Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :) - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-18, 08:50   #691
kasperka
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Ja chyba też zostanę przy oliwce, bo nie wiadomo czy będziemy mieli ten problem więc po co kupować coś, co może się nie przydać... zawsze przecież można dokupić później, gdy sobie nie będziemy radzić

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Ja też właśnie nie wiem... zastanawiałam się nad linią kosmetyków Dada z biedronki, bo gdzieś czytałam ich recenzję (chyba u Sroki) i całkiem nieźle wypadały na tle innych...
A ja się zastanawiam pomiedzy seria Babydream a kosmetykami Hipp...
I nie wiem nadal, które mają "lepszy" skład
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 08:50   #692
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

mms chyba chciałaś napisać,że będzie NIEBRZYDKI
Stary 2015-04-18, 08:51   #693
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
skromnie coś ostatnio w lumpkach ale jeansy wymiatają, takie same tylko ciemniejsze kupione dla Borysa i tez z metką ( mogłam zrobić foto ale już trudno..) p.s sorki ,że wygniecione
Super zdobycze
Stary 2015-04-18, 08:53   #694
roxana_lu
Zakorzenienie

Dziekuje dziewczyny za miłe słowa. jestescie kochane ! wiem, ze musze sie jakos ogarnac w tej sytuacji i jakos to bedzie, mam nadzieje, ze sie to jakos poukłada, junior w tygodniu ma zerówkę wiec mam ułatwienie ale najgorsze sa weekendy... Zeby TŻ nie pracował tak jak pracuje to byłoby łatwiej a tak jest dzis, jutro poza domem od 8 do 22... Poniedziałek tez... Itd... Prawie wcale go w domu nie ma i chyba to mnie tez dobija :/

Junior mi posprzątał po śniadaniu, powkładał wszystko do lodowki, zmywarki i odkurzył całe mieszkanie... Jestem z niego taka dumna

Ja wczoraj w smyku dorwałam smoczek z Aventu i skarpetki dla Julki, czekam na przyszły miesiąc i zwrot podatku, kompletuje szybko cała wyprawkę jak najszybciej zeby mieć spokoj bo nie wiem co bedzie dalej, jak sie bede czuć itd... Wiec chce mieć wszystko szybko gotowe.

Swoja droga mam pytanko... Czy ta luteinę to sie głęboko wkłada czy jak ? Nigdy nie miałam z nia styczności i powiem szczerze ze nie wiem jak ją aplikować sorry za głupie pytanie... Ale serio nie wiem ...

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 08:54   #695
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki najbardziej to mi się podoba cena za te 3 szt całe 13 zł plus jeszcze 7 zł za Bori spodnie no ale cięższe były jeszcze keidyś kupiłam spodnie dla Tymka Zary takie ciemne ale chyba niekorzystnie wyglądają takie jakby sprane..choć czasem Zara robiła takie specjalnie ciemne sprane mi to chyba średnio się podoba no i jeszcze parę rurek mam dla Tymka nexta po Bori cieszę sie jak cholera ciagle oglądam

Roxana przeglądałam ciuszki i te z Nexta jedna wypadają tak jak na metce przynajmniej u mnie nie ma takiej przesady jak przy ciuchach H&M
Dziękuję za podpowiedź
Ja nadal nie zamówiłam tych ciuszków z Nexta, bo nie wiem jaki rozmiar wybrać...
Stary 2015-04-18, 08:56   #696
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki najbardziej to mi się podoba cena za te 3 szt całe 13 zł plus jeszcze 7 zł za Bori spodnie no ale cięższe były jeszcze keidyś kupiłam spodnie dla Tymka Zary takie ciemne ale chyba niekorzystnie wyglądają takie jakby sprane..choć czasem Zara robiła takie specjalnie ciemne sprane mi to chyba średnio się podoba no i jeszcze parę rurek mam dla Tymka nexta po Bori cieszę sie jak cholera ciagle oglądam

Roxana przeglądałam ciuszki i te z Nexta jedna wypadają tak jak na metce przynajmniej u mnie nie ma takiej przesady jak przy ciuchach H&M

Serio? To dobrze wiedziec, mysle ze w poniedziałek bedzie dostawa, jak bedzie ok to chce pozniej jeszcze cos odmówić i dobrze, ze mi piszesz bo bede wiedziała jak zamawiać H&M jak zamawiam to biorę pod uwage, ze te 56 to jak 62 (chociaz tez nie wszystkie z tego co widze) a tu bede juz wiedziec, ze raczej 62 to 62

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-18, 08:56   #697
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Dziekuje dziewczyny za miłe słowa. jestescie kochane ! wiem, ze musze sie jakos ogarnac w tej sytuacji i jakos to bedzie, mam nadzieje, ze sie to jakos poukłada, junior w tygodniu ma zerówkę wiec mam ułatwienie ale najgorsze sa weekendy... Zeby TŻ nie pracował tak jak pracuje to byłoby łatwiej a tak jest dzis, jutro poza domem od 8 do 22... Poniedziałek tez... Itd... Prawie wcale go w domu nie ma i chyba to mnie tez dobija :/

Junior mi posprzątał po śniadaniu, powkładał wszystko do lodowki, zmywarki i odkurzył całe mieszkanie... Jestem z niego taka dumna

Ja wczoraj w smyku dorwałam smoczek z Aventu i skarpetki dla Julki, czekam na przyszły miesiąc i zwrot podatku, kompletuje szybko cała wyprawkę jak najszybciej zeby mieć spokoj bo nie wiem co bedzie dalej, jak sie bede czuć itd... Wiec chce mieć wszystko szybko gotowe.

Swoja droga mam pytanko... Czy ta luteinę to sie głęboko wkłada czy jak ? Nigdy nie miałam z nia styczności i powiem szczerze ze nie wiem jak ją aplikować sorry za głupie pytanie... Ale serio nie wiem ...

Wow!!! Widzisz Roxi jakiego masz pomocnika kochanego
Wszystko się ułoży, zobaczysz... Jesteś silną kobietą i na wszystko rozwiązanie znajdziesz
Jestem tego pewna
Stary 2015-04-18, 08:57   #698
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Dziękuję za podpowiedź

Ja nadal nie zamówiłam tych ciuszków z Nexta, bo nie wiem jaki rozmiar wybrać...

Ja Ci powiem co i jak jak mi przyjdą teraz zamówiłam 56 rozmiar bo mysle "beda raczej na 62" no ale trudno, wykorzystam a potem 62 i 68 jak cos to zamówie

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-18, 08:58   #699
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

roxana widzisz jakiego masz kochanego synka Dasz radę kochana wyleżeć.. odpoczywaj teraz,a za 4 miesiące będziesz miała tyle pracy ( i my też),że wszystkie będziemy marzyć o leżeniu Czasem nic nie dźwigaj i zero mycia okien no chyba nie muszę Ci pisać
Stary 2015-04-18, 08:58   #700
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Wow!!! Widzisz Roxi jakiego masz pomocnika kochanego

Wszystko się ułoży, zobaczysz... Jesteś silną kobietą i na wszystko rozwiązanie znajdziesz

Jestem tego pewna

Dziekuje !

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-18, 08:59   #701
MsLullaby
Zakorzenienie

Boziu co ja z tym Bartkiem mam, zmieniłam mu pampersa zostawiłam go dosłownie na 10 sekund z gołym tyłkiem bomusiałam iść po świeżą pieluche, wracam a tam nasikane na panelach brakowało z centymetr żeby dywan zmoczył

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-18, 08:59   #702
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
roxana widzisz jakiego masz kochanego synka Dasz radę kochana wyleżeć.. odpoczywaj teraz,a za 4 miesiące będziesz miała tyle pracy ( i my też),że wszystkie będziemy marzyć o leżeniu Czasem nic nie dźwigaj i zero mycia okien no chyba nie muszę Ci pisać

No to na pewno, chce jak najwięcej odpoczywac co sie na kolejnej wizycie w maju dowiem, ze wszytsko wraca do normy i moge jako tako funkcjonowac... Liczę na to

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-18, 09:03   #703
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Serio? To dobrze wiedziec, mysle ze w poniedziałek bedzie dostawa, jak bedzie ok to chce pozniej jeszcze cos odmówić i dobrze, ze mi piszesz bo bede wiedziała jak zamawiać H&M jak zamawiam to biorę pod uwage, ze te 56 to jak 62 (chociaz tez nie wszystkie z tego co widze) a tu bede juz wiedziec, ze raczej 62 to 62
No właśnie...z tym H&M to różnie jest...
Wczoraj powyciągałam ciuszki i te w rozmiarze 56 wypadają różnie...Jedne są mniejsze, inne triszkę większe...

Chciałabym skompletować przynajmniej ciuszki już, a nadal nie wiem jak to z tymi rozmiarami, ile czego itd

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Boziu co ja z tym Bartkiem mam, zmieniłam mu pampersa zostawiłam go dosłownie na 10 sekund z gołym tyłkiem bomusiałam iść po świeżą pieluche, wracam a tam nasikane na panelach brakowało z centymetr żeby dywan zmoczył
Chciałabym Jego minę zobaczyć jak wróciłaś spowrotem
Z pampersem

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Ja Ci powiem co i jak jak mi przyjdą teraz zamówiłam 56 rozmiar bo mysle "beda raczej na 62" no ale trudno, wykorzystam a potem 62 i 68 jak cos to zamówie
Ok, super
To poczekam aż mi dasz znać
Mam nadzieję, że mi nie wykupią moich upatrzonych rzeczy
Stary 2015-04-18, 09:05   #704
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję za podpowiedź
aaa jeszcze nie zamówiłaś no teraz przejrzałam masę ciuchów z piwnicy i tak z ciekawości spojrzałam na metki i w jakim wieku Boria nosił. Zgadzało się z tym co na metce Bo np H&M to przesadza.. moj Boria i tak należy to tych nie największy ale tez nie małych.. jednak sweterk kiedyś mu kupiłam takiw gwiazdki na 9-12 miesiecy a szczerze mówiąc mogłby nawet załozyć teraz :P z Next tak nie ma jak spodnie od 1,5 roku do 2 to tak nosi. Zara natomiast ciuchy wypadają mniejsze niż jest na metce kupiłam mu kamizelkę jest napisane od 24 mies- 36 a na Borię za mala i tak z wieloma ciuchami, kurtkami itp
Stary 2015-04-18, 09:10   #705
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
aaa jeszcze nie zamówiłaś no teraz przejrzałam masę ciuchów z piwnicy i tak z ciekawości spojrzałam na metki i w jakim wieku Boria nosił. Zgadzało się z tym co na metce Bo np H&M to przesadza.. moj Boria i tak należy to tych nie największy ale tez nie małych.. jednak sweterk kiedyś mu kupiłam takiw gwiazdki na 9-12 miesiecy a szczerze mówiąc mogłby nawet załozyć teraz :P z Next tak nie ma jak spodnie od 1,5 roku do 2 to tak nosi. Zara natomiast ciuchy wypadają mniejsze niż jest na metce kupiłam mu kamizelkę jest napisane od 24 mies- 36 a na Borię za mala i tak z wieloma ciuchami, kurtkami itp
Kurdeee
Ja z h&m mam najmniejsze rzeczy w r.56
Czyli tak naprawdę to musiałabym dokupić na początek jednak r.50 albo z Nexta 56
Stary 2015-04-18, 09:14   #706
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie...z tym H&M to różnie jest...

Wczoraj powyciągałam ciuszki i te w rozmiarze 56 wypadają różnie...Jedne są mniejsze, inne triszkę większe...

Chciałabym skompletować przynajmniej ciuszki już, a nadal nie wiem jak to z tymi rozmiarami, ile czego itd

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Chciałabym Jego minę zobaczyć jak wróciłaś spowrotem

Z pampersem

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Ok, super

To poczekam aż mi dasz znać

Mam nadzieję, że mi nie wykupią moich upatrzonych rzeczy

Mi tak juz wykupili z tego nexta to co chciałam... Wkurzona byłam strasznie

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:

A widzisz, ja uwazam, ze zara w większości ma zawyżona rozmiarówkę. Junior nosi 116 a teraz mi przyszła paczka z Zary, wszystko 116.... I co? W wielkości to na jesień by miał... Ale nie wszystko. Kurtka na 116 okazała sie za mała

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Kurdeee

Czyli tak naprawdę to musiałabym dokupić na początek jednak r.50 albo z Nexta 56

No ja tez mam z tym problem. Sie okaze, ze mam wszystko na 56 a wszystko bedzie za duze

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-18, 09:15   #707
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurdeee
Mi przyszedl ten komplet z tymi pieskami co widziałaś H&M i też wziełam rozmiar 56 . wcale nie wypadają jakoś większe więc nie zamawiaj 50 Zresztą czy Ty myślisz kochana jak Twój mąż ma 190 ( dobrze pamieta?) to Twój synek będzie malutki Będzie lato więc ciuszki aż tak też nie mogą przylegać do ciała, lepiej większe niż mniejsze. Z tymi mneijszymi H&M az tak duzo nie mam.Raczej tak od pól roku mam większą stycznośc z ciuchami i naprawe czasem się dziwie kto ustala rozmiaówkę
Stary 2015-04-18, 09:17   #708
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Ja listy miałam nie robić, bo stwierdziłam, że jak wejdę do sklepu dziecięcego i zobaczę asortyment, to będę wiedziała co wziąć... i twierdziłam, że przecież nie wiadomo czego nie potrzebuję... ale mąż mnie zmobilizował, bo on jest z tego typu ludzi, którzy lubią mieć we wszystkim jasność... No i jak dopisywałam kolejną pozycję, to się przeraziłam, że aż tyle tego jest... Fakt faktem być może bez wielu rzeczy mogłabym się obejść, ale skoro mogę sobie ułatwić życie, to czemu nie Poza tym nie mam doświadczenia w tym temacie, więc nie wiem czy z konkretnej rzeczy będę korzystała czy nie Przy drugim dziecku będę mądrzejsza pewnie
Też tak miałam , ale teraz np wiem że na poczatek kosmetyki nie sa mi potrzebne , wystarczy oliwka i jakis krem do pupci . Te wszystkie podgrzewacze i sterylizatory tez sa zbedne , gabki do kapieli tez nie potrzebuje bo to wale nie jest takie trudne maluszka reka przytrzymac i wykąpać . Wanienke tym razem malutka bede kupowac bo duza tylko miejsce zajmuje a taki maluszek duzo miejsca nie potrzebuje . Materacyk kupilam przy Adasiu ten drozszy z gryką a teraz widze ze to byl zly pomysl , ze lepiej sprawdza sie ten tanszy , rożki to zbedny wydatek bo duzo wygodniej maluszka w kocyk owinąć . Jedyne w co zainwestuję to dobre butelki antykolkowe Dr Browna, jak zaczelismy ich uzywac przy Młodym to kolki poszly w niepamieć , no i wiecej tetry kupie , kilkanascie sztuk to na pewno bo z doswiadczenia wiem że sie przydaje

Cytat:
A ja dzisiaj mam załamke... Dotarło do mnie co powiedział lekarz i nie wiem jak sie z tym ogarnac... TŻ wstał, poogarnial mi lozka, zrobił śniadanie no i musiał isc do pracy, wróci po 22.00 a mi nie ma kto pomoc... Junior w domku, obiadu nie mamy, psychicznie chyba siądę... Nie jestem nauczona leżenia, odpoczywania gdy w domu nie jest czysto itd. Wiem ze sporo dziewczyn to moze śmieszyć ale dla mnie to psychicznie ciezkie do przeskoczenia...
Doskonale Cię rozumie , ja pamietam jak TŻeta nie bylo sama z Adasiem i dopadla mnie choroba . Na czworaka chodzilam tak sie zle czulam , wokol mnie syf, obiady to bylo cos na szybko odgrzewane .. Pamietam jak bardzo wtedy cierpilama psychicznie.. ale pozytywne myslenie to podstawa . Ja wierze ze niebezpieczenstwo minie i dostaniesz od gina zielone swiatlo na nastepnej wizycie

Cytat:
Witam się w 26 tc z totalnym spadkiem formy
To już trzeci dzień z kolei...Nie mam siły i ochoty na nic
To tak jak ja , u mie psychicznie i fizycznie do Dzisiaj zmieniajac posciel tak sie zmachałam ze teraz juz prawie godzine leze i dochodze do siebie . A gdzie reszta sprzątania ..dobija mnie to, najchetniej to bym sie pod koldre schowala
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 09:18   #709
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

roxana poczekaj bo nie wiem czy się rozumiemy może źle napisałam bo czytam swój post i ogólnie miałam na myśli,że Zara ma np napisane od 2-3 lat kurtka a przymierzam mjemu 1,5 latkowi i była za mała Teraz kupiłam kamizelkę od 2-3 lat i też za mała a młody kończy dwa lata dopiero dokładnie za 3 dni

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-18, 09:27   #710
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Mi przyszedl ten komplet z tymi pieskami co widziałaś H&M i też wziełam rozmiar 56 . wcale nie wypadają jakoś większe więc nie zamawiaj 50 Zresztą czy Ty myślisz kochana jak Twój mąż ma 190 ( dobrze pamieta?) to Twój synek będzie malutki Będzie lato więc ciuszki aż tak też nie mogą przylegać do ciała, lepiej większe niż mniejsze. Z tymi mneijszymi H&M az tak duzo nie mam.Raczej tak od pól roku mam większą stycznośc z ciuchami i naprawe czasem się dziwie kto ustala rozmiaówkę
Dobrze pamiętasz
Mój mąż ma 190
Ja mam mało tych rzeczy jeszcze i muszę pomału naprawdę zacząć działać w tym kierunku...
Dziś pospisuję sobie co mam(jest tego niewiele) i zacznę konkretne zakupy
Chcemy do Berlina jechać za ok.3 tyg. to może tam w końcu zakupy zrobię...
Problem w tym, że jakoś siły nie mam po sklepach latać, więc wolałabym online

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Aaaa te komplety wypadają moim zdaniem normalnie...
Porównywałam z innymi rzeczami h&m.
Mam tygryska i dinozaura w r.56 i są dosyć malutkie

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Też tak miałam , ale teraz np wiem że na poczatek kosmetyki nie sa mi potrzebne , wystarczy oliwka i jakis krem do pupci . Te wszystkie podgrzewacze i sterylizatory tez sa zbedne , gabki do kapieli tez nie potrzebuje bo to wale nie jest takie trudne maluszka reka przytrzymac i wykąpać . Wanienke tym razem malutka bede kupowac bo duza tylko miejsce zajmuje a taki maluszek duzo miejsca nie potrzebuje . Materacyk kupilam przy Adasiu ten drozszy z gryką a teraz widze ze to byl zly pomysl , ze lepiej sprawdza sie ten tanszy , rożki to zbedny wydatek bo duzo wygodniej maluszka w kocyk owinąć . Jedyne w co zainwestuję to dobre butelki antykolkowe Dr Browna, jak zaczelismy ich uzywac przy Młodym to kolki poszly w niepamieć , no i wiecej tetry kupie , kilkanascie sztuk to na pewno bo z doswiadczenia wiem że sie przydaje

Doskonale Cię rozumie , ja pamietam jak TŻeta nie bylo sama z Adasiem i dopadla mnie choroba . Na czworaka chodzilam tak sie zle czulam , wokol mnie syf, obiady to bylo cos na szybko odgrzewane .. Pamietam jak bardzo wtedy cierpilama psychicznie.. ale pozytywne myslenie to podstawa . Ja wierze ze niebezpieczenstwo minie i dostaniesz od gina zielone swiatlo na nastepnej wizycie

To tak jak ja , u mie psychicznie i fizycznie do Dzisiaj zmieniajac posciel tak sie zmachałam ze teraz juz prawie godzine leze i dochodze do siebie . A gdzie reszta sprzątania ..dobija mnie to, najchetniej to bym sie pod koldre schowala
Ja w sobotę zawsze mam wszystko wysprzątane, poprane, wyprasowane itd, a dziś się zastanawiam co ja robiłam przez ostatnie 3 dni
Zabieram się zaraz za robotę, bo nie wytrzymam
Stary 2015-04-18, 09:38   #711
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
ja wkładam tyle ile wejdzie mi palca, niestety w dzień w ruchu jak włożę za płytko to lubi wyskoczyć
Stary 2015-04-18, 09:43   #712
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
ja wkładam tyle ile wejdzie mi palca, niestety w dzień w ruchu jak włożę za płytko to lubi wyskoczyć

Dziekuje za odpowiedz
Wiesz, i tak leze wiec u mnie to na jedno wychodzi czy dzien czy noc :P

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-18, 09:52   #713
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje za odpowiedz
Wiesz, i tak leze wiec u mnie to na jedno wychodzi czy dzien czy noc :P
Chciałam odp, ale już za poźno
Wszystko już wiesz

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Roxi mi też już z Nexta wykupili kilka rzeczy 😱😱😱
Także muszę się pospieszyć żeby mi reszty nie wyrabowali
Stary 2015-04-18, 10:08   #714
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam odp, ale już za poźno

Wszystko już wiesz

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Roxi mi też już z Nexta wykupili kilka rzeczy

Także muszę się pospieszyć żeby mi reszty nie wyrabowali

Masakra jakas, to wszystko sie roznosi jak świeże bułeczki mi tez juz sporo rzeczy wybrali... Wkurza mnie niemiłosiernie pokaz co ciekawego tam wybrałaś

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-18, 10:15   #715
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Mms wszystko super, jedynie nie polecam gruszki a aspirator, nie ryzykujesz ze podrażnisz śluzówke, zbędny tez jest dla mnie termometr do wanienki, pępek mylam sama wodą i osuszalam, kikut odpadł po 5 dniach i bardzo ładnie się goiło. Podgrzewacz tez dla mnie zbędny, ale kto jak woli, tobie może się przyda. Osobiście mogę polecić maść na brodawki, jutro wrzucę zdjęcie jeśli któraś chce, mam taki który nie trzeba zmywać przed karmieniem, moje brodawki całe były w strupach a po tej maści szybko wyleczylam,i używałam jej później profilaktycznie. Jess mówi o silikonowych nakładach, to są muszle laktacyjne i nie wiem czy są dobre ale sama będę testować teraz, fajne jest to ze podczas kp zwykle kapie z drugiej piersi i nadmiar mleka nie marnuje się na wkładkach tylko można z tej muszli przelać i masz mleko awaryjne bez odciągania

hm no z tymi rzeczami do dziecka nie szalejcie bo może być ze kasę eu dacie a się nie będzie tego używać popatrzcie pomyślcie co na pewno potrzebne a resztę się pomyśli . 😊

Cytat:
A ja dzisiaj mam załamke... Dotarło do mnie co powiedział lekarz i nie wiem jak sie z tym ogarnac... TŻ wstał, poogarnial mi lozka, zrobił śniadanie no i musiał isc do pracy, wróci po 22.00 a mi nie ma kto pomoc... Junior w domku, obiadu nie mamy, psychicznie chyba siądę... Nie jestem nauczona leżenia, odpoczywania gdy w domu nie jest czysto itd. Wiem ze sporo dziewczyn to moze śmieszyć ale dla mnie to psychicznie ciezkie do przeskoczenia...

Ojej rozumiem Cię ciężko przy dziecku leżeć a zwłaszcza jak siema coś do roboty w domu ..dasz rade 😊

Cytat:
dd1dd dziękuję ale chyba mnie przeceniasz ostatnio ciężko mi co znaleźć

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

ja robiłam zwyklą oliwką i chyba ważne jest żeby własnie tą miekką szczotką przeczesywać moj nie miał nic.. ale córka kumpeli miała normalnie skorupę! przyznała,że zapomina przeczesywać no bo jak nie miała włosków to zapominała pewnie mój miał czarna czuprynę, więc było łatwiej nie zapomnieć

Oj marcelek tex miał dużo tego na głowie .. długo mu włoski nie rosły .

Cytat:
A ja się zastanawiam pomiedzy seria Babydream a kosmetykami Hipp...
I nie wiem nadal, które mają "lepszy" skład

Hmm ja nie przepadam za baby dream chyba że pampersy albo butelki to tak ale kosmetyki albo z dm albo hipp od biedy bubchen

Cytat:

wow co za pomocnik . 😄 a ty się martwiłas

Cytat:
Haha moj synuś tez tak robił swojego czasu a przy oduczaniu od pampersa jak było z sikaniem ojoj 😂
Stary 2015-04-18, 10:29   #716
martulka0991
Zadomowienie

Roxana, masz malego kochanego pomocnika, wiec glowa do gory dasz rade wylezec przy takim milusinskim syneczku a na kolejnej wizycie napewno uslyszysz dobre wiesci, tylko musisz sie oszczedzac...
A co do kosmetykow dla dzieci, ja mam oliwke bambino taka z rysunkiem misia. A co do reszty to zastanawiam sie nad nivea lub dada, a widzialam ze z nivea baby teraz promocja w biedronce na szampon z zelem do mycia 2w1 i mleczko do ciala jest w promocji, a z hippa dostalam kupony na kosmetyki hipp w rossmanie ;-)
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 10:30   #717
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
A to urwis :-P z chlopakami niestety zawsze albo mama albo cos innego obsikane

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
Potwierdzam wkladac jak najglebiej sie da

Mnie mama moja uswiadomila żeby za duzo nie kupować ciuszków bo potem wyjdzie ze wypiore raz i okaże się ze dzidzia wyrosla juz :-P mysle ze co drugi dzien puszczac pranie to optymalnie :-P takze tyle bede chciala kupic ciuszkow. I na poczatkowe chwile tylko bielizna body spioszki pajace zadne jakies bluzy jeansy bo i tak glownie będziemy w domu lub w wozku na spacerku to wygodniej i swobodniejsze ruchy
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 10:34   #718
martulka0991
Zadomowienie

Mi tez mama powtarza ze mam nie szalec z iloscia ubranek ;-) bo szkoda zeby kupowac duzo i raz zalozyc bo mala wyrosnie... ;-) no i poki co sie slucham ;-) ale za to wieksze kupuje ;-)
Dzis dostalam tel.od kuzynki, chca nas odwiedzic, a nikt w dalszej rodzinie nie wie o naszym malym rosnacym szczesciu ;-) wiedza doslownie najblizsi, wiec jesli mala sie ulozy dziwnie i jak mnie wybrzuszy jak wczoraj to bedzie szok :-D a jak sie schowa jak dzisiaj ze nic nie widac to ja tez chwalic sie nie bede ;-)
Stary 2015-04-18, 10:35   #719
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

kasperka to ale będziesz szaleć na zakupach

dziewczyny podobaja mi się te spodnie ...ale nie wiem czy nie sa bardziej dziewczęce. Gdyby te gwiazdki były niebieskie lub zielone to ok ... Co mówicie chłopiec może chodzić w takich?:P

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0174042028.html
Stary 2015-04-18, 10:39   #720
martulka0991
Zadomowienie

Ja dzis mialam ambitny plan sprzatac mieszkanie, ale na tym planie sie skonczylo :-/ bo kurcze mam mega lenia, pranie sie skonczylo i kurde, szkoda ze samo sie nie rozwiesi ;-) maz juz byl na przerwie i poszedl do kolejnej pracy, dzis moze juz jedna zakonczy wiec jakas kaska wpadnie moze w pon wiec moze w lozeczko w koncu sie zaopatrzymy ;-)

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Ide ruszyc tylek ;-) i posprzatam ;-) bedzie z glowy :-P milego dnia laseczki! Nie przemeczajcie sie tam ;-) i nie szalejcie zabardzo z nabijaniem stron ;-)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości