Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 9 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-18, 18:46   #4711
Madeleine05
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 9

Dziewczyny co to mogą być takie bóle w dole brzucha - w zasadzie prawie że w bożenie? Tak chwytają na chwilę (kilka sekund) i puszczają. I tak kilka razy pod rząd. I to ewidentnie nie są skurcze macicy Miała któraś coś podobnego? Bo zrobiliśmy remont, wysprzątałam pół domu i boję się, że będę rodzić
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 18:47   #4712
LuckyLove
Zadomowienie

Ola ja mam przygotowane po 4szt koszulek, śpiochów, 1 body z dl rękawem i krótkim do tego 2 czapeczki 2 pary skarpet i 2 rękawiczek.
1 flanele, 2 tetrowe, kocyk i rożek .

Juz pisałam jakiś czas temu że u nas w szpitalu polożne zakładają tylko bluzeczki, owijają pieluszką ciasno nóżki i dają do rożka. A kocyk wziełam bo w dzień temp jest w miarę jednak w nocy jest zimno bo to bardzo stary budynek i mało szczelne okna. Koleżanka radziła mi nawet wziąć gruby puchowy szlafrok bo mówi że ona miała cienki i zmarzła. Ja przygotowałam bluzę na zamek polarową bo szlafrok puchowy jest tak ogromny że musiałabym go osobno pakować.

Zastanawiam się czy nie zabrać ze sobą do szpitala tego http://www.aptekagemini.pl/octenisan...aca-150ml.html
z racji że jestem straszną panikarą w tej kwestii
Stary 2015-04-18, 18:48   #4713
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Gdyby laska była po cc i mąż jej pomagał przy dziecku, no to rozumiem przecież. Ale też po co ci rodzice na tyle godzin? ala:
Kobitka jest po SN, szybkim, sprawnym, bez pękania i nacinania i normalnie funkcjonuje.

Ja jestem bardzo cierpliwa. Po prostu apeluję też do Was, żeby jednak wziąć pod uwagę współlokatorki, jak będziecie w szpitalu, że może nie czują się komfortowo, jak cały dzień przychodzą pielgrzymki na wiele godzin
Ja juz się boje, bo do mnie przyjdzie tylko tż i ewentualnie koleżanka... A wiem ze jak trafię na turczynke na sali to będę miała przerąbane :/ juz miałam przedsmak jak leżałam z krwawieniem... krępujące było nawet wstanie do łazienki... Bo zaraz wszyscy patrzyli i odprowadzali wzrokiem

A weź tu np dziecko nakarm...
Stary 2015-04-18, 18:53   #4714
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:

Nie wiem, jakie jest Wasze zdanie, ale dla mnie to przesada. To jest w końcu szpital. Laska pojutrze wydzie do domu, a robią całodzienne spotkania rodzinne, a nie są sami na sali U mnie mąż był max 2 godziny jednorazowo, dziś jeszcze była moja siostra i przyjaciółka - z wszystkimi wychodziłam na korytarz
Dlatego ja powiedziałam że w szpitalu nie życzę sobie odwiedzin.
Uświadomilam o tym ostatnio teściową i chyba się troche wkurzyła - ale co mnie to. Owszem chcę żeby mąż przychodził i jakoś pod pretekstem przemycę rodziców żeby ttesciówka nie sapala
Stary 2015-04-18, 18:54   #4715
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez LuckyLove Pokaż wiadomość
Dlatego ja powiedziałam że w szpitalu nie życzę sobie odwiedzin.
Uświadomilam o tym ostatnio teściową i chyba się troche wkurzyła - ale co mnie to. Owszem chcę żeby mąż przychodził i jakoś pod pretekstem przemycę rodziców żeby ttesciówka nie sapala
Ja też uświadomiłam rodzinkę, że mają się nie pojawiać. Chcę tylko TŻ...
Moi rodzice i tak do mnie nie przyjadą, więc problem mam z głowy

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 19:02   #4716
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Gdyby laska była po cc i mąż jej pomagał przy dziecku, no to rozumiem przecież. Ale też po co ci rodzice na tyle godzin?
Kobitka jest po SN, szybkim, sprawnym, bez pękania i nacinania i normalnie funkcjonuje.

Ja jestem bardzo cierpliwa. Po prostu apeluję też do Was, żeby jednak wziąć pod uwagę współlokatorki, jak będziecie w szpitalu, że może nie czują się komfortowo, jak cały dzień przychodzą pielgrzymki na wiele godzin
Popieram bardzo bardzo gorąco!!!
W dodatku byłam świadkiem sytuacji w moim szpitalu, gdzie facet siedział do 23!!! i nie chciał wyjść jak przywieźli dziewczynę po CC, której trzeba było zmienić podkład zalany krwią, i wykłócał się, że on nie wyjdzie od żony! nosz ☠☠☠☠a! każdy jest w szpitalu, jak sala nie jest pojedyncza to niech nikomu się nie wydaje, że "mój mąż jest przecież taki cichutki, on na pewno nikomu nie przeszkadza". właśnie, ze kurde przeszkadza.
Tak samo teściowie i pociotki z kilkuletnimi dziećmi - a w☠☠☠☠ia mnie juz niesłychanie sytuacja, w której teść/ojciec rzuca skórzaną, wiekową kurtkę na łóżko kobiety, która dopiero co urodziła, leży na tym łóżku z gołą raną w kroczu, przebiera nowonarodzone dziecko, i jak mu zwrócić uwagę, to jest oburzony. może w tej kurtce świnie kupował 30 lat temu? a potem jest wielkie zdziwienie, że jest zakażenie połogowe ("no w szpitalu ją zarazili!!") i ropa się leje, a nie daj boże trzeba macicę usunąć bo drugi tydzień sepsa i ropa. no, musiałam sie wyżalić.
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 19:03   #4717
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, może wyjdę na zołzę, ale czy, do cholery, mąż po porodzie musi siedzieć 10 h u swojej żony, która jest całkiem mobilna i samodzielna?? A w międzyczasie przyszli rodzice świeżo upieczonej mamusi, siedzieli ok. 4 godzin, mąż też był w tym czasie Sala malutka, mąż tej laski siedział na krześle między moim i jej łóżkiem, no mogłabym się do niego przytulić, jakbym się odwróciła

Nie wiem, jakie jest Wasze zdanie, ale dla mnie to przesada. To jest w końcu szpital. Laska pojutrze wydzie do domu, a robią całodzienne spotkania rodzinne, a nie są sami na sali U mnie mąż był max 2 godziny jednorazowo, dziś jeszcze była moja siostra i przyjaciółka - z wszystkimi wychodziłam na korytarz
Współczuję, to musi być straszne. A próbowałaś jej delikatnie zwrócić uwagę, że dla Ciebie to nie jest komfortowa sytuacja?? U mnie będzie tylko mąż i to pewnie na chwilę, bo będzie musiał wrócić do synka. Ja pewnie wtedy migiem ogarnę jakiś prysznic i tyle. Cieszyć się sobą i dzieckiem będziemy w domu, a nie na sali szpitalnej przy innych mamusiach. Jak mi się trafi taka współlokatorka jak Twoja to wyjdę z siebie!! Tyle się mówi o wietrzeniu krocza, czy o gojeniu się piersi na świeżym powietrzu i niby jak to robić w takich warunkach

scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 19:15   #4718
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
Popieram bardzo bardzo gorąco!!!
W dodatku byłam świadkiem sytuacji w moim szpitalu, gdzie facet siedział do 23!!! i nie chciał wyjść jak przywieźli dziewczynę po CC, której trzeba było zmienić podkład zalany krwią, i wykłócał się, że on nie wyjdzie od żony! nosz ☠☠☠☠a! każdy jest w szpitalu, jak sala nie jest pojedyncza to niech nikomu się nie wydaje, że "mój mąż jest przecież taki cichutki, on na pewno nikomu nie przeszkadza". właśnie, ze kurde przeszkadza.
Tak samo teściowie i pociotki z kilkuletnimi dziećmi - a w☠☠☠☠ia mnie juz niesłychanie sytuacja, w której teść/ojciec rzuca skórzaną, wiekową kurtkę na łóżko kobiety, która dopiero co urodziła, leży na tym łóżku z gołą raną w kroczu, przebiera nowonarodzone dziecko, i jak mu zwrócić uwagę, to jest oburzony. może w tej kurtce świnie kupował 30 lat temu? a potem jest wielkie zdziwienie, że jest zakażenie połogowe ("no w szpitalu ją zarazili!!") i ropa się leje, a nie daj boże trzeba macicę usunąć bo drugi tydzień sepsa i ropa. no, musiałam sie wyżalić.
Też miałam takich klientów na sali, jak leżałam. Późna godzina, chcesz spać, a Ci ☠☠☠☠a siedzą.
Ja, jak urodzę to mąż, jak mnie doprowadzą do ładu i dziecko pojedzie do domu. Po co ma siedzieć?
U mnie w szpitalu o tyle fajnie, że większość sal jest pojedyncza, ale nie mam zamiaru trzymać męża na siłę.

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Współczuję, to musi być straszne. A próbowałaś jej delikatnie zwrócić uwagę, że dla Ciebie to nie jest komfortowa sytuacja?? U mnie będzie tylko mąż i to pewnie na chwilę, bo będzie musiał wrócić do synka. Ja pewnie wtedy migiem ogarnę jakiś prysznic i tyle. Cieszyć się sobą i dzieckiem będziemy w domu, a nie na sali szpitalnej przy innych mamusiach. Jak mi się trafi taka współlokatorka jak Twoja to wyjdę z siebie!! Tyle się mówi o wietrzeniu krocza, czy o gojeniu się piersi na świeżym powietrzu i niby jak to robić w takich warunkach
Popieram.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-04-18, 19:20   #4719
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Gdyby laska była po cc i mąż jej pomagał przy dziecku, no to rozumiem przecież. Ale też po co ci rodzice na tyle godzin?

U mnie maż był przez kilka godzin ale ja niestety nie byłam mobilna. wiem że dziewczyna obok zadowolona super nie była ale ja potrzebowalam pomocy męża. Problem miałam z umyciem się. Jak mogliśmy to wychodziliśmy z pokoju. Ale wystarczyło ze do niej wpadla teściowa na 2 godz dziennie i mialam wszytkiego dosć. babsko pobijało wszytkich. Nawet jej mama co była ponad 4 mi nie przeszkadzała. A jej maż też sporo siedział i nie przeszkadzał. Tyle że u nas 20 i nie ma wymowiki wszycy won do domu. Maz tylko raz został do 23 ale to czekalismy na romowe z lkearzem co z naszym dzieckiem i potem pielęgniarki pozwoliły mu zostać na chwile aż ja zasne (daly mi sroedki na spanie) i poszedł.
A jak mnie ktoś odwiedzał to max godz i do domu. A w zasadzie to był moj tata z ciocia i babcia, Siostra ze szwagrem, ciocia, i kolezanka która tez miała termin jak ja i wpadła na chwile po KTG.
Teraz mąz ma do opieki syna wiec jakoś będzie musial to pogodzić. Wszytko zalezy jak przebiegnie poród jak poszczelam jak ostatnio to chwile bedzie mi potrzebny ale raczej na kilka godzin 3-4 góra.

Co do wietrzenia krocza to opanowałam technike podkołdernikową super jak i wietrzenie piersi.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014

Edytowane przez kefii
Czas edycji: 2015-04-18 o 19:26
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 19:23   #4720
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Dziecko mi brzuch wygina na wszystkie strony

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-04-18, 19:24   #4721
sara3008
Zakorzenienie

Dobry wieczór! Podglądam Was od dawien dawna ( czyt. odkąd dowiedziałam się o ciąży) i chciałam dołaczyć, ale jakoś tak nie było okazji, albo czasu.. Dziś sobie postanowiłam, że zapytam-czy mogę?? Lepiej późno niż wcale.. Wcześniej rozmawiałam o ciąży z moim partnerem, więc też nie miałam jakiejś super potrzeby gadać z innymi, teraz jednak już bliziutko porodu, a chlop zmeczony po 12-stu godzinach pracy i ostatnio sam mi doradził żebym na jakiś forach gadała.. Przyjmiecie mnie pod swoje skrzydełka, czy nie chcecie mieć intruza na ostatnie tygodnie przed rozwiazaniem?
sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-18, 19:25   #4722
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Dziecko mi brzuch wygina na wszystkie strony
Mi też.

Cześć sara, jasne że możesz. Kiedy rodzisz?
Stary 2015-04-18, 19:26   #4723
Madeleine05
Zadomowienie

To wyobraźcie sobie, że koleżanka, która niedawno rodziła opowiadała mi, że miała salę z taką jedną laską, u której mąż siedział non stop. I co najbardziej niewiarygodne - zwrócił uwagę mojej koleżance, która odciągała pokarm laktatorem, że jego to krępuje i żeby tego przy nim nie robiła! Wyobrażacie to sobie??? I położne nic nie mogły z gościem zrobić bo w szpitalu zagwarantowane było towarzystwo jednej osoby od rana do wieczora. Aż się koleżanka wypisała na własne żądanie, bo nie mogła dłużej z tym małżeństwem wytrzymać.
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 19:27   #4724
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Kefii troszkę mnie załamałaś ilością gości
Stary 2015-04-18, 19:30   #4725
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Mi też.

Cześć sara, jasne że możesz. Kiedy rodzisz?
Emilko, ostatnio mnie pytałaś o tutoriale z makijażem
Jako takich nie kręcę bo nie mam kamery, ale mogłabym opisać różne przypadki, a jak się zmobilizuje (albo Wy mnie) to może i zdjęcia bym jakies zrobiła makijaży.

Sara hej kiedy masz termin?

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-04-18, 19:30   #4726
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madeleine05 Pokaż wiadomość
To wyobraźcie sobie, że koleżanka, która niedawno rodziła opowiadała mi, że miała salę z taką jedną laską, u której mąż siedział non stop. I co najbardziej niewiarygodne - zwrócił uwagę mojej koleżance, która odciągała pokarm laktatorem, że jego to krępuje i żeby tego przy nim nie robiła! Wyobrażacie to sobie??? I położne nic nie mogły z gościem zrobić bo w szpitalu zagwarantowane było towarzystwo jednej osoby od rana do wieczora. Aż się koleżanka wypisała na własne żądanie, bo nie mogła dłużej z tym małżeństwem wytrzymać.
o ja pier.dole niewiarygodne ile tupetu mają ludzie, i jak sami potrafią sobie zepsuć już i tak stresujący pobyt w szpitalu
Stary 2015-04-18, 19:31   #4727
sara3008
Zakorzenienie

Termin mam na 11.05, ale wszyscy dookoła mi mówią, że mój brzuszek jest tak nisko, że dają mi góra tydzień i będę tulić Igorka
sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 19:34   #4728
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
o ja pier.dole niewiarygodne ile tupetu mają ludzie, i jak sami potrafią sobie zepsuć już i tak stresujący pobyt w szpitalu
Ja nie mam słów na takie coś.
Od innych wymagają, ale od siebie nic. -.-'

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-04-18, 19:44   #4729
loluska
Zakorzenienie

Co do odwiedzin, zgadzam się z wami w 100% Gdyby ode mnie to zależało to prócz Tż i rodziców nie chciałabym nikogo więcej, zagadywałam już do siostry Tż, ale na pewno przyjdzie, wczoraj przyjaciółka pytała czy może przyjść do szpitala, powiedziałam że jeśli odwiedziny to w domu, że nie chcę w szpitalu. Komu mogę to zagaduje, ale prawde mówiąc liczę na to że w razie jakiś większych pielgrzymek położne zwrócą uwagę...

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
rosół z ziemniakami??? no to dziwnie się u Was je
pyyyychaaaaaaaaaaaa

Cytat:
Jako takich nie kręcę bo nie mam kamery, ale mogłabym opisać różne przypadki, a jak się zmobilizuje (albo Wy mnie) to może i zdjęcia bym jakies zrobiła makijaży.

Ja chętnie bym zobaczyła twoje makijaże Ja zaczęłam coś sama działać i uczyć się z filmików na YT bo na uczelnie nie mam co liczyć
I pytanie z innej beczki, ty kończyłaś studium czy jakieś dodatkowe kursy wizażu robiłaś?

Nie pisałam wam, ale kobieta u której Tż pracował podarowała nam łóżeczko turystyczne Tż mówił że masywne i ładne, ja zobaczę może jutro jeśli uda mu się zabrać, a jeśli nie to w maju rodzice Tż przywiozą

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 19:45   #4730
moniisia90
Wtajemniczenie

Cześć Sara

Tez mam termin na 11.05 i tez chciałam Igorka ale będziemy mieli córeczkę

Fajnie ze dołączasz, lepiej późno niż wcale

Jak się czujesz na końcówce??
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 19:49   #4731
LuckyLove
Zadomowienie

Baset Ty też jako wizażystka ?
Kocham kocham kocham nic tak mnie nie odstresowuje jak pędzle i paleta cieni <3
Stary 2015-04-18, 19:52   #4732
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór! Podglądam Was od dawien dawna ( czyt. odkąd dowiedziałam się o ciąży) i chciałam dołaczyć, ale jakoś tak nie było okazji, albo czasu.. Dziś sobie postanowiłam, że zapytam-czy mogę?? Lepiej późno niż wcale.. Wcześniej rozmawiałam o ciąży z moim partnerem, więc też nie miałam jakiejś super potrzeby gadać z innymi, teraz jednak już bliziutko porodu, a chlop zmeczony po 12-stu godzinach pracy i ostatnio sam mi doradził żebym na jakiś forach gadała.. Przyjmiecie mnie pod swoje skrzydełka, czy nie chcecie mieć intruza na ostatnie tygodnie przed rozwiazaniem?
Witamy nową jak to mówią lepiej późno niż wcale

Opowiedz nam więcej o sobie, o was

Dziewczyny załamujecie mnie z tymi odwiedzającymi. Nie wiem, ale kurde nie wyobrażam sobie gościć kogoś poza tż...
Stary 2015-04-18, 19:54   #4733
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez LuckyLove Pokaż wiadomość
Baset Ty też jako wizażystka ?
Kocham kocham kocham nic tak mnie nie odstresowuje jak pędzle i paleta cieni <3
Ty tez?

Loluska kończyłam roczną szkołę makijażu plus na kosmetyczce miałam trochę lekcji, ale głównie to ja tłumaczyłam laskom co i jak (nauczycielka się mną wyręczała )

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-18, 19:56   #4734
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Witamy nową jak to mówią lepiej późno niż wcale

Opowiedz nam więcej o sobie, o was

Dziewczyny załamujecie mnie z tymi odwiedzającymi. Nie wiem, ale kurde nie wyobrażam sobie gościć kogoś poza tż...
u mnie też tylko tż
Stary 2015-04-18, 20:04   #4735
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez Madeleine05 Pokaż wiadomość

Cytat:

Chętnie pooglądam.
Chciałam być wizażystką, no ale nie wyszło.
Stary 2015-04-18, 20:09   #4736
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:

Jestem tego samego zdania ja teraz tylko męża chcę widzieć w szpitalu, pamiętam jak leżałam z cycorami na wierzchu, żeby wietrzyc po karmieniu a tu wbija babcia z dziadkiem do laski ode mnie z sali, za chwilę jej mąż - no masakra. Po porodzie wstęp powinien mieć tylko ojciec wg mnie. Dla mnie to strasznie nie komfortowe było :/

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 20:13   #4737
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość

Chętnie pooglądam.
Chciałam być wizażystką, no ale nie wyszło.
ja miałam być antropologiem sądowym, też nie wyszło
ale teraz dopiero wiem, że wizaż i kosmetyka to jest to co kocham

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-04-18, 20:15   #4738
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
ja miałam być antropologiem sądowym, też nie wyszło
ale teraz dopiero wiem, że wizaż i kosmetyka to jest to co kocham
No to koniecznie wrzuć do klubu swoje prace.
Stary 2015-04-18, 20:15   #4739
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
Ty tez?

Loluska kończyłam roczną szkołę makijażu plus na kosmetyczce miałam trochę lekcji, ale głównie to ja tłumaczyłam laskom co i jak (nauczycielka się mną wyręczała )
Nom Trochę wizażu miałam w szkole kosmetycznej, robiłam tez trochę kursów żeby zdobyć certyfikaty, jeździłam na różne szkolenia, kongresy i targi kosmetyczne , ale dużo sama się nauczyłam Niestety nie miałam okazji zawodowo pracować jako wizażystka bo życie trochę zweryfikowało moje plany i zajęłam się branżą motoryzacyjną ale dorabiałam jako wizażystka tak poza pracą i miałam okazję być charakteryzatorką/wiazyżstką na sesjach zdjęciowych jednak bardzo krótko ponieważ oferowali bardzo małą stawkę i jakby tak policzyc paliwo, kosmetyki i inne to jeszcze czasem musiałam dołożyć do interesu
Stary 2015-04-18, 20:16   #4740
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Jestem tego samego zdania ja teraz tylko męża chcę widzieć w szpitalu, pamiętam jak leżałam z cycorami na wierzchu, żeby wietrzyc po karmieniu a tu wbija babcia z dziadkiem do laski ode mnie z sali, za chwilę jej mąż - no masakra. Po porodzie wstęp powinien mieć tylko ojciec wg mnie. Dla mnie to strasznie nie komfortowe było :/
a ja tylko jeszcze dodam, że bakterie to serio nie jest wymysł końca XIX wieku, i im mniej pielgrzymek, tym mniejsze ryzyko przyniesienia czegoś do szpitala i zarażenia np mamy wcześniaka, która leży obok, a w dodatku nie przynosi się do domu wrednych szpitalnych bakterii.
a komfort to w ogóle
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości