|
|
#1171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII)
Cytat:
![]() Nic szczegolnego. Przede wszystkim zmienilam swoje nastawienie - nie staram sie Kuby na sile jak najszybciej uspokoic. Bo chyba glownie to powodowalo moja frustracje - czlowiek sie stara, zabawia, ucisza, a dziecko nic tylko coraz glosniej... Przyjelam do wiadomosci, ze placze/wrzaski sa mu potrzebne, by nauczyl sie radzic z emocjami. Najpierw tlumacze co i jak, gdy widze, ze tlumaczenia nic nie daja, to mowie, ze jestem obok, ze moze podejsc, przytulic sie, ze znajdziemy razem rozwiazanie, itp. I po prostu czekam w poblizu, co jakis czas proponujac pomoc. Glebokie wdechy powietrza niezwykle mi wtedy pomagaja ![]() W koncuuu podchodzi i sie uspokaja. Zauwazylam, ze histerie trwaja coraz krocej, takze chyba hmm dziala? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1172 |
|
Lurker ;)
|
Bob w klubie prosze o opinie :P
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq no widzisz.On po prostu jest lepszy w innych rzeczach i to trzeba mocno podkreslac i to na kazdym kroku.Moj Tz np ma taki system ze przy dzieciach robi cos do pewnego stopnia a dalej sobie pomaga przez swoja mame czy inne osoby ktore w tym czasie zrobia cos za niego.Kiedys sie wkurzalam teraz patrze na efekt.
Nafiqa swietnie robisz kilka dni temu cytowalysmy z Debrah jeden fajny artykul,zeby dziecku pozwalac przezywac emocje takze te zle.Kurcze zazdroszczr Ci ja jeszcze nie umiem tak A tak wogole to bylam dzis z Leo w cyrku i moje dziecko oszalalo z emocji.Nigdy nie lubilam cyrku i to byla spontaniczna decyzja spedzilismy fantasycznie czas tylko we dwoje.Tz zostal ze Slonina.Nie zdazylam sciagnac mleka i mloda dostala porcje gotowca z apteki i wcale sie nie przejela zr memlala gume zamiast sutka.Fajnie,ze nie bylo z nia problemu Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
Heja, zrobilam tooooo!!!!!! 42,195 w nogach, masakra
![]() Silver, pamietasz ten specyfik na leczenie krocza ( ) po porodzie ktory mi polecilas??? Jak on sie nazywal???
|
#1175 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór!
pamiętacie mnie jeszcze? jest mnie tak mało teraz, że aż sama się sobie dziwię. Nie będę się tłumaczyć, bo to nie mam sensu - przecież nie ja jadna mam dom, męża, dziecko, pracę i 2223445435467 obowiązków naraz ![]() chciałam pogratulować wszystkim ciężarówkom i powiedzieć wprost - JESTEM W SZOKU że aż tyle z nas zdecydowało się na drugą ciążę - podziwiam! u nas wszystko w porządku - właśnie idziemy na rekord z Anią - od dwóch tygodni jest zdrowa i jutro zaczyna trzeci tydzień w żlobku ciągiem - co nie zdarzyło się od listopada no i hit, jeśli pamiętacie nasze poaczątki w żlobku - moje dziecko potrafi wstać o 6 rano, przynieśc sobie ciuchy, kazać się ubrać i pędęm do żlobka, do tego doszło że mąż potrafi być w pracy nawet godzinę wcześniej, bo ona MUSI TERAZ I I NATYCHMIAST JECHAĆ tak poza tym to Anna już pięknie mówi, spokojnie da się z nią dogadać i jaram się tym niesamowicie no i trochę się pochwalę - w związku z udarem mózgu i ogromnym obrzękiem mój teść teraz musi się uczyć czytać, pisać, liczyć od początku. W chwili obecnej poznajemy z nim alfabet, literki, samogłoski spółgłoski itd - dziewczyny, ania to tak łyka że jestem w szoku! z asadzie tylko przez obserwację, bo ja często pracuję z teściem bo chyba mam największą cierpliwość to ania naprawdę mnei zadzwiwa. w chwili obecnej jest w stanie uczyć t. literek ![]() Lady - gratulacje za taki bieg!!! ellemi - gratuluję córeczki nie mam już szans na spełnienie tego także naprawdę gratuluję ![]() meneq, ewik - współczuję problemów z tżami i kryzysów, nas też to nie omija niestety...
|
|
#1176 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! !!
Witam się wieczorowa porą. U nas powoli do przodu. Dziewczynki rosną. Moje perełki już fajnie głuszą, śmieją się. Ćwiczymy tego vojte od tygodnia . Efekty?hmm no chyba lepiej podnoszą główkę i troszkę się naprostowały. Natomiast jutro druga wizyta z rehabilitantka i ona oceni czy starałam się poprawnie ćwiczyć. Wieczorem zaś mam wizytę u lekarza nfz kwalifikujacego na rehabilitację. Ciekawe coś wymyśli. Oprócz tego cały czas wisi nad nami piętno niedosluchu Jagny (bardzo w to nie wierzę bo po obserwacji córki mam wrażenie ze jest ok no ale ) i u Kalinki wyszedł taki kwiatek ze szok ! Mała ma coś z oczkami - różne średnice źrenic i może być podwalina Choroby neurologicznej hornera. Robiłam resztę badań oprócz rtg klatki piersiowej. Wszystko ok. We wtorek neurolog zadecyduje co dalej bo mamy zakaz szczepienia . Krzyś natomiast bardzo się rozgadal. Fajny jest.....no ale chumorki ma zdrowe od jutra robie podejście w temacie odpieluchowania. Trzymajcie kciuki abym nie polega. Lady gratuluję czasu. Która bylas? Marsi i jakie przemyślenia po zlocie? Silver fantastycznie że randka! Meneq nie wiem czy powinnam to pisać ale powoli zaczynam Ci współczuć. Czas pomyśleć tez o sobie! Kobieto Ty się zajedziesz jak tak chcesz Y. Ogarniać nocą. A jak bobas dojdzie to gwarantuje że będzie bardzo ciężko. Póki masz czas ( przepraszam oczywiście ze się wtracam ale bardzo ciebie Lubie i zwyczajnie mam świadomość tego co ciebie czeka) radziła bym odstawić małą. Jest to możliwe wyjaśnić dwójkę. Wiem to ale jest mocno obciążające organizm. Gdyby nie suplementacja chyba by mnie zżarły żywcem! No ale to Ty decydujesz. To tylko takie moje przemyślenia po przeczytaniu kilku ostatnich twoich postów. No ciężaróweczki która kolejna? Trzymam kciuki !! |
|
|
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I fajnie, ze sie pojawil, bo utwierdzil mnie w przekonaniu, ze dobrze robie. Podobnie jak wywiad, ktory niedawno wstawiala tu NANCY. I Leo usiedzial Ci w cyrku? Woooow
|
|
|
|
|
#1178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do tego krocza - to co się tam działo ![]() Cytat:
i brawa dla Ani, że tak super sobie daje radę
|
|
#1179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje za komentarz Od powrotu z Pl jak dla mnie Yae moze sie odstawic w kazdej chwili, bylo kilka podejsc do tego, ale bezskutecznych. Co innego gdybym miala pomoc, sama naprawde nie jestem w stanie tego zrobic. W tej chwili to wlasnie mysle o sobie i zrezygnowalam z przymusowych rozwiazan, bo na nie nie mam sily fizycznie - brak kp = brak snu. Mimo wszystko, czym innym jest kp dwoch noworodkow czy niemowlakow a jednego malenstwa i starszego dziecka, ktore ssie juz chyba wylacznie z potrzeby bliskosci i uspokojenia sie. Rozmawialam o obecnej sytuacji z dwoma lekarzami prowadzacymi moja ciaze i obaj wspieraja mnie w tym, co robie. Wierze, ze czas przyniesie najlepsze rozwiazanie. Kciuki za Twoje dziewczynki |
|
|
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, ten specyfik to Balsam Szostakowskiego.
Ja właśnie się zbieram do pracy. A spać mi się chceeeee.
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
Heja!
nie mam czasu na kompa, tzn ogólnie mnie jakoś nie ciągnie.. teraz weszłam, bo musze papiery posegregowac itd. Kupiłam w ikei kommode;P ..firanki i dużo pierdół ogólnie b. mi się podoba i już się z koleżanką umówiłam na następn wypad, gdzie chce kupić dywan - zawsze chciałam z długim włosiem, aleeeeeee....kurna, widziałam taki piękny, w romby turkusowo grafitowy![]() Amelka w weekend dała tak popalić, takie histerie urządzała, ale obstawiam zmęczenie, w piątek ikea, później goście, cały weekend goście, nie ma co się dziwić. Lady, megaaaaaaaaaaaaaaaa gratulacje za bieg;* Little, najs najs w k. fota, tnij zaraz sie zbieram na praktyki.
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
DELI,poka firanki!
Ja tez szukam, zwyklych prostych tiulowych i d*pa - wszedzie wzorkowane. |
|
|
|
#1183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też szukam nadal w sumie zwykłych prostych tiulowych. W Ikei kupiłamproste, ale siateczkowate, fajne nawet;p 15zl upne ładnie to pokaże;p http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10070262/ ale jednak jedna para za malo na okno.
|
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1186 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Domcia słodko "gada" Cytat:
Jeszcze w sobote było chyba o tym polaku co w Angli (chyba) zgwałcił 9-coi latkę.
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
jestem, ale nie ma nic ciekawego do napisania..
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq w sumie to stanelam w Twoich butach i rozumiem.Bez pomocy faktycznie nie bedzie Ci latwo.Teraz pamietam jak tz pomagal mi przy S jak go odstawialam.Wtedy wogole zwiekszyla sie rola tz bo on uwazal ze wtedy S w 99 ptoc potrzebowal mnie.
Ewulka witaj Charliz co to za robota? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1189 |
|
Zakorzenienie
|
Witam poweekendowo
Wczoraj pół dnia spędziłam przy garach,teraz przez tydzień będę odpoczywać:p Leże jeszcze we wyrku ![]() Little-rozumiem że fotka już usunięta?
|
#1190 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;51085362]Dorka nagle do mnie woła: pipa! pipa~! myślę, co jest grane :d a ona z klocków lego normalnych Agatki zbudowała pistolet, strzela i woła pif-paf :d takie zabawy z przedszkola przynosi[/QUOTE]
No to nieźle sie bawią w tym przedszkolu ![]() Hope jaki rozmiar potrzebujesz, bo też mam na zbyciu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=LadyWhisper;5110146 6]Heja, zrobilam tooooo!!!!!! 42,195 w nogach, masakra ![]() [QUOTE] GRATULACJE ![]() Generalnie weekend nawet miło zleciał. Wsobotę całe popołudnie na polu nawet jak lekka mżawka była. OCzywiście Oliwka jedyna dziecko na polu. W niedzielę rano pożarlismy sie z Tż o młodą oczywiście bo do kościoła ubrała się jak do sprzątania i jakby było ze 20 stopni na dole. Ale potem jeszcze t. dałą Tż tak popalić że wszelkie powietrze z niego uszło i było już spoko. Potem oglądaliśmy rodzinnie Frozen, Oli strasznie przezywała niektóre sceny i przez 40 min była zainteresowana bajką, potem jej sie znudziło i czytaliśy w kółko książeczki oo pepie. Mamy już 4 ![]() Które wrzuciła te zabawki o Tiger??? Jak tam się kupuje?? Utknęłma na całego
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba mam bardzo podobna sytuacje. Razem z lekarzami doszlismy do wniosku, ze teraz najbardziej jest mi potrzebny wypoczynek, kp gwarantuje mi go nieco wiecej niz przy odstawianiu oraz brak stresu. Na tz niestety liczyc nie moge, bo co z tego, ze 2-3 noce mi pomoze, jak na kolejne 2 bedzie nieobecny. O tyle dobrze, ze ilosc karmien stopniowo sie zmniejsza, pobudki nadal sa, ale wystarczy, ze jestem obok czy przytule i spi dalej. Najwazniejsze jest teraz przekonanie tz do pomocy |
|
|
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq, u mnie sytuacja była inna bo w ciąży nie karmiłam ale we wrześniu uczyłam Leosia spania we własnym łóżeczkuBudził się po 10 razy, ja chodziłam jak zoombie i byłam tak strasznie niewyspana i zmęczona,że płakałam i krzyczałam czasem z bezsilności.
Jest już był kryzys to szłam do TZ i mówiłam,że jestem już tak wyczerpana,że kolejna taka noc a ja sobie w łeb trzasne.I on mi wtedy pomagał. Wszystko się zmieniło jak urodziłą się mała- co prawda nie udało nam się Leosia nauczyć spać w łóżeczku ale śpi z nami i przesypia całe noce. Powiem Ci z własnego doświadcenia,że za kilka miesięcy czeka Cię jeszcze cięższa praca, uwierz mi,że nie będzie lekko. Musisz poprosić o pomoc bo inaczej zwariujesz. Bo jeśli nie odciążą Cię troszkę to będą narastać w Tobie frustracje a o to naprawdę nietrudno. Życzę Ci powodzenia, musicie znaleźć rozwiązanie bo potem się to na Tobie bardzo odbije, umówmy się mamy troszkę inne czasu i nie trzeba dziś z siebie na siłę robić bohatera. Macierzyństwo to ciężka praca ale odpoczynek to higiena i trzeba o to zadbać. Nafiqa- usiedział jakieś 1,5 h, potem już się nie dało
|
|
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mnie boli jajnik że nie mogę chodzić,aż mnie kolka łapie momentami. Nie wiecie co to za cholerstwo może być?
|
#1194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na mnie nie wyspanie juz chyba wrazenia nie robi, przyzwyczailam sie przez poltora roku. Potrzebuje tylko drzemki w dzien. Nie chce byc bohaterem, tylko, co z tego jak poprosze o pomoc tz a akurat ta noc Yae przespi. No i problem jest taki, ze ja srednio moge na czyjac pomoc liczyc. Nic to, postaramy sie zrobic, zeby wszystko sie ulozylo ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
Owulacja? |
||
|
|
|
#1195 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() jaka kciuki za Dziewczynki Lady brawo!! ![]() ewulko brawo dla Ani my też od września do przedszkola mała co nagotowałaś? ;p bo mi już pomysłów brak ;p moja "niezniszczalna" babcia miała zawał w szpitalu leży, nawet Jej odwiedzić nie mogę
|
#1196 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Tak tylko wpadłam się przywitać Strasznie trudno mi się dziś zebrać do pracy, no nie idzie mi. Od czasu do czasu trafia się taki dzień.Przyszła Mychy piaskownica, ale nawet nie było okazji, żeby wypróbować, tak zimno u nas. No i jaram się strasznie, bo mi się Młoda z każdym dniem rozgaduje Wczoraj wieczorem padłam z niej: ja: co ci poczytać na dobranoc? Mycha: Biblie. ja: ??? Co?? Mycha: BIBLIE, mama. Potem skojarzyłam, że ma taką obrazkową, dostała na chrzest. Jezus wygląda jak rysunkowy Brad Pitt, to pewnie dlatego. No i czytałyśmy o Noe i nazywałyśmy zwierzaki z arki ![]() Nancy - nie gratulowałam Ci jeszcze - tak więc gratulacje serdeczne! Misia - przykro z powodu babci Lady - wow, maraton! Gratuluję Ewulka - hej ![]() Meneq - u nas kp wieczorem/ nad ranem z tych samych powodów, co u Was - po prostu chcę się wyspać Buziaki, miłego dnia |
|
|
|
#1197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smieszne, bo do mojego tz, bylo nie bylo lekarza, argumenty medyczne nie docieraja |
|
|
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq-owulacja odpada,biorę tabletki.
Misia-przykro mi z powodu babci. Niech szybko wraca do zdrowia. Wczoraj robiłam schab w panierce ziemniaczanej,do tego surówka z pomidorów,ogórków kiszonych,sałaty,rzodkiew ki,posypane ziarnami słonecznika i skropione sokiem z cytryny (ostatnio cały czas to jem Ale dobre ). Później został mi farsz ziemniaczany to nasmażyłam placków ziemniaczanych. Dla Oskara osobny obiad więc dodatkowy czas przy garach a później robiłam jeszcze koktajle owocowe. Drugie pół dnia myłam po tym gary ![]() Ale pizgawa za oknem
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli znieczulica lekarska działa nawet w Jp, myślałam,że tylko u nas takie rzezy przepraszam,wiem,że Ci nie jest do śmiechu kurcze przydałby Ci się jakiś dobry poradnik , może Debrah coś podpowie Mala wez no spe jak nie pomoże to idz do gina, kurcze trzymam żeby nie bolało Wsółczuje Wam pogody u nas cały czas slońce, wiatr wieje ale tragedii nie ma,wiadomo na tę porę roku mogłoby być lepiej |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.

15zl
22.05.2008
14.08.2011

także nawet nie chce mi sie już rozmów zaczynać, bo na wszystko ma odpowiedź