Na partych- jak chce, jego wybór. miałam chyba 10 cytatów... i zeżarło :/ Aaaa super, że Kaja wychodzi ze szpitala jutro Śliczne łóżeczko Przedłużane rzęsy wyglądają ślicznie, jeżeli są regularnie uzupełniane, w innym przypadku takie wyliniałe, blePierwsza kąpiel 6h po porodzie? Ubabrana krwią mam leżeć latem 6h? Nie ma mowy... Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-04-16 o 14:13 |
||
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Też sobie nie życzę żadnych odwiedzin w szpitalu. Szkoda tylko, że pewna osoba nie jest w stanie tego pojąć!
To nie jest tak, że tylko ona jest wykluczona, swoich rodziców i reszty rodziny też nie zapraszam do szpitala. Zwyczajnie chce po ludzku odpocząć, dojść do siebie. Z resztą chyba dwa czy trzy dni są w stanie się wstrzymać z odwiedzinami...
Jaś 20.06.2015 06.09.2014 Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2015-04-16 o 14:16 |
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Fartuch tez mnie draznia zapachy ale kupilam ten bobini i go nie czuje
Moja kroplowka w koncu zeszla i sobie pojadlam
|
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
Cos, chyba też kupie ten bobini... Dostałam ciuchy od siostry która pierze w loveli, i nie mogę wytrzymać wyniosłam siatki do drugiego pokoju.
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
Loveli nie znioslabym wachalam ja w sklepie
|
|
|
|
#2234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale właśnie mnie też tak nosiło że muszę komuś pochwalić się,.pokazać. I po tyg. Już w domu zadzwonilam po przyjaciółki ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że się jednak na szybko nie decydowałam! A mojej teściowej nie będzie w Polsce jak urodzę A mama i siostra mogą siedzieć ile chcą, chociaż wiem, że nie będą miały czasu.
|
|
#2236 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o odwiedziny to boję się, że na początku będzie ich za dużo..... Wogóle boje się też tego, że na początku wszyscy będą chcieli mnie zagłaskać a potem nagle zostanę ze wszystkim sama bo tż wróci do pracy a reszta do codziennych obowiązków. Cytat:
![]() Cytat:
Piękniusie
|
|
|
#2237 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bardzo ładne łóżeczko Cytat:
![]() Oblazłam dzisiaj pół miasta i nic nie kupiłam oprócz witamin i batonika. Mam już mętlik w głowie z tym moim macierzyńskim. Wczoraj księgowa szefowej powiedziała, że już na drugi dzień po podpisaniu umowy mogę iść na zwolnienie. Dzisiaj znajomej bratowa, która jest główną księgową powiedziała, że lepiej dla mnie gdybym przepracowała ileś tam, bo wtedy wyliczą mi z umowy a tak to wezmą też pod uwagę staż. Jak pójdę po miesiącu na zwolnienie to to za czerwiec muszę sobie zapłacić ZUS, czyli 1000 zł. Ja już nie wiem co mam robić. |
||||
|
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
Kejti to zależy od przypadku. Tak jak napisałam, niby nie ma oficjalnego zakazu, ale jeżeli ten rezonans nie jest niezbędny, to bym go po ciąży zrobiła, nawet jak karmisz nie ma problemu. Natomiast w ciąży tylko jeśli jest to konieczne dla zdrowia.
|
|
|
|
#2239 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry!
ja znowu zaginelam... przepraszam. Teraz mam juz nowy komputer wiec od kilku dni staram sie nadrobic, ale ciezko mi to idzie. Za to sprawdzalam czesto czy prypadkiem ktoras z Was sie juz nie rozpakowala Na szczescie nie ![]() Ostatnia wizyte mialam tydzien temu i gin mnie nastraszyl, ze jak nie zwolnie tempa to ide do szpitala, bo szyjka ma tylko 2 cm. na szczescie poki co wszystko jest ladnie zamkniete, ale dal mi troche do myslenia i juz od tygodnia po pracy odpoczywam, w dni wolne staram sie lezec, wszystkie obowiazki domowe przeszly na Tz. W ogole to chyba gin zaczal jakos inaczej liczyc tygodnie, bo w zeszly wtorek powiedzial 32+6, czyli wynika ze dzis jest 34+1 i porod za 6 tygodni a nie za 8 jak wstepnie bylo zakladane??? tydzien temu maluszek wazyl 1800g i gin kazal sie wstrzymac z porodem do konca 37 tygodnia. Tak wiec zaciskam nogi zreszta musze zaciskac nawet dluzej bo do 20/05 pracuje!Torbe do szpitala juz spakowalam - nigdy nie wiadomo... Pokoj dziecka jeszcze nie jest gotowy, imienia nie wybralismy... w ogole nie jestesmy jeszcze gotowi na porod zaraz zaczne szukac w necie imion dla chlopca i dla dziewczynki, bo trzeba w koncu cos wymyslec!! choc jak znam zycie to Mala sie zaraz obudzi i zamiast szukania bedzie karmienie, przewijanie, zabawy itp... w ogole nie mam czasu dla siebie
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Soleil. Myślałam niedawno o Tobie. Odpoczywaj i uważaj na siebie
|
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któras z Was kupiła albo ma zamiar kupić monitor oddechu? Ja przeczytałam kilka przerażających historii, i chyba się zdecyduję...
|
|
#2242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także dla własnego komfortu psychicznego kupiłam tym razem...
|
|
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedni znajomi mają, inni mówią że jestem głupia nie wiem co zrobić na razie
Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-04-16 o 16:16 |
|
|
|
|
#2245 |
|
Zadomowienie
|
Industria łóżeczko wygląda imponująco. Chciałbym podobne tylko boki takie półokrągłe. Gdzie zamawiałaś?
|
|
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Soleil odpoczywaj dużo i zwolnij tempo. musisz tak długo pracować?
Fartuch ja nie kupuję Siacha zapłacisz tysiąc ale potem przez cały macierzynski będziesz dostawać kwotę z umowy a tak to ze stażu to małe pieniązki. chyba tak to działa Przyszedł otulaczek, wylicytowany za 10zł, fajny jest |
|
|
|
#2247 |
|
Zadomowienie
|
Ja póki co nie mam, ale zastanawiam sie nad kupnem.
|
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=5238537616 mają też bez materaca ide dziś wieczorem z kumpelą na herbate i jakąś kolacje. zaraz ide robić sie na bóstwo a co
|
|
#2249 |
|
Rozeznanie
|
Marei - dziekuje
staram sie odpoczywac ile tylko moge, ale podejrzewam ze to za malo ![]() fartuch - ja mam monitor, juz Wam kiedys kiedys o tym pisalam. Bez niego nie moglam spac spokojnie na poczatku. Teraz jak Mala ma 15 miesiecy to juz nie uzywam i czeka na nastepnego malucha! Mehja - jeszcze troche musze popracowac... Przydaloby sie zebym pociagnela jeszcze min 4 tygodnie... poki co dobrze sie czuje, skurczy w ogole nie czuje, no czasem troche twardnieje, wielkosc brzucha tez mi nawet nie przeszkadza... moj gin przesadza troche i tyle :p
|
#2250 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

a niech lecą te kg, mam to w...

06.09.2014