|
|
#2641 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Praktyki które bulwersują Was na Allegro - część II
Nie perfumy, a sukienka, ale się wkurzyłam - wybrałam opcję przesyłki listem poleconym, coś długo jej nie ma, piszę do sprzedającego i dostaję odpowiedź, że wysłał inpostem i przesyłka od dwóch tygodni jest do odebrania na drugim końcu miasta (!)...
|
|
|
|
|
#2642 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#2643 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#2644 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
Oni wtedy nawet nie zabierają tych przesyłek z poczty
|
|
|
|
|
#2647 |
|
rude jest piękne:)
|
przypomnialas mi ,ze jakis czas temu ,moj listonosz uprzedzal mnie wszystkie przesylki ,wieksze przesylane listem ,beda awizowane do odbioru na poczcie nie wiem czy istnieje stosowny zapis w regulaminie Poczty ,nie szukalam przyjelam do wiadomosci
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
mnie pani okienkowa na poczcie mówiła,że listonosze mogą odmówić doręczania listów poleconych,
które są bardzo pękate
|
|
#2649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem...ale że z poczty nie beda zabierać pękatych przesyłek listowych...no i w sumie jestem w stanie to zrozumieć, bo jak listonosz porusza się po mieście na pieszo, to do torby wiele tego nie wrzuci..10 ? 20? i miejsca brak....co innego jak jest mobilny i porusza się autem , to sobie może i na siedzenia, i do bagażnika...Na szczęscie moj jest zmotoryzowany ( zreztą nie ma możliwości żeby nie był ) i do skzynki niewiele wrzuca, tylko ulotki/reklamówki, raczej przynosi do domu
|
||
|
|
|
|
#2650 | ||
|
rude jest piękne:)
|
Cytat:
![]() tlumaczyl ,ze wezmie pare pekatych przesylek i nie ma miejsca na listy dla mnie to zrozumiale ,zreszta ja sama mu zaproponowalam dajac numer telefonu(na dlugo przed tym jak mnie informowal) ,ze jak jest cos wiekszego, to niech dzwoni ,ja podjade i odbiore ,wazne zebym wiedziala o tymdlatego wieksze przesylki biore paczka i paczkowy dowozi do domu ![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
![]() tlumaczyl ,ze wezmie pare pekatych przesylek i nie ma miejsca na listy dla mnie to zrozumiale ,zreszta ja sama mu zaproponowalam dajac numer telefonu(na dlugo przed tym jak mnie informowal) ,ze jak jest cos wiekszego, to niech dzwoni ,ja podjade i odbiore ,wazne zebym wiedziala o tymdlatego wieksze przesylki biore paczka i paczkowy dowozi do domu ![]() edyta1 kuzwa wyslanie wiadomosci to jak trafienie w totolotka uda sie albo nie ![]() edyta2 datebase error
|
|
|
#2651 |
|
Zadomowienie
|
A to powiem Wam, że o tym nie słyszałam
. Akurat to były najmniejsze koperty z pojedynczymi odlewkami, więc nie bardzo pękate... ale niech będzie.
|
|
|
|
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
Mój w poprzednim miejscu zamieszkania się z 3 razy odgrażał, ale potem przynosił grube listy
, raz chyba się zbuntowali listonosze bo byłam w domu a zostawił awizo, tego dnia poczcie był tłum niezadowolonych ludzi na poczcie także chyba nikomu nic nie zanieśli . Tu gdzie teraz mieszkam zawsze nosi
|
|
|
|
|
#2653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#2654 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiedziałam w którym wątku umieścić to pytanie, mam nadzieję, że dobrze trafiłam, bo sprawa jest z Allegro i jest bulwersująca
![]() Czy któraś z Was była kiedyś z podróbką na policji? Mam przygotowany screen aukcji, jej numer i link, korespondencję ze sprzedawcą i paczkę z perfumami. Czy wziąć coś jeszcze? Czy mogę się spodziewać czegokolwiek dobrego po wizycie u nich? Sprzedawca napisał mi, że mogę zwrócić "perfum" na zasadach z Allegro, czyli odesłać do niego "perfum" i wtedy dostanę zwrot. Nie zgodziłam się na taki układ, bo bym pewnie kasy w życiu nie odzyskała. Odpisał, że "chciał dobrze" i że policja zabierze mi "perfum", więc ani "perfumu" ani pieniędzy już nie zobaczę. Tego "perfumu" to właściwie chciałabym już więcej nie zobaczyć
Edytowane przez Jakkolwiek Czas edycji: 2015-04-15 o 11:38 |
|
|
|
|
#2655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2656 |
|
Konto usunięte
|
Myślę, że wszystko zależy od listonosza. Ten który już od kilku lat do mnie (tzn. do moich rodziców) przychodzi, przynosi polecone ale tylko te w formie typowego listu lub ewentualnie małe, lekkie przesyłki z próbkami. Po duże muszę się pofatygować na pocztę. Ale był swego czasu na zastępstwie inny listonosz i on przynosił już każdą poleconą przesyłkę, bez względu na wagę i rozmiar. Kiedy spytałam czemu tamten nie chce dużych przynosić, zaśmiał się i odparł: widocznie mu się nie chce! Także same widzicie jak to jest.
|
|
|
|
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2658 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam na policji w czwartek. Przesłuchiwali mnie ze dwie godziny. Podróbę zarekwirowali, dali mi jakiś papier i teraz czekam na list powiadamiający o wszczęciu sprawy (7 dni chyba to trwa). Z Allegro jeszcze nic nie wiadomo, dopiero jak dostanę papier napiszę do nich.
|
|
|
|
|
#2659 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#2660 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2661 |
|
Wtajemniczenie
|
Pan policjant mówił mi, że ma trójkę dzieci, w tym bliźniaki. I że ja też powinnam sobie sprawić, koniecznie
Samo spisywanie zeznań też jest upierdliwe. Zamiast napisać, że "Kupiłam na Allegro podróbę" było "Dnia tego a tego w kawiarni przy Ulicy Długi Targ przeglądałam portal internetowy Allegro. Moją uwagę przykuła aukcja taka a sraka, użytkownika blabla. Postanowiłam kupić te perfumy, więc kliknęłam w "kup teraz", przeszłam do systemu płatności PayU i dokonałam zapłaty"
|
|
|
|
|
#2662 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
Przed chwilą odebrałam z poczty perełkowego Hermesa, maluszka Eau d'Orange Verte wraz z towarzyszącym mu zestawem dedykowanych kosmetyków. Otwieram przesyłkę i oczom nie wierzę. Szklany flakonik i jego towarzystwo zostali wrzuceni luzem do zwykłej papierowej koperty bez bąbli, bez żadnego zabezpieczenia. To, że nic się nie stłukło ani nie rozlało to jedynie szczęśliwy los.
|
|
#2664 | |
|
perfumove love
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2665 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#2666 |
|
Zadomowienie
|
Ech, ustrzeliłam wczoraj na licytacji Moschino I Love love, ale we flakonie takim jak Funny. Nie wiem co mi na mózg padło, uznałam, że na pewno mieli limitki w takim flakonie, nawet się ucieszyłam, bo bardzo nie podobają mi się te fikuśne butelki. Przed opłaceniem wstawiłam jeszcze zdjęcie na wizaż do weryfikacji i buch, podróbka
. Napisałam pani grzecznego maila, że butelka mnie zmyliła i myślałam, że kupuję co innego (bo taka jest prawda), na co ona mi że wszystko było w opisie aukcji i tak się nie robi. Miałam kiedyś sytuację, że byłam przekonana że kupuję Chloe edp, okazało się że to edt, sprzedawca nie robił żadnego problemu, przeprosiłam, zrozumiał. Napisałam teraz pani już bez ogródek, że mam spore wątpliwości co do oryginalności produktu i przypomniałam, co grozi za obracanie nimi...
|
|
|
|
|
#2667 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
. Ja bym ją poinformowała, że nawet jeśli napisałaby wprost, że to podróbka, to i wówczas (tym bardziej w sumie) nie miałaby prawa tego flakonu sprzedawać. Daj znać co Ci sprzedająca odpowie.
|
|
|
|
#2668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Nie chciałam tak z grubej rury wyjechać, że nie zapłacę, bo to podróbka, tylko powiedziałam, że myślałam, że to inny zapach - co jest zgodne z prawdą - ale najwyraźniej pani poczuła się urażona.Tylko teraz tak z tyłu głowy mam, że może faktycznie Moschino wypuściło kiedyś taką limitkę, tylko wizażanki o tym nie wiedzą, i oskarżam bezpodstawnie sprzedającą... |
|
|
|
|
|
#2669 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() A aukcje pamietam.
|
|
|
#2670 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

.
!
.

. Ja bym ją poinformowała, że nawet jeśli napisałaby wprost, że to podróbka, to i wówczas (tym bardziej w sumie) nie miałaby prawa tego flakonu sprzedawać.