|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 część 43- nasz sezon!
dzień dobry
![]() biała lilia współczuje. Ja w takim razie nie chciałabym wesela jakbym nie miała zdania w niczym. To twój ślub czy jej? dziwne że nie może zrozumieć, że takie wtrącanie się jest nie fair. A tym bardziej jak tż nie ma gości zbyt to tak na prawdę wesele dla twojej rodziny a nie waszej |
|
|
|
#152 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co do lewych nóg, u nas tak samo ale narazie bylismy na jednej lekcji i całkiem niezle nam poszlo wiadomo, ze poki co uczymy sie podstawowego kroku ![]() Cytat:
Cytat:
Masakra jak to czytam to sie zaczynam cieszyc, ze sami robimy wesele mimo, ze wiadomo, pomoc finansowa by sie troche przydała choc wydaje mi sie, ze nawet moja okropna tesciowa by sie tak strasznie nie wtrącała jak Twoja mama ja bym powiedziała z góry: albo będzie sala którą my wybieramy, albo wsadź sobie te pieniądze w choc wiem, ze moja by tak nigdy nie postąpiła!!) i my zrobimy sobie skromny mały ślub. Tyle!! Wtedy moze bym ją to ustawił do pionu. Pewnie na początku by się gniewała, ale na pewno na ślub by przyszła i na Twoim miejscu...mimo, ze jest juz troche pozno nadal wzięłabym sprawy w swoje ręce i tak zrobiła ! No k..... Nie moze byc tak, ze ona decyduje o kazdym detalu ![]() Sorry za ostry ton wypowiedzi, no ale nie mogę jak takie coś czytam ![]()
|
||||
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
ejj... sQ ale tak nie mozna nosz kur..! a takie coś jak urlop bezpłatny albo okolicznościowy ? nie da rady?
|
|
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#156 |
|
Zadomowienie
|
SQ właśnie tak to wygląda. Ja mówię NIE i w sumie na tym stanęło tylko prócz tego mama rozpowiada wszystkim, jaka jestem uparta i wymyślałam bo łamie tradycje. Obczajcie ten dialog:
Ja: mamo 3 osoby nie wejdą z tyłu do Warszawy, mam sporą kieckę MAMA: wejdą, to duże auto Ja: no nie wejdą, niech jadą z przodu z kierowcą, Warszawa ma dwie TAKIE SAME kanapy MAMA: z przodu nie wejdą ! Ja: Są takie takie same ! Jak z przodu nie wejdą to niby jakim cudem z tyły się zmieścimy ! Takie mamy rozmowy
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli się nie wtrącała dotychczas, a jest po prostu duchem organizacyjnym, to masz dwie opcje - albo się na to godzić bez marudzenia tak naprawdę, albo się od tego odciąć i powiedzieć, ze Ty w jej cyrku nie będziesz brać udziału. Nie widzę trzeciej opcji, skoro nie możecie się dogadać
|
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
Aneta ładny makijaż
aczkolwiek ja na fiolet bym się nie zdecydowała .ale moze dlatego że nie lubie takich kolorów? w każdym razie to tak, też na codzien nosze okulary i mam problem cieni pod oczami ale to chyba pomoze jedynie korektor. bo myślę że żeby je wyleczyc to trzeba więcej czasu. a pomadka jaki kolor? |
|
|
|
#159 |
|
Konto usunięte
|
biala lila, niestety zgadzam się z dziewczynami. I jeszcze masz czas - albo pokażesz, że masz "jaja" i będzie Wasz ślub po Waszemu (co z tego, że TŻ ma małą rodzinę? To tak samo jego wesele jak i Twoje) albo musisz pogodzić się z tą sytuacją. Nie możecie przesunąć wesela na termin, kiedy będzie Was stać samemu za nie zapłacić?
|
|
|
|
#160 |
|
Zadomowienie
|
Pysia akurat o kase to nie chodzi, tylko o jej gadanie. Ostatnio wyleciała z tekstem, że dekoracja sali to jakieś MOJE FANABERIE. Przecież to nie ważne, najważniejsze żeby stół się połamał chyba pod ciężarem jedzenia, wtedy to super wesele jest
![]() Stanęło na tym, że na swoje rzeczy płace ja nawet mimo jej gadania. Może masz rację, że mogłam postawić sprawę jasno już przy zmianie sali. Ale ja serio chciałam wesele i dałam się przekonać. Bo ogólnie z opisu to ja mam genialne wesele, kupa kasy poszła itd. Tylko nie moje. Tu chyba problem leży.
|
#161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zreszta zagramaniczne jest w chorwacji wiec chce jechać ![]() jak nie pojade do wawki na te 3 dni to pozniej mnie beda scigac bogwieile... a ja nie mam pozniej ochoty jezdzic do wawy i te kursy zaliczac troche w tym tygodniu troche w kolejnym zreszta. pojade no. tylko chcialam sie podzielic z Wami jak bedzie ekstra! ![]() jeszcze panienski w to musze wsadzic
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#164 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli użalasz się nad sobą, robisz z siebie ofiarę, a i tak nic z tym nie zrobisz. Super podejscie ![]() Cytat:
i tyle! Nie widze w tym zadnej filozofii!
|
||
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej!!! Witam się w nowym wątku...tydzień mnie nie było a tu taki pęd postowy :P
Przepraszam, że nie zaglądałam ale weekend z pozoru wolny staram się na maxa wykorzystywać załatwiając co się da a w niedzielne wieczory tańcujemy..jeszcze 2 lekcje i myślimy czy nie wykupić czegoś więcej ![]() Dla Dziewczyn, które w weekend ślubowały - wszystkiego najpiękniejszego na nowej drodze życia ! <3 misia Rano czytałam Twoją relację...aż mi łezka poleciała... Ze spraw ślubnych zamówiłam buty stety/niestety baleriny, bo pomimo tego że po operacji jestem już 9 mscy to niestety ale obcasy odpadają, mam zakaz :P Z resztą...z ciekawości przymierzyłam nieduży obcas.. jak robiłam kółko po salonie to na zabiegowej nodze chwiałam się okrutnie, gość z salonu mający podobne problemy kazał mi natychmiast zdejmować i zapomnieć o szpilkach. Z własnego wesela by mnie z ziemi zdrapywali :P Tak więc po majówce buty do odbioru to się będę chwalić :PDodatkowo zarezerwowaliśmy hotele dla Gości niedaleko sali weselnej i hotel niedaleko mnie dla mojej Świadkowej i jej TŻ Już nam się słabo zrobiło wszystkim jak dzwoniliśmy do 5 miejsca i dostawaliśmy odpowiedź że wrzesień już zajęty... :P Ale UDAŁO SIĘ i na szczęście bez problemu rozdzieliliśmy gości,, których zapraszamy na poprawiny lokując ich w jednym hotelu, oraz pozostałych gości w drugim.
|
|
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyjdz zkosciola, niech oni usiada z przodu i zrobione, przeciez nie podleci i nie bedzie przesadzała!! a nawet jesli to wez chociaz swiadkow z jajem zeby jej odpowiedzieli "dalaby sobie pani spokoj chociaz dzis" po co sie klocic o takie rzeczy? jeszcze moze niech Ci mowi ze masz isc z nią a nie swiadkową do toalety i ze nie bedizesz miala zdjecia jak zakładasz podiwązkę bo to wyuzdane. załatw z nią co trzeba, staraj sie wypracowac kompromis, a na boku planuj swoją wersje tego dnia. chocby ci swiadkowa na kolanach miala siedziec w drodze na sale!
|
|
#168 |
|
Wtajemniczenie
|
Aneta ja tez prosze zdj makijazu
|
#169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
biała lila ciężka sytuacja
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
czyjś wianek otworzyłam! ale piękny
|
|
|
|
#172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ze świadkową nie ma co gadać bo to moja siostra i jest po innej stronie barykady. Pewnie się spodziewacie po czyjej
|
|
#173 |
|
Wtajemniczenie
|
Pysia zgadzam sie z toba , nie mozna z siebie robic takiej ofiary ! Ja to bym sie pozagryzala z matka jak by takie cos odwalala
|
#174 |
|
Zadomowienie
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Korektor był mega, na początku pięknie były zamaskowane te cienie, a po całym dniu zaczęłam się wyginać przed lustrem i nie wiem czy to moje fanaberie czy co, ale pod różnym kątem ułożenia głowy były coś tam widoczne, ale to może mój wymysł, bo nikt inny tego nie widział.Pomadka będzie coś w takim kolorze jak ten błyszczyk. |
|
|
|
|
#177 |
|
Konto usunięte
|
a ja też mamy pytanie z serii tych głupich
![]() Byliśmy u księdza w zeszłym roku załatwić termin ślubu, musimy iść po coś jeszcze oprócz spisania protokołu?
|
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli wtedy powiedział Wam co macie mieć ze sobą na spisanie protokołu to tylko zadzwoń się umówić bo w wielu parafiach na spisywanie trzeba się umawiać, żeby proboszcz nie zajął się czym innym i w ogóle był na dyżurze w kancelari
|
|
|
|
#179 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
EDIT: a udało się Wam znaleźć inne miejsce na plener? Edytowane przez 201711281030 Czas edycji: 2015-04-20 o 11:25 |
|
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

Podczytuję Was regularnie, ale nie nadążam za pisaniem. Kiedyś tu pisałam. Można się wygadać ? Coraz częściej myślę nad odwołaniem ślubu i to nie ze względu na TŻ tylko moją mamę. Czy któraś z Was miała problem pt. "ja płacę i ja decyduję" ? 

cztery lewe nogi 
jak to czytam to sie zaczynam cieszyc, ze sami robimy wesele
ja bym powiedziała z góry: albo będzie sala którą my wybieramy, albo wsadź sobie te pieniądze w 

i tyle! Nie widze w tym zadnej filozofii!