|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 9
Choć patrząc na mój stan sprzed kilku dni to i tak jest trochę lepiej
|
|
|
|
#4562 |
|
Zadomowienie
|
Hej, od 3 spałam może godzinę... masakra.
Zazdroszczę Wam dziewczyny, że jesteście tak blisko terminu. Sylvie
|
|
#4563 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4564 |
|
Zadomowienie
|
Olka ale przynajmniej coś się dzieje
bliżej niż dalej ![]() A Ty kochana rób dalej inhalacje, powinno pomóc nawilży Ci trochę śluzówkę.
|
|
#4565 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Crumble, jeszcze raz gratuluję! Przykro mi z powodu tej kości, aż mi ciarki przeszły I szkoda, że trafiłaś na kiepską ekipę.Weron, Sylvie, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok i za szybki powrót do domu. Capriola, hop, hop! Martwimy się! Ja się nie odzywałam wczoraj, bo miałam kiepski dzień. Znowu debatowano, co ze mną zrobić. Stwierdzili, że jak przez weekend nie będzie krwawienia, to mnie wypiszą w poniedziałek. Tylko, że to nie jest taka jednoznacznie dobra decyzja, co sami przyznają! Kurde, to takie siedzenie na bombie. Czytałam o odklejaniu łożyska, przeważnie kończy się to tragicznie dla dzieci a nikt mi nie zagwarantuje, że się dalej nie zacznie odklejać. Mam dość.W dodatku w nocy prawie wcale nie spałam. Nie dostałam już leku na swędzenie, który ma też działanie nasenne. Poza tym ledwo przymknęłam oczy, to przyszła kobita po łóżko dla mojej współlokatorki, która była na porodówce. Potem, jak z nią przyjechali, to w ogóle był koniec spania: zostawiła zapalone światło w przedsionku, klikała na komórze (o 3 w nocy...). Potem córeczka się rozkrzyczała, a ona zamiast przystawić ją do piersi, udawała suszarkę, żeby ją uspokoić Myślałam, że ją uduszę. W końcu ktoś z noworodków przyszedł i powiedział o tym karmieniu. I w końcu się uspokoiło.
|
|
|
|
#4567 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wg mnie powinni Cię zostawic dla bbezpieczeństwa A współlokatorka - brak słów - dziecko płacze a ona na tel pyka |
|
|
|
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
Martusss
My to mamy jeszcze daleko do porodu ![]() Asiuk Wg mnie powinni Cię zostawić, dla bezpieczeństwa. ![]() A współlokatorka, nie skomentuje ![]() Mnie się dzisiaj śniło, że brali mnie na cc
|
#4569 |
|
Konto usunięte
|
Kurde ale mam nadzieję że dam radę Sn ...
|
|
|
|
#4570 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gotowałam woda w garnku z torebkà szałwi rumianku i 2 krople amolu. Ręcznik na głowę i wdychałam parę minut. Bardzo cajnie nawilżyło śluzówkę nosa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4571 |
|
Zadomowienie
|
Baset no właśnie, jeszcze tyle czasu
![]() Asiuk uważam, że powinni Cię w razie W zostawić.. To jednak będzie bezpieczniejsza opcja i dla Ciebie i dla dziecka. Tym bardziej, że tak jak mówisz sami nie wiedzą co zrobić. A jak nie wiedzą co zrobić, to lepiej, żeby mieli Cię pod obserwacją. A mi się wczoraj śniło, że Franek tak wypychał nogi i ręce przez brzuch, że normalnie mogłam je złapać.
|
|
#4572 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
ja znowu nad ranem spac nie moglam.. teraz juz powoli musze wstawac i ogarniac sie, deszcz nie pada wiec mam nadzieje ze te zdjecia w koncu wypala.. Crumble, czekamy w takim razie na zdjecia Michalka Asiuk, kurcze.. to chyba lepiej, niech Cie zostawia w szpitalu, nie ma szans, zeby zrobili Ci szybciej cc? Slabo troche, jak wiedza czym to moze grozic i nie zapobiegaja a mysla o wypisie:/
|
#4573 |
|
Raczkowanie
|
martussss, asiuk, dziękuję za kciuki.
asiuk, też uważam, że powinni Cię zostawić. Najważniejsze jest teraz Wasze bezpieczeństwo. Co do współlokatorki to brak słów... ala:
|
|
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
Crumble cieszę się że z pokarmem nie masz.problemu oby szybko się brodawki zagoily
Sylwia trzymam kciuki Asiuk kurcze, chyba wolałabym zostać w szpitalu :-/
|
#4575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wiem co czujesz, ja sobie nie wyobrażam kilku dni bez Lili, nie wiem jak ja dam radę, bo mąż z córką sobie na pewno świetnie poradzą. Ja będę strasznie tęsknić
|
|
|
|
|
#4576 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mierz kochana to ciśnienie tak jak napisałam, na spokojnie i jak będziesz miała jakiś duży wzrost to dzwoń do swojego lekarza a on na pewno powie czy to jest niepokojące czy nie Myślę, że może nasza Myko powie Ci coś mądrzejszego niż ja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
żeby było wszystko dobrze i leki pomogły Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4577 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żeby ciśnienie wróciło do normy Cytat:
Crumble super ze masz pokarm i karmisz, no i że Michaś cały czas przy Tobie żeby Was szybko wypuścili!Cytat:
Martus ciężka noc? Cytat:
Chyba lepiej by było jakby Cię zostawili, a daleko jeszcze masz do terminu?
|
|
#4578 |
|
Zadomowienie
|
Myko ciężka, ciężka
ja w ogóle jak u mamy jestem to słabo sypiam, nie wiem czy chodzi o łóżko czy o co..a teraz jeszcze te wszystkie stresy i to wszystko spać nie daje i nie mogę się zrelaksować
|
|
#4579 |
|
Raczkowanie
|
TienShan, dorka, myko, dziękuję
|
|
|
|
#4580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może uda Ci się jakoś w ciągu dnia się zdrzemnąć cudem... ale współczuję bardzo takiej bezsennej nocy
|
|
#4581 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja po porannej gimnastyce- pazurki u nóg obcinałam- na szczęście już po raz ostatni w ciąży
Nadzieja powiem Ci, że ja cały czas się zastanawiałam, czy ten Mg co brałam w takich dawkach codziennie pomagał cos, ale tak jak mówisz- jak teraz nie biorę to widać, że jednak miał wpływ. Rąk ogarnąć nie mogę tak mi drętwieją- makijaż, śniadanie i cała reszta czynności to dla mnie wyzwanie, spanie w nocy- masakra bo albo mnie coś boli, albo siku albo drętwieją łapki takim sposobem noce mam tragiczne. Brzuch też mi twardnieje i boli mnie przy tym dół brzucha...do terminu jeszcze 9 dni, do szpitala idę za 4 dni ale kiedy urodzę to nie wiadomo 9+14=23 więc to ponad 3 tygodnie- oby nie bo się wykończę
|
|
#4582 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja nie wiem co wam tak źle się śpi.
ja teraz 2 noce spałam jak dziecko bez wstania na siusiu. A tak serio to wam współczuję tych nocnych dolegliwości. Byle szybko przeszły Olka jak się czujesz ?
|
#4584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Polskie szpitale w weekend niby pracują bo w szpitalu są ale na konkrety trzeba czekać do poniedziałku---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- http://zuchpisze.pl/nudna-zona/ fajny artykuł
|
|
|
#4585 |
|
Konto usunięte
|
Szara jak na razie spoko, nawet żadnych skurczy ani.nic...
Ale nie chwal dnia...
|
|
|
|
#4586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żebyś dzisiaj się lepiej czuła ![]() Szara, zazdroszczę Ci tego snu
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4588 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
sylvie trzymam kciuki ![]() asiuk może faktycznie lepszym rozwiązaniem jest zostać w szpitalu... wiem że tęsknisz za córką ale pobyt szybko zleci i później nadrobisz chwilę stracone z Ewcią ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Ja już chcę urodzić, psychicznie i fizycznie wysiadam, pół nocy nie spałam bo mała wieczorem i w nocy siedziała cicho, nic jej nie ruszało, uparciuch mały, dopiero lekko się przeciągała nad ranem no i rano trochę mocniej się powypinała... Zostało mi jeszcze 2 tyg do terminu ale ja już jestem gotowa, Agatka wychodz
|
#4589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam sie jeszcze w dwupaku!
Do terminu z USG zostało mi równe 10 dni.... mała póki co grzecznie czeka na tatusia Noc prócz pobolewania spojenia przy wstawaniu spokojna asiuk Tak jak dziewczyny pisza, ja również jestem za tym żebyś została, nie ma co ryzykować Crumble za pokarm Czekamy na zdj Michałka Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
Asiuk rob wszystko zebys zostala w szpitalu! Nie wiem czy pamietasz/czytalas w klubie jaka tragedie przezylismy w listopadzie. Tez bylo krotko do porodu i lekarze mowili, ze powinna zostac ale jak chce moze wyjsc. No i wyszla bo tez tesknila do domu, corki i niestety wrocila po kilku dniach ale juz nie bylo co ratowac. Tez odklejenie lozyska. Dlatego prosze zostan, ciezko jest na pewno bez corki ale niedlugo bedziecie razem wszyscy. A przy lozysku to niestety minuty i moze byc tragedia.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:35.

bliżej niż dalej
I szkoda, że trafiłaś na kiepską ekipę.
a nikt mi nie zagwarantuje, że się dalej nie zacznie odklejać. Mam dość.
Myślałam, że ją uduszę. W końcu ktoś z noworodków przyszedł i powiedział o tym karmieniu. I w końcu się uspokoiło.

ala:
bo dziś nawet nie mam jak
trochę miały być dłuższe ale odrosną
i mega pysznego loda twix 
może uda Ci się jakoś w ciągu dnia się zdrzemnąć cudem... ale współczuję bardzo takiej bezsennej nocy
za pokarm