|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 |
Przyczajenie
|
Dot.: Farbowanie henną - część IV
Część, wczoraj odkryłam henne khadi blond. To chyba jakaś nowość, nigdy wcześniej nie widziałam takiej. Ktoś zna? Ktoś próbował? Farbuje henną od lat, przeważnie orzechowy albo jasny brąz. Strasznie ciekawa jestem tego blondu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2432 |
Z deszczem w butach
|
To cassia z niewielkim dodatkiem henny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
lubi eks swojego męża
|
Dobrze wiedzieć, że pole henny na bieżąco śledzi nasz wątek
![]()
#2434 |
Ha ha ha ha ha
|
Już masz hennę?? Też kce
![]()
![]() |
#2435 |
Konto usunięte
|
Może jutro dojdzie!
polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! |
![]() ![]() |
![]() |
#2436 |
Raczkowanie
|
Ja rowniez dostalam maila
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2437 |
Z deszczem w butach
|
Dla tych, które zamawiały z przedsprzedaży hennę, a nie śledzą bloga/fb na bieżąco:
https://polehenny.wordpress.com/2015...y-i-takie-tam/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2438 |
lubi eks swojego męża
|
Jako że zaszło jakieś nieporozumienie, nie jestem klientką obecnej przedsprzedaży, a poprzedniej, nie czekam więc na towar tak jak większość, bo mam go od kilku miesięcy.
Wypowiedziałam się na temat jakości kontaktu z Polem, która według mnie po zakupie nie jest najlepsza, ciężko jest uzyskać informacje. Nie podoba mi się takie ninja-czytanie tego forum przez Pole i wywlekanie potem mojej wypowiedzi w blogu, ale co mogę zrobić. Westchnąć chyba tylko ciężko, w końcu teraz jestem ta zła niewdzięczna.
#2439 |
Zakorzenienie
|
Dlatego ja wolę mniej znanych, a też pewnych sprzedawców, którzy mają czas napisać.
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
#2440 |
Konto usunięte
|
Czyli kogo polecasz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2441 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was używała henny jamila z Mazideł? Czy warto kupić?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2442 |
Konto usunięte
|
Jestem średnią blondynką. Zależy mi na delikatnym efekcie tycjanowskim, z naciskiem na delikatny. Przez to pomyślałam, że wymieszam 100g Cassi z kilkoma czystej Henny i rozdrobnię z wodą oraz cytryną. Czy mój pomysł ma sens? Szukam informacji w sieci ale albo nic takie konkretnego nie znajdujęo mieszaniu tych składników z przewagą Casii, albo sprzeczne relacje na temat tego czy Cassia w koncu daje jakiś kolor czy nie. Niby na Pole Henny jest nieco o takiej mieszance ale właściwie brak zdjęć poglądowy utrudnia mi wyobrażenie sobie efektów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2443 |
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=35503582 tu kupowałam Cassie, jak w niedzielę kliknełam to we wtorek miałam. Informacja o wysyłce na maila, henna też super- no i w korzystnej cenie.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
#2444 | ||
lubi eks swojego męża
|
Cytat:
Cytat:
Cassia daje złoty refleks bez zmiany koloru, w tycjanowskich włosach powinna tylko pomóc, a poza tym będzie świetnym rozcieńczeniem tej henny, którą planujesz położyć. Moim zdaniem plan jest dobry, próbuj i farbuj.
chase the rain! Edytowane przez Hanako Czas edycji: 2015-04-14 o 17:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2445 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pogrubione: To właśnie chciałam przeczytać. Czyli dobrze kombinuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2446 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2448 |
Przyczajenie
|
Henna Khadi blond jest naprawdę dobra
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2449 |
Z deszczem w butach
|
Wrzuc fotki, jaki efekt kolorystyczny mozna nia uzyskac.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2450 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
A powiedzcie mi jak sobie radzicie z zafarbowaniem skóry głowy czy dłoni podczas hennowania ?? Na dłonie można użyć rękawiczek to jasne, ale co ze skórą głowy po farbowaniu? długo wypłukuję się barwnik ? może jakieś sposoby na to macie? Jestem przed pierwszym farbowaniem czekam tylko aż Pole wystawi zioła na allegro i zastanawiałam się właśnie jak sobie z takim problemem poradzić, będę wdzięczna za informacje ![]()
#2451 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2452 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jeżeli chodzi o dłonie to wystarczy zabezpieczyć je rękawiczkami?
![]() |
#2453 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W obydwu przypadkach rękawiczki niezbędne. Zdjęłam rękawiczki jak już założyłam folię i parę pasemek mi wylazło, dopchałam je pod folię-palce jak po marchewce ![]() Przy zmywaniu też rękawiczki dopóki nie zmyjesz błotka, później możesz zdjąć i płukać włosy do wmiarę czystej wody. Na wszelki wypadek na noc połóż ręcznik na poduszkę- bo być możesz zafarbować poszewkę (to moja sugestia, lepiej się zabezpieczyć niż potem się wkurzać) Ja się farbuję albo w starym podkoszulku albo w staniku tylko. Zabezpieczam czoło przy włosach kremem tłustym (idealny nivea niebieski), uszy też smarowałam poprzednio, teraz zapomniałam. Mam przy sobie chusteczki do demakijażu, najzwyklejsze do zmywania ewentualnych kleksów na szyi czy innych miejscach. Moje refleksje ![]() -przy hennie przedziałek może być pomarańczowy, nie wiem jak długo będzie się utrzymywał, mycie szamponem za 2 dni ![]() -skórę na czole i skroniach miałam lekko pofarbowaną, przez to że mam króciutkie włoski i żeby je pokryć to wyszło jak wyszło, ale umyłam twarz żelem i zeszło ![]() ![]() -na ramieniu została mi plama, ale to kwestia tego, że tylko wytarłam hennę a nie zmyłam jej mydłem -przy ciemnym brązie nie miałam takich atrakcji Po założeniu folii zabieram się za ewentualne doczyszczanie siebie, później łazienki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2454 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
![]() Osobiście nie zakładam rękawiczek do zmywania henny. Ale zdarzało mi się, że poszewka poduszki się zafarbowała. Spierało się to w pralce bez problemu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2455 |
Konto usunięte
|
A ja bardziej niż farbowania włosów nie mogę się doczekać malowania po skórze
![]() polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! |
![]() ![]() |
![]() |
#2456 |
Przyczajenie
|
Hej! Ja już po farbowaniu!
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2457 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2458 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny
![]() Co parę miesięcy nakładam na włosy cassię z Khadi z pozytywnym rezultatem. Jak wiadomo, kobieta zmienną jest, więc wbrew mojej naturze byłoby nie zmienić czegoś, co dobrze działa, na coś zupełnie nowego...Krążąc po drogerii zauważyłam cassię firmy Lass (http://d262tw5qdxp86a.cloudfront.net...g/37054416.jpg) - podumałam nad nią kilka minut i doszłam do wniosku "pierwszy raz na oczy widzę - biere" ![]() W opisie nie ma ani słowa, że owa henna może zmienić kolor włosów, ba, wręcz jest opisana jako nie zmieniająca odcienia odżywka. Mówicie? Ja patrząc w tym momencie w lustro widzę jednak coś innego. Oczywiście wiem, że cassia może nadać włosom miodowy odcień, ale nigdy nic takiego się nie stało, więc Khadi potrafiłam przetrzymać na głowie pół dnia. Tu byłam jednak ostrożniejsza i po 1,5h zmyłam. I całe szczęście, bo te niepozorne 1,5h wystarczyło, żebym oczarowała wszystkich moimi nowymi, rudymi włosami... Jak kolor na długości jest do zaakceptowania, z bólem oczywiście, ale nadal, to przy twarzy jestem wściekle marchewkowa. Kolor wybitnie mi nie pasuje, wydobywa z mojej cery wszystko, co najgorsze i generalnie jest przeciwieństwem wszystkiego, co dobre. Moim pytaniem, a w zasadzie prośbą do Was, dziewczyny, jest to, żebyście pomogły mi pozbyć się niechcianego intruza z głowy. Minęły 3 dni, umyłam głowę nadprogramową ilość razy i najbardziej przeraża mnie to, że spłukiwana woda jest zupełnie czysta, a kolor ani drgnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2459 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2460 |
Raczkowanie
|
Zacząć się przyzwyczajać? Wszystko, tylko nie to
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.