|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVII
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51099165]a juz mu puszczalas melodyjki, światełka? czy to za wcześnie? jesli tak to jaka reakcja?
Słodkie te miśki latające od dwoch dni (tych dwoch kiepskich dni) slucha jednej melodyjki ktora ewidentnie go uspokaja, taki szum z czyms tam ale troche za wczesnie zeby go interesowaly misie, ale sa sliczne to fakt ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
po tych miesiacach abstynencji by mnie sponiewieral
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znajoma z youtube puszczała swojemu dziecku suszarke albo odkurzacz i moment przy tym dziecko usypiało
|
|
|
#3963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podlaczali do kontaktu i puszczali i mały w moment się uspokajał ![]() Średnio mi ten zuber pomógł. .. musiałam wziąć kolejny łyk :/ |
|
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
SONIA wspolczuje przezyc
My po odwiedkach. Byla moja mama ,siostra i szwagier. Plus taki ze po mamie bylo widac ze chce szybko jechac od nas bo my inny klimat jestesmy ![]() Mala spi po kapieli i cycu. My z M kolacja
|
#3965 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tez nie wiedziałam o occie. Będzie inaczej ale fajnie. A uśmiech dziecka wynagrodzić Ci wszystkie nie przespane nocki Cytat:
Ja wczoraj. Maseczki zrobilam, normalnie domowe spa ![]() Cytat:
W nocy loda? Chocbym nie wiem jaka ochotę miała to bym nie zjadła. Co za agent z tego Twojego synka.. I jak projektor??probowalas? Widać cos czy pić na wodę? [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51098857]oj, wspołczuję biednemu sutkowi ![]() tydzien to takie wieksze około wiadomo,ze dzieci sie schematów nie trzymają, te 2 tyg to chyba z tym skokiem rozwojowym związany... Moja dzis cały dzien grzeczna, gości mieliśmy kilka godzin, zero płaczu, spi albo minki strzela, przewijanie bez jęku żadnego, no gwiazda się popisuje mam nadzieję,ze sobie potem nie tego odbije[/QUOTE]Juz jest dużo lepiej,ale dzięki. Może da żyć msmue ![]() Wroca. Po tych skokach nie dość ze wraca do normy to jeszcze masz dziecko po upgradzie;D Cytat:
Ja to bym walnela zubrowke z sokiem jablkowym albo Malibu z mlekiem. M wyjdzie z kąpieli to IDE po Lecha free chyba. Cytat:
Po takim czasie to i zwykle sponiewiera ![]() Cytat:
Właśnie slucham najnowszej płyty Floydow i jestem zakochana-od taty pozyczylam. Muszę sobie winyla kupić bo jest swietna!! I super wycisza mnie. Moj M to mnie dziś wnerwil. Zachcialo mu się chwalić córka przed dziadkami zamiast ja do lozeczka wsadzic po karmieniu. Jak ja rozbudzili to wsadził w końcu do łóżka to nie chciała zasnąć,zaczęła szukać piersi i uslyszalam tekst ze "teraz to jest jeszcze głodna" Myslalam ze utluke. Bo mnie nie słucha i robi swoje. A jak potem zatykanie smoczkiem nie pomaga to "jest głodna"-masz się zajmij. Prawie 1,5h usypialam ja bo nie wiedziała czy chce jeść czy nie. Ulewala na zmianę z prezeniem sie, a on poszedł sobie oglądać bajkę ze starszym ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- A sutki to mnie do tej pory bola oba bo wisiała na obu cyckach az nic nie zostało i tak ciumkala potem(bo co miałam zrobić, smoczek u nas nie pomaga-ciumka ale się krzywi i nie pomaga usnac wcale) |
|||||||
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
Sonia -
Roxi-czyli moja suczka-Maltanczyk jest tak przeze mnie rozpieszczona ze bardziej się chyba nie da. Do tej pory była u nas w domu No.1 i przez to ze mieliśmy problem z zajściem w ciążę stała się u nas "zamiennikiem" dziecka. Ja się nosiło na rękach, specjalnie gotowalo juz nie wspominam o kupowaniu zabawek, mówieniu jak do człowieka itd. Jest taka madra ze wszystko rozumie... zawsze jak tylko mam zły humor potrafi to wyczuc i zaraz mnie pociesza..bardzo ja kocham ze jak tylko sobie pomyślę o krzywdzie jakiejś jaka mogłaby się jej stać to od razu mam łzy w oczach. I jak szłam do szpitala to myślałam tylko o tym jak to będzie jak ona przez ten czas będzie siedzieć tyle czasu sama w domu ( głupie. ..wiem. ..) i ...oczywiście płakałam z tego powodu... wiem ze to dziwne..ze można na to różnie patrzyć bo to przecież pies. ..ale dla mnie to członek rodziny i nie wyobrażam sobie chwili jak kiedyś nie bedzie jej już w moim życiu.. to jedna sprawa i myślę ze to się akurat nigdy nie zmieni... i nie zamierzam jej odtracac ale boję sie konfrontacji Roxi-Olaf... Teraz jak pojawił się Synuś -tak oczekiwany.. taki wręcz wymodlony, wychuchany nie wiem jak podzielę siebie ze tak powiem .. oj rany. Apropo uczucia mama-syn - juz w ciąży od samego początku poczułam ze bardzo kocham to maleństwo...cały czas do samego końca nie wierzyłam ze naprawdę jestem w ciąży, że naprawdę będę miała Dzidziusia i powiem szczerze że nie umiem opisać ogromu fali uczuć jaka spadła na mnie jak mi Go położyli na klatkę piersiową po porodzie..w życiu nie zapomnę tego uczucia. Od tego momentu doslownie wszystko się zmieniło wewnątrz mnie. Jak widzisz taka bezbronna istotke za którą jesteś juz odpowiedzialna wrecz na zawsze i jest zdana tylko na Ciebie... zdajesz sobie sprawę z tego ze jest to NAJWAŻNIEJSZA osoba w twoim życiu. Ta miłość taka matczyna jest niesamowita. Wiez która się wytworzyła przez okres ciąży jest niedoopisania... ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51098743]Biedna Ty jestes rzytul:Jutro na pewno będzie lepiej i pewnie wyjdziecie, nie martw się tak. Pewnie nic złego sie nie dzieje. teraz w szpitalach wolą dmuchać na zimne. Szkoda tylko, że taki nawał rodzących, a Twoj mąz nie moze sz Toba posiedziec na oddziale i popomagac? Gratuluję synka no pięknie,ze poród taki miałaś ![]() za wyjście rychłe z nie-hotelu [/QUOTE]Dzięki Kochana za slowa otuchy. Bajkami się stanu depresyjnego i podejrzewam ze nawet bym o nim nie myślała gdybym tylko była już w domu. .ale tu...?tu jest ciężko nie popaść w jakiś zły humor tym bardziej ze faktycznie hormony jeszcze robią robotę... dziwne te położne od noworodków. . .albo już tak bardzo zmęczone albo się zachowują jakby tu były za karę. .. straszne to... nikt mi nie chce powiedzieć kiedy w ogóle mam szansę na wyjście. .nie ma się kogo zapytać nawet bo nikt nic nie wie...szok. . Wprowadzają przez to taka atmosferę ze człowiek tylko by ryczal i się zamartwial. .. |
|
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
Viola-
za jutro wspaniały dzień będziesz mieć i aż Ci zazdroszczę ! Ale tak pozytywnie ![]() A ja zostałam sama na 23ego My po spacerku, weszliśmy jeszcze do naszej osiedlowej pizzerii na zapiekankę i frytki, wytłumaczyłam mężowi, ze muszę bo czeka mnie taka dieta niedługo, ze muszę i juz ale zjadł mi polowe wiec nie tak złe
|
#3968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51098632] ![]() Hanka dostala prezent w postaci płynnych środków płatniczych, karuzelke chce jej kupic w końcu, ktos ma moze taką? Fisher Price- misie z projektorem? [/QUOTE]ja mam taką tzn Nadia tylko wersję z motylkami, bardzo fajne melodyjki, projektor działa i widać nie tylko w całkowicie ciemnym pomieszczeniu ale i przy lampce Co do tego octu to w intrukcjii mojego laktatora medeli o tym napisali i faktycznie
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
Co jaki ocet? Nie doczytalam? ?
Ej albo moja zgaga jest jakaś mega albo ten zuber nie działa |
|
|
|
#3970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Domima-no ta bezbronnosc dziecka powala na kolana. I to ze jest zdana tylko na Ciebie. I weź tu teraz zrozum tych co robią takim maluchom krzywde-brr.. |
|
|
|
|
#3971 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3972 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Ja mam Franziskaner Weissbier ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Podobne w smaku do zwykłej bavarii |
|
|
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze nie wiedziałam. .. wygotowalam tylko laktator to może jeszcze raz wyparze
|
|
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to po to żeby niezmatowialo-przynajmniej ja tak zrozumialam
|
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
Swój opis porodu zacznę od wstępu... wiecie że umówiłam się z lekarzem ze wezmą mnie na oddział we wtorek. Co prawda byłam niewiele po terminie ale jednak już po terminie. Zanim mnie przyjęli na IP to minęło pół dnia i mimo tego że mój lekarz interweniował to nie było szans na przyspieszenie bo przede mną w takiej samej sytuacji było kilka innych dziewczyn. W każdym razie przyjęli mnie, położyli na patologii ciąży i mialam leżeć... okazało się ze baku oddział patologii ciąży jest oblezony przez dziewczyny które są po terminie -i to nie tak jak ja tylko tydzień, półtora, czy nawet dwa tygodnie. .. 19 lasek... jaja nie? No ale w środę rano przychodzi lekarz i pyta się mnie czy chce iść dzisiaj na oxy a ja mu na to ze jeszcze chyba nie jestem gotowa - w płacz. .. eh... no więc zapisal mnie na natretnych dzień na 7 rano. I wziął mnie na badanie. Rozwarcie 4 cm,które nie wiem kiedy mi się zrobiło, czopa zero, główka juz bardzo nisko. .. tylko skurczów brak... wiec 3 ktg z których nic nie wynikało i przygotowanie do oxy.
Czwartek rano. Wzielam prysznic. Przychodzi położna i mówi żebym się spakowala. Ze jest lekkie opóźnienie ale napewno dzisiaj idę na porodowke...tylko jeszcze nie wie o której. Minęła prawie godzina jak przyszła po mnie ze idziemy. Wykasowalam na porodowce, przyszła położna która chciała stopic lody wiec się cos tam posmialysmy.. ja zadzwoniłam po męża, podłączyli ktg, podłączyli kroplowke z oxy i leżę... minęły dosłownie 3 minuty jak mi brzuch stwardnial.. myślę : "ale sobie moje dziecię wymyślilo żeby teraz się dupcia wypychac .." patrze na zegarek-za 10 min znowu. ..I kolejne znowu. Mówię do położnej ze dziwne rzeczy czuje i chyba to jednak nie dziecko się wypycha bo to zbyt regularnie... ale mowie ze jeszcze musze to sprawdzić się nie teraz bo mi się sikac chce i musze teraz wstać bo nie mogę wytrzymać. Ja się zebrałam żeby wstać z łóżka to wody mi odeszły. Poszłam do ubikacji. I tak zatrzymał mi się czas bo nie mogłam skończyć się załatwiać. Jak juz wyszłam czekał na mnie mój lekarz żeby mnie przebadać. Mówi ze doskonale ale jeszcze nie ma rozwarcia całkowitego... zaczęłam czuć częściej skurcze położna do męża żeby mi liczył. Okazało się ze były już co 3 minuty. I tak chyba poszły 2 takie i mówię że lecę jeszcze raz do kibelka... siadam na kibelek i co? Ja zaczynam parcie niewiadomo skąd. .. drę się do męża " ja juz rodzę" , on do położnej, położna do lekarza. .. sprawdzają a tu szyjka calkowicie zgladzona i całkowite rozwarcie. Trwało to jakieś 5-7 minut? Nie wiem ale mega szybka akcja. Rozlozyli szybko wszystkie sprzęty i to łóżko. .. Mialam może ze 4 takie porządne parte i Olaf był już na tym świecie. Niedowiary. Nie mogłam w to uwierzyć. Jak przez mgle pamiętam ze wypełniałam wszystkie polecenia położnej i lekarza prowadzącego. Jak juz usłyszałam płacz Synusia to sama się popłakałam, mój mąż też płakał... emocje wzięły górę... po prostu do tej pory nie dochodzi do mnie ze tak to się wszystko potoczyło... Tak naprawdę cała akcja porodowa trwała 35 minut. Oksytocyna tak na mnie zadziałała i tylko dzięki niej właściwie tak szybko to poszło a byłam przerażona ze będę się męczyć niewiadomo jak długo. Każdemu życzę tak szybkiego porodu, bo nie ma się w ogóle czasu na myslenie o czymkolwiek .... |
|
|
|
#3977 |
|
BAN stały
|
Nie mogę się odpędzić od zarcia. Ciągle cos bym zjadła, ale wszystko ton nie to
|
|
|
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie poszlo. Gratuluje jeszcze raz! |
|
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
No ja nawet nie wiem kiedy one mi się nasiliły i zmieniły
|
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde wszystkie tam macie karmiące KP? Bo ja wcale tak dużo nie jem..
|
|
|
|
#3981 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi przy przyjęciu lekarka mówiła ze niektóre kobiety pierwsza fazę porodu przesypiaja i dopiero parcie je boli :-P
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
A nacinali Cie? Jak się czujesz??
To super łatwo poszło. Oby więcej tak miało! |
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
Rosario Kilka łykow trzeba wziąć
jeden nie pomoże ja czasem po 5 biorę Koperco powykrecaj mu suty może zrozumie ten ból Domima bo w Polsce jak gęby na nich nie rozedrze to nie pomoże.....
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
Kordelka tak ???????o kufa je.bn.e z rana przed ktg chyba
![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Domima jesteś moim idolem, też chce tak jak Ty
|
|
#3987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie ale do słodkiego mnie ciągnie w sensie czekolady
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaaa to spoko
![]() Cytat:
Domima takiego porodu to ja życzę wszystkim nawet największemu wrogowi... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.

ale troche za wczesnie zeby go interesowaly misie, ale sa sliczne to fakt 

po tych miesiacach abstynencji by mnie sponiewieral

Ślubujemy: 21.10.2017
mam nadzieję,ze sobie potem nie tego odbije[/QUOTE]
rzytul:Jutro na pewno będzie lepiej i pewnie wyjdziecie, nie martw się tak. Pewnie nic złego sie nie dzieje. teraz w szpitalach wolą dmuchać na zimne. Szkoda tylko, że taki nawał rodzących, a Twoj mąz nie moze sz Toba posiedziec na oddziale i popomagac? Gratuluję synka no pięknie,ze poród taki miałaś
za wyjście rychłe z nie-hotelu 

[/QUOTE]