|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015! część II
A mi powinien kase listonosz przyniesc. Skladalam 19marca.
Dzieki dziewczyny za pocieszenie, bedziemy probowac dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wściekła jestem na pieprzoną Anglię, że robią pierwsze USG ok. 12 tygodnia, to jest CHORE!!!! Często przy poronieniach to po prostu wady płodu, itd, ale czasami, tak jak pisze Mała, to zwykły progesteron, który można zwyczajnie przepisać!!! Nosz co za kraj. Ale musisz być silna ponad to, wypłacz się ile musisz a później przebadaj i do dzieła. Będzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Zakorzenienie
|
Talantea....nawet nie wiem co mam powiedzieć, bo coraz bardziej się przyzwyczajam że w takim składzie już zostaniwmy...bardzo bardzo mi przykro
![]() ![]()
#2914 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Coś jeszcze miałam pisać ale kolejna smutna wiadomość mnie rozbiła...
![]() |
#2915 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2916 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Plus taki, że w ciąży dent w UK jest za free. Ale - nigdy tu nie leczyłam zębów i ufam tylko mojemu dentyście. No i oni na zeby z tyłu wstawiają amalgamat ![]() ![]() A w ciąży da się wyrywać, skoro są jakieś ograniczenia co do znieczulenia? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2918 |
Zakorzenienie
|
Em masz racje przestane naciskac. Moze w lato pojdzie nam to latwiej.
Frik frik - ja bede wyrywac i znieczulenie mi daje zwykle. Podobno tam juz nie ma takiej chemii. Ale nie wiem, bo mi lekarz mowil ze daje sie w ciazy jednoskladnikowe. A ta dentystka daje mi takie normalne i mowi ze nie jest szkodliwe. |
![]() ![]() |
![]() |
#2919 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam wizytę u mojej gin 29.04 to pewnie mi USG zrobi, ale czy dojrzy płeć to nie wiem. Genetyczne pod koniec maja to już na pewno się ujawni bo sprzęt lepszy. Ciekawa jestem co będzie, wstępnie kobitka.
![]() |
#2920 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2921 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak wgl to juz se przyzwyczailam do mysli, że będzie chłopak i jakos jakby sie zmienil teraz w dziewczyne by mi bylo nieswojo ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Najwazniejsze ze wszystko ok. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze ze wszystko ok ![]() Cytat:
![]() ![]() Ogromnie mi przykro... Kurcze, tak jak dziewczyny pisza, najlepiej wroc do PL i porob kompleksowe badania, mozesz miec jakies ukrte problemy hormonalne (np. hiperprolaktynemie) i to moze doprowadzac do poronien, a leczy sie takie rzeczy zwykle bardzo latwo ![]() ![]()
![]() |
#2922 |
wkręcona :)
|
Nie mogę się coś dzisiaj wbić w rozmowe.. a już wiadomość od Talantea całkiem mnie rozbiła... masakra...
#2923 |
Zakorzenienie
|
Jest OK. Jutro mam zadzwonic do szpitala I spytac side co dalej. Nie wiem czy jest sens czekania jeszcze czy podjęcia się procedury oczyszczania
|
![]() ![]() |
![]() |
#2924 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2925 |
Zakorzenienie
|
A ja nie wiedzialam nawet co to ten Amalgamat
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Ale czekania na co?
![]() |
#2927 | |||
Zadomowienie
|
Aha, dobrze, wiedzieć, że w razie czego nie trzeba czekać do porodu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() O, to masz już niedługo badanie (skrycie Ci tego zazdroszczę, bo ja w tej zacofanej anglii). A chcesz babeczkę czy chłopaczka bardziej? ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja miałam chyba tylko w mlecznych zębach te plomby, nie pamiętam tego za dobrze nawet ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- hihi to lepiej dla Ciebie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2928 |
Zakorzenienie
|
Frik frik jego juz prawie nie ma, wiec nie ma co ratowac. Zostal korzen i nerw na wierzchu. Nie wyrywalam. Ale powoli bede wszystkie wymieniac na sztuczne, bo caly czas musze zaleczac
![]() Dziewczyny Wasze dzieci spia jeszcze w lozeczkach czy w takich normalnych lozkach pojedynczych? Bo my mamy w sumie pojedyncze, ale boje sie ze bedzie spadac z niego, nie wiem czym zaslonic jedna strone ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Zakorzenienie
|
Frik też mam 2 ósemki do wyrwania, które rosną rosną i urosną cholery nie mogą a co jakiś czas bolą i sie boję, bo to rzeź będzie a ja w życiu nie miałam zęba wyrywanego. Nawet mleczaki przed dentysta tak maltretowałam nitką, że w końcu wypadały hihih zresztą do końca mleczaki miałam bielutkie zdrowe aż żal bo te stałe mam strasznie słabe
![]() A ja własnie wpierdzielam migdały, bo po nocnej akcji ze zgagą już nie chcę tak ![]()
#2930 |
Zakorzenienie
|
Mała. Juz nic, wiesz jeszcze do mnie Nie dociera ze to już koniec bez nadziei. ;( boje sie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2931 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja juz uciekam spać. Rozbita troszkę jestem po dzisiejszych wiadomościach... Postaram się jeszcze wejść i listę uaktualnić. Dziewczyny co znają już przewidywaną płeć, tę co lekarz podał nie domysły ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Edit; Właśnie miałem pisać juz wcześniej bo widziałam ze mała pisała o tych donyslach A wiec małe sprostowanie do listy dopisuje domniemną płeć, którą określił lekarz na genetycznym lub późniejszym usg. Nie wstawiam domysłów bo potem co chwila zmiany musiałyby być więc proszę o zrozumienie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | |
Zakorzenienie
|
Hej laski
![]() ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=Em_jK;51068464 Właśnie miałem pisać juz wcześniej bo widziałam ze mała pisała o tych donyslach A wiec małe sprostowanie do listy dopisuje domniemną płeć, którą określił lekarz na genetycznym lub późniejszym usg. Nie wstawiam domysłów bo potem co chwila zmiany musiałyby być więc proszę o zrozumienie ![]() Hi hi ja żartowałam, bo lubię przedrzeźniać najbardziej Malinkę i Amelie ![]() ![]()
![]() |
#2933 | ||
Zadomowienie
|
Dziń dybry
![]() Nie spie juz od 5:40 ![]() Cytat:
![]() Moj wujek kiedys jechal w wielki mroz nagrzanym w srodku autem, nagle otworzyl okno by kogos zawolac z ulicy i jak otworzyl usta to ząb z tym g*wnem normalnie mu eksplodowal ![]() ![]() Cytat:
![]() Ósemki mi wyszly wszystkie juz w gimnazjum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tez chce za jakis czas powymieniac zęby na sztuczne. Po tych amalgamatach sa cale poplombowane, co drugi leczony juz kanalowo ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2935 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry! Ja od 5.22 nie śpię. Ehh, uroki
![]() ![]()
#2937 |
Zakorzenienie
|
Też mam powalone sny
#2938 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
I mamy piątek ![]() ![]() Znów plamie i juz tez zaczynam wariowac Eh dobrze, że usg mam już za tydzień. Kciuki za wizytujace i miłego dnia ![]() ![]()
04.01.2009 - razem ![]() ![]() 23.05.2012 - aniołek 5/6tc (*) 17.07.2012 - II KRESECZKI ![]() 05.04.2013 - Gucia ![]() 27.03.2014 - okruszki 8/9tc (**) 14.02.2015 - II KRESECZKI ![]() TP 26.10.2015 - Maleństwa ![]() Edytowane przez Em_jK Czas edycji: 2015-04-17 o 06:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Zadomowienie
|
Witam bladym świtem.
Niby jestem na przymusowym urlopie ale jakoś nie umiem odpoczywać,codziennie budzę się po 5 i nie mogę już zasnąć.Przez to czas mi się dłuży niesamowicie .Praktycznie do godziny 10 mam już ogarnięte wszystko a potem nie wiem co ze sobą począć przez resztę dnia.Nie sądziłam że będę tak szybko tęsknić za swoją pracą.Wieczorami staram się pomagać Tż przy papierkowej robocie żeby całkiem nie zgłupieć w tych czterech ścianach.Podziwiam wszystkie przyszłe mamy które dla dobra dziecka muszą nieraz leżeć po kilka miesięcy. Obiecałam sobie że jak poznam płeć to zacznę już gromadzić rzeczy dla dziecka,więc może dzisiaj w ramach rozrywki pochodzę po ciuchlandach i odwiedzę jakiś sklep z wózkami.Dopiero doczytałam że ten Riko waży prawie 15 kg więc raczej odpada ![]() Co do zębów to mi ostatnio strasznie zaczęły lecieć,jak nigdy nie miałam problemów z próchnicą tak teraz nie mogę się jej pozbyć.Właśnie pierwszy raz jestem w trakcie leczenia kanałowego i nie jest to przyjemne.Zwłaszcza teraz jak nie można brać leków przeciwbólowych. Chcąc nie chcąc muszę o to zadbać żeby potem chodzić szczerbata.Czytałam gdzieś że ciężarne powinny mieć leczone wszystkie zęby za darmo ? Słyszałyście o tym ? Prawda to ? Pytałam o to swojego stomatologa to stwierdził że jest to martwe prawo i raczej nikt go nie respektuje.No ale nie wiem czy mu tak do końca wierzyć w końcu każdy chce zarobić.
"W naszym kraju żyje dziś wielu ludzi, którzy nie z własnej winy są zdrowi na umyśle." Edytowane przez Libra2 Czas edycji: 2015-04-17 o 06:37 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Rozeznanie
|
Libra,
Akurat to prawo z darmowym leczeniem zębów jest jak najbardziej stosowane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:37.