|
|
#2731 |
|
Buc
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. I
U mnie młody jest cały czas kaftanik plus pajac albo kaftanik plus polspiochy, nie widzę absolutnie potrzeby na przebieranie go w "dzienne" ciuchy.
![]() Gratuluje przewrotów u nas na razie sa tylko z boków na plecy i z pleców na bok.
|
#2732 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie tez "rozmawiam" z córka,na macie zabawy, tańczenie ,nawet przysiady robiłyśmy razem haha;d ale myslalam ze to troszkę za mało.. Chciałabym postymulowac węch na przykład
Linda podsunęła mi pomysł z "samolocikiem" dzieki![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- A i śpiewam a najlepsza zabawa jest jak udaje odgłosy zwierząt;d córka uwielbia osła i owce ;d |
|
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
Ja swojej węchu nie muszę stymulować bo babcia jak przyjdzie do młodej to perfumeria w całym mieszkaniu
![]() A jak jemy obiad z mężem to młoda rusza ustami jakby jadła więc tu chyba wszystko ok
|
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
Dałam do powąchania olej kokosowy - pojawił sie szeroki bezzębny uśmiech
|
|
|
|
#2735 |
|
Zadomowienie
|
to ja mam w domu jakieś 22,5-22 stopnie. moje dziecko właśnie leży w bodziaku na krótki rękawach i skarpetkach.
Dziś na dworze miała bodziak na krótki rękaw, dres, czapkę i skarpetki. Ja codziennie rano przebieram córkę w dzienne ciuchy, nie wyobrażam sobie aby śmigała cały dzień w piżamie. a poza tym jak dla mnie ubranie po nocy jest przepocone. i byłam w hm wydać trochę pieniędzy. |
|
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez przebieram z ubrań nocnych na dzienne, wszyscy sie przebieramy I ona też.
Właśnie zakupiłam zestaw bawełnianych sliniakow go bandana na szyjce nie dawała rady. U nas dziś słońce jak w pełnym lecie no I sama z nimi siedzę, Tż nadprogramowo w pracy, nie lubię tego bo cała robota wtedy w domu spada na mnie a przy nich coś zrobić graniczy z cudem, a wieczorem padam na ryjek. |
|
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow tylko 8st jest na dworze;p Pochwał sie co kupiłas
|
|
|
|
|
#2738 |
|
Zadomowienie
|
To prawda ze pajace przypominaja pidzamke
ale moj spi ok 15 h na dobe, taki maly spioszek.
|
|
|
|
#2739 |
|
Zadomowienie
|
zawinęłam ją w koc w wózku ale było jej za gorąco to się rozkopała.
|
|
|
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ooo też turlam po łóżku teściowa mówiła aby dziecku przed oczami zabawką zataczać ósemki bo wtedy się półkule rozwijają chyba w mózgu czy to prawda nie wiem na pewno nie zaszkodzi justyna super zakupy
|
|
#2741 |
|
Zadomowienie
|
Mój syn też wącha olej
Używam go zamiast kremu do buzi. Do niedawna to smarowanie było dla niego najbardziej znienawidzoną czynnością zaraz obok zakładania czapki. Obecnie największy krzyk jest kiedy frida idzie w ruch Jutro mamy Chrzciny. Kolekcjonowałam dla Małego garderobę od jakiś 2-3 tyg. i jestem w d... Ubranka mam raczej na wczesną wiosnę a nie zimę,a jutro ma być zimno Pożyczyłam od bratowej obrzydliwy biały kombinezon polarowy, w którym mój bratanek był Chrzczony, ale wciąż mam nadzieję, że się nie przyda![]() Jeśli wierzyć teoriom babcino-ciociowym to jutro żegnamy się z kolką
|
|
#2742 |
|
Rozeznanie
|
|
#2743 |
|
Zadomowienie
|
Ja mojej Malej nie przebieram po nocy, w koncu w ciagu dnia tez czesto spi. Przebieram jak jest potrzeba. Najczesciej jest ubrana w body dlugi rekaw/ bluzeczke i polspiochy/ leginsy, z tym ze w leginsach nigdy w nocy mi spala. Jakos pajacykow i spiochow nie lubie.
Duzo gadam, gadam, gadam. Opowiadam co robie, co robi tatus, babcia itp. Spiewam, nasladuje rozne dzwieki ( polecam ksiege dzwiekow), czytam wierszyki, ogladamy obrazki w ksiazeczka, no i zabawy na macie, grzechotkami, pileczka itp. Daje jej duzo rzeczy do reki, zeby poznawala rozne struktury. |
|
|
|
#2744 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewka...... Ósemki grzechotka...! Jak moja teściowa tak robiła to nie wiedziałam co ona kombinuje...... Ale faktycznie coś w tym może być....... Będę więc tak robić..... Na pewno nie zaszkodzi
Dzięki.!Biodro co to ta księga dźwięków? Wiecie co dziewczyny...... Wielu młodych rodziców się wybrania przed np. Kolysaniem, bronią tego dziadkom żeby dziecka nie przyzwyczajać...... My też tak twierdzilismy.... Jednak tak na prawdę dziecko trzeba jak najwięcej kolysac turlac jak najwięcej akrobacji, zmian pozycji....... Oczywiście bezpiecznie...... Bo to bardzo rozwija orientację przestrzenna...... I pomaga w nauce np. Chodzenia. ogólnie wspomaga rozwój ruchowy....... Także dziecko na ręce i bujać, huśtac podnosić i zatacza różne figury jak najwięcej się da
08.05.2014 Jaś, Nasz Bączek ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2015-04-18 o 17:53 |
|
|
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
Biedro a po ile kupiłas ta księgę dźwięków? Ja wlasnie tez sie na nia czaje
Aaa moja zafascynowana jest lustrem! Biore ja przed duze lustro do łazienki i mogłaby tak patrzeć godzinami cos mi sie wydaje :d cieszy sie do swojego odbicia :d ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Marit u nas jak frida wkracza do akcji to jest dosłownie walka o przetrwanie!;d tez nie lubi smarowania twarzy i jej mycia oraz zakładania czapki:d ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Marit a jak tam Twoja kreacja na chrzciny? W kościele i tak zawsze zimniej wiec cos cieplejszego trzebaby było włożyć a w lokalu moze juz byc "wiosennie" ubrany ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Co do kolki i magicznych 3mies to u mojej siostry sie to sprawdziło:d |
|
|
|
#2746 |
|
Zadomowienie
|
Linda, Ksiega Dzwiekow to ksiazeczka na zasadzie: Samochod robi brum brum, kot robi miau, napoj robi bul bul, lee robi wraaal. Sa obrazki i tego typu teksty. Jest dosyc gruba, Natalka sie smieje jak rozne dzwieki z siebie wydaje, czasem przegladamy ja dwukrotnie.
|
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę ze jest na smyku księga dźwięków,moze zamówie przy okazji jakies zabawki plus zabawkę dla nowego kuzyna
|
|
|
|
#2748 |
|
Zadomowienie
|
Dusiolka, 26 zl w Bonito. Wczesniej bylo w promocji po 18 chyba... W ogole fajne Sa tam ksiazeczki kupilam takie male kostki po 1,60.
|
|
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
Biedro dzieki chyba tez zamówie
bo córka uwielbia wszelkie dźwięki ktore naśladuje
|
|
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
maritxel powodzenia jutro
oby było ciepło no i aby kolki odeszły w chole.re linda no właśnie też twierdzę że na pewno nie zaszkodzi a apropo rad nie noś nie kołysaj to mam je głęboko w poważaniu ![]() jestem zdania że dziecko tak szybko rośnie że jak je ponoszę i chociaż się przyzwyczai to mam to gdzieś
|
#2751 |
|
Zadomowienie
|
U nas jest 20/22 stopno o mala zaesze ma body z krotkom plus body z dlugim albo bluzke i dresy albo legginsy. Zawsze przebieram na dzien, na pajace nawet nie mowimy pajace tylko pizamy i tak je traktujemy. Przebieralam ja od samego poczatku
Ewka tez sobie powiedzialam, ze mala nigdy nie bedzie w samych rajtuzach chodzic :p Co do stymulowania, to podobnie jak Wy, mowie do niej wlasciwie nn stop, spiewam, tancze z nia, albo ona lezy a ja spiewam i ruszam jej raczkami do rytmu, robie samolocik, pozwalam jej dotykac roznych rzeczy. Bawimy sie na macie, lezy i oglada karuzele, husta sie na hustawce, ogladamy ksiazeczki. Wydaje rozne odglosy, ale nie przyszlo mi na mysl, zeby nasladowac zwierzeta, mysle ze od jutra zaczne nadrabiac. Stwierdzam, ze malo ja klade na podlodze i wlasciwie ma malo mozliwosci, zeby nauczyc sie przekrecac, musze konoecznie to zmienic. ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Aha, no i nasza tez nie lubi smarowania i mycia twarzy i zakladania czapeczki. Czyszczenie noska jej nie przeszkadza, no i wiadomosc dnia, mala dzis pierwszy raz smiala sie na glos. Cudownie bylo to uslyszec
|
|
|
|
#2752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś fajne ćw dźwiękowe były na str mimowa.pl w pracy korzystałam ale nie kojarzę ile rzeczy byłoby dla takich maluszków malutkich całkiem ![]() Justyna uwielbiam grochy, śliczne zakupy! Ogólnie jak chcecie coś fajnego dla dzieci z dźwiękami to poszukajcie sobie pod kontem logopedii czegoś, jakieś ćw logopedyczne dla najmłodszych choćby na chomiku ![]() moja uwielbia smarowanie kremem
Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2015-04-18 o 20:00 |
|
|
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
Mmgi gratulacje
|
|
|
|
#2754 |
|
Rozeznanie
|
U nas 18-19 stopni i Młoda ubrana w body bez rękawków + pajac.
Na wyjście dostaje dodatowy pajac/kombinezonik frotte lub pluszowy typu miś. W nocy jak ją wkładam do śpiworka to ma na sobie tylko pajac. Stymulacja coraz częściej to auto stymulacja, Młoda sama się przewraca na bok i na brzuch, bawi się pieluchą, wkłasa i wyciąga sobie smoka z paszczy . Staram się jak najczęściej ją przytulać, głaskać, przetaczać po macie, nosić po mieszkaniu i opowiadać jej co jest dookoła, grzechotką wodzę wokól głowy, ma łuk z zabawkami do których musi wyciągać rączki aby je złapać, daje palce do tarmoszenia... Najlepszym kompanem do zabawy jest starszy brat - do niego gada jak najęta, uśmiechy śle...
|
|
|
|
#2755 |
|
Zadomowienie
|
Nasza Gwiazda dzis obsikala tatusia przed kapaniem. Jak Tata wyszedl, to popatrzyla na mnie i... smiala sie glosno 😁
|
|
|
|
#2756 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2757 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja ubieram się nieadekwatnie do pogody. Nie po to kupowałam sobie ciuchy w rozmiarze, którego mam nadzieję już później nie założyć, żeby jutro się wciskać w cos innego ![]() a z kolka to magiczna bariera 3 mies. juz za nami, nie sprawdziło się. teraqz aktualna jest teoria, że po Chrzcie przejdzie
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
Marit no tak przeciez Wy juz macie 3mies;d tej teorii nie znałam ale musze przyznać ze mocna!
|
|
|
|
#2759 |
|
Zadomowienie
|
Swietujemy dzis skonczone 4 mesiace
|
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:51.

Linda podsunęła mi pomysł z "samolocikiem" dzieki

Używam go zamiast kremu do buzi. Do niedawna to smarowanie było dla niego najbardziej znienawidzoną czynnością zaraz obok zakładania czapki. Obecnie największy krzyk jest kiedy frida idzie w ruch
Pożyczyłam od bratowej obrzydliwy biały kombinezon polarowy, w którym mój bratanek był Chrzczony, ale wciąż mam nadzieję, że się nie przyda
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)