|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Soleil Dlaczego za mało? Odzywasz się na ile masz czas, to ma być przyjemność, a nie przymus
|
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby któraś jeszcze nie miała torby to jest promocja w SP przy zakupach za 35zł http://www.superpharm.pl/gazetka/ogladaj/
|
|
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam wlasnie Stokke w kolorze szary melanż z gondolą. Bardzo ładny, ale wydaje się malutki. No i ta torba z przodu...
Mimo wszystko prezentuje się świetnie Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-04-16 o 17:18 |
|
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
Country u mnie nie ma SP
Myslalam ze to torba do wozka Edytowane przez Cos_ Czas edycji: 2015-04-16 o 17:37 |
|
|
|
#2255 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Paznokietki zrobione Pepco zaliczone- kupiłam tego słodkiego marynarskiego rampersika dla Franka i kilka bodziaków na 68, Leosiowi też trochę rzeczy. Spodobało mi się Jak będę w Wadowicach-będę tam zaglądać![]() Cytat:
Cytat:
). No ale, co się odwlecze to nie uciecze mam nadzieję.Cytat:
już pożarte ![]() Cytat:
Jakieś tam sukienki na ramiączkach mam na lato i one się nadadzą, ale jeszcze się rozglądam za takimi ubraniami.---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze mojej gin zapytam czy stopy mogę sobie zrobić.Cytat:
Dla mnie akurat karmienie w zwykłych ciuchach oznacza często świecenie cycami albo nawet brzuchem, bo trzeba bluzkę do góry podnieść- miałam to przy Leosiu i teraz chcę tego unikąć. A jak dajesz butelkę to problem z głowy.
|
|
#2256 |
|
Rozeznanie
|
Mycha - żadna ze mnie bohaterka. Jak tylko poczuje ze cos jest nie tak to pierwsza pojadę do szpitala, a póki co uważam na siebie.
Marei - za mało odpoczywam (choc odzywam się też za mało). Tylko ze ja zawsze odpoczywalam aktywnie, a teraz mam siedzieć, a najlepiej leżeć i to mnie denerwuje! Tzn dla mojego Malucha zrobię wszystko co trzeba, ale tak mi jakoś dziwnie...
tp: 01/06/2015 Edytowane przez Soleil_Rouge Czas edycji: 2015-04-16 o 17:59 |
|
|
|
#2257 | ||
|
Zakorzenienie
|
noo od czasu do czasu
Cytat:
Cytat:
A w "ciążarówce" pisze, że rosną
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
mnie sutki się zrobiły strasznie wrażliwe
Kejti po przeczytaniu posta Tassi nie ryzykowałabym sn i załatwiała to cc |
|
|
|
#2259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a morfologię masz ok? Mi w pierwszej ciąży robiły się takie krwiaki na stopach Nie wiem z przeciążenia czy co? Niestety nie zniknęły do dziś
|
|
#2260 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2261 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie też nie. To że zwalą się do szpitala nie oznacza, ze jak tylko wrócimy do domu to nie będą przychodzić I właśnie kawka, herbatka, ciasto...
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zaraz mnie cholera weźmie. Siedzę z Wiki w kolejce do ortopedy już 2 godziny. Mamy 23 numerek, ale do z tego jak wysyła na rtg i później te osoby wracają i wchodzą bez kolejki. Dla mnie to bezsens zapisywać tyle osób w jednym dniu
|
|
|
|
#2263 | ||||
|
Rozeznanie
|
Piękne
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
Przy rynku jak coś możemy jutro ją obejrzec na żywo, w magnolii albo na bielanach w tesco i chyba w Młynie
|
|
|
|
#2265 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez się zastanawiam nad tym monitorem oddechu i tyle opini co ludzi Młoda tak mi skacze bo bozenie ze aż boli w takich chwilach się boje |
|
|
|
|
#2266 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) parę tygodni wytrzymasz, najważniejsze, żeby małe było zdrowe ![]() Cytat:
I ile czekałyście? Dzisiaj na szkole rodzenia było o porodzie i chyba zdecyduję się na mały spokojny szpital w mieście obok. Żadna klinika. Co do monitora oddechu, jest jeden minus. Trzeba pamiętać, by wyłączyć go jak wyciągamy maleństwo z łóżeczka, inaczej będzie piszczeć jak dziecko wyciągniemy. Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-04-16 o 21:58 |
|||
|
|
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście nic nie będziemy robić z tym ganglionem. Jak młody się urodzi i pójdziemy sprawdzić bioderka to mamy przyprowadzić Wiki na kontrol. Dostałam maila i jutro będzie już paczka od rp
|
|
|
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
Udało mi się kupić monitor oddechu Angelcare używkę za 140 zł a nówka prawie 340zł
A co do fałszywych alarmów to wolę się zerwać z łóżka te 5 razy w roku niepotrzebnie, niż spać spokojnie do rana i zastać przykrą niespodziankę.
|
|
#2269 |
|
Konto usunięte
|
Dobrze, ze ten dzien sie juz kończy
![]() Z babcia nie jest za dobrze, w sobotę i niedziele jedziemy z Tz ja pionizowac, w ogóle nie ma tam fizjoterapeuty Ja dzisiaj ćwiczyłam z nią czynno-biernie ale tez mi ciezko było ja dźwigać ![]() Potem tata obtarł cały zderzak i jest do wymiany... A na koniec mama wyjechała na 3 tygodnie do sanatorium ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2270 |
|
Wtajemniczenie
|
Fartuch to fajnie Ci sie trafiło. Tez mam Angelcare, moja siostra tez ma i jej sie fałszywy alarm nigdy nie włączył. No tak trzeba pamietać żeby wyłączyć po wyjęciu dziecka ale potem robi sie to odruchowo.
|
|
|
|
#2271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2272 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny z moim łożyskiem wszystko wporzadku
![]() mała wazy 1600 za 2 tyg wizyta, kamień z serca tez dzis miałam SR iiiii powiem Wam ze jestem zadowolona rodzi sie samemu w intymnym klimacie, mozna wchodzić do wanny, spacerować, ubrania tylko dla siebie leginsy, dresy zeby nie latać w piżamie, ubrania dla dziecka tylko na wyjście, sala pózniej jednoosobowa z łazienka, czasem kogoś dokooptują, ale rzadko to sie zdarza wszystkie środki higieniczne na miejscu tez bez płatne, pieluszki, podkłady, majtki jednorazowe, nie spodziewałam sie, ze bedzie, az tak pozytywnie, jedyny minus ze nie ma intensywnej opieki dla noworodków i jak sie cos dzieje to transportują do miasta oddalonego o 30 km. śpijcie spokojnie
Mia Edytowane przez ultraviolwt188 Czas edycji: 2015-04-17 o 00:22 |
|
|
|
#2273 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
)))Poza tym jeśli robiłaś usg genetyczne, powinnaś mieć w opisie coś o placenta. Ja mam z tyłu, czyli hinterwand. Ponoć w małych szpitalach mają więcej czasu dla rodzącej, przy okazji są dobrze przygotowani jakby coś się działo z dzieckiem. w klinice jak coś się dzieje, od razu wzywają lekarzy z oddziału noworodków, bo tak wygodniej a oni zajmują się kolejnymi pacjentami. nie wiem jak jest w innych szpitalach, ale tutaj te małe przyjmują od skończonego 36 tygodnia (36+0), wcześniej tylko klinika. |
||||
|
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu musisz babcie mobilizowac,niech sie tak latwo nie poddaje!
Moje dzieciaczki nie lubia ktg
|
|
|
|
#2275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby dzisiaj był lepszy dzień Cytat:
Bardzo fajnie jak tak jest![]() Przeglądam stronę z metamorfozami kobiet które schudły, po ciąży np. i tak już bym chciała zacząć ćwiczyć
|
|
#2276 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aż czytam z zazdrością ;-) Cytat:
---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ---------- Zawsze mam ochotę na ćwiczenia i dietę, gdy oglądam takie coś, ale tylko wtedy ;-) Gdy mam ruszyć tyłek, to ochota odjeżdża w siną dal ;-) |
||
|
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś mi się całkiem dobrze spalo. Czekam na obchod i spirzam na chatę :P Tylko kurde nie mogę znaleźć wyniku z gr krwi a im potrzeba do wypisu. Trudno najwyżej dowioze. |
|
|
|
|
#2278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tak samo![]() Ale oglądam te dziewczyny po ciąży i jest naprawdę...wow! Cytat:
![]()
|
|
#2279 | |
|
Konto usunięte
|
Dzięki dziewczyny, racja - dzis bedzie nowy lepszy dzien, musi byc
![]() Cos, Kaja jak to badanie kto wyglada? Trzeba leżeć nieruchomo przez jakis czas? Ultraviolwt ale Ci zazdroszczę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Cytat:
Oj tak! Tez lubię przeglądać takie zdjęcia Daje to nadzieje, że skoro one mogły to znaczy, ze sie da ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smarują je żelem, przykładają do brzucha i włączają ktg ![]() Ja leżałam przez 40 minut i pani mówiła, żebym raz leżała na plecach, raz na boku. W zależności od tego czy małą było słychać czy nie. Strasznie uciekała albo kopała jak szalona
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

Pepco zaliczone- kupiłam tego słodkiego marynarskiego rampersika dla Franka i kilka bodziaków na 68, Leosiowi też trochę rzeczy. Spodobało mi się
Jak będę w Wadowicach-będę tam zaglądać

takie mam w salonie (nie dałam rady objąć wszystkich, mam 20, teraz biorę 10)
). No ale, co się odwlecze to nie uciecze mam nadzieję.
Ale dowiedziałam się, że nie warto brać opłaconej położnej do porodu. Babka twierdziła, że na 4 rodzące są 2 położne i nie ma opcji, że jak akcja się rozkręci to zostaje się samemu. W tym szpitalu w którym chce rodzić na jeden pokój porodowy przypada jedna rodząca. I nie ma żadnych ukrytych opłat za poród rodzinny.
Miała też taką sytuację, że tatuś jak zobaczył dziecko, całe we krwi, maziach, sinofioletowe i rodzące się łożysko - zemdlał i to tak niefortunnie, że rozwalił sobie całą głowę i dostał wstrząsu mózgu... 

a morfologię masz ok? Mi w pierwszej ciąży robiły się takie krwiaki na stopach

ala: