|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.29
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51067568]Może i to faktycznie poważna rzecz, ale to wtedy nie L4, tylko zostawią na noc w szpitalu. A na każdy inny przypadek zapiszą smecte i picie dużej ilości wody, przecież wszyscy znamy naszą służbę zdrowia.
Fakt jest taki, że wiara nadużuwa możliwości chodzenia do lekarza bez zapisywania się, mój TŻ opisuje mi z czym potrafią ludzie przyjść do lekarza w nocy - z odciskiem na stopie albo gorzkim posmakiem w ustach [/QUOTE]Oczywiście, że nadużywają masowo, ale to nie znaczy, że Ci, którzy tej pomocy naprawdę wymagają, mają z niej nie korzystać żeby nie zwiększać tłumu. Podobnych historii wysłuchuję co drugi dzień od ojca, brata i na zajęciach, co nie zmienia faktu, że kolega z grupy tak długo zwlekał z udaniem się na pomoc nocną przy zatruciu pokarmowym, że stracił przytomność z odwodnienia i to mnie na podobne zdarzenia wyczula. Też się kierował tym, że tak głupio zawracać w nocy lekarzom głowę wymiotami i biegunką. |
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51067568]Może i to faktycznie poważna rzecz, ale to wtedy nie L4, tylko zostawią na noc w szpitalu. A na każdy inny przypadek zapiszą smecte i picie dużej ilości wody, przecież wszyscy znamy naszą służbę zdrowia.
Fakt jest taki, że wiara nadużuwa możliwości chodzenia do lekarza bez zapisywania się, mój TŻ opisuje mi z czym potrafią ludzie przyjść do lekarza w nocy - z odciskiem na stopie albo gorzkim posmakiem w ustach ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Zapytałam TŻ o to L4 i nie, na poz nie wypiszą. Więc tak czy siak TŻ będzie musiał iść do rodzinnego rano.[/QUOTE] A jak nie jest zapisany to tez mu wypisza? |
|
|
|
#3633 |
|
Konto usunięte
|
Powinien, ale to też zależy od rodzinnego, bo może być wredny i powiedzieć, żeby sobie po zwolnienie poszedł do swojego lekarza. Aczkolwiek warto spróbować, raczej mu wypiszą.
I przepraszam, że odebrałaś mój poprzedni post jako złośliwy, nie miałam na celu urażenie Ciebie, tylko zwrócenie uwagi, że do lekarza POZ powinno się iść kiedy naprawdę jest potrzeba, a nie po zwolnienie. Od początku nie podałaś wszystkich faktów, dlatego źle wywnioskowałam |
|
|
|
#3634 |
|
Pani Pech
|
Mam zaraz maturę, wszystkie papiery dawno wypełniłam itp. Czy jeśli na nią nie pójdę będę miała jakieś konsekwencje ?
|
|
|
|
#3635 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3636 |
|
Konto usunięte
|
Podbijam pytanie o Kazara, bo może zniknęło w tłumie - czy w tym sklepie robią przeceny albo jakieś promocje?
|
|
|
|
#3637 | |
|
Pani Pech
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ja mam zawsze problem Fb albo z tel -_- norma u mnie :P
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51067760]Powinien, ale to też zależy od rodzinnego, bo może być wredny i powiedzieć, żeby sobie po zwolnienie poszedł do swojego lekarza. Aczkolwiek warto spróbować, raczej mu wypiszą.
I przepraszam, że odebrałaś mój poprzedni post jako złośliwy, nie miałam na celu urażenie Ciebie, tylko zwrócenie uwagi, że do lekarza POZ powinno się iść kiedy naprawdę jest potrzeba, a nie po zwolnienie. Od początku nie podałaś wszystkich faktów, dlatego źle wywnioskowałam Ja też przepraszam. Czy takie zwolnienie może być też 3 dni do tylu? |
|
|
|
#3640 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;5105707 3]Laisla, dziękuję Ci za odpowiedź
Skoro chcą cokolwiek (dziwne, ale jeśli tak Ci przekazali to ok) to daj im cokolwiek, czyli te kontakty do byłych współpracowników, chociaż to dziwny trochę proceder..A jakieś prace dorywcze może miałaś? Jeśli nie to przecież nie podasz im numeru do wychowawczyni z liceum albo promotora pracy magisterskiej Już nie wiem o co może im chodzić..Formaliści jacyś. Mają w rubryce dwa kontakty to mają być dwa, nawet gdy to człowieka druga praca![]() Cytat:
Gdybym miałą garderobę i wszystko pięknie na wieszakach, to bym prasowała pewnie po praniu, ale tak to podwójna robotaCytat:
Warkocz to także rozwiązanieCytat:
Może jakaś gazeta do tego do poczytania dla relaksu lub książka?Po urodzeniu to zazwyczaj ludzie kupują jakieś buciki, grzechotki albo czapeczki, pajacyki i tego typu rzeczy. Smoczków i butelek nie radzę bo mama lepiej sama wie, co potrzeba Zwolenniczką prezentów typu pieluchy ja akurat nie jestem, ale już drobny kosmetyk dobrej firmy to jak najbardziej. Plus koniecznie drobiazg dla mamy, której też się coś od życia należy Na komunię idziesz jako osoba towarzysząca więc nie martw się o prezenty, na Twoim miejscu pomyślałabym o bukieciku lub słodyczach |
|||
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
Idę niedługo pierwszy raz do mamy mojego chłopaka. Nie żadne oficjalne obiadki, krótka wizyta. Nie bardzo mam czas na upieczenie jej czegoś, zresztą nie mam szans przy jej ciastach, bo talentu kulinarnego mi poskąpiono.
Wypada coś przynosić? U mnie w rodzinie nie ma takich zwyczajów, nie chcę się też podlizywać.
Edytowane przez monilkaa Czas edycji: 2015-04-17 o 00:53 |
|
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
Trudna sprawa monilkaa..Może lepiej będzie jak upieczesz np. muffinki z jakiejś bliskiej okazji, na przykład wraz z chłopakiem dla jego mamy na dzień matki i to będzie prezent od niego..A ona będzie wiedziała, że maczałaś w tym palce
Ale tak teraz to wystarczy uśmiech tak na moje wyczucie sprawy, powodzenia tak w ogóle![]() Chyba, że jest to jakieś bardziej oficjalne zaproszenie, na uroczysty obiad chociażby, to wtedy rzeczywiście nie wypada przyjść z pustymi rękami do gospodyni domu
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2015-04-17 o 00:44 |
|
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
Potrzebuję odżywki do odbudowania struktury paznokci po żelach i hybrydzie. Ktoś coś? Tylko nie polecajcie mi Eveline, bo nie można jej stosować po zdjęciu żelu/akrylu
|
#3644 |
|
Rozeznanie
|
Mam wiosenny płaszcz, który składa się w 88% z bawełny i 12% z poliestru, na metce jest napisane, żeby prać go chemicznie, ale zastanawiam się czy nie wrzucić go na pranie ręczne do pralki?
Jak myslicie czy moze się jakoś bardzo zniszczyć? bo nie wiem czy ryzykować
Edytowane przez For3verYoung Czas edycji: 2015-04-17 o 01:37 |
|
|
|
#3645 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 05:39 ---------- Poprzedni post napisano o 05:37 ---------- Cytat:
|
|
#3646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
Moj tż jest na okresie próbnym w pracy do maja. Niestety na zwolnieniu. Czy jest jakiś przepis, który go chroni, że nie mogą go zwolnić czy nie ma po co tam wracać. ? Chodzi o 3 dni choroby. TŻ zaczął prace w marcu i jest po jednej wypłacie
Edytowane przez NinaSimone Czas edycji: 2015-04-17 o 06:48 |
|
|
|
#3648 |
|
Konto usunięte
|
Zepsuly mi sie reczniki
Mam je od dwoch lat, spisywaly sie super, zawsze piore je w 90 stopniach. Teraz wypralam je tak samo jak zwykle, sa dwa dni po praniu i nagle te cholery zaczely zostawiac klaczki. Wystarczy, ze ich dotkne wilgotna dlonia i skora jest cala pokryta takimi malutkimi wloskami z recznika. Jak sie wycieram po umyciu to potem musze cala sie "skubac" z tych klaczkow. Jakies pomysly co im sie stalo? I jak to naprawic? Bardzo je lubilam, dobrze chlona wode, fajny rozmiar, fajny kolor, wiec wolalabym sie z nimi nie rozstawac. Sent from my mind using the Force. |
|
|
|
#3649 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja sama mam płaszcz wiosenny poliester + dodatek wełny i po lekturze wątku na temat prania płaszczów chyba się zdecyduję na pranie w pralce. Delikatny program, niska temperatura, słabe wirowanie - dziewczyny na w/w wątku tak robiły i było ok... |
|
|
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio wyprałam kurtkę, której w ogóle na mokro prac nie można, a co dopiero w pralce i kompletnie nic jej się nie stało
Prałam na praniu ręcznym.
|
|
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma nic lepszego! [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51069392]Ale dlaczego miałby się skurczyć, skoro jest z bawełny i poliestru? Kurczy się chyba wełna tak? Ja sama mam płaszcz wiosenny poliester + dodatek wełny i po lekturze wątku na temat prania płaszczów chyba się zdecyduję na pranie w pralce. Delikatny program, niska temperatura, słabe wirowanie - dziewczyny na w/w wątku tak robiły i było ok...[/QUOTE] ja normalnie prałam na delikatnym programie i 30 stopniach w plynie wirek do delikatnych. wszystko jest ok
|
|
#3652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja z kolei szukam dobrej zalotki do rzęs miał ktoś może z Inglot? Bądź z Douglas Barbary jakiejś tam?
|
|
#3653 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jakia ridge filler, nie odżywka. A tak w ogole to powinnas pozelowac cienko na przezroczysto i niech to sobie schodzi. |
|
|
|
|
#3654 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No i od siebie polecam olejek rycynowy i rybki keratynowe Gall, fakt że trochę trzeba się potłuścić ale warto. Dawno nie miałam takich paznokci (tfutfu). I zapraszam do picia drożdży
|
|
|
|
|
#3655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3656 | |
|
Pani Pech
|
Cytat:
Jedyną opcją byla opiekunka, ale musiałabym ja zatrudnić tydzień wcześniej żeby się mała przyzwyczaiła ;-) Narazie mi matura nie potrzebna, bo i tak jeszcze połtora roku szkołę mam ;-) |
|
|
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
NIEZGODNOŚĆ TOWARU Z UMOWĄ
W podaniu pisać to do firmy czy do sklepu w którym kupiłam sprzęt?
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
Idź do pedagoga w szkole i powinien ci pomoc. Żadnej koleżanki, sąsiadki nie masz która by się zajęła przez 2 h dzieckiem?
|
#3659 | |
|
Komplikatorka
|
Cytat:
![]() O co chodzi w tych gumkach ? Gdzie to kupić ? Co to daje ?
|
|
#3660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

[/QUOTE]

tp

68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58
Mam je od dwoch lat, spisywaly sie super, zawsze piore je w 90 stopniach. Teraz wypralam je tak samo jak zwykle, sa dwa dni po praniu i nagle te cholery zaczely zostawiac klaczki. Wystarczy, ze ich dotkne wilgotna dlonia i skora jest cala pokryta takimi malutkimi wloskami z recznika. Jak sie wycieram po umyciu to potem musze cala sie "skubac" z tych klaczkow.