Aparaty ortodontyczne cz.II - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-08-26, 18:52   #1111
Zuziku
Zadomowienie

GG do Zuziku
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

kasiek plomba do wymiany, ale to wiesz na pewno ;*
klamaja wyrywali Ci zabki? czy rozszerzali podniebienie? masz sliczne loczki mmmm
Stary 2007-08-26, 19:14   #1112
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
dziewczynki wklejam moje zabki ;]
lewa gora dolne zeby widac ze jedna jedynka nie jest do konca tak jak powinna ;] prawa gora widac moje fantastyczne przerosniete dziaslo ;/ kolo jedynek i dwojek dolnych ;]
lewy dol to samo w powiekszeniu i jedynki widac ze sie rozjechaly troche i prawy dol zdjecie gory od dolu ^^ widac tez ze na zdjeciu lewa jedynka jest lekko cofnieta i widac moja ostatnia srebrna plombe i zeby ktore sa niby siodemkami czyli te ostatnie to tak naprawde moje osemki wyrzniete
nie mów nic o przerośniętych dziąsłach

te łańcuszki superowo wyglądają też chcę!!

jutro pójdę do orto po wyciągi i umówię się na wizytę jakoś na początek września. jak ten czas szybko leci. niedawno zamęczałam Was pytaniami odnośnie zakładanie i bólu a teraz leci 7my miesiąc
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-26, 19:41   #1113
smv
Zakorzenienie

hehe alufka to tak jak u mnie juz 3 miesiac jest a dop[iero co stekalam ze musze wyrwac )
kasiek chyba cie rozumiem tez bym wolala zeby bylo perfect..a moze twoje zabki juz tak chca zostać??

klamaja fajne kolorki i zaj*** loczki! naturalne?? jak ja zazdroszcze loków..
Stary 2007-08-26, 20:11   #1114
carla_87
Raczkowanie

smv ogladałam Twojego bloga ze zdjeciami. Kurcze widac różnicę i to duża ja tez tak chce.... juz sie nie moge doczekac efektów. moze tez pomysle nad zdjeciami
carla_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-26, 20:14   #1115
smv
Zakorzenienie

heh zdjecia najfajniesza rzecz widac wielka roznice niestey nie posiadam cyfrówki nie stac mnie..;] moze kiedys zainwestuje, poki co aparat telefoniczny styka, nie jestem fotogeniczna;];(
Stary 2007-08-26, 20:23   #1116
carla_87
Raczkowanie

ja tez nie mam cyfrówki i tez troszke cierpie na jej brak, bo zdjecia lubie robic, ale sama nie lubie byc fotografowana ale moze jakos uda mi sie wykombinowac i porobie pare fotek...
Stary 2007-08-26, 20:59   #1117
karolajnes07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Kochana, aparat daje piekne efekty juz po miesiacu!U kazdej z nas widac efekty u mnie równiez Samo zakladamie aparatu to nic...ale przed zalozeniem trzeba sie obiegac na konsulatcje, zdjecia rtg, wyciski, wyleczyc zabki a co za tym idzie-dodatkowa kasa. Niestey trzeba sie poswiecic. prezd zalozeniem dostajesz separacje na zeby zeby zalozyc tak zwane pierscienie do ktorych przypomocwany jest cały drucik, tzn tam sie konczy na obu pierscieniach
Jesli masz mozliwosci finansowe nie patrz na to jak bedziesz wygladac tlyko dbaj o piekny usmiech, ja zwlekałam do 21 roku zycia i co...ide do roboty z drutkiem;]
Fajnie sie wyglada w aparacie, zawsze jka nie hccesz metalowego mozesz sie zdecydowac na porcelanowyy/ceramiczny ktorych tak bardzo nie widac.
Dla lektury polecam wątek pierwszy i załączniki-mnóstwooo zdjęc

Ps. mnie zebiska wciaz bola;D hehe
a co to sa te damony? macie moze jakiegos linka, gdzie byloby to opisane, wyjasnione?
i czym w ogole roznia sie zamki porcelanowe od krysztalowych, hm?
nie bylo mnie dzien, a tu ciekawostka za ciekawostką

"..w każdym z nas tkwi cmentarz naszych starych miłości. szczęściarze, zadowoleni ze swego życia i z tego, z kim je dzielą, przeważnie o nim nie pamiętają. nagrobki są wyblakłe lub powywracane, trawa nieskoszona,wszędzie plenią się jeżyny i dzikie kwiaty.."

karolajnes07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-26, 21:07   #1118
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez Zuziku Pokaż wiadomość
kasiek plomba do wymiany, ale to wiesz na pewno ;*
klamaja wyrywali Ci zabki? czy rozszerzali podniebienie? masz sliczne loczki mmmm
hyhy wiem, ale bede mogla dopiero po zdjeciu bo tam mam ten glupi pierscien a wtedy juz tyle kasy wywalilam, ze stwierdzilam ze moge miec jedna taka jeszcze troche, w ogole to nie mialam tam prochnicy tylko tak jakby mi ktos kiedys rozwiercil zab i zapomnial plombe zalozyc, ale z drugiej strony mialam tak samo takie smieszne zeby mi wyrosly i zalatalam te dziury bo zawsze jakies ziarenka tam utknely

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość
nie mów nic o przerośniętych dziąsłach

te łańcuszki superowo wyglądają też chcę!!

jutro pójdę do orto po wyciągi i umówię się na wizytę jakoś na początek września. jak ten czas szybko leci. niedawno zamęczałam Was pytaniami odnośnie zakładanie i bólu a teraz leci 7my miesiąc
haha na tych zdjeciach to i tak slabo widac bo kly juz sa normalne i przez te dziasla obok wygladaja na mega dlugie;] mi orto sama wyznacza terminy :P no lancuszki sa fajne lepiej wygladaja niz zwykle gumki, bo ma sie caly luk w kolorze a ja pewnie dostane jakies mocniejsze lancuszki albo cos nie wiem juz pomyslow nie mam bo co roz mi sie cos nie podoba :P

Cytat:
hehe alufka to tak jak u mnie juz 3 miesiac jest a dop[iero co stekalam ze musze wyrwac )
kasiek chyba cie rozumiem tez bym wolala zeby bylo perfect..a moze twoje zabki juz tak chca zostać??

klamaja fajne kolorki i zaj*** loczki! naturalne?? jak ja zazdroszcze loków..
moje zeby musze byc perfect nie maja innego wyjscia i wierz mi ze bede nosic dotad az beda jak ja chce skoro tyle sie przesunely to moga jeszcze troche ;] taki ze mnie schizol :P

Cytat:
heh zdjecia najfajniesza rzecz widac wielka roznice niestey nie posiadam cyfrówki nie stac mnie..;] moze kiedys zainwestuje, poki co aparat telefoniczny styka, nie jestem fotogeniczna;];(
ja wzielam a raczej mama wziela cyfrowke na raty do listopada beda ;] bo tylko na 6 a za calosc razem z pokrowcem akumulatorami z ladowarka i karta pamieci taaaaaaka duza dalysmy ponad 1000 zl ;]
ja tez nie jestem fotogeniczna, ale lubie robic fotki i ogolnie lubie tworzyc taki ze mnie wszechstronny czlowiek sztuka :P mam zamiar zakupic narzedzia i zaczac robic kolczyki ^^ bo nigdy nie ma w sklepach takich jak ja chce ;]

Cytat:
Napisane przez carla_87 Pokaż wiadomość
ja tez nie mam cyfrówki i tez troszke cierpie na jej brak, bo zdjecia lubie robic, ale sama nie lubie byc fotografowana ale moze jakos uda mi sie wykombinowac i porobie pare fotek...

wiesz co rob nawet telefonem ja tak robilam i mimo ze kiepskiej jakosci to jednak sa i mam porownanie wlasnie wkleje wam zdjecie po zalozeniu i teraz wiem wiem, ze mnie uwielbiacie hehe

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-26, 21:15   #1119
flybird
BAN stały

cześć dziewczyny, przepraszam, że zaśmiecam wątek, ale zupełnie nie mam czasu przeczytać całego a planuje założyć aparat. już się pogodziłam z tym, jak będe wyglądać i że będę seplenić hehe, ale zastanawiam się nad trzema rzeczami:
1) jak jest z jedzeniem?
2) jak jest z kaską, czyli ile mniej więcej kosztuje aparat (tylko na górne zęby)
3) jaki czas po wyrwaniu ósemek można się zabrac za zakładanie aparciku (jeżeli zeby wszystkie mam zdrowe)?
flybird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-26, 21:15   #1120
Zuziku
Zadomowienie

GG do Zuziku

kasiek to mi tez bedziesz robic kolczyki bo nigdy nie ma takich jak chce ;p
tez mialam takie plomby okropne szare, zakladane w czechach, gdzie takie sa za friko a za biale sie placi i babsztyl sei uparl ze "moze sie uszkodzic przez aparat, wiec jak mi zdejma to mozna wymienic"
no i rzeczywiscie mozna wymienic, bo moj aktualny densyta <love> zalamal rece jak to widzial, zle zalozona plomba, a byla zakladana po to, zeby poprawic poprzednia zle zalozona... teraz mam juz tylko prawa gorna taka, ide we wrzesniu na wymiane, bo trzeba na raty jedna co miesiac (finanse
i moj kochany dentysta zrobil mi takzwane lakowanie, czyli poczyscil wszystkie zabki z bruzdami (5 i 7, bo na 6 juz plomby a 4 nie ma a potem polakierowal je czyms o zapachu kropelki, w takim samym celu jak Tobie zrobili plomby i teraz jest elegancko, z tym ze nic nie widac
Stary 2007-08-26, 21:20   #1121
kasiek87
Kokon pro

no to milego porownywania

Zuziku ja bardzo chetnie kolczyki na zamowienie hehe moge robic juz mam paru klientow mimo ze nawet nie zaczelam ;] ostatnio robilam, ale z modeliny siostrze na urodziny arbuzy hehe no u mnie biala plomba 60 zl kosztuje zreszta mam takie w dolnych i gornych zebach ;] no u mnie wlasnie lakowanie kosztuje 20 zl za zab to tez troche drogo jak nawet na tylne zeby, a niedlugo ( mam nadzieje) sciaganie czyli 250 zl aparat +80 wizyta a potem kolo 100 piaskowanie i zabijanie kamienia no i ta plomba ;] same wydatki, ale jak narazie po 10 dniach dochod z allegro bardzo mnie zadowala i oby tak dalej heheh
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1marzec06.jpg (33,1 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zeby.JPG (53,2 KB, 62 załadowań)

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2007-08-26, 21:36   #1122
Zuziku
Zadomowienie

GG do Zuziku

no u mnie za plomby bierze zawsze 70zl za tylna, tylko za ta miedzy jedynkami wzial 50zl, bo to taki mikrus, ze tylko on to widzial (czyzby 'prochnica urojona'? lakowanie tez po 20, no ale to 80zl za jedno pietro a masz spokoj na ladne pare lat od prochnicy
ja we wrzesniu na ostatnia plombe i piaskowanie i wybielanie na wlasna reke hrhrhr
Stary 2007-08-26, 21:43   #1123
AppleGirl
Rozeznanie

dziewczyny a dlaczego mówicie, że srebrne plomby trzeba wymienić?
AppleGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-26, 21:45   #1124
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AppleGirl Pokaż wiadomość
dziewczyny a dlaczego mówicie, że srebrne plomby trzeba wymienić?
bo są nieszczelne

czytałam też gdzieś w necie, że w połączeniu z metalem powodują zwiększone wydzielanie się szkodliwych coś tam rtęci
Stary 2007-08-26, 21:47   #1125
Zuziku
Zadomowienie

GG do Zuziku

no jak jest dobrze zalozona to pewnie nie trzeba, ale z takimi sie nei spotkalam jeszcze
zreszta popatrz na tej foteczce, kasiek ma zabek caly siny niby to przeswituje plomba ze srodka, ale widac ze zabek tez sie nie ma za dobrze :|
Stary 2007-08-26, 21:58   #1126
kasia_pimpasia
Przyczajenie

Metalowe plomby fajnie wyglądają na rentgenach szczęki... Takie fajne plamki. Mi często odpadały metalowe plomby, i musiałam więcej płacić za te białe...
kasia_pimpasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-26, 21:59   #1127
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
no jak jest dobrze zalozona to pewnie nie trzeba, ale z takimi sie nei spotkalam jeszcze
zreszta popatrz na tej foteczce, kasiek ma zabek caly siny niby to przeswituje plomba ze srodka, ale widac ze zabek tez sie nie ma za dobrze :|
może martwy??
Stary 2007-08-26, 22:05   #1128
AppleGirl
Rozeznanie

ciekawych rzeczy się tu dowiaduję
Zuziku a potrafisz rozpoznać dobrze założoną plombę?
AppleGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-26, 22:06   #1129
kasiek87
Kokon pro

Cytat:

o ja sobie wypraszam to tylko plomba mi szarzy zabek :P inne tez tak mialy jak byly z tymi dziadowskimi plombami :P on jest akurat pomiedzy pierscieniem i amalgamatem wiec z kolorem nie bardzo, no a to fakt te amalgamatowe sie szybko "rozszczelniaja" choc moja sie dobrze trzyma ;] w ogole nigdy nie mialam problemu z plombami ;]

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2007-08-26, 22:28   #1130
carla_87
Raczkowanie

z tymi plomabmi to roznie bywa. nawet kompozytowe nie sa idealne, bo tez sie szybko niszcza i trzeba je wymieniac srednio co 5 lat, albo uszczelniac :/ no ale od amalgamatów to nawet moze glowa bolec no i nie sa zbyt estetyczne. zawsze sa dwie strony medalu...
Stary 2007-08-26, 22:40   #1131
Zuziku
Zadomowienie

GG do Zuziku

Cytat:
Napisane przez AppleGirl Pokaż wiadomość
ciekawych rzeczy się tu dowiaduję
Zuziku a potrafisz rozpoznać dobrze założoną plombę?
'rozpoznawacz dobrze zalozonych plomb' to moje drugie imie :P

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
o ja sobie wypraszam to tylko plomba mi szarzy zabek :P inne tez tak mialy jak byly z tymi dziadowskimi plombami :P on jest akurat pomiedzy pierscieniem i amalgamatem wiec z kolorem nie bardzo, no a to fakt te amalgamatowe sie szybko "rozszczelniaja" choc moja sie dobrze trzyma ;] w ogole nigdy nie mialam problemu z plombami ;]
pewno masz racje niby cos mi sie wydawalo, no ale tak naprawde to jak zab moze zsiniec? kolano on jest czy co
Stary 2007-08-26, 22:48   #1132
karolinusienka
Zakorzenienie

ja tez mialam czarne plomby wymieniane przy okazji leczenia jakiegos zabka dentystka mi wymienilam czarna plombe w zebie obok tego co mi leczyla jak bede miala troche kaski na zbyciu (czytaj na wydanie na totalne *******y) to pojde do dentystki i sobie powymieniam moje czarnulki mimo iz sa one szczelne-pierwszego czarnula mialam zakladanegoi juz w podstawowce (a mam 22 lata juz) wiec kupe czasu i sa szczelne ale wymienie-dla samej estetyki
heehe

tez sobie zrobilam fotoblog-a co heheh no kolorek gumek tez mi sie podoba nastepone beda jakies niebieskie badz rozowe na mixa sie nie zdecyduje
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-26, 22:50   #1133
Zuziku
Zadomowienie

GG do Zuziku

jak sa szczelne to zazdroszcze
u mnie dobrego dentysty to ze swieczka szukac
Stary 2007-08-26, 23:15   #1134
klamaja
Rozeznanie

Cytat:
Zabków nie miałam wyrywanych na szczescie, ale na 1 wizycie sie dowiedziałam ze moze zaistniec ewentualnosc rozszezania szczeki

Co do loczków nie sa prawdziwe hehe ale nie martwi mnie to bo łatwiej mi zrobic loczki niz bym miała prostowac włosy
klamaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-26, 23:19   #1135
Zuziku
Zadomowienie

GG do Zuziku

wow no to ladnie
pewno beda Ci rozszerzac, bo scisk masz niezly
moj TZ wlasnie ma prawie identyczne zabki, z tym ze u niego jest dolna szczeka wysunieta do przodu... i matka zaciagnela go do jakiegos orto jak mial 14 lat, orto bez RTG, bez wyciskow ani nic, zajrzala do buzi i powiedziala ze wyrywanie zabkow, operacja-skracanie dolnej szczeki i aparat staly... no i on sie od tego czasu upiera ze nie chce NIGDY prostowac zabkow, bo "musiala by byc operacja" i nie wytlumacze mu ze sa na swiecie PORZADNI orto
Stary 2007-08-26, 23:51   #1136
tewunia
Raczkowanie

srebrne trzeba wymieniac??pierwszy raz to slysze,a mozna to robic podczas noszenia aparatu???poza tym kasiek tak ci dziasla zarosly?????????????????? ????????????????????????? ?????fuck ale smiesznie to wygladapoza tym dlaczego ty masz takie lancuszki??ja takich nie mam a fajne sa kolorowe

tewunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-26, 23:58   #1137
klamaja
Rozeznanie

Cytat:
wow no to ladnie
pewno beda Ci rozszerzac, bo scisk masz niezly
Mnie tez sie tak zdaje szkoda tylko ze orto nic takiego nie mówiła wczesniej, powiedziała raczej ze bede miała wyrwane jak juz, ale lepsze jest chyba rozszerzanie- przynajmnie 4rech zabków nie strace
klamaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-27, 00:05   #1138
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
'rozpoznawacz dobrze zalozonych plomb' to moje drugie imie :P

pewno masz racje niby cos mi sie wydawalo, no ale tak naprawde to jak zab moze zsiniec? kolano on jest czy co

wiesz co z tego co wiem to zeby sie robia takiego dziwnego szarego koloru jak sa martwe po kanalowym, a ja takiego nie mialam i nie dam sobie zrobic hehe ;]

Cytat:
Napisane przez tewunia Pokaż wiadomość
srebrne trzeba wymieniac??pierwszy raz to slysze,a mozna to robic podczas noszenia aparatu???poza tym kasiek tak ci dziasla zarosly?????????????????? ????????????????????????? ?????fuck ale smiesznie to wygladapoza tym dlaczego ty masz takie lancuszki??ja takich nie mam a fajne sa kolorowe

srebrne mozna wymienic, jak idziesz do dentysty na przeglad to sprawdzaja czy sa ok czy do wymiany (moja tak robi)

no zabawne te dziasla, beznadziejnie myje sie tam zeby, wiec pewnie tam bedzie najwiekszy kamien ;/ no ale to dopiero po jakims czasie mi sie tak zrobilo ;/
a lancuszki sa po to zeby szpary pozamykac i trzymac zeby scisniete, zeby sie nie rozjezdzaly co moje jedynki robia mimo tego no ale jakby nie bylo te lancuszki juz sa stare, wiec sie pewnie rozciagly ;]

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2007-08-27, 06:04   #1139
smv
Zakorzenienie

oj poszlam wczoraj wczesnie spac i musiaalm nadczytac nowe posciki
ja mialam wszyskie plomby wymienione na baile wygladaja aldnie no ale chyba racja te czarn sa trwalsze.
pamietam mialam zalozona pierwsza na dolna 6 jak bylam bodajze w 1 czy 2 klasie podstawowki, wypadla mi dopiero jak mialam lat jakies 17..a tlo dlatego ze nie dalam sobie wyborowac zeba wiec zalozyla mi baba glupia CI*Ka na chorego czarnego..;(
u mojej dentystki wymienilam to cholerstwo, pamietam jak jeszcze bez znecziczulen..ojoj ale to byl bol..a teraz/.?? ach az milo pojsc i nic nie czuc;D

co do lancuszkow moja orto ma takie piken pastelowe, zajrzalam jej do szufladu ma jasniuski niebieski, rozowy, zielony jasne same kolorkki...ale u mnjie na lancuszek jeszcze duuuzo czasu ale wiem ze bede nosic bo zapytalam sie hhe...
Stary 2007-08-27, 07:16   #1140
Zuziku
Zadomowienie

GG do Zuziku

lol jaki zamet wprowadzilam :P
wymiana nie zalezy bynajmniej (jak ja nie lubi tego slowa od rodzaju plomby, tylko od dentysty te moje stare byly praktycznie po zalozeniu do wymiany... a ten moj kochany pan dentysta aktualny slynie z tego ze jest "trwaly" i jak cos wyleczy to na dobre a nie ze jak pojdziesz do kogos innego to na nowo ;\

zastanawialam sie wlasnie kiedy sie robi to leczenie kanalowe hm? jak prochnica dojdzie do tego zywego? blee jak mozna dopuscic do czegos takiego

a co do przerostu dziasel to one schodza od razu po zdjeciu aparatu kasiek! nie martw sie tym pozbedziesz sie ich niebawem a lepsze przerosniete niz jak zejda z zabka i go odslonia za bardzo

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości