|
|
#2431 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
czesc dziewczyny!
nie nadazam ile wy piszecie ![]() wreszcie pofarbowalam wlosy, troche mi zolte wyszy ale w sumie ladne (wole zolte niz zielone ), musze sie doksztalcic w temacie farb i nastepnym razem kupic profesjonalna (teraz jeszcze lorealem, mial numer 10.13 na opakowaniu byl duzo jasniejszy niz to co mi rzeczywiscie wyszlo, pewnie potrzebowalabym mocniejszej wody utlenionej, dobrze kombinuje ultraviolet ? )ja tez poplamionych rzeczy bym nie chciala... sporo z tego co mi dala kumpela wydalam (do handlu wymiennego ) bo byly wlasnie takie zolte plamy ktore niczym nie schodzily. niech sobie moj Olo sam swoje plamy robi ![]() tetry tez bym zostawila do prac domowych a dla dziecka nowe... (musze jeszcze dokupic tylko 10 mam!). cos trzymajcie sie tam, cala trojka! ja tez mam lanoline 100%, podobno ona smierdzi sierscia, nie wiem, jeszcze nie otwieralam, ktoras wachala? ja wlasnie nie wiem, nie mam doswiadczenia, ale tak jak masija slyszalam, czytalam, ze jak dziecko przystawione w dobrej pozycji to karmienie nie powinno bolec ani nic z sutkami robic... w sumie to by bylo kiepskie z ewolucyjnego puntu widzenia gdyby karmienie piersia normalnie bolalo, nie? grunt to sie szybko nauczyc... kaja princesika ja tez sie czaje na biustonosz do karmienia i calkiem nie wiem jaki brac... nie wiem czy miska wiecej niz teraz starczy? co za zagwozdka... |
|
|
|
#2432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spoko ![]() Cytat:
za wyniki i ładny rożek![]() |
||
|
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
Marta oby nie bolalo i obeszlo sie bez cewnikowania
|
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
Masija - jaka to czysta lanolina? Czym rozni sie od tej ziaji?
---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Poldzik - ja bym poplamionych rzeczy od kogos nie brala ale to nasze ciuchy, kupowane nowki i szkoda mi ich.. az tak mnie jednak nie stac zeby cala wyprawke od nowa kupic. |
|
|
|
#2435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dogadałabyś się z moim tz
on z oszczędności w domu zrobił dyscyplinę olimpijską taki żylak z niegoJa lubię okna na sucho czyścić ![]() Cytat:
Rożek słodki Trxymam kciuki, żeby jednak nie bolało ![]() Cytat:
Ja już po wizycie na chirurgii. Tutaj lekarze mają szersze pole do popisu jeśli chodzi o diagnostykę, ale stosują spychologię gorszą niż w pl. Trzech lekarzy u mnie było, bo żaden nie chciał brać odpowiedzialności. W końcu jedna lekarka powiedziała, że ewentualnie zakładamy szynę lub robimy zdjęcie rtg. Powiedziałam, że na zdjęcie się absolutnie nie zgadzam, ale może usg? Chyba ją uraziłam sprzeciwem i powiedziała, że w takim razie szyna i jak nie przejdzie to żebym poszła do przychodni na usg. Rtg kobiecie w ciąży, jak obok stoi usg i rezonans... Teraz tz będzie zmywał cały weekend, przecież z szyną nie mogę
|
||
|
|
|
#2436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chodzi chyba o to, że w różnych kremach jest lanolina ale w różnym stopniu oczyszczona i to wpływa na jej jakość. Nie wiem jak z tą z Ziaji, nie czytałam w ogóle o niej ![]() Wiem, że kiedyś czytałam,że polecają maść z Babydream z Rossa. Ja ją wtedy stosowałam na końcówki włosów do zabezpieczania ![]() Marei no to faktycznie nieźle:/ Ale co, nic więcej Ci nie powiedzieli?? Założyli Ci tą szynę? Wiesz co powiem Ci, że niektóre lekarki chyba mają jakieś uprzedzenia do kobiet w ciąży bo ja miałam też scysję z jedną lekarką na obchodzie. a później to już taka francowata była...ja do niej też
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-04-17 o 18:22 |
||
|
|
|
#2437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zostałam z szyną, posmarowali mi nadgarstek voltarenem (już nie chciałam się kłócić ) i jak nie przejdzie (przez tydzień nie przeszło, ale może te trzy dni będą magiczne), mam iść do rodzinnego po skierowanie do przychodni chirurgicznej. BTW: Rentgen u rozwijających się organizmów jest dość ryzykownym badaniem. Jak np małe dziecko spadnie z sofy i rodzice jadą z nim na ip, dość często od razu jest robione zdjęcie główki dziecka, tylko że w główce jest ponad 60% całej krwi dziecka, którą napromieniujemy. Dwa zdjęcia - jeszcze więcej procent. Jeśli coś takiego się wam zdarzy, a nikomu nie życzę, porozmawiajcie z lekarzem o imnej metodzie diagnostyki. Bo jeśli kość pęknie i tak nie założą gipsu, trzeba po prostu uważać na główkę. Zagrożeniem jest krwiak i wzrost ciśnienia śródczaszkowego, a to na rtg wcale nie musi być widoczne, za to np. na usg tak (zależy od miejsca ) i rezonans. A za żadne skarby nie pozwólcie bez wyraźnych przyczyn zrobić tomografii komputerowej. Heh. Się rozpisałam, ale moim zdaniem to ważny temat. Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-04-17 o 19:04 |
|
|
|
|
#2438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie co... Dowiedziałam się dziś, że ten ordynator naszego oddziału położniczego zrobi cc na życzenie, ale jak się mu da do łapki 1000 zł...
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda, że nie można sobie wybrać. Wtedy by nie było tylu łapówek, kobiety czułyby się bardziej komfortowo.
|
|
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
Masija - z komputera zerkne na ten kink i poczytam o lanolinie. Wczesniej zadowolila mnie informacja 100% lanoliny, w sensie ze juz bez dodatkow. Teraz troche po fakcie bo zamowilam ziaje od r_p, bylam z niej zadowolona ale i ran nie mialam przy karmieniu.
|
|
|
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wylicytowałam jeszcze jedną paczkę z ciuszkami na allegro parę dni temu i dzisiaj przyszła, powiem wam, że te są CUDNE Wyglądają jak nowe i mnóstwo tam sukieneczek z wrażenia przez pół godziny gadałam jak nakręcona. Na dobre pół roku zakupy ciuszkowe mam z głowy |
|
|
|
|
#2443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czytałam kiedyś artykuł o tym, dlaczego nie robią cc na zawołanie. Było tam napisane, że dziecko podczas porodu siłami natury zostaje przygotowane do wyjścia na świat, a podczas cesarki doznaje szoku, że nagle już jest na świecie..
|
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
A co do oszczedzania to mi by sie bardzo przydalo zaczac oszczedzac. Nie przelewa sie ale na podstawowe rzeczy nam nie brakuje i widze ze nie bardzo zwracamy uwage na to co kupujemy. Ot, potrzebne, promocja, bierzemy. Moze przy 2 dziecku sytuacja nas zmusi do zwrocenia uwagi na wydatki.
|
|
|
|
#2445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super! ![]() Do nas już przychodzą zamówione rzeczy, czekamy jeszcze tylko na pościel, prześcieradła i laktator
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też o tym mówiła położna na sr. Moim zdaniem powinni dać wybór, ale tym co wybierają cesarkę zrobić szkolenie o tym, jaki to szok dla dziecka. Rozumiem, że ktoś się panicznie boi porodu sn, tak jak ja się boję cesarki. I daje łapówkę, stresuje się, dodatkowo stresuje dziecko. A tak to byłoby prościej. Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-04-17 o 19:34 |
|
|
|
|
#2447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na początku jak pomyślałam sobie o sn, to myślałam, że padnę na zawał, a teraz już wiem, że co ma być to będzie
|
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
Że będzie tygodniami bolało, że źle podadzą znieczulenie, że nigdy mięśnie brzucha nie wrócą do stanu sprzed. W ogóle na myśl o przeciętym brzuchu robi mi się słabo. Taki strach mam przed wszystkimi rodzajami operacji. Może głupi, ale...
|
|
|
|
#2449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że tym razem zakup udany!
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
chwilę mnie nie było i nadrabiać muszę
![]() Przyszły dzisiaj rożki- są super!!! puchate i śliczne i koszula nocna Edytowane przez mehja Czas edycji: 2015-04-17 o 20:14 |
|
|
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
resztę wywaliłam bo takie zniszczone i stare mi się wydawały spoko Cytat:
dlatego z wyprawki po synku zostało mi tylko kilka ciuszków i wanienka ja też miałam tetry po synku- nie dało się sprać niektórych plam dlatego wszystkie pieluchy przeznaczyłam na sprzątanie domu a teraz kupuję świeże |
||
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też wywalam wiele rzeczy dlatego po Blance niewiele mam
I wgl czułam się jak dziwadlo w szpitalu, bo te dziewczyny pisały o wózkach za 350zl, o min 3 dzieci, a jak powiedziałam że świadomie na pewno nie zdecyduje się na trzecie dziecko na 50m to tak się na mnie spojrzały żeee.. Jestem wgl flaczkiem po tym szpitalu, w głowiemi się kręci itd. |
|
|
|
#2454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wczoraj czytałam fajny artykuł jak dziecko jest przygotowywane na przyjście na świat dzięki naszym skurczom macicy i przeciskaniu się przez kanał rodny jutro zrobię w dziennym świetle |
||
|
|
|
#2455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() albo wyciera okna ![]() Cytat:
przyszła dziś ta moja torba którą wam pokazywałam . całkiem duża jest i spokojnie mi sie wszystko zmieści , myśle ze nawet z pieluchami ![]() i szlafrok przyszedł, też fajny ![]() zamówiliśmy też wózek. padło jednak na szary ![]() tylko babka ze sklepu od razu oddzwoniła że akurat nie mają na stanie ale 27 kwietnia jest dostawa i jeśli moge poczekać tydzień dłużej to mi wyślą z nowej dostawy i nie bedzie problemu . kurcze....tak sobie myśle że mamy już wszystko (...poza paroma pierdółkami z ikei ) teraz tylko wszystko wyprać , czekać na wózek i jesteśmy gotowi na dzieciątko
|
|
#2457 |
|
Konto usunięte
|
Marei to masakra z ta lekarka
![]() Kejti ja pierdziele, ordynator niezle sie ustawił :/ Byliśmy u weta, kot chory ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2458 | |
|
Rozeznanie
|
Hej!
ja jz po pracy, dziecko spi, Tz gada przez tel z kumplem, ktorego zona jest w trzecim miesiacu ciazy (starali sie przez ponad rok, wiec wszyscy sie cieszymy ze im sie udalo), a ja w koncu mam czas dla siebie (i dla Was )Cytat:
UWAGA!! potwierdzam, ze mozna tym wywolac porod!! ja to wyczytalam przed pierwszym porodem i postanowilam sprobowac na sobie: ok 12 zaczelam porzadny masaz (nie glaskanie, ale bardziej uciskanie i ugniatanie), a po 15 zaczelam miec pierwsze skurcze - od razu dosc czeste i regularne!! kontynuowalam masaz do czasu az zadzwonilam po Tz, ok 18 bylismy w szpitalu a o 23 Mala byla juz z nami!! Moze to zbieg okolicznosci, ale poki co wstrzymalabym sie z masazem sutkow.
|
|
#2459 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Matko, ale się złaziłam dziś. I przeczyściłam konto poraz kolejny ![]() W Ikea kupiłam dosłownie kilka pierdół, głównie pudełka i poszły 2 stówy... Potem auchan, ccc, rossman, apteka i portfel pusty Niechże też US przeleje w końcu kasę za pit, bo wpadłam w ciąg zakupowy![]() suuper! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
Cytat:
może
|
|
#2460 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem w szoku! Cytat:
Cytat:
Ja pierniczę, jaka chora sytuacja. Zapraszasz kogoś ale żarcie ma przynieść swoje, porażka ![]() Super! szkoda tylko że bez seksów ;-) Cytat:
otóż to!!! :-D Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kiedyś nie lubiłam, ale od kiedy mam nowe żelazko, to też sprawia mi to przyjemność. Ubrania praktycznie same się prasują;-) Cytat:
|
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

), musze sie doksztalcic w temacie farb i nastepnym razem kupic profesjonalna (teraz jeszcze lorealem, mial numer 10.13 na opakowaniu byl duzo jasniejszy niz to co mi rzeczywiscie wyszlo, pewnie potrzebowalabym mocniejszej wody utlenionej, dobrze kombinuje ultraviolet ? )
) bo byly wlasnie takie zolte plamy ktore niczym nie schodzily. niech sobie moj Olo sam swoje plamy robi 

za wyniki

ala:
06.09.2014
jak zaczęłam czytać w necie to trafiłam na wypowiedzi, że ktoś właśnie popakował a po 1-2 latach były plamy. zdarzyło mi się prasować czyste i pod żelazkiem wyłaziły plamy, które wcześniej wyglądały na sprane. chciałabym odzyskać te ciuszki 

) i co 5-10 min krzyczał od siebie z pokoju "nuuudziii mi się.."