Farbowanie henną - część IV - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-12, 10:13   #2431
majek_w
Przyczajenie

Dot.: Farbowanie henną - część IV

Część, wczoraj odkryłam henne khadi blond. To chyba jakaś nowość, nigdy wcześniej nie widziałam takiej. Ktoś zna? Ktoś próbował? Farbuje henną od lat, przeważnie orzechowy albo jasny brąz. Strasznie ciekawa jestem tego blondu.
majek_w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 11:39   #2432
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez majek_w Pokaż wiadomość
Część, wczoraj odkryłam henne khadi blond. To chyba jakaś nowość, nigdy wcześniej nie widziałam takiej. Ktoś zna? Ktoś próbował? Farbuje henną od lat, przeważnie orzechowy albo jasny brąz. Strasznie ciekawa jestem tego blondu.
To cassia z niewielkim dodatkiem henny.

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 17:55   #2433
Hanako
lubi eks swojego męża

Dobrze wiedzieć, że pole henny na bieżąco śledzi nasz wątek Niestety, u mnie sprawa wyglądała tak jak u wszystkich - błyskawiczny kontakt przed wpłatą, zero odpowiedzi po. Przesyłka oczywiście dotarła bez problemów, ale niesmak pozostał. No cóż, po zrobieniu takich zapasów henny nie planuję kontaktować się z polem przez najbliższe dwa lata...
Stary 2015-04-12, 18:59   #2434
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Już masz hennę?? Też kce

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 20:10   #2435
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Może jutro dojdzie!

polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki!
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 20:20   #2436
Albi Lupin
Raczkowanie

Ja rowniez dostalam maila henny jeszcze nie mam, ale czekam z niecierpliwoscia
Albi Lupin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 13:08   #2437
daggmara
Z deszczem w butach

Dla tych, które zamawiały z przedsprzedaży hennę, a nie śledzą bloga/fb na bieżąco:
https://polehenny.wordpress.com/2015...y-i-takie-tam/

Stary 2015-04-13, 17:19   #2438
Hanako
lubi eks swojego męża

Jako że zaszło jakieś nieporozumienie, nie jestem klientką obecnej przedsprzedaży, a poprzedniej, nie czekam więc na towar tak jak większość, bo mam go od kilku miesięcy.
Wypowiedziałam się na temat jakości kontaktu z Polem, która według mnie po zakupie nie jest najlepsza, ciężko jest uzyskać informacje. Nie podoba mi się takie ninja-czytanie tego forum przez Pole i wywlekanie potem mojej wypowiedzi w blogu, ale co mogę zrobić. Westchnąć chyba tylko ciężko, w końcu teraz jestem ta zła niewdzięczna.
Stary 2015-04-13, 19:32   #2439
SceneQueene
Zakorzenienie

Dlatego ja wolę mniej znanych, a też pewnych sprzedawców, którzy mają czas napisać.

Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy?
FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 21:21   #2440
201708160922
Konto usunięte

Czyli kogo polecasz?
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 08:16   #2441
bigosowadama
Rozeznanie

Dziewczyny, czy któraś z Was używała henny jamila z Mazideł? Czy warto kupić?
bigosowadama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 14:50   #2442
201607111004
Konto usunięte

Jestem średnią blondynką. Zależy mi na delikatnym efekcie tycjanowskim, z naciskiem na delikatny. Przez to pomyślałam, że wymieszam 100g Cassi z kilkoma czystej Henny i rozdrobnię z wodą oraz cytryną. Czy mój pomysł ma sens? Szukam informacji w sieci ale albo nic takie konkretnego nie znajdujęo mieszaniu tych składników z przewagą Casii, albo sprzeczne relacje na temat tego czy Cassia w koncu daje jakiś kolor czy nie. Niby na Pole Henny jest nieco o takiej mieszance ale właściwie brak zdjęć poglądowy utrudnia mi wyobrażenie sobie efektów.
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 15:06   #2443
SceneQueene
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Czyli kogo polecasz?
http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=35503582 tu kupowałam Cassie, jak w niedzielę kliknełam to we wtorek miałam. Informacja o wysyłce na maila, henna też super- no i w korzystnej cenie.

OkiemJulii
FB
Insta
Stary 2015-04-14, 17:19   #2444
Hanako
lubi eks swojego męża

Cytat:
Napisane przez SceneQueene Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=35503582 tu kupowałam Cassie, jak w niedzielę kliknełam to we wtorek miałam. Informacja o wysyłce na maila, henna też super- no i w korzystnej cenie.

Tyle tylko, że nie sprzedają czystej henny oprócz Khadi, które jednak cenowo straszy. Więc niespecjalnie to jakaś alternatywa.

Cytat:
Napisane przez SweetHusky Pokaż wiadomość
Jestem średnią blondynką. Zależy mi na delikatnym efekcie tycjanowskim, z naciskiem na delikatny. Przez to pomyślałam, że wymieszam 100g Cassi z kilkoma czystej Henny i rozdrobnię z wodą oraz cytryną. Czy mój pomysł ma sens? Szukam informacji w sieci ale albo nic takie konkretnego nie znajdujęo mieszaniu tych składników z przewagą Casii, albo sprzeczne relacje na temat tego czy Cassia w koncu daje jakiś kolor czy nie. Niby na Pole Henny jest nieco o takiej mieszance ale właściwie brak zdjęć poglądowy utrudnia mi wyobrażenie sobie efektów.
Efekty na pewno będą zależeć od koloru twoich włosów ("średni blond" można interpretować różnie), więc moim zdaniem najbezpieczniej będzie spróbować na paśmie. Wybierz jakieś niekoniecznie najbardziej widoczne i próbuj - zacznij od małej ilości henny, żeby nie było potem problemu, no i zobacz, jaki efekt cię satysfakcjonuje.
Cassia daje złoty refleks bez zmiany koloru, w tycjanowskich włosach powinna tylko pomóc, a poza tym będzie świetnym rozcieńczeniem tej henny, którą planujesz położyć. Moim zdaniem plan jest dobry, próbuj i farbuj.

Edytowane przez Hanako
Czas edycji: 2015-04-14 o 17:22
Hanako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 17:25   #2445
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hanako Pokaż wiadomość
Tyle tylko, że nie sprzedają czystej henny oprócz Khadi, które jednak cenowo straszy. Więc niespecjalnie to jakaś alternatywa.

Efekty na pewno będą zależeć od koloru twoich włosów ("średni blond" można interpretować różnie), więc moim zdaniem najbezpieczniej będzie spróbować na paśmie. Wybierz jakieś niekoniecznie najbardziej widoczne i próbuj - zacznij od małej ilości henny, żeby nie było potem problemu, no i zobacz, jaki efekt cię satysfakcjonuje.
Cassia daje złoty refleks bez zmiany koloru, w tycjanowskich włosach powinna tylko pomóc, a poza tym będzie świetnym rozcieńczeniem tej henny, którą planujesz położyć. Moim zdaniem plan jest dobry, próbuj i farbuj.
Tam jest też henna Lass ale chyba droższa niż na helfy.

Pogrubione:
To właśnie chciałam przeczytać. Czyli dobrze kombinuję
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 17:36   #2446
sad_song
Przyczajenie

Hej ja właśnie siedzę w hennie na głowie i modlę się o piękny kolor i brak alergii Robiłam co prawda test uczuleniowy, ale czuje dreszczyk emocji tym bardziej, że w weekend wybieram sie na wesele już nie mogę się doczekać efektu a jeszcze 1,5h!
sad_song jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 17:36   #2447
SceneQueene
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanako Pokaż wiadomość

Mnie zależało na Cassi i byłam z niej bardzo zadowolona.

OkiemJulii
FB
Insta
Stary 2015-04-16, 08:44   #2448
mariolka393
Przyczajenie

Henna Khadi blond jest naprawdę dobra ja nią maluję już od kilku miesięcy i jeszcze się nie zawiodłam
mariolka393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 10:44   #2449
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez mariolka393 Pokaż wiadomość
Henna Khadi blond jest naprawdę dobra ja nią maluję już od kilku miesięcy i jeszcze się nie zawiodłam
Wrzuc fotki, jaki efekt kolorystyczny mozna nia uzyskac.

Stary 2015-04-16, 18:59   #2450
roxanne22
Raczkowanie

Dziewczyny,

A powiedzcie mi jak sobie radzicie z zafarbowaniem skóry głowy czy dłoni podczas hennowania ??

Na dłonie można użyć rękawiczek to jasne, ale co ze skórą głowy po farbowaniu? długo wypłukuję się barwnik ? może jakieś sposoby na to macie?

Jestem przed pierwszym farbowaniem czekam tylko aż Pole wystawi zioła na allegro
i zastanawiałam się właśnie jak sobie z takim problemem poradzić, będę wdzięczna za informacje
Stary 2015-04-16, 19:42   #2451
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez roxanne22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,

A powiedzcie mi jak sobie radzicie z zafarbowaniem skóry głowy czy dłoni podczas hennowania ??

Na dłonie można użyć rękawiczek to jasne, ale co ze skórą głowy po farbowaniu? długo wypłukuję się barwnik ? może jakieś sposoby na to macie?

Jestem przed pierwszym farbowaniem czekam tylko aż Pole wystawi zioła na allegro
i zastanawiałam się właśnie jak sobie z takim problemem poradzić, będę wdzięczna za informacje
Na dlonie trzeba bardzo uwazac, bo henna z dloni schodzi bardO wolno. Ale ze skora glowy nie ma problemu. Ja twarz przy linii wlosow smaruje jakims olejkiem. Skory glowy mi henna nigdy nie zafarbowala, a przynajmniej nie dluzej niz do mycia szamponem. Ppd tym względem wygrywa z farba chemiczna.

Stary 2015-04-16, 20:02   #2452
roxanne22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Na dlonie trzeba bardzo uwazac, bo henna z dloni schodzi bardO wolno. Ale ze skora glowy nie ma problemu. Ja twarz przy linii wlosow smaruje jakims olejkiem. Skory glowy mi henna nigdy nie zafarbowala, a przynajmniej nie dluzej niz do mycia szamponem. Ppd tym względem wygrywa z farba chemiczna.
Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź
jeżeli chodzi o dłonie to wystarczy zabezpieczyć je rękawiczkami?
Stary 2015-04-16, 20:07   #2453
bigosowadama
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny,

Właśnie się pohennowałam po raz drugi. Za pierwszym razem była to henna khadi ciemny brąz, teraz kupiłam khadi henna z amlą.
W obydwu przypadkach rękawiczki niezbędne.
Zdjęłam rękawiczki jak już założyłam folię i parę pasemek mi wylazło, dopchałam je pod folię-palce jak po marchewce
Przy zmywaniu też rękawiczki dopóki nie zmyjesz błotka, później możesz zdjąć i płukać włosy do wmiarę czystej wody.
Na wszelki wypadek na noc połóż ręcznik na poduszkę- bo być możesz zafarbować poszewkę (to moja sugestia, lepiej się zabezpieczyć niż potem się wkurzać)
Ja się farbuję albo w starym podkoszulku albo w staniku tylko.
Zabezpieczam czoło przy włosach kremem tłustym (idealny nivea niebieski), uszy też smarowałam poprzednio, teraz zapomniałam.
Mam przy sobie chusteczki do demakijażu, najzwyklejsze do zmywania ewentualnych kleksów na szyi czy innych miejscach.

Moje refleksje :
-przy hennie przedziałek może być pomarańczowy, nie wiem jak długo będzie się utrzymywał, mycie szamponem za 2 dni
-skórę na czole i skroniach miałam lekko pofarbowaną, przez to że mam króciutkie włoski i żeby je pokryć to wyszło jak wyszło, ale umyłam twarz żelem i zeszło , tylko ten przedziałek
-na ramieniu została mi plama, ale to kwestia tego, że tylko wytarłam hennę a nie zmyłam jej mydłem
-przy ciemnym brązie nie miałam takich atrakcji

Po założeniu folii zabieram się za ewentualne doczyszczanie siebie, później łazienki
bigosowadama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 21:04   #2454
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź
jeżeli chodzi o dłonie to wystarczy zabezpieczyć je rękawiczkami?
Jasne, rękawiczki wystarczą
Osobiście nie zakładam rękawiczek do zmywania henny.
Ale zdarzało mi się, że poszewka poduszki się zafarbowała. Spierało się to w pralce bez problemu

Stary 2015-04-17, 04:19   #2455
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

A ja bardziej niż farbowania włosów nie mogę się doczekać malowania po skórze

polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki!
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 12:11   #2456
sad_song
Przyczajenie

Hej! Ja już po farbowaniu! Nic mnie nie uczuliło, kolor jest piękny, ale mam pytanie... Właśnie umyłam włosy po prawie trzech dniach (olejowałam przed myciem), ale dalej są splątane. Nie użyłam żadnej maski ani odżywki, ale jutro idę na wesele i moje pytanie brzmi: mogę jutro użyć jakiejś maski/odżywki, żeby włosy były błyszczące i lepiej się je rozczesywało?
Pozdrawiam
sad_song jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 12:21   #2457
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez sad_song Pokaż wiadomość
Hej! Ja już po farbowaniu! Nic mnie nie uczuliło, kolor jest piękny, ale mam pytanie... Właśnie umyłam włosy po prawie trzech dniach (olejowałam przed myciem), ale dalej są splątane. Nie użyłam żadnej maski ani odżywki, ale jutro idę na wesele i moje pytanie brzmi: mogę jutro użyć jakiejś maski/odżywki, żeby włosy były błyszczące i lepiej się je rozczesywało?
Pozdrawiam
Oczywiscie!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-17, 15:11   #2458
_papillon_
Raczkowanie

Dziewczyny
Co parę miesięcy nakładam na włosy cassię z Khadi z pozytywnym rezultatem. Jak wiadomo, kobieta zmienną jest, więc wbrew mojej naturze byłoby nie zmienić czegoś, co dobrze działa, na coś zupełnie nowego...Krążąc po drogerii zauważyłam cassię firmy Lass (http://d262tw5qdxp86a.cloudfront.net...g/37054416.jpg) - podumałam nad nią kilka minut i doszłam do wniosku "pierwszy raz na oczy widzę - biere"
W opisie nie ma ani słowa, że owa henna może zmienić kolor włosów, ba, wręcz jest opisana jako nie zmieniająca odcienia odżywka. Mówicie? Ja patrząc w tym momencie w lustro widzę jednak coś innego.
Oczywiście wiem, że cassia może nadać włosom miodowy odcień, ale nigdy nic takiego się nie stało, więc Khadi potrafiłam przetrzymać na głowie pół dnia. Tu byłam jednak ostrożniejsza i po 1,5h zmyłam.
I całe szczęście, bo te niepozorne 1,5h wystarczyło, żebym oczarowała wszystkich moimi nowymi, rudymi włosami...
Jak kolor na długości jest do zaakceptowania, z bólem oczywiście, ale nadal, to przy twarzy jestem wściekle marchewkowa. Kolor wybitnie mi nie pasuje, wydobywa z mojej cery wszystko, co najgorsze i generalnie jest przeciwieństwem wszystkiego, co dobre.
Moim pytaniem, a w zasadzie prośbą do Was, dziewczyny, jest to, żebyście pomogły mi pozbyć się niechcianego intruza z głowy. Minęły 3 dni, umyłam głowę nadprogramową ilość razy i najbardziej przeraża mnie to, że spłukiwana woda jest zupełnie czysta, a kolor ani drgnie...
_papillon_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 21:31   #2459
macka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _papillon_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny
Co parę miesięcy nakładam na włosy cassię z Khadi z pozytywnym rezultatem. Jak wiadomo, kobieta zmienną jest, więc wbrew mojej naturze byłoby nie zmienić czegoś, co dobrze działa, na coś zupełnie nowego...Krążąc po drogerii zauważyłam cassię firmy Lass (http://d262tw5qdxp86a.cloudfront.net...g/37054416.jpg) - podumałam nad nią kilka minut i doszłam do wniosku "pierwszy raz na oczy widzę - biere"
W opisie nie ma ani słowa, że owa henna może zmienić kolor włosów, ba, wręcz jest opisana jako nie zmieniająca odcienia odżywka. Mówicie? Ja patrząc w tym momencie w lustro widzę jednak coś innego.
Oczywiście wiem, że cassia może nadać włosom miodowy odcień, ale nigdy nic takiego się nie stało, więc Khadi potrafiłam przetrzymać na głowie pół dnia. Tu byłam jednak ostrożniejsza i po 1,5h zmyłam.
I całe szczęście, bo te niepozorne 1,5h wystarczyło, żebym oczarowała wszystkich moimi nowymi, rudymi włosami...
Jak kolor na długości jest do zaakceptowania, z bólem oczywiście, ale nadal, to przy twarzy jestem wściekle marchewkowa. Kolor wybitnie mi nie pasuje, wydobywa z mojej cery wszystko, co najgorsze i generalnie jest przeciwieństwem wszystkiego, co dobre.
Moim pytaniem, a w zasadzie prośbą do Was, dziewczyny, jest to, żebyście pomogły mi pozbyć się niechcianego intruza z głowy. Minęły 3 dni, umyłam głowę nadprogramową ilość razy i najbardziej przeraża mnie to, że spłukiwana woda jest zupełnie czysta, a kolor ani drgnie...
Spróbuj długo trzymać odżywkę/maskę proteinowa, lub oleje wnikające. Trochę powinni ruszyć. Ale...no wiesz, zacznij się przyzwyczajać ;-)
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 10:28   #2460
_papillon_
Raczkowanie

Zacząć się przyzwyczajać? Wszystko, tylko nie to

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
_papillon_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości