|
|
#3391 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy
yamakasi
|
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
Również polecam subEdit
|
|
#3394 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jednak to chyba wina filmu.SubEdita używam zawsze i tylko A tego kodeka też już zainstalowałam. I bez zmian.Otworzyłam jeden film w VLC (to cudo odtwarza dosłownie wszystko) i jeden film odzyskał głos. Niestety drugi dalej "nie mówi", czasami słychać tylko muzykę, ale bardzo cicho... To chyba wina filmu
|
||
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
Diabeł ubiera się u Prady -tak dla odprężenia po ciężkim sobotnim balowaniu
podobał mi się 8/10 bo cos mi jednak nie pasowało.
|
|
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3399 |
|
Rozeznanie
|
Ja obejrzałam "Czekolade" (po raz trzeci w ciągu ost trzech tygodni)
( kiedys raz)W telewizji u Torbickiej, potem okazało się że bęzie w dzienniku, więc zakupiłam i siekłam dwa razy .Film ciepły i dobroduszny.Wspaniale poprawia humor.Mam ochote na american beauty i chicago.Uaktywnie swoje potrzeby w przeciągu paru dni.
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
Moze bedziecie wiedzialy - nie wiem czemu oryginalne DVD na moim kompie odtwarza sie bardzo cicho (1/3 glosnosci) mimo podkrecenia wszystkich parametrow dzwieku - z karta dzwiekowa wlacznie (wszystko jest na max, nawet glosniki)
![]() Z filmami w Divixie i reszta formatow nie ma problemu.... Nat
|
#3401 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj obejrzałam Dumę i uprzedzenie, bardzo przyjemny film. Chciałabym jeszcze obejrzeć starszą wersję. Daję 8/10.
Wczoraj natomiast widziałam Wichrowe Wzgórza (wersja z Juliette Binoche), po raz drugi. Również mi się podobał, ale kiedy widziałam go za pierwszym razem, wydawał mi się lepszy. Daję 7/10 (a jak patrzę w swoim katalogu z filmami, to rok temu oceniłam go na 9 . Jakoś teraz jestem bardziej surowa w ocenach ). Lubię tamte czasy, szkoda, że tata skasował mi Dziwne losy Jane Eyre, które miałam nagrane .
|
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
Next - nawet nawet! ciekawa fabuła , no i Nicolas Cage! troche efekty specjalne mnie rozczarowały = jak na taki film myślałam że będzie ich więcej
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
Next, film ciekawy, zakończenie w pewnym stopniu zaskakujące i pozostawiające niedosyt. a jak dużo można zrobić widząc trochę przyszłości? warto sprawdzić 8/10
Number 23. powiem szczerze, że nie wyobrażałam sobie filmu z Careyem, który nie jest komedią w stylu Maski. ale fabuła wydała mi się interesujące, więc po niego sięgnęłam. film interesujący, pokazujący nowe oblicze liczby 23, a i zakończenie mnie zaskoczyło. 9/10 Fracture. Sensacyjny film lekki, łatwy i przyjemny. Walka młodego prokuratora z misternym planem uknutym przez człowieka, który przyłapał swą żonę na zdradzie. ale dzięki niemu podróż pociągiem minęła raz dwa 7/10
Dyskretnej troski trzeba mi.. Edytowane przez et-ka Czas edycji: 2007-08-27 o 22:03 |
|
|
|
#3405 |
|
Rozeznanie
|
wczoraj obejrzeliśmy dwa bardzo fajne filmy:
Labirynt Faunaświetny hiszpanski film, bardzo podobal mi się kontrast krainy wróżek faunów na tle wojny w Hiszpani, wzruszające zakończzenie aż sie połakałam, miło też popatrzeć na nieznanych(przynajmiej mi)aktorów 9/10 Mała misscudowna, optymistyczna pelna uroku opowieść jak jedna podróż zmienia życie całej rodziny,pożna się pośmiać, można wzruszyć jak dla mnie bomba 9/10
|
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
Infiltracja - można obejrzeć, ale spodziewałam się lepszego filmu zwłaszcza po obsadzie - 7/10
Wpuszczony w kanał - pominę, tego typu rzeczy chyba nie warto oceniać Samotność w sieci - w porównaniu z książką wynudziłam się jak diabli, jednak slowo pisane bardziej trafia w moją wyobraźnię, w mojej opinii film jest niedopracowany, chaotyczny, pominięto sceny ważne a jest kilka, bez których można by się obyć, aktorzy, których cenię, w tym filmie byli jacyś przygaszeni, może gdybym nie czytała książki oceniłabym go wyżej, a tak aż 5/10 |
|
|
|
#3408 |
|
Wtajemniczenie
|
Testosteron- chyba jednak jest to film przeznaczony głównie dla facetów
. Trochę mnie nudził, ale momentami był zabawny. 5/10
|
|
|
|
#3409 |
|
Raczkowanie
|
"Święta góra" w reż. Jodorovsky'ego. Cuuuuudowny film, chyba z całą pewnością moge stwierdzić,że jeden z najlepszych jakie widziałam. Totalnie psychodeliczny, cięzki do zrozumienia w normalnym
stanie i tak życiowy jak żaden inny.Majstersztyk.
|
|
#3410 |
|
Rozeznanie
|
Wszystko gra oceniam 8/10
Testosteron Mało ciekawy 6/10 |
|
|
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
Diuna Lyncha .... ech
Nat
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
Cela:Zasypiałam na tym filmie i nie byłam powalona grą Jennifer Lopez 4/10
Ostatni Król Szkocji:Podobał mi się i wiecej naprawde nie potrafie napisac niech ocena mówi sama za siebie 9/10 |
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
Dubel
|
|
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
desperado. to juz chyba kazdy widzial oprocz mnie
![]() podobala mi sie tam jedynie muzyka, dla mnie fabula zbyt w stylu bajeczki
|
|
|
|
#3415 |
|
Zadomowienie
|
Stomp the yard (krok do sławy)- o tańcu, a że uwielbiam filmy z motywem tanecznym to ten też mi się podobał. Fajna muzyka, ciekawe sceny z tańcem, jestem zdecydowanie na tak
![]() Chociaż chyba nie jestem obiektywna ![]() Ale wszystkim fanom tańca serdecznie polecam. |
|
|
|
#3416 |
|
Zadomowienie
|
"Pozegnanie z Afryka" (1985 rok) z Streep i Redfordem. Klasyka. Chociaz mi sie nie dluzyl jakos az tak sie nim nie zachwycilam. Ciekawy, momentami wzruszajacy, nie przeslodzony i nawet godny uwagi. Jedak az tak zachywcona nie bylam.
"Filadelfia" napewno film wazny i godny uwagi. Smutny oraz ambitny. Dobra obsada aktorska no i rola Toma Hanksa. Jednak mometami mi sie dluzyl i poprostu juz nudzil. Mimo to trzeba pamietac ze film ma juz ponad 10 lat, hmm chyba dokladnie 14 lat o ile dobrze pamietam, a wtedy inaczej niz dzis (jeszcze gorzej) traktowalo sie homoseksualistow i o wiele mniej ludzie wiedzieli o AIDS, a wiec film bez watpienia wazny i poprostu trzeba chyba obejrzec. |
|
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kto wie, może jeszcze przed nami ? chciałabym, chciała ... |
|
|
|
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam się ![]()
|
|
|
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
Klasyka - Gabinet doktora Caligari
![]() Przecudny film - uwielbiam stare kino za niezwyklosc, magie i niespotykany juz prawie nigdzie ladunek emocji Ech... marzy mi sie lodzka filmowka ....Nat
|
#3420 |
|
Raczkowanie
|
Next - ciekawa fabuła, przyjemnie jest popatrzec na Nicolasa
efekty specjalne srednie, ale warto obejrzec 7/10Motel - trzyma w napieciu, momentami troche banalny 8/10 7 Krasnoludkow, historia jeszcze prawdziwsza - tandeta jakich mało, ani to śmieszne, ani ciekawe. Tylko dubbing calkiem calkiem. Ale i tak nie polecam 3/10
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

. Jakoś teraz jestem bardziej surowa w ocenach
.