Mamusie październikowe 2015! część II - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-16, 20:11   #2911
Amelie04
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015! część II

A mi powinien kase listonosz przyniesc. Skladalam 19marca.

Dzieki dziewczyny za pocieszenie, bedziemy probowac dalej
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 20:14   #2912
frik frik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Nie mam dobrych wieści. Kolejny aniołek poleciał do nieba. Powinna być w 12 tygodniu jednak juz w siódmym przestało bic serduszko. Jestem zrozpaczona. TŻ w pracy. Jestem kompletnie sama.
Jezu, kochana bardzo Ci współczuję. Trzymaj się dzielnie i myślę, że wizyta w Polsce Ci się przyda, zwł pod kątem badań.
Wściekła jestem na pieprzoną Anglię, że robią pierwsze USG ok. 12 tygodnia, to jest CHORE!!!! Często przy poronieniach to po prostu wady płodu, itd, ale czasami, tak jak pisze Mała, to zwykły progesteron, który można zwyczajnie przepisać!!! Nosz co za kraj.
Ale musisz być silna ponad to, wypłacz się ile musisz a później przebadaj i do dzieła. Będzie dobrze
frik frik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 20:16   #2913
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Talantea....nawet nie wiem co mam powiedzieć, bo coraz bardziej się przyzwyczajam że w takim składzie już zostaniwmy...bardzo bardzo mi przykro Ale nie łam się, musisz się zbadać i pewnie od samego początku luteina i może akard..musisz trafić na konkretnego lekarza i to najlepiej w Polsce
Stary 2015-04-16, 20:18   #2914
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie mam dobrych wieści. Kolejny aniołek poleciał do nieba. Powinna być w 12 tygodniu jednak juz w siódmym przestało bic serduszko. Jestem zrozpaczona. TŻ w pracy. Jestem kompletnie sama.
przykro mi bardzo.... Ten wątek jest wyjątkowo pechowy, bardzo dużo poronień ;( życzę Ci bardzo dużo siły

Cytat:
Napisane przez littlevenus Pokaż wiadomość
Do wszystkich "niskopiennych przyszłych mam"! Mój gin już na pierwszej wizycie powiedział, że mój brzuszek z pewnością pojawi się szybko i będzie spory, bo przy takim wzroście korpus jest po prostu krótki Dzidziuś wcale nie musi być kurdupelkiem jak mamusia i musi po prostu gdzieś się zmieścić No i chyba się gin nie ylił, brzuszek już widać. No, chociaż ja do szczuplaków i przed ciążą nie należałam. Ale z boczków, brzuszek poszedł lekko do przodu. A więc ja to mogę narzekać, jak ja będę latem wyglądać...

Co do wózków, bo widzę, że ostro tutaj rozprawiacie. Ja zakochałam się w x-lader'ze move kolor America Wersja 3 w 1. Cuuudo!
Eee tam. Ja z moim 158 cm miałam brzuch bardzo późno i mały.

Coś jeszcze miałam pisać ale kolejna smutna wiadomość mnie rozbiła...

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 20:23   #2915
Em_jK
Rozeznanie

Cytat:
Bardzo mi przykro... Tak naprawdę nie wiem co napisać
Cytat:
Możliwe ze jednak było za szybko. Jednak czytalam ze kobiety miały dobre ciążę nawet jak zaszły tuz po. Pewnie mam inny problem widocznie. Teraz się zacznie chodzenie po lekarzach.
Ja pierwsza ciążę poroniłam 23.05.2012, a 17.07.2012 kolejny test pozytywny i jest Gutka. Mój lekarz mówił, że po poronieniu samoistnym trzeba tylko odczekać do pierwszej @.
Cytat:
Jeszcze ja, jeszcze ja!!! I nikt mnie nie przebije! W dowodzie mam 152 cm, a tak naprawdę 148: I co ja mam powiedzieć o spodniach? Hihi. Zniknęłam wam zaraz w pierwszym wątku, choć jestem na bieżąco. Wstyd się przyznać, ale nie chciałam zapeszać... I mialam dość trudną sytuację rodzinną. Ale jest ok, teraz postara się na bieżąco udzielać. Jutro 13t0d, więc już myślę, że nic złego nie powinno się wydarzyć. Czas na maxa zacząć się cieszyć dzidziusiem. Wizytę mam we wtorek. A, czuję, że to synek rządzi w moim brzuszku Pozdrawiam mamusie!
Witam nowa "starą" mamusie
Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Talantea bardzo mi przykro. Tak jak mowi Mala lepiej wybierz sie do Polski porobic badania...

Hehe, to witaj w gronie malusich

Dziewczyny ale sie podlamalam. Dzis pierwszy dzien odpieluchowywania, nie powinnam oczekiwac cudow wiem. Co prawda ze dwa razy bylo siku na nocnik a reszta na podloge
Na koniec zaczela sama sobie zakladac pampersa, po czym zrobila siku do niego czuje ze nam to sie predko nie uda
jak gdzies jestesmy to juz kazdy krzywo patrzy, ze ona w pampersie a ma 2lata.
Najgorzej u tesciow, bo tam starsza o pol roku wnuczka juz wola na nocnik.
Jakies zlote rady , bo chyba oglupieje niedlugo przez ten nocnik?
Amelie, grunt to spokój. Dziecko wyczuwa, że ty się denerwujesz. To, że krzywo patrzą to olej totalnie. Ja tez się przyjmowałam i głupia w wieku 16/17msc próbowałam Gutke odpieluchowac bo przecież już czas. I gówno Tego wyszło. Mała lala gdzie popadnie i przez te moje parcie nie chciała siadać na nocnik przyszedł czas i dziecko raz dwa się nauczyło wołać siku. Każde dziecko indywidualnie dorasta i jak będzie naprawdę gotowe na odpieluchowanie to pójdzie wam to piorunem. Wiec uszy do góry kochana
05.04.2013 - Gucia
27.03.2014 - okruszki 8/9tc (**)
14.02.2015 - II KRESECZKI
TP 26.10.2015 - Maleństwa
Em_jK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 20:36   #2916
frik frik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ale miałam koszmar... śniło mi się że mi wyszły wielkie czerwone rozstępy na brzuchu...po ciąży z synem nie miałam wcale a od początku zaniedbuje smarowanie... Jak wstałam to od razu sięgnęłam po balsam

W ogóle ja teraz muszę mieć córkę. Wyglądam strasznie i czuje się bardzo nie atrakcyjnie. Cera ziemista, podkrążone oczy, pełno wyprysków- żal w lustro patrzeć. Włosy się nie układają, ubrania nie leżą, na wadze już + 2 kg. Coś czuje że nie zmieszczę się w sumie w 10 kg - tyle miałam na plusie w pierwszej ciąży.

2 kg to ja miałam na poczatku 6 miesiąca, teraz jestem w 4 miesiącu...
Z synem kwitłam, teraz więdne raczej ;P

Zaczęłam wymiotować po 13 tyg :/ WTF? Zjem obiadem i błeeeee.... Ale przynajmniej już taka śpiąca nie jestem jak w 1 trym.

No to się poużalałam. Może mi będzie lepiej.

Z tych lepszych rzeczy to wczoraj przyszły do mnie dresiki z allegro i teraz mi super wygodnie. Dzisiaj powinny przyjść zakupy z hm- spodnie i bluzka, mam nadzieję że spodnie będą pasować i nie trzeba będzie wymieniać.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
A pamiętam kochana jak pisałaś na samym początku jaką miałaś mało dokuczliwą pierwszą ciążę No to masz psikusa, ciekawe czy faktycznie będzie dziewuszka A kiedy masz USG? Może będzie już wiadomo

Cytat:
witam sie

Mala - gdyby nie ta jej upartosc to byloby super

a mnie od wczoraj boli zab a raczej to co z niego zostalo.. musze umowic sie na wyrwanie jak ja nienawidze moich zebow. najchetniej wstawilabym sobie wszystkie sztuczne.

piekna dzis pogoda, ale i tak nie ma gdzie isc poza podworkiem
Ehh ja też muszę iść do dentysty, bo wypadła mi plomba i podejrzewam, że była nieszczelna już jakiś czas i pod spodem jakieś bagno dentystyczne buuu. Też nienawidzę swoich zebów. ZAWSZE jak idę do dentysty to mam dziurę jakąś. A podkreślam że chodzę ze dwa razy do roku. Za kazdym razem jak jestem w Polsce, to idę.
Plus taki, że w ciąży dent w UK jest za free. Ale - nigdy tu nie leczyłam zębów i ufam tylko mojemu dentyście. No i oni na zeby z tyłu wstawiają amalgamat Będzie moja pierwsza ciemna plomba od kurde ponad 20 lat W Polsce robiłam światłoutwardzalne jeszcze jak byłam mała i chodziłam z mamą do denta. Grr
A w ciąży da się wyrywać, skoro są jakieś ograniczenia co do znieczulenia?
Stary 2015-04-16, 20:45   #2917
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez frik frik Pokaż wiadomość
A pamiętam kochana jak pisałaś na samym początku jaką miałaś mało dokuczliwą pierwszą ciążę No to masz psikusa, ciekawe czy faktycznie będzie dziewuszka A kiedy masz USG? Może będzie już wiadomo

Ehh ja też muszę iść do dentysty, bo wypadła mi plomba i podejrzewam, że była nieszczelna już jakiś czas i pod spodem jakieś bagno dentystyczne buuu. Też nienawidzę swoich zebów. ZAWSZE jak idę do dentysty to mam dziurę jakąś. A podkreślam że chodzę ze dwa razy do roku. Za kazdym razem jak jestem w Polsce, to idę.
Plus taki, że w ciąży dent w UK jest za free. Ale - nigdy tu nie leczyłam zębów i ufam tylko mojemu dentyście. No i oni na zeby z tyłu wstawiają amalgamat Będzie moja pierwsza ciemna plomba od kurde ponad 20 lat W Polsce robiłam światłoutwardzalne jeszcze jak byłam mała i chodziłam z mamą do denta. Grr
No jak jest mus to wyrywają. Znajomej 8 usuwali.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 20:47   #2918
Amelie04
Zakorzenienie

Em masz racje przestane naciskac. Moze w lato pojdzie nam to latwiej.

Frik frik - ja bede wyrywac i znieczulenie mi daje zwykle. Podobno tam juz nie ma takiej chemii. Ale nie wiem, bo mi lekarz mowil ze daje sie w ciazy jednoskladnikowe. A ta dentystka daje mi takie normalne i mowi ze nie jest szkodliwe.
Stary 2015-04-16, 20:47   #2919
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:

Można wyrwać. Amalgamat feeee... Co oni sto lat za murzynami?

Mam wizytę u mojej gin 29.04 to pewnie mi USG zrobi, ale czy dojrzy płeć to nie wiem. Genetyczne pod koniec maja to już na pewno się ujawni bo sprzęt lepszy. Ciekawa jestem co będzie, wstępnie kobitka.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 20:55   #2920
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Strasznie mi przykro . Nie wiem, co napisać. Trzymaj się. Na pewno kiedyś Wam się uda. Najlepiej, jak będziesz w Polsce, idź do lekarza i zrób badania. Dwa poronienia pod rząd nie są czymś normalnym .
blindness_94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 21:03   #2921
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Ja mam dokładnie to samo, a też puki co wszystko wskazuje na chłopaka. ciąży z Olą wyglądałam kwitnąco, wszyscy mi chłopaka przepowiadali. W moim przypadku przesąd się nie sprawdza. Jedynie co to w ciąży z Olą słodkie było moim sprzymierzeńcem, a teraz czasem coś zjem i potem mnie okropnie mdli.
U mnie ciezko powiedziec, bo z jednej strony niby chlopak - no i tu sie zgadza u mnie poprawa cery, mniej tluste wlosy, jais "ładniejszy" ryj; o tyle sennosc, mdłości i ochydne braki apetytu sa przeciwienstwem tego cudownego stanu :P
A tak wgl to juz se przyzwyczailam do mysli, że będzie chłopak i jakos jakby sie zmienil teraz w dziewczyne by mi bylo nieswojo

Cytat:
Napisane przez mariolaw_132 Pokaż wiadomość
Ja wg usg ostatniego 6 a OM 8. To bedziemy razem rodzic

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Dziewczyny jaki kolor legginsow kupujecie? Ja z tych nie lubiacych I osobiscie przeraza mnie kolor czarny. Wiem ze i tak bede musiala zaczac w nich chodzic.
Rozejrzyj sie nie za legginsami a za jegginsami w Lidlu - sa tak samo komfortowe (100% bawelna) a z grubszej tkaniny, maja kieszonki i przeszycia jak normalne spodnie No i kolory zwykle jakieś takie jeansopodobne czyli granat, błękit, szary. I cena ok. 3 dychy zacheca a przewygodne sa na brzuszek, juz od miesiaca nie chodzew spodniach tylko w nic

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Hej laski... przyznaję bez bicia, ze was nie nadrobiłam... od wczoraj wieczora większość czasu spędziłam w toalecie wisząc na kiblu... już nie daję rady.. mammarin nie pomaga.... teraz troszkę lepiej mi...

Dziewczyny muszę zbadać Vitb3 czy oreintujecie się czy lekarz rodzinny może mi wypisać na to skeirowanie? bo bez skierowania to badanie ponad 100 zł kosztuje...

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Mala ja to w ogóle dziękuję Bogu, że udało nam się za 1 razem... widzę jak rzadko to się spotyka, wiec uważam to za sukces....

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Taka maseczka ma wiele wartości odżywczych włosy będą lśniące aż po same końce
Czytalam, ze sporo lasek, ktore w I trymestrze nie mialo mdlosci, dostaje je po 14-tym tygodniu U mnie widze lekka poprawe wiec moze w koncu przechodza na Ciebie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie, wszystko wporządku ale płci nie poznałam
Najwazniejsze ze wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Wiecie , e mi juz dał na cukier, tą glukoze do picia, a za miesiac to bedzie dopiero 19 tc a z tego co pamietam to sie robi badanie po 22 tc. A wy jak miałyscie??
Nastepna wizyte mam w 18tyg i nie dostalam nic takiego. Zalecil mi teraz tylko badania uzupelniajace bo nie mialam: Toxo, różyczke, cytomegalie, grupe krwi i cos tam jeszcze

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Ja już po badaniu.Mam mieszane uczucia co do samej wizyty bo miałam mieć usg 4d ale akurat aparat się popsuł i zrobili mi zwykłe..
W sumie to niczego nowego się nie dowiedziałam poza tym że na 90 % będzie chłopak. Powiem szczerze że jestem troszkę zawiedziona bo marzyłam o dziewczynce. No ale najważniejsze że wszystkie pomiary są prawidłowe i nie ma żadnych widocznych patologii.Mają dzwonić jak naprawią sprzęt i umówią mnie na kolejną wizytę.Zamiast początkowego usg wyjdzie mi już w sumie połówkowe. No ale nic to , złośliwość rzeczy martwych.
Albo bedze zalew chłopakow na watku, albo polowie poodpadaja siusiaki
Dobrze ze wszystko ok

Cytat:

Ogromnie mi przykro...
Kurcze, tak jak dziewczyny pisza, najlepiej wroc do PL i porob kompleksowe badania, mozesz miec jakies ukrte problemy hormonalne (np. hiperprolaktynemie) i to moze doprowadzac do poronien, a leczy sie takie rzeczy zwykle bardzo latwo Nastepnym razem sie uda, zobaczysz
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-16, 21:03   #2922
natalitka1988
wkręcona :)

Nie mogę się coś dzisiaj wbić w rozmowe.. a już wiadomość od Talantea całkiem mnie rozbiła... masakra...
Stary 2015-04-16, 21:06   #2923
Talantea
Zakorzenienie

Jest OK. Jutro mam zadzwonic do szpitala I spytac side co dalej. Nie wiem czy jest sens czekania jeszcze czy podjęcia się procedury oczyszczania

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 21:08   #2924
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:

Mam wizytę u mojej gin 29.04 to pewnie mi USG zrobi, ale czy dojrzy płeć to nie wiem. Genetyczne pod koniec maja to już na pewno się ujawni bo sprzęt lepszy. Ciekawa jestem co będzie, wstępnie kobitka.
Amalgamat to paskudztwo, zawiera rtęć i rozsadza zęby! Mi w dziecinstwie sadysta naupychal tego w zeby, dwa mi popekaly kilka lat pozniej Mam jeszcze w jednym trzonowym ta plombe, zaraz po ciazy zamierzam wymienic

Stary 2015-04-16, 21:18   #2925
Amelie04
Zakorzenienie

A ja nie wiedzialam nawet co to ten Amalgamat hiehie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-16, 21:26   #2926
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
przykro mi bardzo.... Ten wątek jest wyjątkowo pechowy, bardzo dużo poronień ;( życzę Ci bardzo dużo siły
Pewnie na każdym wątku po drodze sporo dziewczyn porania :/ Tak to jest w początkowych tygodniach niestety

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Jest OK. Jutro mam zadzwonic do szpitala I spytac side co dalej. Nie wiem czy jest sens czekania jeszcze czy podjęcia się procedury oczyszczania
Ale czekania na co?
Stary 2015-04-16, 21:35   #2927
frik frik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
No jak jest mus to wyrywają. Znajomej 8 usuwali.
Aha, dobrze, wiedzieć, że w razie czego nie trzeba czekać do porodu Nie byłam pewna szczerze mówiąc.

Cytat:
Em masz racje przestane naciskac. Moze w lato pojdzie nam to latwiej.

Frik frik - ja bede wyrywac i znieczulenie mi daje zwykle. Podobno tam juz nie ma takiej chemii. Ale nie wiem, bo mi lekarz mowil ze daje sie w ciazy jednoskladnikowe. A ta dentystka daje mi takie normalne i mowi ze nie jest szkodliwe.
A może da się uratować tego zęba? Wyrywałaś kiedyś juz stałego zęba? Ja nigdy Chyba sięna razie nie zapowiada, poza 8ką, którą odwlekam, ale boję się wyrywania.

Cytat:

Ja wiem, byłam w szoku, ale w te zęby których teoretycznie nie widać tak od razu wsadzają te czarne plomby. No ale wypadła mi jedna, włazi mi tam teraz jedzenie będę musiała jakoś wyleczyć. Ale może poprobuję i za dopłatą zrobią mi europejską plombę a nie murzyńską
O, to masz już niedługo badanie (skrycie Ci tego zazdroszczę, bo ja w tej zacofanej anglii). A chcesz babeczkę czy chłopaczka bardziej?

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Amalgamat to paskudztwo, zawiera rtęć i rozsadza zęby! Mi w dziecinstwie sadysta naupychal tego w zeby, dwa mi popekaly kilka lat pozniej Mam jeszcze w jednym trzonowym ta plombe, zaraz po ciazy zamierzam wymienic
Jezus tym to mnie zabiłaś No chyba nie ładowaliby czegoś ze rtęcią, skoro nawet wycofali termometry rtęciowe?
Ja miałam chyba tylko w mlecznych zębach te plomby, nie pamiętam tego za dobrze nawet

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
A ja nie wiedzialam nawet co to ten Amalgamat hiehie
hihi to lepiej dla Ciebie
Stary 2015-04-16, 21:42   #2928
Amelie04
Zakorzenienie

Frik frik jego juz prawie nie ma, wiec nie ma co ratowac. Zostal korzen i nerw na wierzchu. Nie wyrywalam. Ale powoli bede wszystkie wymieniac na sztuczne, bo caly czas musze zaleczac

Dziewczyny Wasze dzieci spia jeszcze w lozeczkach czy w takich normalnych lozkach pojedynczych? Bo my mamy w sumie pojedyncze, ale boje sie ze bedzie spadac z niego, nie wiem czym zaslonic jedna strone ??
Stary 2015-04-16, 21:45   #2929
mala29lll
Zakorzenienie

Frik też mam 2 ósemki do wyrwania, które rosną rosną i urosną cholery nie mogą a co jakiś czas bolą i sie boję, bo to rzeź będzie a ja w życiu nie miałam zęba wyrywanego. Nawet mleczaki przed dentysta tak maltretowałam nitką, że w końcu wypadały hihih zresztą do końca mleczaki miałam bielutkie zdrowe aż żal bo te stałe mam strasznie słabe

A ja własnie wpierdzielam migdały, bo po nocnej akcji ze zgagą już nie chcę tak

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-16, 22:04   #2930
Talantea
Zakorzenienie

Mała. Juz nic, wiesz jeszcze do mnie Nie dociera ze to już koniec bez nadziei. ;( boje sie

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 22:21   #2931
Em_jK
Rozeznanie

Cytat:
Frik frik jego juz prawie nie ma, wiec nie ma co ratowac. Zostal korzen i nerw na wierzchu. Nie wyrywalam. Ale powoli bede wszystkie wymieniac na sztuczne, bo caly czas musze zaleczac

Dziewczyny Wasze dzieci spia jeszcze w lozeczkach czy w takich normalnych lozkach pojedynczych? Bo my mamy w sumie pojedyncze, ale boje sie ze bedzie spadac z niego, nie wiem czym zaslonic jedna strone ??
Moja Gutka śpi jeszcze w łóżeczku i prawdę mówiąc narazie nie zanosi ie bu miało być inaczej. Gdy ma otwarte wyjście z łóżeczka to nigdy by nie zasnęła. Tak samo nie potrafi zasnąć z nami w łóżku :no: ale tak myślę, że maks do przyszłej wiosny dam jej spać w łóżeczku i przenosimy do normalnego łóżka a co z tego wyjdzie to zobaczymy.

Ja juz uciekam spać. Rozbita troszkę jestem po dzisiejszych wiadomościach... Postaram się jeszcze wejść i listę uaktualnić.

Dziewczyny co znają już przewidywaną płeć, tę co lekarz podał nie domysły proszę o info na priv

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Edit;

Właśnie miałem pisać juz wcześniej bo widziałam ze mała pisała o tych donyslach

A wiec małe sprostowanie do listy dopisuje domniemną płeć, którą określił lekarz na genetycznym lub późniejszym usg. Nie wstawiam domysłów bo potem co chwila zmiany musiałyby być więc proszę o zrozumienie
05.04.2013 - Gucia
Stary 2015-04-17, 04:39   #2932
mala29lll
Zakorzenienie

Hej laski No i po spaniu od 4.30 buuu...Rozbiły mnie wiadomości z 2 dni, a jeszcze plamię mocniej. Pewnie dlatego, że wzięłam Acard wczoraj i najwyraźniej za wcześnie cholera. No i co tu robić od tej godziny

Cytat:
Mała. Juz nic, wiesz jeszcze do mnie Nie dociera ze to już koniec bez nadziei. ;( boje sie
Wiem, że się boisz Dlatego ja bym zrobiła chociaż podstawowe badania, żeby już przez to nie przechodzić. Chyba nie bardzo masz inne wyjście niż przypilnować ciąży przynajmniej do 12-16 tygodnia w Polsce.

[QUOTE=Em_jK;51068464

Właśnie miałem pisać juz wcześniej bo widziałam ze mała pisała o tych donyslach

A wiec małe sprostowanie do listy dopisuje domniemną płeć, którą określił lekarz na genetycznym lub późniejszym usg. Nie wstawiam domysłów bo potem co chwila zmiany musiałyby być więc proszę o zrozumienie [/QUOTE]

Hi hi ja żartowałam, bo lubię przedrzeźniać najbardziej Malinkę i Amelie
Stary 2015-04-17, 05:29   #2933
Pasztetnik
Zadomowienie

Dziń dybry
Nie spie juz od 5:40

Cytat:
Aha, dobrze, wiedzieć, że w razie czego nie trzeba czekać do porodu Nie byłam pewna szczerze mówiąc.

A może da się uratować tego zęba? Wyrywałaś kiedyś juz stałego zęba? Ja nigdy Chyba sięna razie nie zapowiada, poza 8ką, którą odwlekam, ale boję się wyrywania.

Ja wiem, byłam w szoku, ale w te zęby których teoretycznie nie widać tak od razu wsadzają te czarne plomby. No ale wypadła mi jedna, włazi mi tam teraz jedzenie będę musiała jakoś wyleczyć. Ale może poprobuję i za dopłatą zrobią mi europejską plombę a nie murzyńską
O, to masz już niedługo badanie (skrycie Ci tego zazdroszczę, bo ja w tej zacofanej anglii). A chcesz babeczkę czy chłopaczka bardziej?

Jezus tym to mnie zabiłaś No chyba nie ładowaliby czegoś ze rtęcią, skoro nawet wycofali termometry rtęciowe?
Ja miałam chyba tylko w mlecznych zębach te plomby, nie pamiętam tego za dobrze nawet

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

hihi to lepiej dla Ciebie
No niestety, amalgamat ma niewiele rteci ale przez to pod wplywem temperatury zmienia obietosc i czesto wlasnie lubil wypadac, tez tak mialam
Moj wujek kiedys jechal w wielki mroz nagrzanym w srodku autem, nagle otworzyl okno by kogos zawolac z ulicy i jak otworzyl usta to ząb z tym g*wnem normalnie mu eksplodowal Nie dajcie tego paskudztwa ładowac sobie w zeby

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Frik też mam 2 ósemki do wyrwania, które rosną rosną i urosną cholery nie mogą a co jakiś czas bolą i sie boję, bo to rzeź będzie a ja w życiu nie miałam zęba wyrywanego. Nawet mleczaki przed dentysta tak maltretowałam nitką, że w końcu wypadały hihih zresztą do końca mleczaki miałam bielutkie zdrowe aż żal bo te stałe mam strasznie słabe

A ja własnie wpierdzielam migdały, bo po nocnej akcji ze zgagą już nie chcę tak
Nie ma sie co bac usuwania, mialam juz w zyciu usuniete 2 szóstki i ósemke. Nienawidze dentystow panicznie sie boje (chodze do dentysty-chirurga bo mi nie dziala to zwykle znieczulenie) i tak jak przy leczeniu panika i omdlewanie, tak usuwanie kocham Nie ma krwotokow, nic nie boli jak zejdzie znieczulenie.

Ósemki mi wyszly wszystkie juz w gimnazjum Szybko bylam "mądra" Jestem w szoku jak slysze ze niektorym moim kolezankom wychodza z 15 lat pozniej niz mi No ale przez to zdazyly (jak to osemki ) mi juz zgnic, jedna usunelam w liceum, druga zostal sam martwy korzen i tez musze usunac jak urodze, a dwie pozostale sa na maksa borowane i zalepione plombami

Tez chce za jakis czas powymieniac zęby na sztuczne. Po tych amalgamatach sa cale poplombowane, co drugi leczony juz kanalowo Teraz koszt sztucznego to ok. kilka stow max a swiety spokoj i nie trzeba $ wywalac na leczenia w kolko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-17, 05:53   #2934
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Dziń dybry

Nie ma sie co bac usuwania, mialam juz w zyciu usuniete 2 szóstki i ósemke. Nienawidze dentystow panicznie sie boje (chodze do dentysty-chirurga bo mi nie dziala to zwykle znieczulenie) i tak jak przy leczeniu panika i omdlewanie, tak usuwanie kocham Nie ma krwotokow, nic nie boli jak zejdzie znieczulenie.

Ósemki mi wyszly wszystkie juz w gimnazjum Szybko bylam "mądra" Jestem w szoku jak slysze ze niektorym moim kolezankom wychodza z 15 lat pozniej niz mi No ale przez to zdazyly (jak to osemki ) mi juz zgnic, jedna usunelam w liceum, druga zostal sam martwy korzen i tez musze usunac jak urodze, a dwie pozostale sa na maksa borowane i zalepione plombami

Tez chce za jakis czas powymieniac zęby na sztuczne. Po tych amalgamatach sa cale poplombowane, co drugi leczony juz kanalowo Teraz koszt sztucznego to ok. kilka stow max a swiety spokoj i nie trzeba $ wywalac na leczenia w kolko
No ale po co wymieniać pojedynczo? Wyrwać wszystkie zęby i stucną scenkę a jaka wygoda jak sobie do szklanki wrzucisz na noc a nie stać i myć hihihiihi A tek serio to tez mam połatane prawie wszystkie. Strasznie słabe zęby mam. Ponoć te bialutkie są słabe. Szwagier zawsze miał ciemny odcień zębów, ale... on ma chyba z 45 lat i 2 zęby leczone W ogóle mu się nie psują. Szok. On nie wie co to dentysta. Pójdzie raz na ruski rok i zawsze wszystko ok. 2 ma leczone bo mu się ułamały a nie popsuły
Stary 2015-04-17, 05:54   #2935
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie ciezko powiedziec, bo z jednej strony niby chlopak - no i tu sie zgadza u mnie poprawa cery, mniej tluste wlosy, jais "ładniejszy" ryj; o tyle sennosc, mdłości i ochydne braki apetytu sa przeciwienstwem tego cudownego stanu :P
A tak wgl to juz se przyzwyczailam do mysli, że będzie chłopak i jakos jakby sie zmienil teraz w dziewczyne by mi bylo nieswojo
U mnie na szczęście faktycznie wydać że noszę podobno chłopaka. Cera mi się poprawiła w końcu nie wyskakują wykwity ( wcześniej każda miesiączka to pryszcze, a jestem po 30 ! ). Dziś po pracy idę do kosmetyczki zrobić się na bóstwo
Cytat:
Albo bedze zalew chłopakow na watku, albo polowie poodpadaja siusiaki
"Na mieście" żartują że wojna idzie Wszyscy moim znajomi, którzy w tym roku już urodzili lub będą rodzili - chłopcy. Z wyjątkiem jednego - do końca miał być chłopcem a po porodzie okazał się być Julką
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 06:00   #2936
littlevenus
Raczkowanie

Dzien dobry! Ja od 5.22 nie śpię. Ehh, uroki i powróciły sny, bzdury takie, że aż wstyd opowiadać. A realistyczne skubane!
Stary 2015-04-17, 06:01   #2937
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry! Ja od 5.22 nie śpię. Ehh, uroki i powróciły sny, bzdury takie, że aż wstyd opowiadać. A realistyczne skubane!
Też mam powalone sny
Stary 2015-04-17, 06:19   #2938
Em_jK
Rozeznanie

Dzień dobry!

I mamy piątek ostatni dzień pracy i weekend. Juhu! Szkoda tylko , że siedzę dziś do 23

Znów plamie i juz tez zaczynam wariowac Eh dobrze, że usg mam już za tydzień. Kciuki za wizytujace i miłego dnia
05.04.2013 - Gucia

Edytowane przez Em_jK
Czas edycji: 2015-04-17 o 06:20
Stary 2015-04-17, 06:35   #2939
Libra2
Zadomowienie

Witam bladym świtem.
Niby jestem na przymusowym urlopie ale jakoś nie umiem odpoczywać,codziennie budzę się po 5 i nie mogę już zasnąć.Przez to czas mi się dłuży niesamowicie .Praktycznie do godziny 10 mam już ogarnięte wszystko a potem nie wiem co ze sobą począć przez resztę dnia.Nie sądziłam że będę tak szybko tęsknić za swoją pracą.Wieczorami staram się pomagać Tż przy papierkowej robocie żeby całkiem nie zgłupieć w tych czterech ścianach.Podziwiam wszystkie przyszłe mamy które dla dobra dziecka muszą nieraz leżeć po kilka miesięcy.

Obiecałam sobie że jak poznam płeć to zacznę już gromadzić rzeczy dla dziecka,więc może dzisiaj w ramach rozrywki pochodzę po ciuchlandach i odwiedzę jakiś sklep z wózkami.Dopiero doczytałam że ten Riko waży prawie 15 kg więc raczej odpada Muszę znaleźć coś naprawdę lekkiego bo przez większość czasu będę sama i nie dam rady targać takiego wózka na 4 piętro z maleństwem pod pachą.Na klatce też za bardzo nie ma miejsca żeby go zostawiać.Uroki mieszkania w bloku.

Co do zębów to mi ostatnio strasznie zaczęły lecieć,jak nigdy nie miałam problemów z próchnicą tak teraz nie mogę się jej pozbyć.Właśnie pierwszy raz jestem w trakcie leczenia kanałowego i nie jest to przyjemne.Zwłaszcza teraz jak nie można brać leków przeciwbólowych. Chcąc nie chcąc muszę o to zadbać żeby potem chodzić szczerbata.Czytałam gdzieś że ciężarne powinny mieć leczone wszystkie zęby za darmo ? Słyszałyście o tym ? Prawda to ? Pytałam o to swojego stomatologa to stwierdził że jest to martwe prawo i raczej nikt go nie respektuje.No ale nie wiem czy mu tak do końca wierzyć w końcu każdy chce zarobić.

Edytowane przez Libra2
Czas edycji: 2015-04-17 o 06:37 Powód: literówka
Libra2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 06:42   #2940
Em_jK
Rozeznanie

Libra,

Akurat to prawo z darmowym leczeniem zębów jest jak najbardziej stosowane
05.04.2013 - Gucia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości