|
|
#1111 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
kasiek plomba do wymiany, ale to wiesz na pewno ;*
klamaja wyrywali Ci zabki? czy rozszerzali podniebienie? masz sliczne loczki mmmm
|
#1112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() te łańcuszki superowo wyglądają też chcę!! jutro pójdę do orto po wyciągi i umówię się na wizytę jakoś na początek września. jak ten czas szybko leci. niedawno zamęczałam Was pytaniami odnośnie zakładanie i bólu a teraz leci 7my miesiąc |
|
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
hehe alufka to tak jak u mnie juz 3 miesiac jest a dop[iero co stekalam ze musze wyrwac
)kasiek chyba cie rozumiem tez bym wolala zeby bylo perfect..a moze twoje zabki juz tak chca zostać?? klamaja fajne kolorki i zaj*** loczki! naturalne?? jak ja zazdroszcze loków..
|
#1114 |
|
Raczkowanie
|
smv ogladałam Twojego bloga ze zdjeciami. Kurcze widac różnicę i to duża
ja tez tak chce.... juz sie nie moge doczekac efektów. moze tez pomysle nad zdjeciami
|
|
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
heh zdjecia najfajniesza rzecz
widac wielka roznice niestey nie posiadam cyfrówki nie stac mnie..;] moze kiedys zainwestuje, poki co aparat telefoniczny styka, nie jestem fotogeniczna;];(
|
#1116 |
|
Raczkowanie
|
ja tez nie mam cyfrówki i tez troszke cierpie na jej brak, bo zdjecia lubie robic, ale sama nie lubie byc fotografowana
ale moze jakos uda mi sie wykombinowac i porobie pare fotek...
|
|
|
|
#1117 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i czym w ogole roznia sie zamki porcelanowe od krysztalowych, hm? nie bylo mnie dzien, a tu ciekawostka za ciekawostką
"..w każdym z nas tkwi cmentarz naszych starych miłości. szczęściarze, zadowoleni ze swego życia i z tego, z kim je dzielą, przeważnie o nim nie pamiętają. nagrobki są wyblakłe lub powywracane, trawa nieskoszona,wszędzie plenią się jeżyny i dzikie kwiaty.." |
|
|
|
|
#1118 | |||||
|
Kokon pro
|
Cytat:
Cytat:
a ja pewnie dostane jakies mocniejsze lancuszki albo cos nie wiem juz pomyslow nie mam bo co roz mi sie cos nie podoba :P Cytat:
Cytat:
do listopada beda ;] bo tylko na 6 a za calosc razem z pokrowcem akumulatorami z ladowarka i karta pamieci taaaaaaka duza dalysmy ponad 1000 zl ;] ja tez nie jestem fotogeniczna, ale lubie robic fotki i ogolnie lubie tworzyc taki ze mnie wszechstronny czlowiek sztuka :P mam zamiar zakupic narzedzia i zaczac robic kolczyki ^^ bo nigdy nie ma w sklepach takich jak ja chce ;] Cytat:
wiesz co rob nawet telefonem ja tak robilam i mimo ze kiepskiej jakosci to jednak sa i mam porownanie wlasnie wkleje wam zdjecie po zalozeniu i teraz wiem wiem, ze mnie uwielbiacie hehe
|
|||||
|
|
|
#1119 |
|
BAN stały
|
cześć dziewczyny, przepraszam, że zaśmiecam wątek, ale zupełnie nie mam czasu przeczytać całego a planuje założyć aparat. już się pogodziłam z tym, jak będe wyglądać i że będę seplenić hehe, ale zastanawiam się nad trzema rzeczami:
1) jak jest z jedzeniem? 2) jak jest z kaską, czyli ile mniej więcej kosztuje aparat (tylko na górne zęby) 3) jaki czas po wyrwaniu ósemek można się zabrac za zakładanie aparciku (jeżeli zeby wszystkie mam zdrowe)? |
|
|
|
#1120 |
|
Zadomowienie
|
kasiek to mi tez bedziesz robic kolczyki bo nigdy nie ma takich jak chce ;p
tez mialam takie plomby okropne szare, zakladane w czechach, gdzie takie sa za friko a za biale sie placi i babsztyl sei uparl ze "moze sie uszkodzic przez aparat, wiec jak mi zdejma to mozna wymienic" no i rzeczywiscie mozna wymienic, bo moj aktualny densyta <love> zalamal rece jak to widzial, zle zalozona plomba, a byla zakladana po to, zeby poprawic poprzednia zle zalozona... teraz mam juz tylko prawa gorna taka, ide we wrzesniu na wymiane, bo trzeba na raty jedna co miesiac (finanse ![]() i moj kochany dentysta zrobil mi takzwane lakowanie, czyli poczyscil wszystkie zabki z bruzdami (5 i 7, bo na 6 juz plomby a 4 nie ma a potem polakierowal je czyms o zapachu kropelki, w takim samym celu jak Tobie zrobili plomby i teraz jest elegancko, z tym ze nic nie widac
|
#1121 |
|
Kokon pro
|
no to milego porownywania
![]() Zuziku ja bardzo chetnie kolczyki na zamowienie hehe moge robic juz mam paru klientow mimo ze nawet nie zaczelam ;] ostatnio robilam, ale z modeliny siostrze na urodziny arbuzy hehe no u mnie biala plomba 60 zl kosztuje zreszta mam takie w dolnych i gornych zebach ;] no u mnie wlasnie lakowanie kosztuje 20 zl za zab to tez troche drogo jak nawet na tylne zeby, a niedlugo ( mam nadzieje) sciaganie czyli 250 zl aparat +80 wizyta a potem kolo 100 piaskowanie i zabijanie kamienia no i ta plomba ;] same wydatki, ale jak narazie po 10 dniach dochod z allegro bardzo mnie zadowala i oby tak dalej heheh
|
|
|
|
#1122 |
|
Zadomowienie
|
no u mnie za plomby bierze zawsze 70zl za tylna, tylko za ta miedzy jedynkami wzial 50zl, bo to taki mikrus, ze tylko on to widzial (czyzby 'prochnica urojona'?
lakowanie tez po 20, no ale to 80zl za jedno pietro a masz spokoj na ladne pare lat od prochnicy ![]() ja we wrzesniu na ostatnia plombe i piaskowanie i wybielanie na wlasna reke hrhrhr
|
#1123 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny a dlaczego mówicie, że srebrne plomby trzeba wymienić?
|
|
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1125 |
|
Zadomowienie
|
no jak jest dobrze zalozona to pewnie nie trzeba, ale z takimi sie nei spotkalam jeszcze
![]() zreszta popatrz na tej foteczce, kasiek ma zabek caly siny niby to przeswituje plomba ze srodka, ale widac ze zabek tez sie nie ma za dobrze :|
|
#1126 |
|
Przyczajenie
|
Metalowe plomby fajnie wyglądają na rentgenach szczęki... Takie fajne plamki. Mi często odpadały metalowe plomby, i musiałam więcej płacić za te białe...
|
|
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1128 |
|
Rozeznanie
|
ciekawych rzeczy się tu dowiaduję
Zuziku a potrafisz rozpoznać dobrze założoną plombę? |
|
|
|
#1129 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
o ja sobie wypraszam to tylko plomba mi szarzy zabek :P inne tez tak mialy jak byly z tymi dziadowskimi plombami :P on jest akurat pomiedzy pierscieniem i amalgamatem wiec z kolorem nie bardzo, no a to fakt te amalgamatowe sie szybko "rozszczelniaja" choc moja sie dobrze trzyma ;] w ogole nigdy nie mialam problemu z plombami ;] |
|
|
|
|
#1130 |
|
Raczkowanie
|
z tymi plomabmi to roznie bywa. nawet kompozytowe nie sa idealne, bo tez sie szybko niszcza i trzeba je wymieniac srednio co 5 lat, albo uszczelniac :/ no ale od amalgamatów to nawet moze glowa bolec no i nie sa zbyt estetyczne. zawsze sa dwie strony medalu...
|
|
|
|
#1131 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
niby cos mi sie wydawalo, no ale tak naprawde to jak zab moze zsiniec? kolano on jest czy co
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mialam czarne plomby wymieniane przy okazji leczenia jakiegos zabka dentystka mi wymienilam czarna plombe w zebie obok tego co mi leczyla
jak bede miala troche kaski na zbyciu (czytaj na wydanie na totalne *******y) to pojde do dentystki i sobie powymieniam moje czarnulki mimo iz sa one szczelne-pierwszego czarnula mialam zakladanegoi juz w podstawowce (a mam 22 lata juz) wiec kupe czasu i sa szczelne ale wymienie-dla samej estetyki ![]() heehe tez sobie zrobilam fotoblog-a co heheh no kolorek gumek tez mi sie podoba nastepone beda jakies niebieskie badz rozowe na mixa sie nie zdecyduje
|
|
|
|
#1133 |
|
Zadomowienie
|
jak sa szczelne to zazdroszcze
![]() u mnie dobrego dentysty to ze swieczka szukac
|
#1134 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do loczków nie sa prawdziwe hehe ale nie martwi mnie to bo łatwiej mi zrobic loczki niz bym miała prostowac włosy
|
|
|
|
|
#1135 |
|
Zadomowienie
|
wow no to ladnie
![]() pewno beda Ci rozszerzac, bo scisk masz niezly ![]() moj TZ wlasnie ma prawie identyczne zabki, z tym ze u niego jest dolna szczeka wysunieta do przodu... i matka zaciagnela go do jakiegos orto jak mial 14 lat, orto bez RTG, bez wyciskow ani nic, zajrzala do buzi i powiedziala ze wyrywanie zabkow, operacja-skracanie dolnej szczeki i aparat staly... no i on sie od tego czasu upiera ze nie chce NIGDY prostowac zabkow, bo "musiala by byc operacja" i nie wytlumacze mu ze sa na swiecie PORZADNI orto
|
#1136 |
|
Raczkowanie
|
srebrne trzeba wymieniac??
fuck ale smiesznie to wyglada poza tym dlaczego ty masz takie lancuszki??ja takich nie mam a fajne sa kolorowe
|
#1137 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1138 | ||
|
Kokon pro
|
Cytat:
wiesz co z tego co wiem to zeby sie robia takiego dziwnego szarego koloru jak sa martwe po kanalowym, a ja takiego nie mialam i nie dam sobie zrobic hehe ;] Cytat:
srebrne mozna wymienic, jak idziesz do dentysty na przeglad to sprawdzaja czy sa ok czy do wymiany (moja tak robi) no zabawne te dziasla, beznadziejnie myje sie tam zeby, wiec pewnie tam bedzie najwiekszy kamien ;/ no ale to dopiero po jakims czasie mi sie tak zrobilo ;/ a lancuszki sa po to zeby szpary pozamykac i trzymac zeby scisniete, zeby sie nie rozjezdzaly co moje jedynki robia mimo tego no ale jakby nie bylo te lancuszki juz sa stare, wiec sie pewnie rozciagly ;] |
||
|
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
oj poszlam wczoraj wczesnie spac i musiaalm nadczytac nowe posciki
![]() ja mialam wszyskie plomby wymienione na baile wygladaja aldnie no ale chyba racja te czarn sa trwalsze. pamietam mialam zalozona pierwsza na dolna 6 jak bylam bodajze w 1 czy 2 klasie podstawowki, wypadla mi dopiero jak mialam lat jakies 17..a tlo dlatego ze nie dalam sobie wyborowac zeba wiec zalozyla mi baba glupia CI*Ka na chorego czarnego..;( u mojej dentystki wymienilam to cholerstwo, pamietam jak jeszcze bez znecziczulen..ojoj ale to byl bol..a teraz/.?? ach az milo pojsc i nic nie czuc;D co do lancuszkow moja orto ma takie piken pastelowe, zajrzalam jej do szufladu ma jasniuski niebieski, rozowy, zielony jasne same kolorkki...ale u mnjie na lancuszek jeszcze duuuzo czasu ale wiem ze bede nosic bo zapytalam sie hhe...
|
#1140 |
|
Zadomowienie
|
lol jaki zamet wprowadzilam :P
wymiana nie zalezy bynajmniej (jak ja nie lubi tego slowa od rodzaju plomby, tylko od dentysty te moje stare byly praktycznie po zalozeniu do wymiany... a ten moj kochany pan dentysta aktualny slynie z tego ze jest "trwaly" i jak cos wyleczy to na dobre a nie ze jak pojdziesz do kogos innego to na nowo ;\zastanawialam sie wlasnie kiedy sie robi to leczenie kanalowe hm? jak prochnica dojdzie do tego zywego? blee jak mozna dopuscic do czegos takiego ![]() a co do przerostu dziasel to one schodza od razu po zdjeciu aparatu kasiek! nie martw sie tym pozbedziesz sie ich niebawem a lepsze przerosniete niz jak zejda z zabka i go odslonia za bardzo
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

masz sliczne loczki mmmm

też chcę!!
)

3/3/6-22/7/8

niby to przeswituje plomba ze srodka, ale widac ze zabek tez sie nie ma za dobrze :|

fuck ale smiesznie to wyglada