|
|
#4321 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 9
w klubie Wam coś napisałam jakby co, jak ktoś moze niech zajrzy
no pyknęłam sobie na ciepłą wodę, za chwilę idę wziac kąpiel |
|
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Olka
Pisz co i jak
|
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
okey to ide strzelić sobie herbate z cytryna, siadam i czekam na rozwój akcji u Oli
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
Olks ja widzę ty się tu chcesz nam wylamac
|
#4325 |
|
404 Not Found
|
Mi się jakiś szwendacz włączył, nic tylko chodzę po mieście i robię zakupy. O dziwo, nie dla Łusi tylko dla siebie, zwłaszcza kosmetyczne. Odbiło mi. Ale już tyle czasu nic sobie nie kupiłam, a poza tym zaraz mam urodziny. A co, należy mi się.
|
|
|
|
#4326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co kupiłaś?
|
|
|
|
|
#4327 |
|
Rozeznanie
|
gosia- gratulacje!!! kolejny byczek okazal sie barankiem
)ja mialam opisac swoj porod ale brakuje czasu. wllejammwiec opis krory wysylalam sasiadkom:p TZ mi baaardzo pomagal.'bez niego nie dalabym rady na pewno! No i uniknelismy jakis dziwnych scen ze krzycze na niego czy cos ) ale krzyczalam generalnie w czasie porodu. Poczatkowo probowalamNie krzyczec, ale jednak krzyk powoduje ze bol jest mniejszy:p w ogole to juz mialam byc odlaczona od oxy bo nic nie dawalo, skurcze jakies byly ale to nie to, polizna zwatpila juz i mialam sie sykowac na wtorek. I tak sobie idziemy jeszcze 30 min przed koncem, i poczulam cos dziwnego, to jakby cos mlasnelo w pochwie, no takie cos dziwnego, ale spoko pomyslalam Ze glowka michalka. Potem siedzimy na kanapie i tak gadamy sobie i mowie do pawla, czekajac tak naprawde na odlaczenie oxy, ze cos czuje ze mi zaraz wody odejda. I 5 minut minelam, Czuje jak cos mi leci ale wpierw myslalam Ze czop, potem Chlusnelu wody 😃 wiec generalnie w szoku bylam wielkim 😊 no ale porod taaak bolal. Jeszcze oxy nic nie dala i mialam 1,5-2 cm rozwarcia ale potem bo jakies godzinie byly 3 i mialam sie zastanowic czy chce znieczulenie i naprawde go pragnelam! Ale potemBylo po 20 minutah 6 cm i za chwile 9, wiec juz za pozno 😊 no ale nacieli, niestety.// Trzymanie w ramionach synka to byl piekny moment! Taka ulga! A gorszych rzeczy: synek zlamal mi kosc guziczna, jutro mam rtg i sie okaze czy na pewno to to. Od poroduedwo siedze i wstaje. Boli bardzo. My siedzimy w szpitalu. Maluch ma zoltaczke i go naswietlamy. Opieka nest fatalna. Na patologii bylo naprawde fajnie, a tu? Prosze o pomoc w przystawieniu to przychodzi polozna, lapie cyca i glowka, nasadza i wychodzi zadowolona. ja juz rady nie daje, dzis kejna nieprzespana noc bo pilnowalam zeby synkowi nie zlecialy okulary. Zero empatii. Ale to musialabym sie rozposac. Mam nadzieje ze wyniki spadna i wyjdziemy, najwyzej bedziemy go naswitlac w domu! Wszedzie byle nie tu.
|
#4328 | |
|
Rozeznanie
|
ola no to trzymam kciuki aby to nie był fałszywy alarm
bo ty już chciałabyś rodzić prawda ?A ja po krótkiej drzemce i nic mi to nie dało, nadal zjechana jestem na maksa.... ja też chce już urodzić.... ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
|
|
#4329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
byłaś i jesteś mega dzielna!!! pięknie oby żółtaczka szybko przeszła a kość guziczna szybko przestała dawać znać o sobie, Biedactwo Szkoda, ze opieka taka niepomocna a jak w ogóle z karmieniem?
|
|
|
|
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poród widze, az taaak cieżki nie był będę miala na uwadze sugestie o krzyczeniu Biedni jesteście z tą opieką tylko kurcze...przytulam! oby jak najszybciej zgineła żółtaczka---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- olaaa, nie utopiłaś telefonu?
|
|
#4331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymajcie się Oby udało Wam się szybko wyjść do domu!! ![]() no i oczywiście, w miarę możliwości czekamy na kolejne wieści! i zdjęcie
|
|
#4332 | ||||
|
Rozeznanie
|
Gratulacje kolejnych tygodni i donoszonych ciąż
![]() ![]() Cytat:
Śliczności ![]() Cytat:
Cytat:
Bo jedengo dnia mam kilka dziennie a innego nawet co 5-10 min i są różnej intensywności ostatnio dosłownie co drugi dzień mam te częste skurcze aż wezmę czopek, wtedy się uspokaja... i jakoś jeszcze nie urodziłam W dzień da się przeżyć, ale na noc muszę brać czopka, bo nie zasnę. Przy tych mocniejszych skurczach, aż czuję puls w gardle, robi mi sie gorąco i takie dziwne uczucie w czaszce jakby mi krew odpływała i sie słabo robiło... nie wiem jak to opisać. Cytat:
ale za to już normalnie się załatwiam od jakiegoś czasu.Kurcze nastraszyłyście mnie teraz jak tak czytam ale pytałam mojej siorki (pracuje jako pielęgniarka na o. położniczym) i mówiła, że sporo kobitek tak ma i dlatego dają im tabletki, a jak to nie działa to czopki, że żadne takie lekarstwo nie powstrzyma prawdziwych skurczy, a te są inne i będę wiedzieć że to to ![]() Jest modelką to wie jak się wypiąć
|
||||
|
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życzę wam żebyście jak najszybciej wyszli do domu i żeby wszystko było ok! Najważniejsze że maluszka masz już przy sobie. Szybkiego powrotu do zdrowia dla Was
|
|
|
#4334 |
|
404 Not Found
|
Dwie pomadki Sephory (jest -40% na markę), jakieś kosmetyki do włosów, perfumki (ale to wcześniej), chciałam jeszcze lakiery essie, ale nie było "moich"
|
|
|
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
Anol, nie wiem, powtarzam tylko, co kiedyś tu przeczytałam
![]() i generalnie przy skurczach tez tak czasem mam, ze mnie gorac oblewa, a czasem to nawet nogi paraliżuje ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- dziewczyny, opisy porodu koniecznie na 1 strone
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4337 |
|
Konto usunięte
|
Crumble zabić ich za taką opiekę masakra
obyscie szybko do domu wrócili Nadzieja , nie utopiłam szczerze to jak na razie nie odczuwam zadnej zmiany .. masakra... nie wiem juz sama co to będzie, juz w sumie wolałabym, zeby mnie złapało raz a porzadnie . a nie tak o, straszy mnie i ja sama biedna nie wiem co się dzieje. ![]() gorąco mi |
|
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam od koleżanki karton ciuchów
![]() Wrzuciłam brzucha do klubu
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
Crumble biedni jesteście :-( mam nadzieję że szybko do domku wyjdziecie! Raz jeszcze gratuluję dzielna mamusiu :-*
|
#4340 |
|
Konto usunięte
|
kurrrrr... no jeszcze tego brakuje, zebym się nie zmieściła w torbę
jakoś muszę upchac nie mam wyjścia ja jak ja, Wy jak Wy... ale tz to dopiero będzie przerazony jak jednak coś się bardziej zacznie... bidulek 12h dziś robi . |
|
|
|
#4341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z krzyza na brzucho przelezie ![]() albo ja wiem, ty czekasz na mnie Ale nieee, ja do rodzenia dopiero jutro, dziś mam lenia
|
|
#4342 |
|
Konto usunięte
|
nie no jak mi zacina w krzyżu to i na brzuchu czuję wtedy
zorientowalam się, ze nie mam klapek pod prysznic |
|
|
|
#4343 |
|
Zadomowienie
|
Ola dawaj znać, jakby coś się działo
![]() Crumble ojej, współczuję sytuacji ze szpitalem niestety nie wszędzie jest taka opieka, na jaką byśmy liczyły... Mam nadzieję, że szybko wyjdziecie ze szpitala ![]() A co do krzyczenia, to ja jak krzyczałam, to dostałam ochrzan, że nie mam krzyczeć
|
|
#4344 |
|
Konto usunięte
|
mi mama mówiła, zebym nie krzyczała, bo potem nie bd miała siły na nic, ze lepiej mocno zęby zaciskać
|
|
|
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
mi kolezanka mowila ze na porodówce mozna wszystko tylko nie gryźć i nie kopać
Ola, a co ile masz to "zacinanie"?
|
#4346 |
|
Zadomowienie
|
Bo krzyczenie ponoć trochę pomaga na ból, ale krzycząc wypuszcza się powietrze, które dla efektywnego parcia powinnyśmy trzymać właśnie tak nisko, w brzuchu, oddychając przeponą. Więc im więcej krzyczymy tym dłużej przemy
Tak nam to położna wytłumaczyła na SR
|
#4347 |
|
Zadomowienie
|
No i mnie do krzyczenia sąsiadka zraziła. Sama mówiła, że rodząc spanikowała. W ogóle nie słuchała położnych, darła się w niebogłosy. Zapomniała i o zamknięciu oczu i o przyciśnięciu głowy do klatki piersiowej przy parciu. No i właśnie bardzo krzyczała.
Jak ją zobaczyłam dwa tygodnie po porodzie... Masakra. Naczynka w oczach dalej miała popękane, a głos jak chłopiec po mutacji i 20 letnim przepiciu. Dziś jej mała ma 7 lat. Naczynka się wygoiły, ale chyba coś uszkodziła w strunach głosowych czy gdzieś, bo głos jej taki został. Więc ja sobie obiecuję nie krzyczeć, albo krzyczeć jak najmniej
|
#4348 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
to tym bardziej postaram sie nie drzeć
|
||
|
|
|
#4349 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny pisze ze szpitala. KTG wyszlo srednie i zatrzymali mnie. na dodatkowych badaniach, ktore wyszly. juz ok wiec sie ciesze, bo pewnie jutro juz wyjde. A jeszcze rano lekarz mowil o indukcji porodu. Teraz mam delikatne skurcze ale to dlatego ze podali mi oksytocyne do badania. Obiad byl niedobry.
|
|
|
|
#4350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() generalnie Truskawka napisała całą prawdę - krzyczenie czasem pomaga, ale najważniejsze to nie wypuszczać powietrza z płuc, tylko trzymać je ile się da i przeć tym powietrzem i przeponą w dół. A na samą końcówkę trzeba się porządnie zezłościć, najlepiej na tż i całą złość wpakować w parcie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

ale potem bo jakies godzinie byly 3 i mialam sie zastanowic czy chce znieczulenie i naprawde go pragnelam! Ale potem

byłaś i jesteś mega dzielna!!! pięknie

Bo jedengo dnia mam kilka dziennie a innego nawet co 5-10 min i są różnej intensywności
ostatnio dosłownie co drugi dzień mam te częste skurcze aż wezmę czopek, wtedy się uspokaja... i jakoś jeszcze nie urodziłam
W dzień da się przeżyć, ale na noc muszę brać czopka, bo nie zasnę. Przy tych mocniejszych skurczach, aż czuję puls w gardle, robi mi sie gorąco i takie dziwne uczucie w czaszce jakby mi krew odpływała i sie słabo robiło... nie wiem jak to opisać.
27.06.2013 r.
Życzę wam żebyście jak najszybciej wyszli do domu i żeby wszystko było ok! Najważniejsze że maluszka masz już przy sobie. Szybkiego powrotu do zdrowia dla Was